Αποστολέας Θέμα: Μόνο να πέφταμε/ Σαν άνθη κερασιάς την άνοιξη/ Τόσο καθάρια και λαμπερά.  (Αναγνώστηκε 9295 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lewton

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Πειραιας - Κορυδαλλος
Η βαση οντως προβλεπεται super χαρα στο κουραγιο σου με τοσα που σκοπευεις να βαλεις  :mrgreen:
Ωραιος, καλη συνεχεια!
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος xristosstergiou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Δημήτρη και lewton θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ! http://www.redwoodbridges.com/ έχω αρχίσει να ψιλοκοιτάω σχέδια για γέφυρα...για να δουμε! :roll:
Κώστα εννοείς τον τόιχο και το άγαλμα? Μήπως θα ήταν καλύτερα να μικρύνει το μήκος του τοίχου στα αριστερά? Το άγαλμα αλλάζει εύκολα...
Οι βιτρίνες αποδεικνύονται πάντα μικρές...!

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
Δημήτρη και lewton θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ! http://www.redwoodbridges.com/ έχω αρχίσει να ψιλοκοιτάω σχέδια για γέφυρα...για να δουμε! :roll:
Κώστα εννοείς τον τόιχο και το άγαλμα? Μήπως θα ήταν καλύτερα να μικρύνει το μήκος του τοίχου στα αριστερά? Το άγαλμα αλλάζει εύκολα...

ο Κwstas εννοει οτι πρεπει να τοποθετουνται τα στηχεια του διοραματος μη παραλληλα με τις ακμες της βασης
αυτος ειναι ο...κανονας
στη δικη σου περιπτωση φαινεται ο τοιχος πισω να ειναι παραλληλος ,ομως αν τον βαλεις διαγωνια χανεις μεγαλο μερος
χωρου και δεν ξερω αν σε βολευει

ωστοσο μια μικρη κλιση θα ηταν αρκετα ενδιαφερουσα (χωρις ομως ο τοιχος να ερθει παραλληλα με το ποταμι)

κατι τετοιο που θα δωσει και βαθος στην πορτα

καλες γεφυρες  :mrgreen:

• Scale 1/48
  • *
Οκ! Κατάλαβα...ναι γενικά τον κανόνα τον έχω διαβάσει πάμπολες φορές στο φόρουμ...αλλά στον σχεδιασμό της βάσης έκανα ότι μου κατέβηκε σαν σκέψη! ::glossa:: :mrgreen:
Θα πάρει μια μικρή κλίση λοιπόν! ::salut::

• Scale 1/48
  • *
Μετά από μια μεγάλη καθυστέρηση, κάτι το ένα κάτι το άλλο κάτι το παράλο :oops:...το δουλεύω το θέμα αλλα παρασκηνιακά 8).... ήθελα να ρωτήσω το εξής....φύλλα κερασιάς να τα κολλήσω ένα ένα βρήκα...αλλά καμιά ιδέα για τα άνθη :?: :!: :?: Η απόφαση πάρθηκε εφόσον ότι ανθισμένες κερασιές βρήκα στο νετ μου φαινόντουσαν πολύ ψεύτικες....

edit edit edit ::arrowred:: ::arrowred:: ::arrowred::

Φωτογραφίες από την διαδικασία....το όλο πράγμα άργησε πολύ γιατί επέλεξα να κάνω ρυάκι πάνω σε βάση από ξύλο (mr. dumphead). Τα κλαδιά στα δέντρα είναι από αναρρηχητικά του κήπου.

Αποσυνδεδεμένος leon g

• Scale 1/72
  • *
Για ανθη κάτι σε χαρτάκι βουτηγμένο σε χρωματισμένη ατλακόλ ?
κάτι θα βρεις στο τέλος 
καλή συνέχεια φαίνεται οτι βγαίνει καλό ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Κάτι που πρόσεξα είναι ότι οι κορμοί από τα δέντρα αδυνατίζουν αφύσικα σε ένα σημείο και μετά ξαναπαίρνουν σε πάχος... Πρόσεξέ το λίγο...

Το άγαλμα μου αρέσει πολύ...

Για νερό τι θα χρησιμοποιήσεις;

• Scale 1/48
  • *
 ::arrowred:: leon g ευχαριστώ! θα δούμε για τα άνθη...η πιο απλή λύση που σκέφτομαι είναι αυτά τα πολύ ψιλά κομματάκια(πράσινα,κόκκινα) που χρησιμοποιούνται για χόρτα, ψεκασμένα ρόζ και άσπρο και μετά να κολληθούν πάνω στα κλαδιά με ψεκασμένη ξυλόκολλα... από την άλλη επεξεργάζομαι και κάτι πιο σύνθετο....

::arrowred:: gtdeath13 επίσης ευχαριστώ! Χμμ αυτό για τους κορμούς δεν το είχα προσέξει....θέλουν διόρθωση όντως! Το νερό θέλω να το αποδώσω να ρέει ήρεμο και διάφανο...still water ή scenic water!?...από την άλλη αν επιχειρούσα με απλή σιλικόνη διάφανη!? Προτάσεις καλοδεχούμενες....

Εν το μεταξύ δουλεύεται η μάντρα....με ελληνικά μεροκάματα και όχι ιαπωνο-κινέζικα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: καθώς χτίζεται λιθαράκι-λιθαράκι....

Αποσυνδεδεμένος NIKOS D.

• Scale 1/144
  • *
  • Θα παραδεχομουν τα λαθη μου ,αν ειχα κανει...
Χρηστο το αρτ ταιμ στο πεζοδρομο της αγιας σοφιας εχει 2 ποικιλιες καλου και φθηνου νερου :)

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
Χρηστο για τα λουλουδια ριξε μια ματια σε τρεναδικο ισως βρεις κατι σε τετοια κλιμακα
 αλλα και να μη βρεις κανε καμμια πατεντα
για το νερο καλλυτερα ηρεμο θα ελεγα και τη σιλικονη μπορεις να τη χρησιμοποιησεις μονο αν δεν εχεις βαθος στο ρυακι
αν εχεις βαθος χρησιμοποιησε την επανω απο το νερο σαν ταραγμα ελαφρο εκει που ρεει  στα βραχακια και για να δωσεις κινηση
Ωραιο θα γινει φιλε  ::salut::

• Scale 1/48
  • *
 ::arrowred:: Νίκο το art time όλο εκλπήξεις είναι...θα πάω από εκεί σίγουρα! Ευχαριστώ!

::arrowred:: Δημήτρη, το νερό σίγουρα θα γίνει ήρεμο (φένγκ σούι άλλωστε :lol:)! Μπορεί να επιχειρήσω και με τη σιλικόνη που λές από πάνω....για τα άνθη το ψάχνω.... ::salut::

• Scale 1/48
  • *
Συνέχιση της κατασκευής με ανέγερση της μάντρας και κατασκευή της πόρτας..... ::arrowred::

Το μπουκάλι που φαίνεται είναι το νερό που τελικά θα χρησιμοποίησω. Έπεται η κατασκευή της σκεπής...Τέλος, περισσότερο τρίψιμο με το dremmel για το ίσιωμα του σοβά...

Αποσυνδεδεμένος NIKOS D.

• Scale 1/144
  • *
  • Θα παραδεχομουν τα λαθη μου ,αν ειχα κανει...
Θα ελεγα να βαλεις μερικα φαναρακια με ψιλα λεντακια κιτρινα να φωτιζουν το τοπιο!!!!Πιο καλα με αλκαλικες μπαταριες :wink:

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
Χρήστο βλέπω προχωράει καλά το πρότζεκτ. Οι πόρτες απο τί είναι;
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

• Scale 1/48
  • *
 ::arrowred:: Νίκο ωραία η ιδέα με τα φαναράκια...θα ψάξω να δω τί ακριβώς έπαιζε εκείνη την εποχή...! ::salut::

::arrowred:: Θεόφιλε, οι πόρτες είναι από μπάλσα που χρησιμοποιείται για το πέτσωμα τον ξύλινων πλοίων... έχω μεγάλη περίσσεια... Το πρότζεκτ προχωράει καλά από άποψη στησίματος αλλά από πλευράς ψησίματος...φεεεεέτα! Ίσα που κρατάω τους σαμουράι να μην κάνουν σέπουκου από την ανία τους...

• Scale 1/48
  • *

Ορίστε και η γέφυρα...δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο, αλλά νομίζω θυμίζει λίγο Ιαπωνία... :roll:

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time

Ορίστε και η γέφυρα...δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο, αλλά νομίζω θυμίζει λίγο Ιαπωνιά... :roll:
Θα μου επιτρέψεις, να συμφωνήσω ότι θυμίζει Ιαπωνία, άλλα θα συμπληρώσω ότι δεν είναι καλή!!! :roll: :roll: :?  Θέλει βελτίωση, δεν μπορώ να την διακρίνω καλά, άλλα νομίζω ότι κάτι δεν κολλάει εδώ και θα τολμήσω να πω ότι μάλλον συμφωνείς και εσύ, εάν λάβω υπόψιν μου την μουτσούνα :roll:!!! Νομίζω ότι το κατάστρωμα φαίνεται χοντροκομμένο!!! Θα πρότεινα να κόψεις τους νομείς( μπορεί να είναι ατυχής όρος, άλλα δεν σκέφτηκα κάπως αλλιώς να το πω!!!) δεξιά και αριστερά από μπαλσα που θα στρογγυλέψει σε κάποιο κύλινδρο και κατόπιν να ντύσεις πάνω το κατάστρωμα σανίδι, σανίδι!!!
Είχα ένα κατασκευαστικό για γεφυράκια κάπου,  νομίζω ότι είχε και κάτι παρόμοιο αν μου δώσεις λίγο χρόνο θα το ψάξω αύριο!!!!
Συγνώμη για τον τρόπο σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να θίξω την δουλειά σου η εσένα!!! Αλλά πιστεύω ότι μπορεί να βγει καλύτερη!!!
Καλή συνέχεια!!! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

• Scale 1/48
  • *
Αλλά πιστεύω ότι μπορεί να βγει καλύτερη!!!
Καλή συνέχεια!!! :wink: ::salut::

Και έχεις απόλυτο δίκιο! Ξανά μπαίνει στο ξυλουργείο! Ευχαριστώ και για τα κατασκευαστικά! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.
μερικεες γεφυρούλες και ιδεες

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

• Scale 1/48
  • *
dive Ευχαριστώ για τις φωτογραφίες! Η αλήθεια είναι ότι και με τις εικόνες για πέτρινα μονοπάτια και τα φύτα και τα λουλούδια και τις γέφυρες που έχω μαζέψει και για τα οποία έχω διαβάσει στο ίντερνετ φτιάχνω κήπο αληθινό άμα λάχει! Στη γέφυρα τελικά θα μπούν και στρόγγυλα κεφαλάκια... ::salut::

EDIT ::arrowred::

Η κατασκευή προχωράει! Σχόλια ευπρόσδεκτα!

• Scale 1/48
  • *

Οι εργασίες προχωρούν...τα ξύλινα μέρη είναι βαμμένα με washes από καφέ- καφεκόκκινο- ώχρα- μαύρο μετά παλαιωμένα με το "σφουγγαρένιο" εξάρτημα του ταχυτροχού και μετά ξανά από πάνω wash από κόκκινο και μαύρο...έμπνευση η όλη διαδικασία ελπίζω να αρέσει! Το πλακόστρωτο είναι κομμένες ακανόνιστα ψηφίδες, αρμός από στόκο και άμμο στη συνέχεια περιποιημένες με ταχυτροχό και μετά πολλά washes και στο τέλος στεγνά πινέλα με αποχρώσεις flesh και άσπρο...και πάλι έμπνευση της στιγμής! Τα φυτά κάποια είναι joefix και κάποια από τον κήπο...και θα προστεθούν πολλά ακόμη (στο τέλος θα βαφούν όλα). Στην άσπρη τρύπα που φαίνεται θα μπεί η κερασιά...που βάφεται! Γύρω από το άγαλμα λουλούδια (γι' αυτό η άμμος είναι ακόμη χαλαρή)
::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
για προχωρα τωρα και στο βαψιμο του ξυλου σιγα σιγα διαμορφωσε τα με ενα πινελακι
Χρηστο η αποδωση των χωματινων γκρι και του χορτου ειναι αψογη μπραβο ::salut::

• Scale 1/48
  • *
Δημήτρη ευχαριστώ για τα σχόλια και τις υποδείξεις! ::salut::

Μικρό update! Επόμενο στάδιο χόρτα σε κενά ανάμεσα στις πέτρες του μονοπατιού και τοποθέτηση του δέντρου... Βασικά περιποιήθηκα λίγο την σκεπή και πρόσθεσα μερικά φυτά... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
Δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι ακριβως,αλλα αποπνεει κατι πολυ ομορφο.Μπραβο ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
μπράβο Χρήστο πολύ όμορφο είναι! ::eusa_clap::::eusa_clap:: με ταξίδεψες Ιαπωνία μεριά
πρόσεξε με το βάψιμο των φιγουρών, μή βιαστείς  :wink:

- τα φυτά τί είναι;
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Tags: samurai tamiya