Αποστολέας Θέμα: 1/72 King Cobra Guntruck  (Αναγνώστηκε 5153 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
1/72 King Cobra Guntruck
« στις: Μαΐου 31, 2011, 09:25:19 μμ »
Με την ΝΑΜμάνια που μας έχει πιάσει όλους πέρασα αρκετές ώρες στον υπολογιστή ψάχνοντας ΤΟ θέμα...
και όταν λέω ΤΟ θέμα εννοώ κάτι πιο εντυπωσιακό και φανταχτερό από την βιαστική πρώτη μου επιλογή (ταχύπλοο LSSC)
και φυσικά κάτι που να έχει τροχούς ώστε να φάει Vietnam earth κοκκινόχωμα με το κουτάλι!!! :mrgreen:

Το βρήκα λοιπών και δεν είναι άλλο από ένα πεντάτονο φορτηγό Μ54 σε διαμόρφωση gnntruck.

Θα μου πείτε και τι το εντυπωσιακότερο μπορεί να έχει ένα απλό guntruck σε σχέση με ένα σκαφάκι που θα μπορούσε να είναι στην όχθη ενός ποταμού (άρα νερό) και δίπλα του να υπάρχει ζούγκλα?
Η απάντηση είναι απλή... δεν μιλάμε για ένα οποιοδήποτε φορτηγάκι αλλά για το King Cobra ένα από τα εντυπωσιακότερα αν όχι το εντυπωσιακότερο guntruck ever.

Τι το εντυπωσιακό έχει?
Πέραν της θωρακισμένης καμπίνας του Μ54 στην καρότσα του κουβαλάει ένα πήγμα από M113! φορτωμένο με τρία 50ρια και στα πλαϊνά του έχει ζωγραφισμένες από το πλήρωμα δυο βασιλικές κόμπρες.
Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο που τραβάει το μάτι είναι ότι τα ασπίδια στην θυρίδα του αρχηγού του Μ113 είναι βαμμένα.... μαντέψτε?? Με την αστερόεσσα (θα φάμε ξύλο στο τέλος). :mrgreen: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Η κατασκευή / μετασκευή θα γίνει με βάση το πολύ καλό Μ35 της Academy και το Μ113 της Italeri.
Η μετατροπή του 2.5τονου Μ35 στο 5τονο Μ54 απαιτεί αρκετό χειρουργείο και scratch όχι όμως ακατόρθωτο.

Ξεκίνησα με το κόψιμο της μάσκας του REO από το υπόλοιπο καπό (η Academy το δίνει σαν ενιαίο κομμάτι) μιας και αυτό πρέπει να μεγαλώσει σε μήκος κατά 4-5mm.
Εδώ να πω πως για πρώτη φορά χρησιμοποίησα την πριονωτή λάμα της JLC (από την ομαδική αγορά) και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος μιας και το κόψιμο στην κυριολεξία (όπως θα δείτε και στην φωτό)
δεν ήταν μεγαλύτερο από την γράμμωση και μάλιστα μοντέλου στην 1/72!!!

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Απ: 1/72 King Cobra Guntruck
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 31, 2011, 09:54:34 μμ »
Χαρά στο κουράγιο σου να ξεκινήσεις τέτοια μετασκευή.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ
  • ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 31, 2011, 10:25:00 μμ »
Χαρά στο κουράγιο σου να ξεκινήσεις τέτοια μετασκευή.
και στην 1/72 ::handshake:: ένα απο τα αγάπημενα μου θέματα καλή συνέχεια ::salut:: ::salut::
GOOD MORNING VIETNAM
Στέλιος

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 31, 2011, 10:32:42 μμ »
Πολύ ωραίο θέμα Νίκο!! Καλή συνέχεια!

Spoiler (hover to show)

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 01, 2011, 12:21:33 πμ »
Νίκο, τα Guntrucks έχουν φοβερό "ψωμί", υπήρχαν άπειρα, όρεξη νά 'χεις να φτιάχνεις :!:
Το συγκεκριμένο δε, είναι όντως μακράν το πιο εντυπωσιακό

Καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο της μετασκευής σε 5Τ :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 01, 2011, 12:51:19 πμ »
Ρε Τσίτσε, πάλι παίζεις με τα κιτάκια...
Ο χασάπης της 1/72 κατάντησες   :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 01, 2011, 01:39:24 πμ »
Καλη αρχη!
Πραγματικα πολυ ομορφο θεμα! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 01, 2011, 05:23:00 πμ »
Νίκο ,εντυπωσιακή πράγματι επιλογή.Καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο σου,βέβαια δε σε φοβάμαι καθόλου.Τα κιτ θα πρέπει να τρέμουν. :mrgreen: ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 01, 2011, 12:04:24 μμ »
Αν και μου εκλεψες την ιδεα,καλη αρχη τσιτσερο.
Προσεξε μονο οτι το συγκεκριμενο δεν ειχε τα ιδια βαψιματα και τις ιδιες λεπτομερειες ολες τις εποχες
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 01, 2011, 12:30:44 μμ »
Ναι το πρόσεξα αυτό όταν μου είπε ο Γιώργος για τα λευκά στεφάνια στους πίσω τροχούς.. είδα ότι με τον πυργίσκο (αστερόεσσα) όλες οι πίσω ζάντες είναι silver!
Πάντως τα λευκά είναι ομορφότερα οπότε ίσως το κάνω με ένα συνδυασμό που να είναι καλύτερος στο μάτι!

Oι φωτό εποχής γενικά και ειδικά αυτές του Vietnam δυστυχώς δεν βοηθάνε καθόλου. Είναι τόσο αποχρωματισμένες και ξεθωριασμένες που σε πολλές περιπτώσεις δείχνουν το OD σχεδόν μαύρο.
Βλέπω φωτό του King Cobra με OD βλέπω και άλλες που είναι πίσσα μαύρο!!!! Εγώ σκέφτομαι για OD.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 01, 2011, 12:34:28 μμ »
Πρεπει να χρησιμοποιουσαν και γυαλιστερο OD,επισης αν αν βγαλεις χαλκομανιες σε 1/72 βγαλε και 1/35,δεν θα πανε χαμενες

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 01, 2011, 02:18:07 μμ »
Που πας να μπλέξεις πάλι ωρε μουρλέ;; Και μ'αρέσει που εγώ σκεφτόμουν την μετασκευή σε Μ54 για 1/35 ...  :roll:

Δώσ' του να καταλάβει Νικόλα, έχεις άπειρες επιλογές καθώς παίζανε πολλές χρωματικές διαφοροποιήσεις στις λεπτομέρειες κατά την υπηρεσία του. Πάρε και bonus από μένα
(μπουλονάκια λευκά στις ζάντες ...  ::Laie_41:: λευκά στεφάνια ... ::Laie_41:: )

Επίσης το King Cobra ΗΤΑΝ ΜΑΥΡΟ, χρώμα στο οποίο είχαν βαφτεί αρκετά guntrucks  :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 01, 2011, 09:35:06 μμ »
Επίσης το King Cobra ΗΤΑΝ ΜΑΥΡΟ, χρώμα στο οποίο είχαν βαφτεί αρκετά guntrucks  :wink:

Οι περισσότερες φωτό αυτό δείχνουν αλλά έχουμε κάποια οδηγία ή αναφορά που να το επιβεβαιώνει ή βασιζόμαστε αποκλειστικά στης φωτό εποχής?
Ρωτάω γιατί ακόμα και στης δικές σου φωτό και ανάλογα τον φωτισμό διακρίνω ναι μεν ένα σκούρο semi gloss χρώμα σε όλο το Μ54 και το Μ113 αλλά όχι μαύρο...
Δες πχ την διαφορά με τα πραγματικά μαύρα καλύμματα των τροχών του Μ113.
Νομίζω πως μια ανάμειξη 50/50 ή 60/40 από semi gloss Black και Olive Drab της Tamiya που έτσι και αλλιώς είναι σκούρο θα δώσει ένα πιο σωστό χρώμα.... τι λές/λέτε?

Edit
...και κάτι ακόμα.... αν και δεν θα είμαι 100% σωστός ιστορικά θα προσπαθήσω (μιας και το ζήτησαν 2 μέχρι τώρα) και τα στεφάνια & μπουλόνια των τροχών να βάψω λευκά (αν δεν τα καταφέρω το κρίμα στο λαιμό σας  ::glossa:: ) και τον πυργίσκο / καραγκιοζιλίκι να βάψω και φυσικά όλο τον υπόλοιπο διάκοσμο.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 02, 2011, 04:38:47 πμ »
Eπειδη το ψαχνω μερες τωρα πουθενα δεν βρηκα οτι τα guntrucks ηταν βαμμενα μαυρα

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 02, 2011, 10:19:58 πμ »
Είμαι σίγουρος ότι υπήρξαν και πολλά μάλιστα μαύρα (βλέπε και Eve of Destruction, Red Baron .... ) Μέχρι και ένα V100 βάφτηκε μαύρο.
Απλά είμαι τόσο μπάχαλο  :oops: και έχω τόσο πολύ υλικό από δω και από κει σκόρπιο, που ψάχνω από χθες και δεν μπορώ να βρω τεκμηρίωση. Υπεμονή please ...

ΥΓ edit: οι πρώτες πηγές που μέχρι τώρα έχω βρει μέσα στον συρφετό είναι ο Vietnam veteran, convoy commander and scale modeler Jerry Barnes και ο James Lyles συγγραφέας και του βιβλίου "THE HARD RIDE" (βλέπε και παρακάτω) οι οποίοι και ως μοντελιστές έχουν κατασκευάσει αρκετά guntrucks μαύρα (τα οποία παίζουν στο διαδίκτυο μάλιστα, .... που θα πάει θα τα βρω τα άτιμα τα λινκς  ::eusa_wall::)

THE HARD RIDE; Vietnam Gun Trucks

This book, written by James Lyles, a former Vietnam gun truck commander, is an authoritative reference on a number of special hybrid vehicles called Vietnam gun trucks and the extraordinary crews who manned them. During their 5 year history from late 1967 thru late 1972, Vietnam gun trucks were without a doubt the most important wheeled vehicles to see duty in Vietnam. They were mainly used for convoy security and installation perimeter defense, but were also used in other roles. It was originally thought that only 150 of these vehicles existed but the book now includes a list of over 350 gun truck names and rare photos of nearly 300 different gun trucks.
The book, which is being printed in two volumes, deals with facts about the gun trucks and their crews. Volume I includes the story of gun trucks and their swashbuckling crews with 80 pages of mostly color photos of regular 2-1/2 ton and 5-ton gun trucks, eyewitness ambush accounts, humorous gun truck related short stories, full sized gun truck replicas and scale models. Volume II will include more recently discovered regular gun trucks, APC gun trucks, Quad 50 gun trucks, ¾ ton gun beeps, gun jeeps, gun trucks with multi-angled armor, V-100s, gun truck scale models, a complete gun truck list, a gun truck crew list and pictures of many ambushed vehicles including BRUTUS, the vehicle Larry Dahl won the Medal Of Honor aboard in 1971 by jumping on a grenade thrown into his gun truck.
There are several photos of a formidable 5-ton gun truck called MAVERICK which eventually may have been the most heavily armed gun truck of them all with four (4) General Electric XM-134 miniguns and a set of twin M60 machine guns.
Volume I, ISBN #971-93037-1-9

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 02, 2011, 10:42:56 πμ »
Νομίζω ότι υπήρχαν μαύρα και πολλά από αυτά ήταν και γυαλιστερά κιόλας.
Γενικά πάντως όπως λέει και ο nino επικρατεί ένα σχετικό μπάχαλο...
 :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 02, 2011, 10:50:27 πμ »
Πολύ σωστά Φάνη, υπήρχαν από ματ μέχρι και γυαλιστερό!!!! μαύρο, όσο για την πολυχρωμία που έφερε το καθένα, ας μην το συζητάμε.

Επίσης άλλη μια τεκμηρίωση είναι στο ότι και η real models που έχει βγάλει πολλά κιτ ατόφια ή και μετατροπής για την κατασκευή όλων αυτών των παρδαλών guntrucks, αλλά και η archer transfers που έχει κυκλοφορήσει πολλές καρτέλες σημάτων για αυτά, επιβεβαιώνουν ότι ήταν μαύρα  :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 02, 2011, 12:06:17 μμ »
Παίδες δεν διαφωνούμε και εγώ μαύρο το βλέπω μην τρελαθούμε και τελείως... :roll:
αλλά για να κάνουμε λίγο πιο όμορφο το μοντελάκι από μια μαύρη τρύπα και λόγο κλίμακας είπα μπας και το σπάσουμε με OD.  :?

ʼστα Νικόλα έχω σαλτάρει εντελώς με αυτά που βλέπω... το ίδιο όχημα στην μια εικόνα μαύρο gloss σε άλλη matt σε μια τρίτη σπασμένο μαύρο με πρασινάκι
και σε άλλη σπασμένο μαύρο με μπλεδάκι..... άντε βγάλε άκρη!!!!!! (αυτά τα ρημάδια τα κωλοφίλμ θα μας πάρουν στο λαιμό τους) :lol:

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 02, 2011, 12:12:37 μμ »
Παίδες δεν διαφωνούμε και εγώ μαύρο το βλέπω μην τρελαθούμε και τελείως... :roll:
αλλά για να κάνουμε λίγο πιο όμορφο το μοντελάκι από μια μαύρη τρύπα και λόγο κλίμακας είπα μπας και το σπάσουμε με OD.  :?

ʼστα Νικόλα έχω σαλτάρει εντελώς με αυτά που βλέπω... το ίδιο όχημα στην μια εικόνα μαύρο gloss σε άλλη matt σε μια τρίτη σπασμένο μαύρο με πρασινάκι
και σε άλλη σπασμένο μαύρο με μπλεδάκι..... άντε βγάλε άκρη!!!!!! (αυτά τα ρημάδια τα κωλοφίλμ θα μας πάρουν στο λαιμό τους) :lol:

Εγώ στη θέση σου θα έπαιζα με διάφορα μαύρα, όπως NATO Black, Tire Black κτλ για να σπάσω την μονοχρωμία!

Η έκδοση με τα minigun ακούγεται τρομερά ενδιαφέρουσα, Νίκο (nino) έχεις φωτό από αυτό????

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 02, 2011, 02:14:55 μμ »
και η τρέλα συνεχζετε και τον βλέπω το γιατρούλη με την άσπρη τη στολή να μου έρχεται... :mrgreen:

τώρα πείτε είναι το σημείο που δείχνει το πάνω βελάκι ίδιο χρώμα (μαύρο) με το κάτω??? :roll:

Μαμώ τα ληγμένα που έπαιρναν και αυτοί οι γιάνκιδες στο Βιετνάμ και τα έβαφαν ανάλογα με....τη διάθεση τους!!!!! :lol:

Τέλος δεν ψάχνω άλλο... κατάμαυρο εγώ δεν το κάνω!!!! Θα του βάλω και OD ο κόσμος να χαλάσει! :twisted:

Τώρα έχω και τα κατάλληλα νεύρα για να πάω να συνεχίσω το τρίψιμο! :twisted:

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

Ευχαριστώ για το ψάξιμο και τα links ::salut::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 02, 2011, 02:22:45 μμ »
Νίκο να σε ενημερώσω ότι οι ποδιές των Μ113 είναι λαστιχένιες-πλαστικές οπότε μπορεί και σε αυτό να οφείλεται η διαφορά...
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 02, 2011, 03:38:03 μμ »
Τσισος ενα εχω να πω....υπεροχο θεματάκι και γενικα διαφορετικο...
μπραβο ... καλη αρχη να εχεις και σίγουρα θα μας καταπληξεις.
 :wink:

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 02, 2011, 04:14:27 μμ »
Καλησπερα. Πολυ ωραιο θεμα πρωτοτυπο και ψιλοαγνωστο. Το χρωμα του M 113 δεν ειναι μαυρο ουτε για πλακα. Ειναι πολυ σκουρο olive drab, οπως και στο οχημα. Αρκετα Αμερικανικα οχηματα το ειχανε, μαλιστα πολλα ειχαν ερθει και Ελλαδα ετσι. Η ποδια ειναι οντως λαστιχενια αλλα χωρις ραγαδες και φθορα, ειναι μαυρη κανονικα, γιατι ειναι αμεταχειριστη. Παλια αν δεν κανω λαθος εβγαζε η Molak ενα χρωμα σε αυτην την αποχρωση για το Olive drab, αλλα δεν ξερω αν βγαινει ακομα. Οπως και να ειναι, καλη κατασκευη να εχεις, πολυ ενδιαφερον θεμα.... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος spiderman

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 05, 2011, 07:01:14 μμ »
 ::salut::εχοντας κατασκευασει 5 gun truck και 3 gun jeep αλλα και αρκετα αλλα οχηματα του "nam war" ,και υστερα απο αρκετο ψαξιμο το χρωμα τους ηταν olive drab. Στα οχηματα πατεντες ειχαν διαφορες αποχρωσεις του olive drab διοτι ηταν απο διαφορα κοματια οχηματων,μετα απο ανακατασκευες και επισκευες βαφονταν με ενα χρωμα,με συνεπεια να αλλαζουν και τα "logos"μια και ο "artist painter"να ειναι διαφορετικος για διαφορους λογους.(π.χ.R.I.P.) Μην ξεχναμε οτι μετα απο καθε "εξοδο"τους στα πεδια των μαχων περναγαν απο τη ραμπα για πλυσιμο οπως και στον Ε.Σ.σε καποια οχηματα υπηρξε και τριχρωμη πειραματικη παραλαγη.Καλο μοντελαρισμα σε ολους.    Φιλικα   Στελιος Τζουγανατος.

Tags: