Αποστολέας Θέμα: 1/32 Revell Spitfire Mk Ia  (Αναγνώστηκε 9329 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: 1/32 Revell Spitfire Mk Ia
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 04, 2011, 09:52:55 πμ »
Μιλάμε για μαρτύριο! Πάρε άνθρωπέ μου ένα κιτ της προκοπής, εσύ υποφέρεις!

Πάντως το έχω ξαναπεί. Εχω δει σε πάρα πολλές περιπτώσεις κιτ "καλών" εταιρειών σε μεγάλες κλίμακες τα οποία έχουν κάτι χοντράδες που είναι απαράδεκτες ακόμα και για την 1/72! Και να μη συζητήσω την τιμή τους...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 04, 2011, 12:10:37 μμ »
Μα να αφησω μαργαριταρια σαν το P 38 και το  P 47 D Razorback  Revell παντα...(η κλιμακα δεδομενη  :mrgreen:). Τι λες τωρα? Εχω και συγχρονα κιτ αλλα φοβαμαι οτι αν ''καλομαθω'' δε θα την παλευω με τα παλια........

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 05, 2011, 10:41:51 πμ »
Καλημερα συναδελφοι. Το Spit ειναι ετοιμο για να χαραχτουν οι λεπτομερειες που χαθηκαν, πριτσινωμα και μετα βαψιμο. Η καλυπτρα ειχε πισω ειδικα, αρκετα κενα, τα οποια γεμισαν με clearfix . Οι ραγες της καλυπτρας ειχαν ενα θεμα, αλλα τωρα κινειται αψογα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 05, 2011, 11:14:52 πμ »
Χάραγμα, πριτσίνωμα, τα ζητάει ο απαυτός σου μου φαίνεται! Και σα να μην έφταναν αυτά ΚΑΙ κινούμενη καλύπτρα. Να δεις πως το λένε αυτό, μαζοχισμό, κάπως έτσι... ::glossa::

Πρόσεχε εκεί που θα χαράζεις πάνω από στόκο, προβλέπω προβλήματα... Επίσης τπ δεξί aileron αφήνει ένα κενό ενώ το αριστερό στη στενή πλευρά του δεν ακολουθεί την καμπύλη της πτέρυγας.

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 05, 2011, 11:26:02 πμ »
Χάραγμα, πριτσίνωμα, τα ζητάει ο απαυτός σου μου φαίνεται! Και σα να μην έφταναν αυτά ΚΑΙ κινούμενη καλύπτρα. Να δεις πως το λένε αυτό, μαζοχισμό, κάπως έτσι... ::glossa::

Τι να κανω Γιωργο, φθηνο και παλιο το κiτακι, ωστοσο πιστευω με λιγη περιποιηση μπορει να αναπαραστησει αρκετα καλα ενα Spitfire. Τωρα περι μαζοχισμου..... λες να ψαχτω μην εχω κανα θεμα?????????  ::glossa::

Πρόσεχε εκεί που θα χαράζεις πάνω από στόκο, προβλέπω προβλήματα... Επίσης τπ δεξί aileron αφήνει ένα κενό ενώ το αριστερό στη στενή πλευρά του δεν ακολουθεί την καμπύλη της πτέρυγας.

Στο χαραγμα ναι, θελει ισα ισα να ακουμπησει το εργαλειο οπως και στο πριτσινωμα για να μη διαλυσει ο στοκος. Σωστα ειδες τα aileron διοτι ειναι κινουμενα. Απλα δεν τα εβαλα στις σωστες θεσεις για τη φωτο. Εχουν τζογο προκειμενου να παιρνουν κλισεις. Το δεξι ειναι μια ιδεα ποιο κοντο, θελει να το προεκτεινω εκει με φυλλο πλαστικου.  :roll:

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 05, 2011, 11:42:12 πμ »
Μια χαρα τα πας,κουραγιο.Εδω δικες μου εντηπωσεις στην κατασκευει μου στον Αγγλο :wink:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,12627.200.html
Τασος ::salut::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 05, 2011, 11:50:14 πμ »
Μια χαρα τα πας,κουραγιο.Εδω δικες μου εντηπωσεις στην κατασκευει μου στον Αγγλο :wink:

Αυτο που εφτιαξες ειναι υπερπαραγωγη. Συγχαρητηρια, γνωριζοντας το κιτ, απλα απεριγραπτο...... ::salut::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 05, 2011, 08:58:27 μμ »

Διαβασα πολυ προσεκτικα το θεμα, για αλλη μια φορα φοβερη δουλεια, αλλα ειναι το κιτ της Hase απο το Vb,  που για μια περιοδο το κυκλοφορησε η Revell σαν 1Α. Ειναι σαφως καλυτερο, εχω 2 Hase που περιμενουν...

Καμια φωτο κανεις παιδια απο τα συρματοσχοινα που βγαινουν απο την ατρακτο και πανε στα πισω οριζοντια εχει κανεις? Θελω να τα βαλω κι εγω αλλα δεν εχω φωτο για να τα φτιαξω.  ::Help2::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 06, 2011, 06:57:12 μμ »
Καλησπερα, το Spit βαφτηκε, το dark earth ακομα στεγνωνει,  και παμε για τα βερνικια, σηματα, φθορες κλπ....... Παρακατω βαζω και μια φωτο απο το preshading. Οπως βλεπετε, ο αερογραφος εφτυνε σαν τρελλος, ουτε μπορουσα να φτιαξω τη δεσμη, με αποτελεσμα αυτες τις χοντρες γραμμες. Με ταλαιπωρησε παρα πολυ . Ηταν πεντακαθαρος, τον ξανακαθαρισα, αλλα τζιφος. Κινεζικος ειναι, ωστοσο ξαναεβαψα με αυτον αρκετες φορες χωρις προβληματα. Ευτυχως υπηρχε αλλος ενας κινεζος εφεδρεια, τρομερα αξιοπιστος εκεινος δε νοιωθει τιποτα... Καμια ιδεα τι μπορει να συμβαινει? Καθε γνωση επι του θεματος πολυτιμη. :roll:

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 06, 2011, 07:38:01 μμ »
Καλησπέρα,

είσαι γρήγορος εσύ!
Για το χρώμα μπορεί να φταίνε δίαφορα: πολύ πηχτό χρώμα, χαμηλή πίεση αέρα, μεγάλη δέσμη χρώματος που αφήνει χρώμα στη μύτη, καμμιά στραβή βελόνα/μπέκ?
Μια παρατήρηση που θα είχα είναι οτι το εφέ του pre-shading έχει εξαφανιστεί ιδίως στην κάτω επιφάνεια που θα έπρεπε να φαίνεται περισσότερο.
Προσπάθησε να χτίζεις το χρώμα σε λεπτά διάφανα στρώματα, πρώτα ανάμεσα στα πάνελς και μετά σε ολόκληρη την επιφάνεια.
καλή συνέχεια  ::salut::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 06, 2011, 07:59:26 μμ »
Γρηγορος...., αμα δε με τρελλαινε ο αερογραφος τωρα θα εφτιαχνα τις φθορες..... Ευχαριστω για τις συμβουλες παρα πολυ.  Κοιταξα τον αερογραφο και η βελονα ειναι στραβη!! Δε θυμαμαι να τη ζορισα πουθενα. Απο κατω ειχα το ιδιο προβλημα με το duck egg blue οπως και στο preshading και για να το μαζεψω, αναγκαστικα χαθηκαν οι σκιες. Θα φαει ενα πολυ ελαφρυ τριψιμο στα σημεια που πρεπει και θεου θελοντος θα ξαναβγει.... :roll:

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 08, 2011, 04:58:23 μμ »
Προσωπικα δεν ξερω κατα ποσο το πρεσειντινγκ θα επρεπε να χρησιμοποιηται σε α/φη ΒΠΠ.
Το ξεθωριασμα τετοιου τυπου νομιζω οτι παει σε τζετονια συγχρονα και λογω διαρκειας ζωης τους (ποσες πτησεις εκανε ενα σπιτ ή ενα μπιφτεκι πριν πεσει φλεγομενο;  :roll:)
Αλλα και λογω τριβων (αλλο 600 χαω κι αλλο 1500 χαω)
Αυτο που θελω να πω ειναι ...............................
Μην αγχωνεσαι αν θα ξαναφανει το preshading.
Κανε washaki και θα γινει τουμπανο  :wink:

ΥΓ τα παραπανω ειναι προσωπικη αποψη και δεν πιεζω κανενα να τα δεχτει.Αλλωστε μισω το preshading (γνωστο σε ολους αυτο) και λατρευω το fading (ή post shading για καποιους)

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #37 στις: Ιουνίου 12, 2011, 09:06:12 πμ »
Καλημερα Spit τελος.  :mrgreen: Πηρε πολυ στοκο και κοπο, αλλα το αποτελεσμα ειναι παρα πολυ καλο. Τα decals και πολλα και πολυ καλης ποιοτητας . Η μηχανη δεν πιανει δυστυχως πολλες σκιες, φωτισματα κλπ, αλλα και παλι ωραιο φαινεται.  8)

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #38 στις: Ιουνίου 12, 2011, 09:09:31 πμ »
Προσωπικα δεν ξερω κατα ποσο το πρεσειντινγκ θα επρεπε να χρησιμοποιηται σε α/φη ΒΠΠ.
Το ξεθωριασμα τετοιου τυπου νομιζω οτι παει σε τζετονια συγχρονα και λογω διαρκειας ζωης τους (ποσες πτησεις εκανε ενα σπιτ ή ενα μπιφτεκι πριν πεσει φλεγομενο;  :roll:)
Αλλα και λογω τριβων (αλλο 600 χαω κι αλλο 1500 χαω)
Αυτο που θελω να πω ειναι ...............................
Μην αγχωνεσαι αν θα ξαναφανει το preshading.
Κανε washaki και θα γινει τουμπανο  :wink:

ΥΓ τα παραπανω ειναι προσωπικη αποψη και δεν πιεζω κανενα να τα δεχτει.Αλλωστε μισω το preshading (γνωστο σε ολους αυτο) και λατρευω το fading (ή post shading για καποιους)

Μου αρεσει οπτικα το αποτελεσμα του preshading. Τα χρωματα που χρησιμοποιουσαν τοτε δεν ηταν αντιστοιχα των σημερινων σε ποιοτητα και αντοχη, οποτε το αποτελεσμα πιστευω παρομοιο, ωστοσο οπως ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ειπες, γουστα ειναι αυτα..... Ελπιζω να σου αρεσει το wash που εγινε. Παντως το sky παρακαλαει για καφριλα......... ::salut::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 12, 2011, 04:08:43 μμ »
Παιδια αμα ειναι να βρισετε καντε το........ Κατι τρεχει για να μην λεει κανεις τιποτα.  :roll: Ειναι χαλια περαν σχολιασμου?  :oops:

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ
  • ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
« Απάντηση #40 στις: Ιουνίου 12, 2011, 04:31:12 μμ »
Θα μιλήσω εγώ και θα πω οτι είναι χάλια,δεν βλέπεται.  :twisted:

Πλάκα κάνω,μπορώ να πω οτι είναι τέλειο.Μπράβο και ξαναμανα μπράβο για την υπέροχη δουλεια σου. ::salut:: ::salut::
GOOD MORNING VIETNAM
Στέλιος

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #41 στις: Ιουνίου 12, 2011, 04:53:40 μμ »
Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια. Τελειο δεν ειναι, αλλα σιγουρα μου αναπτερωσες το ηθικο.  :mrgreen: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 12, 2011, 05:24:09 μμ »
Μου πήρε ώρα να κοιτάω τις φωτογραφίες, περίμενε! Λοιπόν, ερωτήσεις - παρατηρήσεις:

- Που είναι η κάπνα από τις εξατμίσεις; Πετούσαν ΣΥΝΕΧΕΙΑ και λερωνόντουσαν...
- Ποιο πράσινο χρησιμοποίησες; Τουλάχιστον στις φωτογραφίες δείχνει πολύ ανοικτό.
- Ο ρόμβος στην αριστερή πτέρυγα ήταν ένα υλικό το οποίο αν εχόταν σε επαφή με τοξικά υλικά άλλαξε χρώμα και γινόταν κόκκινο. Βασικός σκοπός του ήταν να προλάβει το προσωπικό εδάφους από το να αγγίξει με γυμνά χέρια το αεροσκάφος αν αυτό είχε μολυνθεί με υπερίτη. Ο ρόμβος αυτός, από όσα ξέρω ήταν πάντα κίτρινος.
- Στις διαχωριστικές γραμμές της παραλλαγής σε μερικά σημεία νομίζω πως φαίνεται το υποκείμενο γκρίζο πλαστικό. Τι διάβολο, στις φωτογραφίες που έβαλες με το preshading δε φαινόταν!!! Εκτός αν με ξεγελάει ο φωτισμός.

Μου αρέσει πολύ ο Merlin. Και οι κεραίες του ασυρμάτου, έκατσαν όμορφα. Προσωπικά θα το μπίχλιαζα παραπ΄νω από κάτω αλλά αυτα είναι γούστα.

Πάντως είσαι πραγματικά γρήγορος. Ειδικά σε τόσο μεγάλη κλίμακα είναι λες και σε κυνηγάνε ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #43 στις: Ιουνίου 12, 2011, 05:41:30 μμ »
Ωραίο αποτέλεσμα,  ::salut:: ::salut::εγώ δεν θα μπορούσα να φτιάξω κάτι τόσο καλό δεδομένης μάλιστα της βάσης πάνω στην οποία δούλεψες.
Το μόνο που θα μπορούσα ίσως, να πώ είναι το ότι το πράσινο δείχνει όντως κάπως ανοιχτό (μπορεί όμως να φταίει ο φωτισμός), και ίσως ότι ο διαχωρισμός των χρωμάτων να ήταν πιό "κοφτός" στο αληθινό. Τελικό βερνίκι δέν το έχεις περάσει ακόμη, έτσι; Τις κεραίες σου πραγματικά τις θαυμάζω,

Εγώ το θεωρώ πολύ δύσκολο να τις αποδώσω ρεαλιστικά...

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #44 στις: Ιουνίου 12, 2011, 05:50:07 μμ »
Λοιπον εχουμε και λεμε.
1. Εχει αλλα αυτο ειναι ενα μειον της παρκετινης. Αναλογως τη γωνια φαινεται η απλα γυαλιζει και τις κρυβει. (προχειρη φωτο απο κινητο, ουτε εδω φαινεται καλα)

2. Το πρασινο ειναι το 30 (Dark Green) της Humbrol. Τοσο ανοιχτο φαινεται?
3. To κιτ εδινε 2 ρομβους. Γκρι και κιτρινο. Στο συγκεκριμενο αεροσκαφος εδινε τον γκρι. Στα σηματα για δευτερο αεροσκαφος τον κιτρινο. Απλα ακολουθησα τις οδηγιες. Αν εχουν κανει λαθος και ισχυει μονο το κιτρινο, πειτε το παιδια με σιγουρια τωρα, να το αλλαξω οσο ακομα ειναι φρεσκο και βγαινει πιο ευκολα.
4. Δεν ειναι το πλαστικο που φαινεται απο κατω, αλλα ξανοιγματα στα χρωματα, που ...παραεγιναν.  :oops: (Ηθικο διδαγμα, οχι πολλα σκωτσεζικα οταν μοντελαρετε..... :mrgreen:). Δε βοηθανε και οι φωτο καθολου στο θεμα.... Ειπαμε εχουμε θεμα με τις φωτο, αλλα και καινουρια μηχανη δεν ειναι προτεραιοτητα.
5. Ευχαριστω, οι κεραιες ηταν μεγαλο παιδεμα γιατι μου εσπασε το ιστιο της αντεννας και οταν προσπαθουσα να τεντωσω το συρματοσχοινο απλα την ξεκολαγα..... Τα συρματοσχοινα που βγαινουν απο την ατρακτο τελικα αποδειχτηκαν πιο παιδεψιαρικα ακομα και απο τα στοκοτριψιματα. Απλα δεν ελεγαν να κολησουν πανω στα decals. :evil:  Ιστοριες για αγριους.... ::glossa::
6. Απο κατω ειναι πολυ πιο βρωμικο απο οτι φαινεται στη φωτο, το γνωστο προβλημα....

Ευχαριστω πολυ Γιωργο για τις παρατηρησεις. Αφιερωσες πολυ απο το χρονο σου για  να το ψαξεις. Τωρα περι ταχυτητας, ηξερα οτι αν το αργουσα θα με αγαναχτουσε και θα το παραταγα για καιρο, οπως λεει ο λαος λοιπον στη βραση κολαει το σιδερο. Και παλι ευχαριστω για το χρονο σου. Κοιτα σε παρακαλω στην ατελειωτη βιβλιοθηκη σου για το ροομβο. Αν εκαναν λακαμια απο τη Revell να το φτιαξω...  ::salut::

ΥΓ. Ουφ επιτελους τελειωσα. Πονεσε το χερι μου βρε ανθρωπε!

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #45 στις: Ιουνίου 12, 2011, 05:57:39 μμ »
Ωραίο αποτέλεσμα,  ::salut:: ::salut::εγώ δεν θα μπορούσα να φτιάξω κάτι τόσο καλό δεδομένης μάλιστα της βάσης πάνω στην οποία δούλεψες.
Το μόνο που θα μπορούσα ίσως, να πώ είναι το ότι το πράσινο δείχνει όντως κάπως ανοιχτό (μπορεί όμως να φταίει ο φωτισμός), και ίσως ότι ο διαχωρισμός των χρωμάτων να ήταν πιό "κοφτός" στο αληθινό. Τελικό βερνίκι δέν το έχεις περάσει ακόμη, έτσι; Τις κεραίες σου πραγματικά τις θαυμάζω,

Εγώ το θεωρώ πολύ δύσκολο να τις αποδώσω ρεαλιστικά...

Ευχαριστω Ελιξιριε. Οι κεραιες ηταν οντως δυσκολες. ΖΤΠ και αγιος ο θεος... Χαλασα αρκετο μεχρι να κατσουν οπως ηθελα. Για το κοφτο τι να πω, σε ασπρομαυρες φωτο που βρηκα, μου φαινοντουσαν σαν να μπερδευονται οταν φθειρονταν στις ''ενωσεις'' τους. Δεν επιμενω, δεδομενου οτι εχω χασει ολη μου τη βιβλιογραφια και βασιστηκα σε β διαλογης φωτο. Τοσο ανοικτο φαινεται βρε παιδια το πρασινο? ΓΜΤ. Αυτο πλεον δε φτιαχνεται.. Βερνικι οχι. Παρκετινη εχει μονο. Δε θελω να περασω ματ βερνικι. Δε μου κολαει στη χωρα της υγρασιας... ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #46 στις: Ιουνίου 12, 2011, 06:19:54 μμ »
ʼσε το πράσινο, οι αποχρώσεις αλλάζουν με την φθορά, τον ήλιο και την μπίχλα...Το γκλός της παρκετίνης δέν ταιριάζει με την όλη φθορά του αεροπλάνου. Το μάτ ούτε εμένα μου αρέσει πάντως. Νομίζω πως μιά σατινέ υφή θα ήταν ό,τι πρέπει...Ίσως οι φωτογραφίες που είδες να ήταν ορθοχρωματικές και για αυτό σου φαινεται πως μπερδεύονται τα δύο χρώματα. Παρ'όλα αυτά, δεν αποκλείεται να κάνω εγώ λάθος.

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #47 στις: Ιουνίου 12, 2011, 06:25:14 μμ »
Για το βερνικι συμφωνω. Τωρα για σατινε δεν παιζει ευκαιρο και το ματ τελειωσε οποτε οταν θα παρω παλι σατινε θα περαστει ενα χερακι. Οι φωτο που ειδα ως επι τω πλειστων ασπρομαυρες ηταν, αλλα ετσι μου φανηκε. Δεν πειραζει, υπαρχουν αλλα δυο Spit στο στοκ για να γινουν πιο σωστα..... :(

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #48 στις: Ιουνίου 12, 2011, 06:45:50 μμ »
Μου αρεσει πολυ και ειναι και μπαμπατσικο! 8)
Μπραβο!
Καλη συνεχεια με τα επομενα! :wink:
 ::salut::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #49 στις: Ιουνίου 12, 2011, 07:11:46 μμ »
Μου αρεσει πολυ και ειναι και μπαμπατσικο! 8)
Μπραβο!
Καλη συνεχεια με τα επομενα! :wink:
 ::salut::

Ευχαριστω πολυ labro, αν και απο οτι φαινεται μαλλον δεν πετυχε το γλυκο...

Tags: