Αποστολέας Θέμα: Συμβουλές αγοράς για αρχάριους  (Αναγνώστηκε 12761 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
Συμβουλές αγοράς για αρχάριους
« στις: Οκτωβρίου 03, 2010, 05:00:11 μμ »
Καλησπέρα και από μένα
από ό,τι ήδη διάβασα στις γνώμες φίλων έχω διαμορφώσει κάποια άποψη για το πώς πρέπει να ξεκινήσει κάποιος και κυρίως πριν αγοράσει κάποιο μοντέλο ξύλινο.
Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν κάποιες πιο "αξιόπιστες" εταιρείες μοντέλων ώστε και οι οδηγίες τους αλλά και τα υλικά κατασκευής τους να δημιουργούν λιγότερα προβλήματα στους αρχάριους (το κόστος δεν ενδιαφέρει) τις οποίες θα παρακαλούσα να μάθω. Δυστυχώς κάποιες ηλ. παραπομπές (links) δε λειτουργούν για να πάρω μια ιδέα.
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η ιδανική (αν υπάρχει) αναλογία για την κατασκευή ενός πολεμικού ιστιοφόρου (πχ μιας γαλέρας).
Ευχαριστώ
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
Απ: Συμβουλές αγοράς για αρχάριους
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 05:23:51 μμ »
Καλησπέρα φίλε trap,
Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από ένα κιτ της Artesania Latina (Ισπανικής εταιρείας) για την οποία πιστεύω ότι έχει πολύ καλές οδηγίες για αρχάριους, η ποιότητα είναι μέτρια κατά την άποψή μου.
Κορυφαίες εταιρείες στο χώρο με μεγάλα σε μήκος και εντυπωσιακά σκαριά είναι οι:
Mantua-Panart-Sergal (είναι μία εταιρεία),
Caldercraft
Victory models (κοίτα το HMS Vanguard).
Φυσικά αυτές οι τρεις εταιρείες είναι πιο δύσκολες στην κατασκευή και απαιτούν υπομονή και όρεξη για δουλειά, αλλά το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει.
Κοίταξε σε αυτό το link (φυσικά υπάρχουν πολλά αλλά παραθέτω μόνο ένα)  http://www.cornwallmodelboats.co.uk
Πιστεύω να σε κάλυψα κάπως.
Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 08:58:29 μμ »
Αγαπητέ Βασίλη
ευχαριστώ πολύ για την 1η ενημέρωση. Θα προσανατολιστώ σχετικά στη συγκεκριμένη εταιρεία για αρχή. Ήθελα να ρωτήσω συμπληρωματικά αν η εταιρεία που μου προτείνεις (ή κάποια άλλη) έχει έτοιμα τα διάφορα κομμάτια συναρμολόγησης κλπ ώστε το μόνο που να απομένει να είναι το κόλλημα τους, το βάψιμο/βερνίκωμα και κάποιο σχετικό φινίρισμα. Δεν έχω εμπειρία με στόκους, αστάρια και άλλες ξυλογλυπτικές ικανότητες, εκτός και αν οι οδηγίες στο manual του κιτ περιγράφουν τα απαραίτητα υλικά και βήματα με σαφήνεια.
To HSM Victory ομολογώ ότι μου κάνει κλικ στο μάτι....
Κάποια βασικά εργαλεία περιλαμβάνονται και αν όχι η αγορά κάποιας θήκης με αυτά που βλέπω καλύπτει στα βασικά;
Ευχαριστώ για την απάντηση σου ή όποιου φίλου
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 09:53:35 μμ »
Πολλά κομάτια είναι έτοιμα όπως για παράδειγμα οι νομείς, τα καταστρώματα, όμως πολλά ξύλινα κομάτια δεν είναι έτοιμα και θα πρέπει να τα διαμορφώσεις εσύ από την ξυλεία που παρέχεται στο κιτ.
Εάν είναι η πρώτη σου φορά να πάρεις κάποιο εύκολο κιτ και μην ξεκινήσεις με τα πολύπλοκα όπως το HMS Victory.
Εργαλεία δεν παρέχονται με το κιτ και θα πρέπει να τα αγοράσεις.
Σε μερικά κιτ γράφονται τα απαραίτητα υλικά όπως κόλλες, σε άλλα δεν γράφονται.
Δεν ξέρω για ποιά θήκη με εργαλεία μιλάς, μερικά εργαλεία φτηνά που θα πρέπει να έχεις είναι λαβίδες, κοφτάκια, τρυπανάκια, κόφτη μαχαίρι, θα σου είναι χρήσιμο ένα ηλεκτρικό λυγιστήρι για ξύλα.
Υπάρχουν μερικά σάϊτ στο ίντερνετ που μπορούν να σε βοηθήσουν (εάν ξέρεις αγγλικά) όπως
http://www.modelshipworld.com
http://www.drydockmodels.com/
Επίσης υπάρχει και ένα ελληνικό
http://www.naftotopos.gr

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 06, 2010, 11:48:17 πμ »
Σε ευχαριστώ και πάλι, θα τα πούμε.......
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Yiobi

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 07, 2010, 12:20:53 πμ »
Θα σου απαντήσω και εγώ σαν αρχάριος που είμαι. (τώρα φτιάχνω το 3ο ξύλινο καράβι μου)
Συμπτωματικά λοιπόν τα τρία καράβια με τα οποία έχω ασχοληθεί είναι από διαφορετικές μάρκες.
Artesania Latina, Occre και Amati.

Έχω τελειώσει αυτά τα δύο

http://www.occre.com/index.php?option=com_productos&task=showProduct&idproducto=53

http://www.artesanialatina.net/fichadetalle.php?id=11

και τώρα φτιάχνω αυτο

http://www.amatimodel.com/index.php?option=com_content&task=view&id=21&Itemid=6
(πήρα το μοντέλο που δεν έχει έτοιμη ρητινένια γάστρα.)

Τα παρακάτω αποτελούν τη δική μου γνώμη από τα λίγα που έχω δει
Για τις οδηγίες λοιπόν:
Απο τις 3 περιπτώσεις η ΑΜΑΤΙ είναι μακράν μπροστά και η πιό φιλική στον άπειρο
ακολουθεί η Occre
και τελευταία έρχεται η Artesania

Στο μοντέλο της Αmati είχε πολύ επεξηγηματικές φωτογραφίες (Α/Μ όμως) και σε κάθε φωτογραφία συνοδευτικά σχόλια και οδηγίες κατατοπιστικές
Στην Οccre ήταν μια μεσαία κατάσταση που όμως έτυχε το αγγλικό φυλλάδιο (όλα έχουν 2-3 γλώσσες μέσα) στα μισά περίπου γινόταν γαλλικό
και έτσι παρέμενε μέχρι τέλους  ::tsekouri:: (όπως γαλλικά ήταν και αυτά που τους έσυρα μόλις το διαπίστωσα!)
Στην Artesania είχε κάτι έγχρωμες φωτογραφίες της κακιάς ώρας με λίγες εξηγήσεις και από ένα σημείο και μετά έπρεπε να έχεις φαντασία για να καταλάβεις...
Σκέψου ότι αυτό ήταν και το πρώτο που έφτιαξα!!!

Για ποιότητα μάλλον δεν είμαι σε θέση να κρίνω σωστά καθώς τα τρία μοντέλα που έχω ασχοληθεί
είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά και εκεί η σειρά μου φαίνεται ίδια.

Θα συμφωνήσω και εγώ στο να μην πάρεις κάτι δύσκολο για αρχή γιατί μάλλον θα απογοητευτείς.
Πάρε κάτι έυκολο έως πανεύκολο για πρώτο μοντέλο και αφού δεις ότι τελικά σου αρέσει
πάς και σε δυσκολότερα.
Επίσης να είσαι σίγουρος ότι κάθε μοντέλο σου θα είναι σημαντικά καλύτερο από τα προηγούμενα.
Επίσης ότι απορίες σου δημιουργηθούν κατά την κατασκευή ρώτα γιατί εδώ υπάρχουν αρκετοί εμπειροι
και πρόθυμοι να βοηθήσουν. (Εγώ δεν το έκανα και εκτός του ότι κάποιες φορές το μετάνιωσα,
πρέπει να με άκουγε και όλη η γειτονιά κάτι βράδυα δύσκολα.... :lol: :lol: :lol:

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 17, 2010, 03:04:21 μμ »
Φίλε Yiobi σε ευχαριστώ {αν και καθυστερημένα} για την αναλυτική απάντηση σου.
Σκέφτομαι λοιπόν για αρχή να κατασκευάσω το Bluenose της Amati η οποία από ο,τι μου γράφεις είναι η πιο επεξηγηματική σε οδηγίες για αρχαρίους ή το Mare Nostrum της Artesiana.
* Ήθελα να σε ρωτήσω καθώς και όποιο άλλο φίλο αν στα συγκεκριμένα κιτς υπάρχουν τα βασικά εργαλεία για τη σύνθεση και μοντάρισμα τους και αν όχι με ποια εργαλεία θα πρέπει να συνοδεύσω την αγορά τους, καθώς θα είναι το πρώτο μου σκαρί. Σφιγκτήρες κλπ ή κάτι άλλο  συγκεκριμένο εργαλείο είναι απαραίτητοι; Δυστυχώς δε βρίσκομαι στην Αθήνα για να μπορώ να ς"πετάγομαι" εύκολα στο ειδικό μαγαζί.... Επίσης τα υλικά (που προφανώς δε περιλαμβάνονται) αναγράφονται/προτείνονται με σαφήνεια στα κιτς;
* Επίσης δυστυχώς για την ώρα δε διαθέτω ειδικό χώρο για την κατασκευή τους οπότε στο καθιστικό μου θα ήθελα να αποφύγω στα μέτρα του δυνατού σκόνη, ροκανίδια και άλλα παρελκόμενα.....Μήπως κάποια από τις άνωθεν εταιρείες είναι πιο άρτια κατασκευαστικά στα επιμέρους κομμάτια του σκάφους ώστε να αποφύγω μερεμέτια και χωρίς λόγο (πχ η Sergal αναγράφει στα κουτιά της ότι τα κομμάτια της είναι με laser κομμένα...);

Σας ευχαριστώ για την προσεχή απάντηση σας  ::please::

ΥΓ: Τεχνικής φύσης ερώτημα: με ποιο τρόπο  απαντούμε σε συγκεκριμένο ερώτημα/σχόλιο φίλου του forum (παράθεση ; ) ώστε να γίνεται κατανοητή η αποκλειστικά για το συγκεκριμένο σχόλιο απάντηση;

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Yiobi

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 18, 2010, 05:01:47 μμ »
Σκέφτομαι λοιπόν για αρχή να κατασκευάσω το Bluenose της Amati η οποία από ο,τι μου γράφεις είναι η πιο επεξηγηματική σε οδηγίες για αρχαρίους ή το Mare Nostrum της Artesiana.
* Ήθελα να σε ρωτήσω καθώς και όποιο άλλο φίλο αν στα συγκεκριμένα κιτς υπάρχουν τα βασικά εργαλεία για τη σύνθεση και μοντάρισμα τους και αν όχι με ποια εργαλεία θα πρέπει να συνοδεύσω την αγορά τους, καθώς θα είναι το πρώτο μου σκαρί. Σφιγκτήρες κλπ ή κάτι άλλο  συγκεκριμένο εργαλείο είναι απαραίτητοι; Δυστυχώς δε βρίσκομαι στην Αθήνα για να μπορώ να ς"πετάγομαι" εύκολα στο ειδικό μαγαζί.... Επίσης τα υλικά (που προφανώς δε περιλαμβάνονται) αναγράφονται/προτείνονται με σαφήνεια στα κιτς;
Νομίζω ότι σε ελάχιστα κιτ περιλαμβάνονται κάποια εργαλεία (και αυτά δεν είναι και τίποτα φοβερό)

Τα απολύτως απαραίτητα εργαλεία είναι:
Χ-Αcto (κοπίδι ακριβείας)
Σφιγκτήρες
Τρυπανάκια ψιλά (από 0,2 έως 2mm)
Γυαλόχαρτα σε διάφορα νούμερα
Κόλα Ξύλου (ατλακόλ)
Κυανοακρυλική κόλα
2-3 λίμες (για ξύλο + σίδερο)
Ξυλόστοκος
Αστάρι-βερνίκι
Μυτοτσίμπιδο-πενσάκι
και γενικά ψιλοεργαλεία επεξεργασίας ξύλου που συνήθως βρίσκεις
και σε απλά χρωματοπωλεία
(μπορεί να ξεχνάω και τίποτα)

Χρήσιμος επίσης θα σου φανεί και ένας ταχυτροχός (π.χ. dremmel)

Υπάρχουν και εξειδικευμένα εργαλεία (π.χ. λυγιστήρια στυλ πένσας ή ηλεκτρικά)
που μπορεί να σου διευκολύνουν τη ζωή αλλά δεν είναι και υπερ-απαραίτητα...

* Επίσης δυστυχώς για την ώρα δε διαθέτω ειδικό χώρο για την κατασκευή τους οπότε στο καθιστικό μου θα ήθελα να αποφύγω στα μέτρα του δυνατού σκόνη, ροκανίδια και άλλα παρελκόμενα.....Μήπως κάποια από τις άνωθεν εταιρείες είναι πιο άρτια κατασκευαστικά στα επιμέρους κομμάτια του σκάφους ώστε να αποφύγω μερεμέτια και χωρίς λόγο (πχ η Sergal αναγράφει στα κουτιά της ότι τα κομμάτια της είναι με laser κομμένα...);
Να γλυτώσεις σκόνη-πριονίδια ...και άλλα πολλά εμπριμέ δεν το βλέπω και πολύ εύκολο
αλλά μη νομίζεις ότι και όλοι εμείς οι υπόλοιποι έχουμε ειδικούς χώρους για το χόμπυ.
Όλα είναι κομμένα με laser αλλά σίγουρα κάποια κομμάτια θέλουν περαιτέρω επεξεργασία (τρίψιμο, κόψιμο, γυαλοχαρτάρισμα κ.λπ)

ΥΓ: Τεχνικής φύσης ερώτημα: με ποιο τρόπο  απαντούμε σε συγκεκριμένο ερώτημα/σχόλιο φίλου του forum (παράθεση ; ) ώστε να γίνεται κατανοητή η αποκλειστικά για το συγκεκριμένο σχόλιο απάντηση;
Πατώντας το κουμπάκι "Παράθεση" πάνω δεξιά σε κάθε post

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 19, 2010, 09:41:54 πμ »
Σε ευχαριστώ και πάλι!!
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 22, 2010, 03:18:10 μμ »
Ok, αποφάσισα λοιπόν για πρώτο σκάφος να συνθέσω το mare nostrum, το οποίο θα αποκτήσω σήμερα. Ακολούθως λοιπόν προκύπτουν οι πρώτες βασικές απορίες, και παρακαλώ για την όσο πιο σύντομη απάντηση σας για την απόκτηση των πρόσθετων υλικών:
1) τι είδους κόλλα θα χρησιμοποιήσω; ξυλόκολλα ή κυανοακρυλική; Με τι υλικό διαλύεται η κάθε μια αν κατά λάθος μεγαλύτερη ποσότητα κόλλας μου ξεφύγει;
2) danish oil δεν υπάρχει στην αγορά. Εναλλακτικά τι προτείνετε: teak oil μόνο ή sealer, τρίψιμο (μετά πόση ώρα;) με sealr-όχαρτο και στο τέλος βερνίκι (ύδατος, άχρωμο ή κάποιας απόχρωσης);
3) επίσης καρφωτήρι (nail nailer) δεν υπάρχει στην αγορά. Αν είναι απαραίτητο πώς αλλιώς μπορώ να το υποκαταστήσω;
4) τέλος sealer-όχαρτο και γυαλόχαρτο είναι το ίδιο στην πράξη ή πρέπει να έχω και τα δύο;

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας εκ των προτέρων
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Yiobi

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 22, 2010, 05:26:50 μμ »
Καλή επιλογή, και εγώ αυτό είχα διαλέξει για πρώτο μοντέλο, θα το ευχαριστηθείς...
Τώρα για τις ερωτήσεις σου:
1) Και τις δύο θα χρησιμοποιήσεις. Η ξυλόκολλα αραιώνεται (αν χρειαστεί) και καθαρίζεται με νεράκι. Η κυανοακρυλική (π.χ. logo) καλό θα είναι να μην σου ξεφεύγει...
2) Εγώ που έχω φτιάξει το ίδιο έβαλα μόνο βερνίκι. 2-3 χέρια αρκετά αραιωμένο να ποτίζει και τέλος λίγο λίγο πυκνότερο για γυαλάδα και προστασία.
3) Και να μην έχεις δεν χάθηκε ο κόσμος.
4) Ας απαντήσει κάποιος άλλος γιατί εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει σίλερ.

Καλή επιτυχία ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος naytikomodelistas

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Τι Εδω , τι εκει , ολοι σε ενα πλανητη ζουμε.
    • Ιστοσελίδα μοντέλων μου
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 22, 2010, 10:58:31 μμ »
Νομίζω ότι σε ελάχιστα κιτ περιλαμβάνονται κάποια εργαλεία (και αυτά δεν είναι και τίποτα φοβερό)

Σφιγκτήρες
Κόλα Ξύλου (ατλακόλ)
Κυανοακρυλική κόλα
Ξυλόστοκος
Αστάρι-βερνίκι
Μυτοτσίμπιδο-πενσάκι

Να γλυτώσεις σκόνη-πριονίδια ...και άλλα πολλά εμπριμέ δεν το βλέπω και πολύ εύκολο
αλλά μη νομίζεις ότι και όλοι εμείς οι υπόλοιποι έχουμε ειδικούς χώρους για το χόμπυ.
Όλα είναι κομμένα με laser αλλά σίγουρα κάποια κομμάτια θέλουν περαιτέρω επεξεργασία (τρίψιμο, κόψιμο, γυαλοχαρτάρισμα κ.λπ)

ΥΓ: Τεχνικής φύσης ερώτημα: με ποιο τρόπο  απαντούμε σε συγκεκριμένο ερώτημα/σχόλιο φίλου του forum (παράθεση ; ) ώστε να γίνεται κατανοητή η αποκλειστικά για το συγκεκριμένο σχόλιο απάντηση;

δεν υπαρχει κινδυνος να σπασουν κατα την χρηση τους :?: :?: :?: :?:
Προσωπική ιστοσελίδα μοντέλων:
http://modelgallery.wikispaces.com/

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 23, 2010, 02:32:48 μμ »
Καλή επιλογή, και εγώ αυτό είχα διαλέξει για πρώτο μοντέλο, θα το ευχαριστηθείς...
1) Και τις δύο θα χρησιμοποιήσεις. Η ξυλόκολλα αραιώνεται (αν χρειαστεί) και καθαρίζεται με νεράκι. Η κυανοακρυλική (π.χ. logo) καλό θα είναι να μην σου ξεφεύγει...
2) Εγώ που έχω φτιάξει το ίδιο έβαλα μόνο βερνίκι. 2-3 χέρια αρκετά αραιωμένο να ποτίζει και τέλος λίγο λίγο πυκνότερο για γυαλάδα και προστασία.

Yiobi
αποτελείς σταθερή αξία, σε ευχαριστώ. Μάλλον θα χρησιμοποιήσω συντηρητικό ξύλου νερού (και μόνο) και ίσως προσθέσω και κάποιο βερνίκι νερού αν και με τρώει και η εναλλακτική λύση του teak oil μόνο....
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 23, 2010, 02:33:38 μμ »

Σφιγκτήρες
Κόλα Ξύλου (ατλακόλ)
Κυανοακρυλική κόλα
Ξυλόστοκος
Αστάρι-βερνίκι
Μυτοτσίμπιδο-πενσάκι

δεν υπαρχει κινδυνος να σπασουν κατα την χρηση τους :?: :?: :?: :?:

Να σπάσει τι, δεν κατάλαβα....
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 23, 2010, 10:07:22 μμ »

Ok, υποτίθεται πως τώρα πρέπει να σανιδώσω το δάπεδο του δωματίου των μηχανών με σανίδες 0,6Χ5Χ150...
Δυστυχώς οι οδηγίες δεν καταδεικνύουν το ποιες ακριβώς είναι. Υπάρχουν όντως κάποιες πολύ λεπτές σανίδες που είναι όμως μήκους 400 χιλ..
Να υποθέσω ότι πρέπει να κόψω αυτές και να τις κολλήσω στο εσωτερικό κατάστρωμα το οποίο σημειωτέον έχει μήκος 140 χιλ ????
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 26, 2010, 12:04:29 μμ »
Θα ήθελα τη γνώμη σας για την αγορά ενός ταχυτροχού Dremel.
Να προτιμήσω με καλώδιο ή αυτοφορτιζόμενο και ποιο μοντέλο συστήνετε;
Ευχαριστώ

ΥΓ: Ευάγγελε αν έχεις άποψη, πες μου.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 26, 2010, 05:13:17 μμ »
Η άποψή μου είναι να πάρεις ρεύματος. Μοντέλο πάρε ένα φτηνό ο 300 θα σε καλύψει απόλυτα.
Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος vagelischantziaras

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 26, 2010, 07:47:58 μμ »

Πολυ καλο μηχανημα .
Συμφωνω απολυτα με τον Βασιλη.

Βαγγελης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 03:56:39 μμ »
Λοιπόν οι απορίες μου συνεχίζονται: αντί για καρφωτήρι τι και πως με συμβουλεύετε να χρησιμοποιήσω;
Σας ευχαριστώ και πάλι.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Yiobi

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 05:54:37 μμ »
αντί για καρφωτήρι τι και πως με συμβουλεύετε να χρησιμοποιήσω;
Δαχτυλήθρα για την αρχή του καρφώματος και μετά σφυράκι...
Εγώ τουλάχιστον αυτό έκανα

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 08:51:53 μμ »
Γιατί θέλεις να αγοράσεις καρφωτήρι; Εάν το θες για το δεύτερο πέτσωμα η γνώμη μου είναι ότι δεν κάνει, καλύτερα να χρησιμοποιήσεις καρφίτσες αυτές με το πολύ χοντρό κεφάλι τοποθετώντας την μύτη της καρφίτσας στο νομέα ώστε το κεφάλι αυτής να πιάνει την σανίδα που θέλεις να τοποθετήσεις, με αυτό τον τρόπο δεν θα φαίνονται τρυπίτσες στο πέτσωμα.
Εάν όμως έχεις αποφασίσει να πάρεις μια καλή επιλογή είναι αυτό http://www.cornwallmodelboats.co.uk/acatalog/mantua_nail_fixer.html
Προσοχή μην πάρεις της amati δεν είναι καλό.
Πολύ καλό είναι και αυτό, σε βοηθά αρκετά  http://www.micromark.com/10-PIECE-PLANKING-CLAMP-SET,6454.html

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 10:00:25 μμ »
Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις,
δε ξέρω καν αν  θα μου χρειασθεί το καρφωτήρι στη φάση που βρίσκομαι, το dremel 300 1/55 όμως το πήρα.
Θα αρχίσω σύντομα το πέτσωμα της γάστρας του mare nostrum και διαβάζω το σχετικό εκπαιδευτικό άρθρο για αρχάριους από το modes ship world, πιστεύω να συμφωνείτε...
Όλο και κάποια ερώτηση θα σας κάνω σχετικά....
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 10:47:18 μμ »
Γεια σας και πάλι!
Εγώ θα συνεχίζω να σας «πρήζω» με απορίες και όποτε μπορείτε δώστε μου τα «φώτα» σας. Μπορεί να φτιάχνω μια απλή βάρκα-καίκι για την ώρα, αλλά προτιμώ να ξέρω κάποια πράγματα εξαρχής (εφόσον υπάρχετε εσείς) παρά να διαπιστώνω και να προσπαθώ να «πατεντάρω» ανεπανόρθωτα λάθη....
Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω:
1.  Λίγο πριν το πέτσωμα της γάστρας τους νομείς και γενικά τα προφιλ της κατασκευής με τι τα φινίρουμε και τρίβουμε (αν χρειασθεί); Με λίμα ξύλου λεπτή, με πιο χοντρή λάμα-ράσπα, με γυαλόχαρτο (πχ 150-200) ή με τη βοήθεια του ταχυτροχού (πχ Dremel);
Στην τελευταία περίπτωση του ταχυτροχού, ποιο εξάρτημα του χρησιμοποιείτε για να ξύσετε, λιμάρετε η και να «φάτε» το ξύλο;
2. Στο πέτσωμα προτιμάτε να κολλάτε κατευθείαν τις σανίδες ή να τις στερεώνετε (πχ με καρφίτσες) και να τις κολλάτε μετά (μάλλον το 2ο...); Τα καρφιά που έχει το κιτ μου αυτό εξυπηρετούν δηλ. τη στερέωση των σανίδων μόλις μπει η κόλλα; Αφαιρούνται μετά;
3. Το καρφί μπαίνει κατευθείαν με καρφωτήρι ή έστω με δακτυλήθρα και σφυράκι μετά ή χρειάζεται κάποιο φρεζάρισμα πρώτα η οπή (το Νο της φρέζας στενότερο από τη διάμετρο του καρφιού);
4. Τις σανίδες πως τις λεπτένετε για να συνδιαστούν με τις υποκείμενες/υπερκείμενες τους; Με κοπίδι, ψαλιδάκι ή αλλιώς;
5. Υπάρχει κάποιος κανόνας που ορίζει το εύρος ή φάρδος της πρώτης (μονής) σανίδας της καρίνας (garboard plank);
6. Με ποιο τρόπο λυγίζουμε τις σανίδες πριν τη δοκιμή ή και την εφαρμογή τους στο  πέτσωμα;
Αυτά ήθελα να ρωτήσω επί του παρόντος. Σιγά-σιγά με τις όποιες απαντήσεις υπάρξουν, θα μπορέσουμε να κάνουμε κι ένα ελληνικό εγχειρίδιο πετσώματος, πιστεύω...
 ::grflag:: ::helpsos::
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2011, 03:40:07 μμ »
Επανερχόμενος στο θέμα των εργαλείων ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει εμπειρία με το το dremel 300 1/55 και κυρίως ποια εξαρτήματα του συστήνει για το χόμπυ και τη...ξυλογλυπτική μας.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2011, 09:36:09 μμ »
Επανερχόμενος στο θέμα των εργαλείων ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει εμπειρία με το το dremel 300 1/55 και κυρίως ποια εξαρτήματα του συστήνει για το χόμπυ και τη...ξυλογλυπτική μας.

Πήγαινε στο παρακάτω link  και βρες το σωστό εξάρτημα για την δουλειά που θέλεις.

http://www.dremeleurope.com/dremelocs-gr/category/2823/βρείτε-τα-σωστά-εξαρτήματα

Βασίλης

Tags: