Αποστολέας Θέμα: Μοντελισμός στην Ιταλία  (Αναγνώστηκε 1766 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
Μοντελισμός στην Ιταλία
« στις: Οκτωβρίου 14, 2010, 11:35:22 μμ »
Τι περίεργο θέμα ανοίγω τώρα θα μου πείτε....
Η καλή μας Ελλαδίτσα με διώχνει όπως φαίνεται.
Μηχανικός της παλιάς ΟΑ ήμουν, 12 μήνες σχεδόν στον εκτός εργασίας με υποσχόμενες από πέρσι μετατάξεις & μια νέα ΟΑ που πάει να εξαφανιστεί από το χάρτη.
Δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχει πιθανότητα να μετακομίσω στο Μιλάνο. Για την ακρίβεια παίζει να δουλέψω για μεγάλη εταιρία στο Malpensa.
Αν γίνει κάτι τέτοιο, τα φτιαγμένα μοντελάκια μου θα μείνουν ορφανά....
Όμως το μικρό μου στοκ {8 48άρια} και τα εργαλεία θα με συνοδέψουν μιας και που θα πάω οδικώς αν πάνε όλα καλά.
Χωρίς αυτά θα παλαβώσω. Έχω περάσει ξανά τέτοια από "ξενιτιά" και πιστέψτε με δεν είναι πολύ εύκολο τον πρώτο καιρό.

Οι ερωτήσεις λοιπόν είναι αν γνωρίζετε σε τι επίπεδο είναι ο μοντελισμός στους una fatsa una ratsa και τι παίζει από καταστήματα.
Έχω την υποψία πως θα επιβιώσω με τα on-line hannants κτλ....

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
Απ: Μοντελισμός στην Ιταλία
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 14, 2010, 11:51:39 μμ »
Φίλε καλό κουράγιο κι εύχομαι όλα να πάνε καλά εκεί  ::icon_thumright::

Δες και το καλό της υπόθεσης .... Πάς σε μια πολιτισμένη χώρα και περιοχή, μακριά από τη μιζέρια της χώρας μας !!!  :evil:

Τώρα, για Μιλάνο, πήγαινα συχνά με τη δουλειά αλλά δεν έτυχε να ψάξω κάτι για μοντελισμό και ούτε θυμάμαι να είδα κάτι στους κεντρικούς δρόμους  :(

Πάντως στο Malpensa, στο δεύτερο όροφο του κτιρίου αναχωρήσεων, έχω δει την μεγαλύτερη έκθεση στατικών αεροπορικών μοντέλων μέσα σε βιτρίνες  :shock: :shock:

Πολιτικά, στρατιωτικά, ελικόπτερα, όλες οι εταιρίες (και κάποιο της Ολυμπιακής, έτσι για να θυμόμαστε  :roll:)  !!!!  Ποτέ δεν προλάβαινα να τα δω όλα και αρκετές φορές κόντεψα να χάσω και την πτήση μου  :mrgreen:   Έχω να πάω δύο χρόνια τώρα και δε ξέρω αν υπάρχουν ακόμα   ::dontknow::

::salut::
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 14, 2010, 11:51:50 μμ »
Φίλε μου καλησπέρα  ::salut::
 καταρχάς λυπάμαι που αναγκάζεσαι να μεταναστεύσεις λόγω γεγονότων Ο.Α  :evil: .....αλλά καλύτερα μην ανοίξουμε τέτοιο θέμα  :wink:
Τώρα ρωτάς περι μοντελλισμού στην γείτονα.....λοιπόν έχωντας ζήσει 7 κοντά 8 χρόνια στην Ιταλία θα σου πώ με κάθε ειλικρίνεια οτι πηγαίνεις σ' εναν άλλο κόσμο "μοντελλιστικό". ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με Ελλάδα  :!: :!: :!: :!: :!: Ειδικά στο Μιλάνο που σκέφτεσαι να πάς  :!: :!: :!: :!:
Και να "τα πάρω" ένα-ενα.....
 ::arrowred:: Καταστήματα...απλά μόνο στην πόλη του Μιλάνο υπάρχουν περίπου 35-40  8) 8) 8)  Αν προσθέσεις και άλλα 20-25 του σχετικά κοντινού Τορίνο...καταλαβαίνεις  :D :D :D Βέβαια ΜΗΝ υποτιμάς και καταστήματα της επαρχίας Lombardia (όπου ανήκει το Μιλάνο) όπως εκείνο στο Thiene του Brunello Giovani (ίσως ΤΟ ΠΙΟ ενημερωμένο σ' ολη την Ιταλία  8) ). Κορυφαίο ΟΛΩΝ ήταν το Al Soldatino στο Μιλάνο (όταν ήμουν εκεί εγώ ήταν τύπου Praktiker ΜΟΝΟ με κιτ  :D :D ) αλλά λίγα χρόνια μετά που έφυγα, τα "τσούγκρισαν" οι 2 ιδιοκτήτες και πλέον έχει μεταφερθεί και "μικρύνει" δυστυχώς....αλλά εξακολουθεί να είναι απο τα καλύτερα....
 ::arrowred:: Club......το καλύτερο απο άποψη κόσμου (συμπεριφοράς - βοήθειας κτλ) αλλά και οργανώσεων - στο λέω απο προσωπική εμπειρία - είναι το Gatti Neri  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Αμα γίνεις μέλος τους θα το καταλάβεις και 'σύ  :wink:  Βέβαια υπάρχουν δεκάδες άλλα στην περιοχή Μιλάνο και πέριξ αλλά δεν έχω άποψη γι αυτά.....Πάντως στην Ιταλία υπάρχουν πρπ 60-70 σύλλογοι - club μοντελλισμού.  
 ::arrowred:: Μιλάνο = Parco Novegro κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό.....απλά πάνε εκεί στα τέλη Νοέμβριου στην διεθνή έκθεση μοντελλισμου και θα καταλάβεις*  8) 8) ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

* Έχε καλού κακού άδειο πορτ-μπαγκάζ ή καμμιά άδεια βαλίτσα (αμα πάς με πόδια/μετρό) και σίγουρα γεμάτες τσέπες ή "φορτωμένη" πιστωτική  8) 8) 8)

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 12:29:22 πμ »
Πλάκα κάνεις.......

Μια χαρά σε βλέπω!!!!!! Τέλεια θα είσαι

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 12:47:55 πμ »
Raw_Shooter  ::thanx::
Έχω πάθει πλάκα...party time!!!! ::moshi44x42:: ::danseuse::
Παίδες στο malpensa πετάει η easyjet. Οπότε αν καταφέρω να πάω εκεί και δω με τα μάτια μου το φως :shock: :shock: :shock: δε θα έχω πρόβλημα να φιλοξενήσω φίλους για modelshoping!!!
Μόνο στρέιτ βέβαια :mrgreen:  

Πόσα μοντέλα χωράει άραγε το fiestaki μου με ριγμένα τα πίσω καθίσματα;;;;

To μόνο κακό είναι πως οι Ιταλοί δεν τα πάνε καλά με τα αγγλικά, γλώσσα επικοινωνίας της εταιρίας που μάλλον θα πάω.
Να μου πεις στα μαγαζιά αυτά θα μιλήσει το ευρώ!!!

Raw_Shooter μου έφτιαξες τη μερ....νύχτα!

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 12:49:39 πμ »
Φίλε ΟΤΙ άλλο θέλεις περι Ιταλίας, με ρωτάς όποτε θέλεις  :wink:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 12:53:58 πμ »
Και βέβαια ξέχασα ο βλάξ την "Μέκκα" των αεροπλανάδων το Mister Kit  :wink:

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 01:00:08 πμ »
http://www.misterkit.com/catalog/index.php?cPath=3

Έχετε δει τη διαφήμιση της Heineken με τους άντρες που παθαίνουν υστερία με το τεράστιο ψυγείο;
http://www.youtube.com/watch?v=l_XOIRDYqzk
Είμαι κάπως έτσι τώρα!!!!

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 03:02:59 πμ »
Kαλησπέρα από Ιταλία!!!Υπάρχουν ένα σωρό καταστήματα!!!Όρεξη και χρήματα να έχεις!!!!!!Ειδικά στο Μιλάνο!!!!!!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Markpa

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Norwich
    • Shuttleworth
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 04:34:24 μμ »
Κατα πρώτον απο εργασιακής άποψης κάνεις πολύ καλά. Που πάς NAYAK; Εκτός απο τα μοντελιστικά στην Malpensa θα βρείς και το καινούργιο αεροπορικό μουσείο VOLANDIA (www.volandia.it)
PER ARDUA AD ASTRA

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 05:15:23 μμ »
Με την ευχή του Θεού θα πάω στη Lufthansa Technik - Milan.
Το είδα στο google earth το μουσείο... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 08, 2011, 10:19:18 πμ »
Καλησπέρα φίλοι μου.
Λέω να κάνω μια εξόρμηση προς τα γνωστά καταστήματα του Μιλάνου.
Έβαλα στο google earth - street view τις διευθύνσεις των καταστημάτων MisterKit & Al Soldatino.
Το δεύτερο φαίνεται καθαρά, αλλά το misterkit δεν εμφανίζεται στη διεύθυνση που έχει το site του. Γνωρίζει κανείς αν έχει κλείσει ή μεταφερθεί, για να μη πάω τζάμπα  ::eusa_wall::;
Μένω κοντά στο Malpensa και όχι μέσα στο Μιλάνο, οπότε θέλω γύρω στα 55χλμ να πάω & άλλα τόσα να γυρίσω...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 08, 2011, 10:24:43 πμ »

καλυτερα να τους στειλεις ενα μεηλ να σου επιβεβαιώσουν την διευθυνση
τα εν λογω προγραμματα δεν ειναι και 100% αξιοπιστα για τη δουλειά που αναφέρεις
απλά δείχνουν ότι έχουν φορτωμενο και "μαρκαρισμένο"
ΚΑΝΕΙΣ δεν σου εξασφαλίζει ότι βλέπεις πραγματικά αυτό που νομίζεις ότι βλεπεις.
καή τυχη

Tags: