Καλησπέρα φίλοι μου και καλή χρονιά!!!
Η δική μου συμμετοχή στο GB θα είναι αυτό το κιτ
Λίγα λόγια για το κιτ:Το κιτ προσφέρει decals να φτιάξεις το GR1A ΧΧ732 (54Sqn) στην κλασσική δίχρωμη Grey – Green παραλλαγή ή ένα Γαλλικό “Α” ή την “International” έκδοσή του με τον αντίστοιχο κάθε φορά οπλισμό.
Το θέμα μου: Εγώ θα φτιάξω το κιτ Out-of-the-Box με την arctic παραλλαγή. Σύμφωνα με αυτά που βρήκα στο ιντερνετ σε φώτο αυτή η παραλλαγή “έχει φορεθεί” σε ασκήσεις στην Νορβηγία από όλους τους τύπους Jaguar (νομίζω και στα εκπαιδευτικά αλλά για αυτό δεν έχω βρει κάτι χειροπιαστό) και σε πολλές χρονιές. Οι περισσότερες φωτογραφίες είναι από αεροσκάφη της μοίρας 41(41 Sqn) με έδρα το
Coltishall. Νεώτερες φωτογραφίες δείχνουν και Jaguar με arctic της
54Sqn που συμμετείχαν σε αντίστοιχες ασκήσεις.
Η παραλλαγή που “φορούσαν” μέχρι περίπου το 1996 ήταν είτε
Dark Green-white ή
Dark grey-white, ενώ σε νεώτερες φωτογραφίες φαίνεται να χρησιμοποιείται μόνο η Dark Grey-white. Ουσιαστικά επρόκειτο για την “κλασική” παραλλαγή, στην οποία έβαφαν λευκό πάνω από το πράσινο ή το γκρι αντίστοιχα, δίνοντας έτσι την τελική απόχρωση. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω για ποιο λόγο υπήρχαν αυτές οι δύο παραλλαγές και τι διαφορετικό σκοπό εξυπηρετούσαν.
Το ΧΧ732 πέταξε πρώτη φορά στις 8/7/1975 και έπεσε σε ατύχημα στις 27/11/1986 με αποτέλεσμα το θάνατο του Αμερικάνου πιλότου του. Επειδή δεν είχε μεγάλη ζωή δεν υπάρχουν και πολλές πληροφορίες για τη συμμετοχή του σε ασκήσεις με arctic παραλλαγή. Έτσι, αποφάσισα να το κάνω εγώ να συμμετέχει! Θα φτιάξω λοιπόν το ΧΧ732 σε Dark Green-white arctic με "βαρύ" φορτίο.
Μοναδικός μου φόβος είναι το δύστροπο λευκό enamel, που ελπίζω να μην προκαλέσει σοβαρα προβλήματα.
Καλή αρχή!!!!