Είμαι πάντα εδώ και δεν θα απαλλαγετε εύκολα από τον πονοκέφαλο που σας προκαλώ με τα γραπτά μου.

Τα περίπλοκα τελείωσαν στο προηγούμενο post (θα σας λείψουν διάφοροι όροι που χρησιμοποιώ), και ξεκινάει η φαναρτζοδουλειά.

Το σασί με τον κινητήρα κλπ, κλπ κάθησε στο ανάποδο Πι που δημιουργούν τα pontoons και το κάλυμμα του πατώματος (αυτό που συμμετέχει στη παραγωγή του ground effect).

Τα κάτω ψαλίδια με το braided line των φρένων κούμπωσαν στο σώμα του κιβωτίου και είμαι μια χαρά ...χαρούμενος (ένα άγχος το είχα γιατί τα σημεία είναι τυφλά).

Το μπάκετ βάφτηκε με Rubber Black της Ταμίγια και οι ζώνες συναρμολογήθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα (εντύπωση μου έκανε το ότι η κολλητική ικανότητα των ζωνών είχε μείνει ανεπηρέαστη από τις ...δεκαετίες).

Τις 3 αεροτομές (2 πίσω, μια μπροστά) τις έδινε το κιτ έτοιμες βαμμένες σε εκείνο το φανταχτερό silver. Μπήκαν στη χλωρίνη, ασταρώθηκαν με Humbrol και δοκίμασα το νέο σπρέυ της Ταμίγια, το TS-83 Metallic Silver. Οι εντυπώσεις ανάμικτες. Πριν από το βάψιμο με αυτόν τον κωδικό πρέπει η επιφάνεια να περαστεί με ένα χέρι TS-14 Gloss Black, πράγμα που έγινε. Το ίδιο το χρώμα είναι πολύ ευαίσθητο και στη παραμικρή απροσεξία κάνει αμέσως νερά. Δεν δέχεται επάνω του Masking Tape, ούτε Clear Gloss. Δέχεται ελάχιστο Compound αλλά δεν έχει πρόβλημα με το Wax. Η τελική απόχρωση και υφή είναι Metallic, αλλά θα το ήθελα λίγο πιο γυαλιστερό. Στις φωτό δεν έχει περαστεί ακόμα το Wax.

Τελειώνοντας αυτό το βήμα αστάρωσα με λευκό της Ταμίγια τα πλαϊνά των pontoons και τα έβαψα με το Gloss White σπρέυ της ίδιας εταιρείας το οποίο και πέταξα αφού απέχει πάρα πολύ από την ποιότητα άλλων σπρέυ της ίδιας εταιρείας (ψιλοχάλια ο κωδικός!!). Τοποθετήθηκαν οι χαλκομανίες και οι βίδες βάφτηκαν με ...οδοντογλυφίδα.

Το τιμόνι βάφτηκε με Semi Gloss Black της Tamiya στα μπράτσα και Ματ Μαύρο της Humbrol στη περιφέρεια (2-3 χέρια δίνουν πολύ καλή υφή).
Το περίφημο καπάκι (που περιμένει τον ...Απόστολο) περάστηκε με Mr. Base White 1000, σαφώς καλύτερο κατά τη γνώμη μου από το αντίστοιχο της Ταμίγια. Βάφτηκαν τα πλαϊνά κανάλια αέρα των ψυγείων με Satin Black της Humbrol (...μασκάροντας όλον τον υπόλοιπο κορμό) και τώρα έχει μασκαριστεί το μαύρο και αρχίζουν τα ... όργανα και τα τσάμικα.

Αν μου έχει ξεφύγει κάτι (είναι και θέμα ηλικίας βλέπεις!!) περιμένω παρατηρήσεις σας.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς -πλήρωσα, πλήρωσα κε Γιώργο.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.