Αποστολέας Θέμα: 1/32 Matchbox SBD-5 Dauntless  (Αναγνώστηκε 12165 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
Απ: 1/32 Matchbox SBD-5 Dauntless
« Απάντηση #50 στις: Δεκεμβρίου 26, 2010, 12:40:09 πμ »
Το παρατσουκλι τους ,ηταν Slow But Deadly

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #51 στις: Δεκεμβρίου 26, 2010, 08:09:05 μμ »
Το βαψιμο ξεκινησε εν μεσω πολλων  ::pop:: ::pop:: ::pop::. Προβληματα με το κομπρεσερ παλι....... Τελος παντων ........ περασα ενα χερι το 28 της Humbrol απο κατω, ωστε το λευκο μετα να δειχνει βρωμικο και φθαρμενο. Απο πανω περαστηκε με το 96 και μενει ενδιαμεσα και στην ουρα να μπει το 144. Τελικα το 96 καθεται αρκετα καλα για φθαρμενο........μια και το κανονικο του ειναι πιο σκουρο....  Τα χρωματα ακομα στεγνωνουν.....

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #52 στις: Δεκεμβρίου 26, 2010, 09:10:41 μμ »
Μια παρατηρησούλα μόνο  :oops:

Αν θέλεις διόρθωσε λίγο τις ενώσεις σου

διορθώνονται άμεσα και αφού στεγνώνουν τα χρώματα θα είνα ακόμα πιο εύκολο.
καλή συνέχεια με το slow but deadly

Spoiler (hover to show)

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #53 στις: Δεκεμβρίου 26, 2010, 09:15:57 μμ »
Ναι εχεις δικιο, το ειδα κι εγω, απο τα νευρα που ειχα με τον αερογραφο κοπανησα το τραπεζι και επεσε σε κενα αερος. Και το δεξι φτερο μαζι ξεκολησε στην ενωση με την ατρακτο....... Θα γινουν...... Η αποχρωση που εδωσε το 96 πως σου φαινεται?

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #54 στις: Δεκεμβρίου 26, 2010, 09:36:58 μμ »
Έκανε την πρώτη του πτήση δηλαδή  :mrgreen:.Τι να κάνεις,αυτά συμβαίνουν

Σίγουρα το 96 είναι πολύ πιο ανοιχτό.Δες πάντως αν μπορείς να πετύχεις με διάφορους συνδυασμούς πιο σκούρα απόχρωση ώστε μόλις αρχίσεις τα ξεθωριάσματα να το χρησιμοποιήσεις πάνω απο το 96.Το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι ένα πολύ ταλαιπωρημένο χρώμα  :wink:
Πάντως σου έχει στρώσει μια χαρά  ::icon_thumright::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #55 στις: Δεκεμβρίου 26, 2010, 10:02:19 μμ »
Σίγουρα το 96 είναι πολύ πιο ανοιχτό.Δες πάντως αν μπορείς να πετύχεις με διάφορους συνδυασμούς πιο σκούρα απόχρωση ώστε μόλις αρχίσεις τα ξεθωριάσματα να το χρησιμοποιήσεις πάνω απο το 96.Το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι ένα πολύ ταλαιπωρημένο χρώμα  Wink

::icon_thumright::  Μαλλον καπως ετσι θα γινει.

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #56 στις: Δεκεμβρίου 27, 2010, 08:27:27 πμ »
Για τα χρώματα του συγκεκριμένου δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, η δουλειά σου όμως μου αρέσει πάρα πολύ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και καλή συνέχεια.

Γιάννης

Spoiler (hover to show)
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #57 στις: Δεκεμβρίου 27, 2010, 03:06:24 μμ »
Ευχαριστω πολυ Ζαχο 345 και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεια. Μονο στα ονειρα μου θα εβλεπα κατι σαν το Σπιτ που φτιαχνεις....... :oops:. Τωρα για κομπρεσερ.....ειδομεν, διοτι ως αντιπαραγωγικος και αχρηστος '' συμφωνα με τον ελεεινο που ειπε κατι για αερακια και παλιοπανα'', εχουμε θεμα μισθολογικα τον τελευταιο καιρο, οποτε προς το παρον...ευσεβης ποθος.  :( Το χρωμα διορθωθηκε, αποψεις παρακαλω......., εβαλα και μια φωτο με το δεξι φτερο στο παλιο χρωμα, για να φαινεται η διαφορα, αν και στην πραγματικοτητα ειναι πολυ πιο εντονη. Φτιαχτηκαν και οι ενωσεις απο κατω που ειχαν προβλημα,καποια στιγμη αποψε θα βαφτει και το λευκο, για να δουμε.....Και παλι ευχαριστω για ολη τη βοηθεια μεχρι τωρα παιδια, τις παρατηρησεις κλπ.

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #58 στις: Δεκεμβρίου 27, 2010, 03:49:20 μμ »
Μονο στα ονειρα μου θα εβλεπα κατι σαν το Σπιτ που φτιαχνεις.......

Μην το λες αυτό, άλλωστε και εγώ δεν είμαι κάνας παλιός, μόλις 1,5 χρόνο μοντελάρω. Για το χρώμα όπως σου έγραψα δεν μπορώ να σου πω κάτι, λίγο το αριστερο flap βλέπω κάπως εκτός θέσης, έχει να κάνει με την αποτυχημένη πτήση? :lol:
Για το κομπρεσέρ, σε καταλαβαίνω και εγω από αυτούς είμαι, τους αντιπαραγωγικούς, πάντως βάλτο στο νέο ΕΜΠΑΕ, γιατί θα σου λύσει τα χέρια και τα νεύρα.... α και πρόσεχε γενικά με τα άσπρα χρώματα, με έχουν προδώσει όλα μέχρι τώρα, βέβαια βάφεις με σμάλτα οπότε λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα αλλά.... άστο να ξεκουραστεί λίγο παραπάνω, δεν χάνεις και τίποτα.

Spoiler (hover to show)

Γιάννης

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #59 στις: Δεκεμβρίου 27, 2010, 04:13:42 μμ »
Το κομπρεσερ εχει μπει στο νεο ΕΜΠΑΕ, απλα κανω τον Σουηδο  ::eusa_whistle:: για να μη τσιριξει η γυναικα...... ::haushalt_001::. Ενεκα και μεγαλης κλιμακος δωρο που μου εκανε για τις γιορτες... 1/24 ηταν αυτο..... :mrgreen: (εντελως απροσδοκητο).  Οταν ξανακατεβω Αθηνα θελω να παρω χρωματα γενικως, τα white ensign τα εχω υπ' οψιν μου, εχω ακουσει πολυ καλα λογια. Τα ασπρα προδιδουν και σαν σμαλτα, εχουν θεμα γενικως....... To φλαπ χτυπηθηκε απο σχιστοματη αριστο σκοπευτη  ::M249SAW:: (πιανει και μυγες αυτος με οδοντογλυφιδες), εγω δεν ξερω τιποτα...  ::angel4:: ::eusa_whistle::  ::glossa::.

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #60 στις: Δεκεμβρίου 27, 2010, 04:30:33 μμ »
Το κομπρεσερ εχει μπει στο νεο ΕΜΠΑΕ, απλα κανω τον Σουηδο  ::eusa_whistle:: για να μη τσιριξει η γυναικα...... ::haushalt_001::.
Γ......έ τα στα ίδια σ...τά είμαστε όλοι, οι παντρεμένοι εννοώ, εγώ λαδώνω τον ταχυδρόμο να μην μου αφήνει κουτάκια στο σπίτι, αλλά σημειώματα να πηγαίνω να τα πάιρνω εγώ από το ταχυδρομείο  :lol: :lol:, γιατί από το ::director:: μου γίνονται τα κάκαλα τούμπανο, πότε θα με πάρει χαμπάρι... ::violent1:: ::violent1:: κατά τα άλλα όμως φίλε μην με παρεξηγείς, την γάτα την έχω σκίσει

...τα white ensign τα εχω υπ' οψιν μου, εχω ακουσει πολυ καλα λογια.
Να το κάνεις και δεν θα χάσεις, 29 κατασκευαστές τα συνιστούν

To φλαπ χτυπηθηκε απο σχιστοματη αριστο σκοπευτη  ::M249SAW:: (πιανει και μυγες αυτος με οδοντογλυφιδες), εγω δεν ξερω τιποτα...  ::angel4:: ::eusa_whistle::  ::glossa::.

Τον μπαγάσα μάτι που το έχει!!!!

Το έχουμε ψιλοσπαμάρει το θέμα σου αλλά και λίγο χιούμορ δεν βλάπτει,... μες την μπίχλα που ζούμε

Χαιρετώ και καλή συνέχεια με το θηρίο

Γιάννης

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #61 στις: Δεκεμβρίου 27, 2010, 04:35:08 μμ »
Να το σπαμαρετε οσο θελετε. ::icon_thumright:: Χωρις χαβαλε δε γινεται.  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #62 στις: Δεκεμβρίου 27, 2010, 04:38:03 μμ »
To φλαπ χτυπηθηκε απο σχιστοματη αριστο σκοπευτη  ::M249SAW:: (πιανει και μυγες αυτος με οδοντογλυφιδες), εγω δεν ξερω τιποτα...  ::angel4:: ::eusa_whistle::  ::glossa::.
Μη προβαινεις σε ρατσιστικους χαρακτηρισμους αδερφε..Καποιοι εδω μεσα παρεξηγιομαστε,ε?? :wink: :wink: :evil:

::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #63 στις: Δεκεμβρίου 27, 2010, 04:40:31 μμ »
Και έλεγα πότε θα χτυπήσει, πότε θα χτυπήσει, δεν άργησες όμως Παναγιώτη-Σαν  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #64 στις: Δεκεμβρίου 27, 2010, 04:43:52 μμ »
Μη προβαινεις σε ρατσιστικους χαρακτηρισμους αδερφε..Καποιοι εδω μεσα παρεξηγιομαστε,ε?? Wink Wink Evil or Very Mad

Τη συγγνωμη μου, θα διαπραξω Σεπουκου αμα τη πρωτη ευκαιρια..... ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #65 στις: Δεκεμβρίου 27, 2010, 04:49:33 μμ »
Μη προβαινεις σε ρατσιστικους χαρακτηρισμους αδερφε..Καποιοι εδω μεσα παρεξηγιομαστε,ε?? Wink Wink Evil or Very Mad

Τη συγγνωμη μου, θα διαπραξω Σεπουκου αμα τη πρωτη ευκαιρια..... ::glossa::
Και τραβηγμενο σε HD, kudasai!!!! :lol: :lol:

::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #66 στις: Δεκεμβρίου 27, 2010, 04:53:02 μμ »
HD?  :roll: ok  ::icon_thumright::  :lol: :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #67 στις: Δεκεμβρίου 27, 2010, 04:58:11 μμ »
Τώρα μιλάμε! Αντε, ξάνοιγε χρώμα, πέρνα το εσωτερικό των panels, αραίωσε πολύ το βασικό, ρίξε απαλά να σβήσουν όλα όμορφα, μη στα λέω εγώ, κουνήσου, μην κάθεσε και γίνεσε αντιπαραγωγικός! ::glossa::

Μια χαρά σε βρίσκω. Το χρώμα σου στρώνει πολύ ωραία αλλά πρόσεξε λίγο, στη ράχη ακριβώς πίσω από τον πολυβολητή φαίνεται η ένωση, μάζεψέ την. Καλή συνέχεια.

ΥΓ
Σεπούκου; Σιγά! Τράβα κάνε μια περαίωση να δεις σεπούκου που τραβάει τουλάχιστον ένα εξάμηνο :evil:
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #68 στις: Δεκεμβρίου 27, 2010, 05:59:02 μμ »
Τώρα μιλάμε! Αντε, ξάνοιγε χρώμα, πέρνα το εσωτερικό των panels, αραίωσε πολύ το βασικό,
Ωχ η καρδια μου, πω πω αγχος!!!!

ρίξε απαλά να σβήσουν όλα όμορφα, μη στα λέω εγώ, κουνήσου, μην κάθεσε και γίνεσε αντιπαραγωγικός! ::glossa::
Το βλεπω εγω, το εγκεφαλικο, μου ερχεται , τωρα στριβει απο τη γωνια !!!  :shock:

Μια χαρά σε βρίσκω. Το χρώμα σου στρώνει πολύ ωραία αλλά πρόσεξε λίγο, στη ράχη ακριβώς πίσω από τον πολυβολητή φαίνεται η ένωση, μάζεψέ την. Καλή συνέχεια.
Ναι , την ειχα κλεισει με κυανοακρυλικη αλλα κατα το ψεκασμα ανοιξε..... ΜΑΛΙΣΤΑ θα αναφερω εκτελεση κυριε!!!!  ::salut::

ΥΓ
Σεπούκου; Σιγά! Τράβα κάνε μια περαίωση να δεις σεπούκου που τραβάει τουλάχιστον ένα εξάμηνο :evil:

Ακομα η περαιωση μου ελειπε!!!! Μας την κανανε προκαταβολικα εμας.  ::glossa::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #69 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 02:11:56 μμ »
Καλημερα παιδες και καλα ,μεθυσια αποψε. ::glossa:: Φτιαχτηκαν μερικα πραγματακια ακομα στο SBD. Βαφτηκε απο κατω, 3 χρωματα χρησιμοποιηθηκαν συνολικα για να κανουν τις σκιες που ηθελα, δεν ξερω αν φαινονται στη φωτο. Σε Humbrol, 28, 34, 22 και ενα ακρυλικο Titanium white. Το 144 αραιωθηκε και αναμιχθηκε με λιγο 128 για να φανει σε καποια σημεια πιο ανοιχτο, και σε αλλα με Gun metal για να δειξει πιο σκουρο. Σε καποια σημεια τριφτηκε ελαφρα με 1000αρι το επανω χρωμα για να φανει το 96 απο κατω. Επισης εγιναν και οι αντιολοσθητικες λωριδες στα φτερα. Αυτα.... Και μερικες φωτο.

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #70 στις: Δεκεμβρίου 31, 2010, 02:42:06 μμ »
Μια χαρά πάει.Δώστου να καταλάβει..Καλη συνέχεια

Απο κάτω δεν φαίνεται η δουλειά σου αλλά δεν πειράζει  ::icon_thumright::

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #71 στις: Ιανουαρίου 01, 2011, 07:18:36 μμ »
Μια χαρά πάει.Δώστου να καταλάβει..Καλη συνέχεια

Ναι εχω πιασει σφυρια, μπατανοβουτσες και το εχω στριμωξει στη γωνια... ::glossa:: Ευχαριστω.  ::salut::

Παλληκαρια μια ερωτηση...παλι.  :oops: Η Matchbox στις οδηγιες λεει οτι η La Bomba των 1200 λιβρων στον κεντρικο πυλωνα γινεται καναρινι, κατακιτρινη!!!  :shock: Επειδη το κοβω λιγακι χλωμο αυτο, αλλα δεν ειμαι και κανας αριστος γνωστης στα Αμερικανικα, εγω ηξερα για Olive Green η και Dark Green, καλυτερα να ρωτησω οποτε..... Εσεις τι λετε???  :roll:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #72 στις: Ιανουαρίου 01, 2011, 08:12:45 μμ »
Κίτρινη; Χμμμμμ... Ανοιξες το κουτί της Πανδώρας! Λοιπόν, από τα λίγα που ξέρω, κίτρινες ήταν συνήθως οι εκπαιδευτικές ΑΛΛΑ έχω αυτή τη φωτογραφία όπου μαζί με τις γνωστές olive drab κανονικές υπάρχει στο βάθος και περιμένει να φορτωθεί και μία μπίχλικη κατακίτρινη.

Να και άλλη μία κίτρινη με τα παλαιού χρωματισμού γκρι-μπλε πτερύγια (για να ταιριάζουν με την παραλλαγή του αεροσκάφους).

Αρα μη το αποκλείεις το κίτρινο και όπως βλέπεις ήταν και καραφθαρμένο!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #73 στις: Ιανουαρίου 01, 2011, 08:24:21 μμ »
Ευχαριστω,  ::icon_thumright:: Η δευτερη ειναι λευκη. Τη δινει στη Γαλλικη εκδοση.....Τι να πω, παιζει να ηταν και καμια εμπρηστικη..... Οκ κιτρινη λοιπον.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #74 στις: Ιανουαρίου 01, 2011, 11:40:42 μμ »
Mια μικρη λεπτομερεια που σου εχει ξεφυγει. Οι τρυπες των αεροφρενων ηταν βαμενες και στο εσωτερικο τους κοκκινες.Ριξε μια ματια στην φωτο για να καταλαβεις τι θελω να πω.

Ενας ευκολος τροπος να το βαψεις ειναι με οδοντογλυφιδα. Βουτας την ακρη στο χρωμα και την περνας μεσα στην τρυπα απο την εσωτερικη πλευρα προς την εξωτερικη. Την κανεις και μια περιστροφη για να καλυψει ομοιομορφα το χρωμα.

Tags: