Αποστολέας Θέμα: Scania το πρωτο μου !!!!  (Αναγνώστηκε 6240 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kakos001

• Scale 1/144
  • *
Scania το πρωτο μου !!!!
« στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 12:18:20 πμ »
αυτο ειναι το πρωτο που τελειωσα δεν εχω βαψει τιποτα γιατι (μην γελασετε) δεν ξερω τιποτα απο μπογιες και θα ηθελα μερικες συμβουλες μιας και τωρα ξεκινησα με το σπορ. θα ηθελα να μου πειτε διορθωσης και λαθη που εχω κανει καθος και οτι αλλη συμβουλη εχετε

Αποσυνδεδεμένος kakos001

• Scale 1/144
  • *
Απ: scania το πρωτο μου !!!!
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 12:19:45 πμ »

Αποσυνδεδεμένος tankrou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 12:23:03 πμ »
αμα ειναι αυτο τι πρωτο σου μοντελο εγο τα παραταω ::salut:: ::salut:: ::salut::
ο μοντελισμος ειναι ΧΑΡΑ.

Αποσυνδεδεμένος kakos001

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 12:23:38 πμ »
γιατι ????

Αποσυνδεδεμένος Albert83

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Lay down your souls to the gods rock n' roll!
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 07:52:56 πμ »
Φίλε kakos001 καλως ήρθες στο forum! Να σου πω πως το μοντέλο δεν είναι για γέλια, μια χαρά είναι! Σίγουρα το βάψιμο είναι απαραίτητο αλλά στίς περιπτώσεις αυτοκινήτων ή φορτηγών λόγω του ότι οι εταιρίες τα δίνουν με χρωματιστά πλαίσια το αποτέλεσμα δεν είναι τραγικό! Σιγά σιγά μπορείς να πάρεις κάποια βασικά χρώματα και ένα σε σπρεύ για το εξωτερικό.Πάντως βάλε περισσότερες και καλύτερες φωτό!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 09:40:48 πμ »
Kαλημέρα και καλώς ήρθες στο forum μας. Kαι εγώ παιδεύομαι με ένα scania αυτόν τον καιρό, οπότε δυό φορές καλώς ήρθες. Χαίρομαι που ζητάς συμβουλές, αλλά βάλε σε παρακαλώ καλύτερες φωτογραφίες. Να σε ρωτήσω κάτι κατ΄αρχήν. Με τι κόλλα κόλλησες το μοντέλο σου  :?:

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 10:36:27 πμ »
Καλως ήρθες κι από εμένα στο Φόρουμ μας. Όταν λες "αυτό είναι το πρώτο μου" εννοείς φορτηγό ή γενικά κιτ :?:

Πρόταση: Μήπως ο τίτλος της θεματολογίας πρέπει να γίνει "Αυτοκίνητα, Μηχανές & Φορτηγά"?

:arrow: ramfighter Τώρα θα μας πει για κόλλα που αγοράζεις σε ψιλικατζίδικο και θα μας στείλει αδιάβαστους :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος kakos001

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 11:24:40 πμ »
καλως σας βρικα ολους παιδια !!! οταν λεω το πρωτο μου εννοω κιτ γενικοτερα η κολλα ειναι mr.  cemement deluxe και ειναι μπλε για γρηγορο κολημα πορτοκαλι για πιο αργο και κιτρινη για να τρως τα νιατα σου. θα ηθελα τις συμβουλες πανω στο θεμα και καλητερες φωτο θα μπουν σε λιγακι

Αποσυνδεδεμένος kakos001

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 11:47:30 πμ »
View My Video

κατεβαζω τωρα το βιντεο με τα χρωματα που βρηκα εδω να δω λιγο τι παιζει. για φωτα πισω εχω βαλει κοματια χαρτι απο τσιγαρα και μπροστα αλουμινοχαρτο και χαρτι απο τσιγαρα για τα φλας πως γινετε να τα βγαλω αυτα καμια ιδεα και τι χρωματα πρεπη ν α παρω για τα φωτα ???

Αποσυνδεδεμένος kakos001

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 12:05:04 μμ »
Kαλημέρα και καλώς ήρθες στο forum μας. Kαι εγώ παιδεύομαι με ένα scania αυτόν τον καιρό, οπότε δυό φορές καλώς ήρθες. Χαίρομαι που ζητάς συμβουλές, αλλά βάλε σε παρακαλώ καλύτερες φωτογραφίες. Να σε ρωτήσω κάτι κατ΄αρχήν. Με τι κόλλα κόλλησες το μοντέλο σου  :?:

εχεις να μου προτεινεις καποια αλλη κολα να δοκιμασω ??? αν και δεν μπορω να πω οτι ειχα προβλημα με αυτην. καμια φωτο σου που εχεις να δουμε ????

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 12:27:26 μμ »
Σε πρώτο μοντέλο και το παρμπρίζ (απ ότι φαίνεται τουλάχιστον) να μην έχει κανένα "άσπρισμα" , είναι πολύ θετικό σημείο  :arrow: Καλή κόλλα και προσοχή από τον μοντελιστή  :arrow:  ::salut::
Mια συμβουλή είναι να φτιάχνεις πρώτα το δάπεδο της καμπίνας για να το έχεις οδηγό για την συναρμολόγηση του υπόλοιπου κουβουκλίου. Στο δε κουβούκλιο να κολλάς τα τμήματα του από μέσα προς τα έξω. Εαν κατάλαβα καλά από την φωτογραφία σου, κάποιες συγκολλήσεις σε πρόδωσαν

Αποσυνδεδεμένος kakos001

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 12:54:46 μμ »

σε καποια σημεια δεν ειχε καλη εφαρμογη το πλαστικο και ετσι δεν το κολησα καθολου. ετσι ακριβος το εκανα με το πατωμα εφτιαξα πρωτα αυτο και μετα κολησα τα περιφεριακα  ετσι το εγραφε και στις οδηγιες και τις ακολουθησα ΠΙΣΤΑ. θα στηλω μια φωτο να δεις που δεν κολησε - εφαρμοσε καλα

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 01:02:55 μμ »
Καλημέρα Κοκό!
Πραγματικά για πρώτη δουλειά είναι πάρα πολύ καλή κατασκευαστικά πράγμα που σημαίνει ότι δείχνεις την δέουσα προσοχή κατά την κατασκευή χωρίς βιασύνες!
Πολύ καλό στοιχείο!!!
Καλή συνέχεια στο επόμενο!!!Θα είναι πάλι νταλίκα ??
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 01:19:00 μμ »
Για πρώτο κιτ σου βγάζω το καπέλο. Πολύ προσεκτική δουλειά. Σκέτο κόλλημα, ούτε στόκοι, ούτε βαψίματα, ούτε τριψίματα. Τι να πω!
Πρέπει να ξεκινήσεις όμως για το επόμενο κιτ με τα βασικά δηλ. στόκο, αστάρι, χρώμα, χλωρίνη για καθάρισμα χρωμιομένων κομματιών, πινελάκι για λεπτομέρειες κλπ

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστερι<-->Λαρισα
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 01:22:07 μμ »
Καλως ηεθες κ απο εμενα ::salut:: Πραγματι πολυ καλη προσπαθεια :D
Στο επομενο πειραματισου κ με το εξωτερικο βαψιμο ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kakos001

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 01:32:34 μμ »
ακουω τι πρεπη να παρω κατα την γνωμη σας αναλυτικα (στοκο, χρωματα, πινελα, ολα) και φυσικα πως να  τα χρησημοποιησω. παλι με νταλικα θα ασχολιθω για την ακριβια απο εχτες ξεκινησα το scania 143 και σχεδον το εχω τελειωση θελει 2-3 ωρες δουλεια ακομα(για το σασι παντα ) αλλα το ξαναχαλαω κοματι κοματι για να μου πειτε τι γινετε με τα βαψηματα και τα στοκαρισματα !!!!  και μια ερωτηση θελω να κανω εναν τριαξονικο τρακτορα πχ. scania 144 καμια ιδεα ??? η καλητερα να μην κανω τετοια ακομα ???

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 01:50:37 μμ »
Φιλέ kako καλωσόρισες στην παρέα μας.
Πολύ όμορφο το φορτηγό σου.Περιμένουμε και τα υπόλοιπα φορτηγά σου που σιγά σιγά σίγουρα θα γίνονται και καλύτερα.

Kαι εγώ παιδεύομαι με ένα scania αυτόν τον καιρό, οπότε δυό φορές καλώς ήρθες.
Εμείς να μη το δούμε?

καλό μεσημέρι
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 01:57:10 μμ »
Αποψη μου ειναι να μην βιαστεις να χρησιμοποιησεις ολα οσα ανεφερες.

Απο εργαλεια θα χρειαστεις:
 ::arrowred:: Κοπιδι, κοφτακι
 ::arrowred:: 2-3 πινελα σχετικα μικρου μεγεθους για τις λεπτομερειες
 ::arrowred:: Ντουκοχαρτα 800-2000 (υπαρχει σετακι)
 ::arrowred:: Βασικα χρωματα (Black, White, Silver, Red κτλ) + τα αναλογα σπρευ συμφωνα με το μοντελο που θελεις να βαψεις + Ταινια μασκαρισματος

ΥΓ: Μπορεις να χρησιμοποιησεις κ τον στοκο που ανεφερες αλλα μπορει κ να σε παιδεψει οποτε....

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 02:00:51 μμ »
ακουω τι πρεπη να παρω κατα την γνωμη σας αναλυτικα (στοκο, χρωματα, πινελα, ολα) και φυσικα πως να  τα χρησημοποιησω. παλι με νταλικα θα ασχολιθω για την ακριβια απο εχτες ξεκινησα το scania 143 και σχεδον το εχω τελειωση θελει 2-3 ωρες δουλεια ακομα(για το σασι παντα ) αλλα το ξαναχαλαω κοματι κοματι για να μου πειτε τι γινετε με τα βαψηματα και τα στοκαρισματα !!!!  και μια ερωτηση θελω να κανω εναν τριαξονικο τρακτορα πχ. scania 144 καμια ιδεα ??? η καλητερα να μην κανω τετοια ακομα ???
Νομίζω ότι johny.b. και ramfighter είναι οι πλέον ειδικοί να σε καθοδηγήσουν. Το scania 143 δεν μου λέι κάτι :oops: :oops: Εμείς ό,τι θέλεις για υλικά και τεχνικές.

Αποσυνδεδεμένος kakos001

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 02:39:09 μμ »
Αποψη μου ειναι να μην βιαστεις να χρησιμοποιησεις ολα οσα ανεφερες.

Απο εργαλεια θα χρειαστεις:
 ::arrowred:: Κοπιδι, κοφτακι
 ::arrowred:: 2-3 πινελα σχετικα μικρου μεγεθους για τις λεπτομερειες
 ::arrowred:: Ντουκοχαρτα 800-2000 (υπαρχει σετακι)
 ::arrowred:: Βασικα χρωματα (Black, White, Silver, Red κτλ) + τα αναλογα σπρευ συμφωνα με το μοντελο που θελεις να βαψεις + Ταινια μασκαρισματος

ΥΓ: Μπορεις να χρησιμοποιησεις κ τον στοκο που ανεφερες αλλα μπορει κ να σε παιδεψει οποτε....

κοπιδι ΄κ κοφτακι  οκ
πινελα : 2/0 και 8
χρωματα :model master (flat) white,red,black, leather   orange gloss, medium gray, light blue gloss, yellow gloss, chrome silver, gun metal
ντουκοχαρτα δεν ειχε. τι ακριβος χρειαζονται τα ντουκοχαρτα ???

α και ενα διαλυτικο αλλα γραφη επανω οτι ειναι για αερογραφο , το χρησημοποιω και στο πινελο αυτο ???

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Φραγκούλης Χρήστος
Απ: Scania το πρωτο μου !!!!
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 03:05:53 μμ »
Με τα ντουκοχαρτα τριβεις το μοντελο ετσι ωστε να εξαφανιστουν ατελειες ή σημαδια απο το καλουπι οπου κ αν αυτα υπαρχουν ετσι ωστε να εχεις μια λεια επιφανεια για βαψιμο ::salut::
Σε οτι βαψεις με πινελο, δεν χρειαζεται αραιωση με διαλυτικο απλα καθαριζεις τα πινελα με αυτο. Μονο στον αερογραφο κ στα wash θα χρειαστεις αραιωση.

Αποσυνδεδεμένος kakos001

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 03:09:23 μμ »
Με τα ντουκοχαρτα τριβεις το μοντελο ετσι ωστε να εξαφανιστουν ατελειες ή σημαδια απο το καλουπι οπου κ αν αυτα υπαρχουν ετσι ωστε να εχεις μια λεια επιφανεια για βαψιμο ::salut::
Σε οτι βαψεις με πινελο, δεν χρειαζεται αραιωση με διαλυτικο απλα καθαριζεις τα πινελα με αυτο. Μονο στον αερογραφο κ στα wash θα χρειαστεις αραιωση.

ευχαριστω και την ταινια μαρκαρισματος ???? ειναι απλη χαρτοταινια ???

Αποσυνδεδεμένος kakos001

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 03:34:05 μμ »
Νομίζω ότι johny.b. και ramfighter είναι οι πλέον ειδικοί να σε καθοδηγήσουν. Το scania 143 δεν μου λέι κάτι :oops: :oops: Εμείς ό,τι θέλεις για υλικά και τεχνικές.

to 143

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 03:39:01 μμ »
Δε ξέρω γιατί αλλά μόλις είδα το 143 κατευθείαν μου ήρθε στο μυαλό αυτό:
&feature=related

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 03:47:20 μμ »
Πολύ όμορφη δουλειά!

Δες εδώ  ::arrowred::
έχει πάρα πολλά βίντεο με κατασκευές,ότι πρέπει για να σου λυθούν απορίες και να γεννηθούν πολλές περισσότερες.

::salut::

::welcome_model::

Tags: