Αποστολέας Θέμα: Oλα για τα χρώματα Gunze  (Αναγνώστηκε 27042 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: Oλα για τα χρώματα Gunze
« Απάντηση #75 στις: Μαρτίου 04, 2014, 08:48:54 μμ »
ρε παιδιά χωρίς παρεξήγηση...

απορώ πως σας στεγνώνουν στο μπέκ...αυτό δεν υπάρχει...  :roll:
Θάνο, προσωπικά δεν μου έχει στεγνώσει ποτέ Gunze στο μπεκ, ούτε καν στην άκρη της βελόνας, με ότι και να τα αραίωσα...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #76 στις: Μαρτίου 04, 2014, 08:50:32 μμ »
Yποψην οτι το μπλε οινοπνευμα περιεχει (οι περισσοτερες μαρκες αν οχι ολες) νεφτι!

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Γιάννης
« Απάντηση #77 στις: Μαρτίου 04, 2014, 08:50:44 μμ »
Γιάννη, κανείς δεν διαφωνεί ότι το καλύτερο είναι το ίδιο το διαλυτικό της κάθε εταιρίας.
Απλά είναι θέμα επιλογής και οικονομίας.  Το μπλε οινόπνευμα έχει κάπου 3EUR η ίδια (ή και παραπάνω) ποσότητα και κάνει μια χαρά τη δουλεία.  Ακόμα πιο οικονομικό από την IPA.
Την αναφορά εδώ την κάνω για να ξέρει όποιος ενδιαφέρεται ότι υπάρχουν και εναλλακτικές.

Γιωργο καλα κανεις και ωραια τα λες...απλα πιστευω οτι και η οικονομια εχει τα ορια της..αμα φτασω να μου λειπει μισο ευρω το μηνα για το διαλυτικο της gunze εγω προσωπικα και χωρις να θελω η να προσβαλλω κανεναν...καηκα Γιωργο..καηκα ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #78 στις: Μαρτίου 04, 2014, 08:57:48 μμ »
φίλε nosdio το χωρίς παρεξήγηση το είπα καλοπροαίρετα... :mrgreen:

αν ψεκάζεις επί 15 λεπτά κ δεν σου αδειάζει το κύπελλο με αποτέλεσμα να σου "στεγνώνει" το χρώμα πάσο

καλύτερα να "φτιάξεις" χρώμα 2 κ 3 φορές κ να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο κατά την ταπεινή μου άποψη

με το μπλέ οινόπνευμα απλά αλλάζεις την τονικότητα....

ζημιά κάνεις δηλαδή...

το ότι στεγνώνει γρήγορα το χρώμα δεν σε αποζημιώνει κατά την αποψή μου....

Θάνο, προσωπικά δεν μου έχει στεγνώσει ποτέ Gunze στο μπεκ, ούτε καν στην άκρη της βελόνας, με ότι και να τα αραίωσα...

ομοίως....

φιλικά πάντα το ξαναλέω...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #79 στις: Μαρτίου 04, 2014, 09:02:39 μμ »
φίλε nosdio το χωρίς παρεξήγηση το είπα καλοπροαίρετα... :mrgreen:

αν ψεκάζεις επί 15 λεπτά κ δεν σου αδειάζει το κύπελλο με αποτέλεσμα να σου "στεγνώνει" το χρώμα πάσο

καλύτερα να "φτιάξεις" χρώμα 2 κ 3 φορές κ να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο κατά την ταπεινή μου άποψη

με το μπλέ οινόπνευμα απλά αλλάζεις την τονικότητα....

ζημιά κάνεις δηλαδή...

το ότι στεγνώνει γρήγορα το χρώμα δεν σε αποζημιώνει κατά την αποψή μου....

ομοίως....

φιλικά πάντα το ξαναλέω...  ::salut::

εγινε φιλε μου και εγω καλοπροαιρετα το ειπα, τωρα αν ακουστηκε λαθος-γραψε λαθος :wink: ::salut::
τη βρισκω την ακρη μου με τα χρωματα :wink:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #80 στις: Μαρτίου 04, 2014, 09:05:32 μμ »
Ευχαριστώ για την επισήμανση Δημήτρη. Θα δω τα περιεχόμενα.
Θάνο, η αλλαγή της τονικότητας είναι τόσο αμελητέα που δε νομίζω ότι αποτελεί και τόσο θέμα... :mrgreen:
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #81 στις: Μαρτίου 04, 2014, 09:10:43 μμ »
Ευχαριστώ για την επισήμανση Δημήτρη. Θα δω τα περιεχόμενα.
Θάνο, η αλλαγή της τονικότητας είναι τόσο αμελητέα που δε νομίζω ότι αποτελεί και τόσο θέμα... :mrgreen:

Ρημαζει και τα alclad ακουσα...το λεω μηπως και σε ενδιαφερει για καθαρισμα.. :wink:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #82 στις: Μαρτίου 09, 2014, 12:17:16 μμ »
Yποψην οτι το μπλε οινοπνευμα περιεχει (οι περισσοτερες μαρκες αν οχι ολες) νεφτι!
Επιβεβαιώνω ότι το μπλε οινόπνευμα σύμφωνα με το μπουκάλι της μάρκας που έχω πάρει περιέχει και τερεβινθέλαιο (turpentine oil) (δλδ νέφτι).
Τώρα αν αυτό είναι καλό ή κακό δεν ξέρω, πάντως με έχει βολέψει καλύτερα από το άλλο μείγμα που χρησιμοποιούσα.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Δημήτρης
Απ: ολα για τα gunze
« Απάντηση #83 στις: Μαρτίου 23, 2014, 01:11:13 μμ »
Η1, Η307, Η308, Η331, Η51 και γενικά Semi Gloss και Gloss...
1. Αραίωση με μείγμα νερού και Ισοπροπυλικής αλκοόλης ή και μόνο με ισοπροπυλική αλκοόλη. (OH) Το μείγμα είναι συνήθως 50% απιονισμένο νερό και 50% OH.
2. Στο αραιωμένο χρώμα προσθέτουμε 4-5 σταγόνες Mr Retarder Mild ανά 1-2ml αραιωμένου χρώματος.
3. Ανακατεύουμε ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ καλά και ποτέ μέσα στο ίδιο μπουκαλάκι. (αυτό βέβαια ισχύει για όλα τα χρώματα).
4. Όσο μεγαλύτερο το μπεκ, τόσο καλύτερος ο ψεκασμός.  Με 0.35mm μπεκ δεν είχα καλά αποτελέσματα, ειδικότερα στο δύσκολο Η1.  Με 0.5mm μπεκ τα αποτελέσματα ήταν τέλεια.
5. Πίεση 1.3-1.5 με πατημένη τη σκανδάλη (working pressure).  Για λεπτές γραμμές έχω κατέβει μέχρι 0.8. Παρακάτω δεν δοκίμασα.

Επίσης, έχω την εντύπωση ότι συμπεριφέρονται καλύτερα σε αερογράφο βαρύτητας παρά σε αναρρόφησης.

Αρνητικά:
- Ενώ στεγνώνουν σχετικά γρήγορα, θέλουν πρακτικά τουλάχιστον 24 ώρες πριν στεγνώσουν εντελώς και πάλι μερικές φορές μπορεί να μείνει δαχτυλιά επάνω ειδικότερα στα gloss χρώματα.  Πλήρες στέγνωμα έχω παρατηρήσει μετά από 72 ώρες.
- Ότι περισσέψει από το αραιωμένο χρώμα πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντός 12 ωρών... Μετά... ΑΝ αραιωθεί λίγο ακόμα με ΟΗ μπορεί και να δουλέψει. αλλιώς πέταμα.
- Μικρή ποσότητα για την τιμή τους.

Και μια πληροφορία ακόμα, ουδέτερη.  Το κλασικό Azax τα διαλύει κυριολεκτικά! Εάν χρειαστεί να ξεβάψετε μοντέλο που έχετε βάψει με Gunze, και δεν έχουν περάσει παραπάνω από 24 ώρες, απλά ρίξτε/ψεκάστε Azax πάνω στο μοντέλο και βάλτε το πάνω σε χαρτί κουζίνας.  Το χρώμα θα αρχίσει να κυλάει μόνο του!  Ακόμα και μετά από μέρες ξεβάφει αλλά θα χρειαστεί παραπάνω χρόνο.
Γίνεται και αραίωση με Azax αλλά θέλει προσοχή για να μην χαλάσει το από κάτω στρώμα λόγο της επιθετικότητας του Azax στα χρώματα αυτά.

Γιώργο Καλησπέρα , είμαι νέος στο βάψιμο και μετά απο 50 ώρες ακούμπησα το μοντέλο και μου έκανε δακτυλιά , το χρώμα Η326 Μπλε σκούρο .Πως μπορώ να την καθαρίσω; Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος paliosdimitris

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: πτολεμαιδα
« Απάντηση #84 στις: Μαρτίου 23, 2014, 03:55:51 μμ »
Παιδιά καλησπέρα.
Πήρα αυτά τα χρώματα
Αραιώνονται με αυτό το διαλυτικό το ίδιο καλά με το αντίστοιχο της gunze?

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #85 στις: Μαρτίου 23, 2014, 04:58:19 μμ »
μια χαρα κανει.αυτο που πηρες ειναι ιδιο με αυτο .αν εχεις και ακρυλικα gunze αραιωνε τα και αυτα με το lacquer της tamiya που πηρες.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #86 στις: Μαρτίου 23, 2014, 06:54:22 μμ »
Γιώργο Καλησπέρα , είμαι νέος στο βάψιμο και μετά απο 50 ώρες ακούμπησα το μοντέλο και μου έκανε δακτυλιά , το χρώμα Η326 Μπλε σκούρο .Πως μπορώ να την καθαρίσω; Ευχαριστώ.
Κάποιος πιο έμπειρος στο θέμα πιθανώς να σου δώσει κάποια συμβουλή. Εγώ πολύ φοβάμαι ότι δεν ξέρω.
Προσωπικά, απλά ξεβάφω το σημείο ή και ολόκληρο το μοντέλο και βάφω ξανά από την αρχή.
Τα γυαλιστερά έχουν ένα θέμα και θέλουν πολλές μέρες να στεγνώσουν.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #87 στις: Μαρτίου 23, 2014, 06:59:53 μμ »
Κάποιος πιο έμπειρος στο θέμα πιθανώς να σου δώσει κάποια συμβουλή. Εγώ πολύ φοβάμαι ότι δεν ξέρω.
Προσωπικά, απλά ξεβάφω το σημείο ή και ολόκληρο το μοντέλο και βάφω ξανά από την αρχή.
Τα γυαλιστερά έχουν ένα θέμα και θέλουν πολλές μέρες να στεγνώσουν.

Σε ευχαριστώ γιώργο , ψέκασα λίγο απο το διαλυτικό που αραίωσα το χρώμα και είναι οκ!!!

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #88 στις: Μαρτίου 25, 2014, 05:27:03 μμ »
Ακόμη μια ερώτηση για την αραίωση του χρώματος (gunze) . Όλοι λένε να γίνει το μίγμα ρευστό σαν γάλα. Είδα ένα βίντεο στο youtube και έλεγε 1 μέρος χρώμα , 2.5-3 μέρη διαλυτικό. Χονδρικά παίδες ισχύει αυτό; Χρησιμοποιώ αυτό το διαλυτικό.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

http://postimg.org/image/9ftdmem61/

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #89 στις: Μαρτίου 25, 2014, 06:30:29 μμ »
Από τότε που σταμάτησα να μετράω σταγόνες και δοσολογίες βάφω καλύτερα και με λιγότερα λάθη ή αστοχίες.
Πάρε ένα γυάλινο ποτηράκι ή θήκη για ρεσό και αραίωνε εκεί. Όταν με την οδοντογλυφίδα ακουμπάς μια σταγόνα χρώμα στα πλαϊνά και αυτή ρέει ελεύθερα προς τα κάτω αφήνοντας όμως, σχετικά αδιαφανές, χρώμα στην πορεία, είσαι έτοιμος.  Αν δεν αφήνει χρώμα το έχεις αραιώσει πολύ (κάποιες φορές γίνεται σκόπιμα αυτό), αν δεν κουνιέται ή κατεβαίνει πολύ αργά θέλει κι' 'άλλο αραίωση.
Στο video του Δημήτρη (Crow) που αναφέρθηκε φαίνεται πως και πόσο τρέχει η σταγόνα.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #90 στις: Μαρτίου 25, 2014, 06:44:38 μμ »
Από τότε που σταμάτησα να μετράω σταγόνες και δοσολογίες βάφω καλύτερα και με λιγότερα λάθη ή αστοχίες.
Πάρε ένα γυάλινο ποτηράκι ή θήκη για ρεσό και αραίωνε εκεί. Όταν με την οδοντογλυφίδα ακουμπάς μια σταγόνα χρώμα στα πλαϊνά και αυτή ρέει ελεύθερα προς τα κάτω αφήνοντας όμως, σχετικά αδιαφανές, χρώμα στην πορεία, είσαι έτοιμος.  Αν δεν αφήνει χρώμα το έχεις αραιώσει πολύ (κάποιες φορές γίνεται σκόπιμα αυτό), αν δεν κουνιέται ή κατεβαίνει πολύ αργά θέλει κι' 'άλλο αραίωση.
Στο video του Δημήτρη (Crow) που αναφέρθηκε φαίνεται πως και πόσο τρέχει η σταγόνα.

Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ  για την βοήθεια, προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται μιας και είμαι νέος στο άθλημα.::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #91 στις: Μαρτίου 25, 2014, 07:09:53 μμ »
Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ  για την βοήθεια, προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται μιας και είμαι νέος στο άθλημα.::salut:: ::salut::
Να παρακολουθήσεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τα σχετικά video του CROW, όλες οι γνώσεις μαζεμένες όμορφα σε λίγο χρόνο καιμε πολύ καλή παρουσίαση.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #92 στις: Μαρτίου 26, 2014, 09:36:28 πμ »

Καλημέρα , σε ευχαριστώ. Ναι όντως λύνουν πολές απορίες , μπράβο στα παιδιά για την δουλειά τους και την βοηθειά τους προς τους αρχάριους του hobby.

Αποσυνδεδεμένος fotis panagiotopoulos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
    • F.T. Models
« Απάντηση #93 στις: Μαρτίου 26, 2014, 07:55:58 μμ »
Γεια σου dtselios.  ::salut:: Επειδη βαφω αρκετα χρονια με ακρυλικα χρωματα κυριως Gunze αλλα και Tamiya θα αναφερω καποια συμπερασματα στα οποια εχω καταληξει με την χρηση αυτων των χρωματων. Για την αραιωση των Gunze βαζω 1 μερος χρωμα και 1.5 διαλυτικο ενω για τα Tamiya 1 μερος χρωμα και 2 διαλυτικο επειδη ειναι λιγο πιο πυκνορευστα απο τα Gunze. Για την δοσολογια χρησιμοποιω συριγγα πλαστικη την οποια καθαριζω με νερο και την ξαναχρησιμοποιω μεχρι να χαλασει, αλλα το καλυτερο πιστευω ειναι με γυαλινη που δεν καταστρεφεται. Με αυτη την αραιωση βαφω το μοντελο με 2-3 λεπτα στρωματα χρωματος με διαφορα 15 λεπτων το ενα απο το αλλο. Με την ιδια αραιωση βαφω και με τα τρια διαλυτικα της Gunze και το Lacquer Thinner της Tamiya. Προσωπικα θεωρω το Leveling Thinner της Gunze και το Lacquer Thinner της Tamiya τα δυο καλυτερα διαλυτικα με προτιμηση στο πρωτο γιατι  βοηθαει να στρωνει πολυ ωραια το χρωμα και αφηνει μια σατινε υφη στο μοντελο. Εγω το ψεκαζω και σκετο κυριως πανω απο χρωματα Tamiya για να ομογενοποιησει τον κοκκο που μερικα αφηνουν. Αυτα ειχα να σου επισημανω και ελπιζω να βοηθησα, οσο μπορω βεβαια. ::salut:: ΣΗΜ. Ο αερογραφος που χρησιμοποιω εχει μπεκ 0.3 mm.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #94 στις: Μαρτίου 26, 2014, 08:26:24 μμ »

Φώτη καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο, τον κόπο σου και την βοηθεια σου για το θέμα μου!!! ::salut:: ::salut:: Βάφω ένα ξύλινο πλοίο και σήμερα ξεχάρτωσα το πάνω μέρος και έχει θαμπώσει και γεμίσει κόλλα απο την χαρτοταινία (Εμπορίου ) , Θέλω να αφαιρέσω την κόλλα για να το ξανατρίψω λίγο .... Καμιά ιδέα; ::salut:: ::salut:: Δημήτρης.Sorry για την ερώτηση , εκτός θέματος.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #95 στις: Μαρτίου 30, 2014, 11:00:20 μμ »
Καλησπέρα και πάλι!! Αποχάρτωσα τα ύφαλα και η κόλλα της χαρτοταινίας ήταν πάλι παρών...χαρτοταινία 3 Μ.(Τα ύφαλα τα χάρτωσα 3 ημέρες μετά το βάψιμο). Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι φταίνε τα gloss χρώματα της gunze η γενικότερα τα gloss... δεν ξέρω την απάντηση δυστυχώς . :mrgreen: :mrgreen: Θα προσπαθήσω να βρώ και να δοκιμάσω, τα ίδια χρώματα σε ματ version (και σε άλλη εταιρεία) . To μπλε σκούρο είναι το Η326 και το κόκκινο, το Η327.Κάθε βοήθεια δεκτή!!!! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος spike125

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΚΑΡΔΙΤΣΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #96 στις: Απριλίου 22, 2014, 05:02:57 μμ »
Για σας. τα gunze είναι καλύτερα απο τα lifecolor?
Δλδ έχουν καλύτερη πρόσφυση στο ασταρι και δεν μποκώνει ο αραιογράφος?
 Το λέω γιατι τα lifecolor με έχουν τσατισει και δεν μπορω να βαψω?

Αποσυνδεδεμένος aitheras1

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κορινθος
« Απάντηση #97 στις: Μαΐου 01, 2014, 04:12:06 πμ »
Για σας. τα gunze είναι καλύτερα απο τα lifecolor?
Δλδ έχουν καλύτερη πρόσφυση στο ασταρι και δεν μποκώνει ο αραιογράφος?
 Το λέω γιατι τα lifecolor με έχουν τσατισει και δεν μπορω να βαψω?

Ναι :!:  γιατι εχουν τους περισσοτερους οπαδους :?.  α! και να κοιτας να εχει το << Χ >>  και οπου Χ  = Μ  Α  Σ  Κ  Α 
τωρα αν έχουν καλύτερη πρόσφυση στο ασταρι... για  μενα  που βαφω και με τα δυο θεωρω ναι!  υποψιν οτι  βαφω χωρις  ασταρι.
με μοντελα 15 ετων :!: μια χαρα!  προτιμω απιον...νερο για αραιωση και αραιωνω περισσοτερο τα life βαφοντας  περισσοτερα στρωματα
με πιεση 1.5-2.0 psi   Τα gunze δεν μπουκωνουν :!:  και αν εχεις  καλο αερογραφο βαρυτητας  ψεκαζουν καλυτερα. αθορυβα
και εχει πολυ καλη συμπεριφορα  στις  λεπτες  δεσμες :!:

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ηρακλειο
  • modelclub.gr
« Απάντηση #98 στις: Ιουνίου 18, 2014, 03:39:54 μμ »
Επιβεβαιώνω ότι το μπλε οινόπνευμα σύμφωνα με το μπουκάλι της μάρκας που έχω πάρει περιέχει και τερεβινθέλαιο (turpentine oil) (δλδ νέφτι).
Τώρα αν αυτό είναι καλό ή κακό δεν ξέρω, πάντως με έχει βολέψει καλύτερα από το άλλο μείγμα που χρησιμοποιούσα.

θα ήθελα να επιβεβαιώσω όσα αναφέρει ο giwrgosd για το μπλε οινόπνευμα και να προσθέσω ότι, στο πλαίσιο πειραματισμού έβαψα με οινόπνευμα 93βαθμών, τέλος παντων όχι μπλε, αγορασμένο απο jumbo και στο μπουκαλάκι  γράφει λοσιόν καθαρισμού.

ο αεργογράφος μπατζερ και ρεβελ κάνει απίστευτα λεπτές γραμμές με πολύ χαμηλή πίεση .
μου κάνει εντύπωση το γεγονός όμως ότι όλοι οι κωδικοί με εξαίρεση (κάπως...) το white usaf στεγνώνουν εντελώς ματ, οπότε μετά πρέπει οπωσδήποτε να πέσει ένα χέρι βερνίκι σατινέ ( έτσι κι αλλίως μου αρέσει το σατιν της ιταλερι και το ρίχνω πάντα...)

θα δοκιμάσω το συγκεκριμένο οινόπνευμα και σε ταμίγια το βραδάκι.
southern by the grace of God

Αποσυνδεδεμένος spike125

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΚΑΡΔΙΤΣΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #99 στις: Ιουνίου 20, 2014, 11:33:50 πμ »
Τα gunze μακράν καλυτερα τελικα απο τα lifecolor. προσωπικά πάντα.με το δυαλιτικο της εταιρίας έβαψα χωρις προβλημα με αραίωση 50-50.
και πιεση 1 psi και καταφέρνω και σχετικα λεπτες δεσμες (σαν αρχαριοσ που είμαι)

Tags: gunze