Αποστολέας Θέμα: Γεια χαρά παιδιά !  (Αναγνώστηκε 1209 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Avro Anson

• Scale 1/144
  • *
Γεια χαρά παιδιά !
« στις: Μαΐου 03, 2011, 01:52:29 μμ »

Χαιρετώ τους φίλους και συναδέλφους μοντελιστές ! Ονομάζομαι Γιώργος και είμαι από Αθήνα. Είμαι 39 χρονών και πρόλαβα τη χρυσή δεκαετία του 80 με την ιστορική πλέον "Μασσαλίας".... Επίσης, τότε τα μοντελιστικά καταστήματα ήταν διασπαρμένα και για να τα γυρίσεις όλα, έπρεπε να έχεις "γερά πόδια". Αλλά τότε η ηλικία μας επέτρεπε τέτοιες εξορμήσεις.... Ωραία χρόνια !  Ενάξει, δεν γεράσαμε κι'όλας αλλά πολλές φορές νοσταλγώ εκείνα τα χρόνια. Μετά, η δεκαετία του 90 με βρήκε ανενεργό μοντελιστικά, κυρίως λόγω επαγγέλματος και συχνών αναχωρήσεων για εξωτερικό. Επαναδραστηριοποιήθηκα στις αρχές του 2001, για μερικά χρόνια, όπου και διαπίστωσα πόσα πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στο υπέροχο χόμπυ μας. Θα μου επιτρέψετε εδώ να πω ότι δεν τιθεται, κατά τη γνώμη μου, θέμα για το εάν τα μοντέλα είναι καλύτερα τώρα ή τότε.... Όλα τα μοντέλα αλλά και η κάθε προσπάθεια όλων των μοντελιστών σε κάθε μοντέλο το καθιστούν μοναδικό και ξεχωριστό και τίποτε δεν αντιγράφεται. Δοκιμάστε να φτιάξετε το ίδιο μοντέλο με τα ίδια υλικά και με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Το αποτέλεσμα θα είναι κάθε φορά διαφορετικό. Και αυτό από μόνο του είναι τόσο όμορφο. Μην σας κουράζω όμως με σκέψεις και νοσταλγίες. Η κάθε εποχή έχει τις δικές τις ομορφιές και ας τις χαρούμε....! Εύχομαι σε όλους το καλύτερο και θα τα λέμε αρκετά συχνά !
                                                                                                                            Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: Γεια χαρά παιδιά !
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 03, 2011, 02:08:49 μμ »
Καλώς ήρθες και καλή αρχή. ::hi:: ::welcome_model::

Αποσυνδεδεμένος costastdm

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σαλαμινα
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 03, 2011, 02:11:07 μμ »
Γεια σου Γιώργο καλώς όρισες!

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 03, 2011, 02:29:38 μμ »
Γιώργο,  ::welcome_model:: . Καλά μοντέλα!!!!
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 03, 2011, 03:20:21 μμ »
 ::hi::
Kαλώς ήρθες στην παρέα μας Γιώργο, καλή διαμονή να έχεις και ωραία μοντέλα να κάνεις

Αποσυνδεδεμένος Albert83

• Scale 1/48
  • *
  • Lay down your souls to the gods rock n' roll!
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 03, 2011, 03:38:31 μμ »
Καλώς ήλθες στην παρέα Γιώργο! Καλές κατασκευές και ποσταρίσματα,με τι θέματα ασχολείσαι κυρίως?

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 03, 2011, 03:50:22 μμ »
Καλως ορισες στην παρεα μας!
 ::keep_mod:: ::avgreekflag5pn:: ::avgreekflag5pn::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 03, 2011, 03:56:51 μμ »
Ευχαριστώ θερμά για την υποδοχή όλους τους καλούς φίλους αλλά και για την ευγένεια να γράψουν δυό λόγια ! Ελπίζω να φανώ αντάξιος της ευγενικής αυτής υποδοχής και των θερμών συναισθημάτων, και να μου δοθεί η δυνατότητα να μοιραστώ μαζί σας τις λίγες ιστορικές και μοντελιστικές γνώσεις που απέκτησα κατά την ενασχόλησή μου με το υπέροχο αυτό hobby. Από θεματολογία ασχολούμαι σχεδόν με οτιδήποτε Ελληνικό, με προτίμηση στην αεροπορία και με μια ειδική αδυναμία στις "προπέλλες". Π.χ. C-47, C-130, Noratlas, όλα τα αεροπορικά θέματα της περιόδου 1940-1941, κ.λ.π. Επίσης RAF περιόδου 1940-1945, καθώς και μεταγενέστερα jet από όλες τις χώρες. Γενικότερα ασχολούμαι με θέματα που με ευχαριστούν και έτσι θα με δείτε να φτιάχνω και άρματα στην 1/35 ή φορτηγά (τα φορτηγά μού αρέσουν περισσότερο), όπως π.χ. L.R.D.G. Tamiya 1/35 κ.λ.π. Τελευταία "κρυφοκοιτάζω" και την ενότητα με τα τραίνα στο forum.... Ο μοντελισμός είναι πολύ όμορφος, με ότι και να ασχολείσαι ! Αυτά. Ευχαριστώ και πάλι θερμά και θα τα ξαναπούμε σύντομα.

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 03, 2011, 04:03:52 μμ »
Καλως ηλθες στη μοντελοπαρεα Γιωργο μου,τα λεμε στις Σαββατιατικες συναντησεις. :wink:

::welcome_model::

Αποσυνδεδεμένος Skylane

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κ.Πατήσια
  • Άκης IPMS 1287
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 03, 2011, 05:34:06 μμ »
Καλώς ηλθες Γιωργο στην ωραια παρέα μας. ::welcome_model::

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 03, 2011, 06:33:42 μμ »
Ευχαριστώ θερμά για την υποδοχή όλους τους καλούς φίλους αλλά και για την ευγένεια να γράψουν δυό λόγια ! Ελπίζω να φανώ αντάξιος της ευγενικής αυτής υποδοχής και των θερμών συναισθημάτων, και να μου δοθεί η δυνατότητα να μοιραστώ μαζί σας τις λίγες ιστορικές και μοντελιστικές γνώσεις που απέκτησα κατά την ενασχόλησή μου με το υπέροχο αυτό hobby. Από θεματολογία ασχολούμαι σχεδόν με οτιδήποτε Ελληνικό, με προτίμηση στην αεροπορία και με μια ειδική αδυναμία στις "προπέλλες". Π.χ. C-47, C-130, Noratlas, όλα τα αεροπορικά θέματα της περιόδου 1940-1941, κ.λ.π. Επίσης RAF περιόδου 1940-1945, καθώς και μεταγενέστερα jet από όλες τις χώρες. Γενικότερα ασχολούμαι με θέματα που με ευχαριστούν και έτσι θα με δείτε να φτιάχνω και άρματα στην 1/35 ή φορτηγά (τα φορτηγά μού αρέσουν περισσότερο), όπως π.χ. L.R.D.G. Tamiya 1/35 κ.λ.π. Τελευταία "κρυφοκοιτάζω" και την ενότητα με τα τραίνα στο forum.... Ο μοντελισμός είναι πολύ όμορφος, με ότι και να ασχολείσαι ! Αυτά. Ευχαριστώ και πάλι θερμά και θα τα ξαναπούμε σύντομα.
Ένα από τα θέματα που περιμένουν υπομονετικά την σειρά τους στο ντουλάπι μου, είναι και η "Αννούλα" του 1940, με ελληνικά σήματα φυσικά! Κορυφαίο πρόβλημα στην κατασκευή της οι λευκοί αριθμοί σειράς, αλλά και το ποιό scheme (A ή Β) είχε το συγκεκριμένο αεροσκάφος που θέλω να φτιάξω. Καλώς όρισες, σίγουρα θα πούμε πολλά ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 03, 2011, 06:41:39 μμ »
 ::welcome_model:: συνονόματε  :wink: :mrgreen: :lol: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 03, 2011, 07:42:17 μμ »
ʼλλος ένας "παροπλισμένος" (sorry για την "χοντρή" έκφραση) επανήλθε.

Γιώργο  ::hi::

Επειδή και εγώ είμαι ένας από τους -πλέον πρώην- παροπλισμένους, σχετικά με την πιο παλιά εποχή, κατ' εμέ έχει αλλάξει το εξής (πιο πολύ από όλα τα άλλα).

Αντί πλέον να περιμένουμε περιοδικά και άλλη έντυπη ύλη για να μάθουμε τεχνικές, να δούμε φωτό κλπ, τώρα γράφουμε www.modelclub.gr και τα έχουμε πολύ πιο εύκολα στο πιάτο!!  ::lovemodel::

Καλως ήλθες, πιστεύω ότι το hobby (αν και νοσταλγείς τα παλιά) θα σου αρέσει πιο πολύ τώρα (στα "γεράματα"  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:)

-=Manwlo=-

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 03, 2011, 08:28:42 μμ »
Ευχαριστώ θερμά όλα τα παιδιά και πραγματικά με κάνετε και νιώθω πολύ χαρούμενος σκεπτόμενος ότι στην ιδιαίτερα δύσκολη εποχή που ζούμε, μια εποχή που η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων γίνεται ολοένα και δυσκολότερη, ευτυχώς υπάρχουν ακόμα ʼνθρωποι ! ʼνθρωποι που με ένα μήνυμα, με ένα χτύπημα στην πλάτη, με ένα "καλώς ήρθες", δίνουν άλλο νόημα και διάσταση στην απρόσωπη εποχή μας. Σας ευχαριστώ θερμά όλους ! Και θα τα λέμε τώρα συχνά !

Είναι αλήθεια ότι τώρα τα πράγματα έχουν γίνει σε πολλά σημεία πολύ πιο εύκολα. Το internet βοηθάει πάρα πολύ και εν προκειμένω το modelclub είναι απλά κορυφαίο. Είμαστε μία μεγάλη και ζεστή παρέα και δεν υπάρχει ωραιότερο απ'αυτό. Και μόνο ωφελιμένοι μπορούμε να είμαστε. Η ανταλλαγή απόψεων, ιδεών, τεχνικών και ιστορικών γνώσεων, εκτός του να μας καθιστά καλύτερους και πληρέστερους μοντελιστές, μας φέρνει πιο κοντά ως ανθρώπους, πολλές φορές δημιουργώντας φιλίες. Θα ήθελα να πούμε από κοντά παλύ περισσότερα με όλους τους καλούς φίλους, είτε στην Ιπποκράτους εδώ στην Αθήνα, είτε στις εκθέσεις της IPMS, που αποτελούν μία πολύ καλή ευκαιρία για να γνωριστούμε.

Για τον καλό φίλο Ελιξ-ιριο, χαίρομαι που σου αρέσει η Αννούλα. Είναι από τα αγαπημένα μου αεροσκάφη ! Αν κατάλαβα σωστά, θα αναφέρεσαι σε κλίμακα 1/72. Το πρόβλημα με τους λευκούς αριθμούς το έλυσα χρησιμοποιώντας πριν από περίπου 10 χρόνια τα γνωστά Letraset. Απ'ότι μου είπε κάποιος φίλος όμως, αυτά δεν υπάρχουν πλέον. Τα είχα πάρει στο "Πλαίσιο". Ίσως όμως να υπάρχουν λευκές γραμματοσειρές. Θα το κοιτάξω γιατί μπήκα στην "πρίζα".... Για 1/72 τώρα υπάρχει και το πολύ καλό kit της Special Hobby, αν και θέλει αρκετή δουλειά, έχει πολλές ρητίνες και το μέγεθος της 1/72 κάνει λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα. Αξίζει όμως. Το κλασικό kit της Airfix το λατρεύω γιατί με αυτό μεγάλωσα. Αν εξαιρέσεις το αλεξινέμιο, και σκεφτείς και ότι είναι του 1962, είναι πάρα πολύ καλό. Επίσης, ακόμα και με το original αλεξινέμιο της Airfix, με προσεκτικό βάψιμο των σωστών γραμμών του μεταλλικού σκελετού επάνω σε αυτό, δείχνει τελείως διαφορετικό και τα λάθη μειώνονται σε απίστευτο βαθμό. Το κορυφαίο είναι βέβαια το 48άρι της Classic Airframes.
Τώρα, για το scheme Α ή Β, αυτό είναι πολύ καλή ερώτηση και οι απόψεις διαφέρουν. Προσωπικά δεν το έχω λύσει ακόμα.... Το ψάχνω όμως και τώρα με όλη αυτήν την όμορφη κουβεντούλα, θα το ξαναψάξω με περισσότερο ενδιαφέρον. Θα τη βρούμε την άκρη, που θα πάει....?

Ευχαριστώ και πάλι όλους για τη θερμή υποδοχή ! Θα τα ξαναπούμε ! Καλό βράδυ !

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 04, 2011, 08:01:55 μμ »
 ::salut:: ::salut:: ::welcome_model:: ::avgreekflag5pn:: ::avgreekflag5pn::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 04, 2011, 11:34:36 μμ »
Καλωσόρισες Γιώργο στην παρέα μας!
Και ίδιο όνομα,και ίδια ηλικία,έχουμε! :wink:
ʼσε που μπορεί να είσαι και γνωστή φάτσα,αφού θυμάσαι την Μασσαλίας!
Θα χαρώ να τα πούμε κανα Σάββατο στις συναντήσεις μας,και να γνωρίσεις και την υπόλοιπη μοντελοπαρέα!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 05, 2011, 01:49:30 πμ »
Ευχαριστώ θερμά για την υποδοχή και βεβαίως θα τα πούμε και από κοντά ! Τριγυρνάω πολύ συχνά στα μοντελιστικά καταστήματα και τα τελευταία 5 χρόνια είμαι ανελιπώς στην έκθεση της IPMS, οπότε είναι πολύ πιθανό κάποιοι φίλοι να με θυμούνται, έστω σαν παρουσία (τα περιττά κιλά μου βοηθούν τα μέγιστα σε αυτό  :D. ). Ωστόσο, το θέμα (και μέγα λάθος) ήταν ότι ολόκληρη τη δεκαετία του 90 ήμουν ανενεργός.... Έμεινα πίσω από όλες τις απόψεις.... Κάπου ήταν φυσικό βέβαια λόγω υποχρεώσεων, αλλά παρ'όλα αυτά τώρα υπάρχει πολλή όρεξη και διάθεση. Ευχαριστώ θερμά για την υποδοχή και θα τα πούμε τόσο προσωπικά όσο και μέσα από το υπέροχο forum !

Αποσυνδεδεμένος dionisus

• Scale 1/144
  • *
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 05, 2011, 11:14:51 πμ »
Καλώς ήρθες!! ::hi::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 05, 2011, 01:55:01 μμ »
Καλώς τον! Στην ηλικία σου κι εγώ, διάβασα την μοντελιστική μου ζωή (εν μέρει) μέσα στα λεγόμενά σου...!

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 05, 2011, 09:06:35 μμ »

Καλησπέρα παιδιά ! Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συνεχιζόμενη θερμότατη υποδοχή !
Καλέ φίλε Jet72, πολύ ωραίο και νοσταλγικό αυτό που γράφεις "Πινέλα και 72άρια, όπως πριν από 25 χρόνια...!" Έτσι ακριβώς ! ! Όμορφα χρόνια και γλυκές αναμνήσεις.... Δυστυχώς αυτή η εποχή έφυγε ανεπιστρεπτί.... Πολλές φορές μελανγχολώ όταν σκέφτομαι το πόσο όμορφα ήταν τότε και το πόσο γρήγορα πέρασαν αυτά τα χρόνια.... Και ότι τίποτε πια δεν θα είναι ίδιο όπως τότε.... Μάλλον είναι δείγμα ότι μεγαλώνουμε.... Δεν πειράζει όμως. Ας το αποδεχθούμε και ας χαρούμε τη σημερινή εποχή. Το hobby έχει κάνει άλματα μπροστά από τότε και ας το χαρούμε....!

Tags: