Καλημέρα Παναγιώτη,
το νέο σχέδιο νομίζω, ότι είναι πιο στρωτό και δίνει περισσότερο χώρο σην μέση του διοράματος.
Θα σου πρότεινα να επέλεγες κλειδιά κούρμπες στην βεραμάν και την καφέ γραμμή αριστερά και την κίτρινη-φούξια δεξιά στο νέο διόραμα, διότι έτσι θα κερδίσεις χώρο αλλά θα έχεις και καλύτερη "οπτική".
Προσπάθησε να αποφύγεις τις "καρα-ευθείες".Επίλεξε τις πολύ ανοικτές καμπές (δηλαδή την φούξια κίτρινη ευθεία επάνω δεξιά με την αντίστοιχη παράλληλή της έμπροσθεν της μακέτας, κάτω από τον σταθμό.
Με τόσο μεγάλο μήκος, προσωπικώς θα προσπαθούσα να βγάλω και μία μεγάλη "πορεία" μέσα σε φύση κλπ., η οποία λόγω θέσης της μακέτας , θα ήταν λογικότερο να βρίσκεται στο background.
Η διάμετρος της περιστροφικής μου φαίνεται λίγο μεγάλη και off scale . Είσαι σίγουρος , ότι είναι η σωστή?
Τέλος βάζε το (Τ) με τα ύψη των γραμμών και τον επιπέδων δίπλα από τις γραμμές για να καταλαβαίνω τις κατανομές σου.
Για τα παρελκόμενα που αναφέρεις, δεν μπορώ να υπεισέλθω στα κόστη ,πέραν της περιστροφικής (ψάξε παραπάνω για τιμή και σκέψου και μεταχειρισμένη), του lok programmer και του tester (τα χρειάζεσαι? μπορείς να παραγγείλεις τους αποκωδικοποιητές με τον σωστό ήχο ανά μηχανή) και τέλος των "άλλων υλικών".
Μπορώ να καταθέσω την δική μου εμπειρία,γράφοντάς σου ,ότι πρώτον για ΟΛΕΣ τις αγορές κάνω τρία ή τέσσερα "σενάρια" με το Α (έχω κερδίσει το τζόκερ..) έως και το D (να αξίζει να έλθει -οριακώς- η παραγγελία από το εξωτερικό με τα μεταφορικά της... ή όχι) και δεύτερον πάντα ξεκινάω (ξεκινούσα

) τις αγορές με τα "ανελαστικά" και μετά με εκείνα που μπορείς να προμηθευτείς στο τέλος. [πχ κεντρική μονάδα, boosters,μετασχηματιστές,κλειδιά, μοτέρ (εάν είναι underlayed) και decoders κλειδιών , άμεσα].
Περιστροφική, decoders ήχου, κιτς , αργότερα.
Καλή συνέχεια,
Δημήτρης.