Αποστολέας Θέμα: Προσπαθεια για τελειωμα Spitfire με Wash και φθορες  (Αναγνώστηκε 2225 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lefteris

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
Προσπαθεια για τελειωμα Spitfire με Wash και φθορες
« στις: Σεπτεμβρίου 22, 2010, 10:36:17 μμ »
Καλησπερα φιλοι μοντελιστες.. με αφορμη το τελειωμα του πρωτου μ μοντελου γραφω αυτα π θα διαβασετε ..πριν απο λιγο καιρο ανεβασα φοτο του πρωτου μου μοντελου spitfire ζητωντας βοηθεια στο τελος.οριστε η φοτο

και συνεχιζω.. Λογω μεγαλης απροσεξιας - ......ιας τ κατεστρεψα στο φτερο με αποτελεσμα να μην διορθωνεται.Ετσι αγορασα ενα αλλο ομοιο αεροπλανο και ξεκινησα ξανα απ την αρχη.οριστε η φοτο

και εδω χρειαζομαι τα φωτα σας. Στο προηγουμενο εβαψα με βερνικι οχι ακρυλικο οποτε θα εκανα wash me ακρυλικα(νομιζω πως καλα τα λεω)??
Αραιωνω ετσι μαυρο ακρυλικο,εχωντας περασει το μοντελο μου με γυαλιστερο βερνικι, και παρατηρω οτι δεν απλωνεται το υγρο αναμεσα στις γραμμωσεις αλλα καθεται σε σταγονες. και αφου πηγα να το σκουπισω για να καθαρισει το υγρο ειχε αφησει χρωμα πανω στο πλαστικο με αποτελεσμα να χαλασει γενικως.. Πως μπορω λοιπον στο και νουριο μου μεντελο να κανω wash?? και τι φθορες θα μπορουσα να κανω και πως???

ευχαριστω και ελπιζω να βγαλω μια ακρη

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: Προσπαθεια για τελειωμα Spitfire με Wash και φθορες
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 12:18:00 πμ »
Wash θα κανεις με χρωματα σμαλτου η λαδια εφοσον η βαση ειναι ακρυλικη
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 12:36:26 μμ »

και εδω χρειαζομαι τα φωτα σας. Στο προηγουμενο εβαψα με βερνικι οχι ακρυλικο οποτε θα εκανα wash me ακρυλικα(νομιζω πως καλα τα λεω)??
Αραιωνω ετσι μαυρο ακρυλικο,εχωντας περασει το μοντελο μου με γυαλιστερο βερνικι, και παρατηρω οτι δεν απλωνεται το υγρο αναμεσα στις γραμμωσεις αλλα καθεται σε σταγονες. και αφου πηγα να το σκουπισω για να καθαρισει το υγρο ειχε αφησει χρωμα πανω στο πλαστικο με αποτελεσμα να χαλασει γενικως.. Πως μπορω λοιπον στο και νουριο μου μεντελο να κανω wash?? και τι φθορες θα μπορουσα να κανω και πως???

ευχαριστω και ελπιζω να βγαλω μια ακρη

Τα λες λίγο μπερδεμένα γιατί αναφέρεις το προηγούμενο Kit και το μπλέκεις με το καινούριο ..
.Μπορεις να διευκρινίσεις το εξής :  Με τι έχεις βάψει ? Και τι βερνίκι πέρασες από πάνω ?  Το έχεις αφήσει να στεγνώσει καλά ?
To βερνίκι που έχεις περάσει  είναι  ακρυλικό ?
Μιλάω για το τελευταιο αεροπλάνο που μας  ενδιαφέρει..
Προσπάθησε να είσαι συγκεκριμένος ούτως ώστε τα παλικάρια  μεσα στο forum  που γνωρίζουν τα πάντα να σε βοηθήσουν..

Αποσυνδεδεμένος lefteris

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 03:28:57 μμ »
Λοιπον .. εχει ως εξης εχω βαψει με ακρυλικα και ματε αφου στεγνωσαν καλα περασα ενα χερι βερνικι σμαλτου(νομιζω πως ετσι λεγεται αυτο που δε ειναι ακρυλικο). επειτα περασα τισ χαλκομανιες και ξανα το ιδιο βερνικι. οποτε υποθετω πως wash θα γινει με ακρυλικα????το προηγουμενο αεροπλανο τ εμπλεξα γτ τ κατεστρεψα και ξεκινησα το αλλο ( θα μου πεις δε υπαρχει λογος αλλα τεσπα). αυτα και τωρα θελω να περασω στο σταδιο φθορες που δεν γνωριζω τ πρεπει να κανω και θα θελα την πολυτιμη βοηθεια των παλικαριων του forum... αυτα και ναι οντως εχεις δικιο τα πα πριν λιγο μπερδεμενα ::Alcooli5:: ::Alcooli5:: ::Alcooli5::..

ευχαριστω ..

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2010, 10:58:19 πμ »
Αφού πας για ακρυλικό wash, μία ιδέα είναι αραιό ακρυλικό μαύρο με μία-δύο σταγόνες AVA ( ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ! ). Το AVA κάνει το ζουμί να ρέει καλύτερα ως χρώμα και ταυτόχρονα να είναι λίγο κολλώδες. Μεγάλο ατού, ό,τι δεν σου αρέσει το σκουπίζεις και συνεχίζεις κανονικά.

Και λίγο φροντιστηριακό βοήθημα: http://modelingmadness.com/others/features/laskodi/laskodiwash.htm

Αποσυνδεδεμένος lefteris

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2010, 12:41:27 μμ »
αααααααααα  να και κατι που μαθαμε .. ακουγεται  καλο!!!!θα τ εφαρμοσω αμεσως .. ευχαριστωωω

Tags: