Ουφ... Μεγάλος τίτλος...
Καλησπέρα κι' από μένα. Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνω μέρος σε group build.
Επειδή το θέατρο
σκιών...ε... του πολέμου του Ειρηνικού είναι από τα αγαπημένα μου, αρχικά έλεγα να συμμετάσχω με ένα F4U1 Corsair των μαύρων προβάτων αλλά μάλλον δεν θα προλάβαινα να το φτιάξω όπως θέλω. (Διόραμα και άλλα όνειρα θερινής, φθινοπωρινής και χειμερινής νυκτός...)

Τελικά κατέληξα στο Aichi D3A1 "Val" που πήρε μέρος στην μάχη της θάλασσας των κοραλλιών (Battle of the Coral Sea) και συγκεκριμένα το EI-201 του Capt Masao Yamaguchi από το αεροπλανοφόρο SKOKAKU.
Η μάχη της Θάλασσας των κοραλλιών έλαβε χώρα από τις 4 ως τις 8 Μαΐου 1942 μεταξύ των δυνάμεων της Ιαπωνικής Αυτοκρατορίας και των δυνάμεων των ΗΠΑ και της Αυστραλίας. Επρόκειτο για την πρώτη συμπλοκή μεταξύ αεροπλανοφόρων ενώ ήταν επίσης η πρώτη ναυμαχία κατά την οποία τα σκάφη επιφανείας δεν έριξαν ούτε μια βολή κατά αντίπαλου σκάφους.
Περισσότερα
εδώ και
hereΤο μοντέλο είναι μια ευγενική χορηγία του Κώστα 336Sqn_Hawk τον οποίο και ευχαριστώ.
Είναι ένα χορταστικό και σε μέγεθος και σε λεπτομέρεια μοντέλο. Βασικά το μοντέλο θα γίνει OOB χωρίς βελτιωτικά. Οι μόνες βελτιώσεις που με την βοήθειά σας θα προσπαθήσω να κάνω, θα είναι τα μπουζοκαλώδια και ίσως λίγα πράγματα στο cockpit. Ακολουθεί μια γεύση από τα περιεχόμενα του κουτιού... Η κατασκευή θα ξεκινήσει σύντομα, αφού πρώτα διαβάσω τα
μαθημ...ε... τη βιβλιογραφία που μου
φορτ... εεε... χορήγησε ευγενικά ο συνονόματος gkontog.

Καλή επιτυχία σε όλους.

Γιώργος