Αποστολέας Θέμα: Παιδια καλως σας βρηκα ,please βοηθηστε με !!!  (Αναγνώστηκε 7490 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tasos1987

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: αθηνα
Παιδια καλως σας βρηκα ,please βοηθηστε με !!!
« στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 12:41:39 πμ »
paidia ευχαριστω εκ των πρωτερων  για τη βοηθεια !  ελπιζω να δειτε τισ photo pou exw anevasei kai na me simvouleusete.  katarxin ta filla xalkou pou exw valei mou maurizoun logo okseidwsis kai prepei kathe 2 meres na ta trivw me lemoni+alati(texniki pou diavasa sto internet kai douleuei) etsi wste na ksana epanerxetai to fisiko xrwma tou xalkou....kai oso paei xeirotereuei i katastasi tou xrwmatos me ta tripsimata.. ti mporw na kanw gia na min mpainw se auti ti diadikasia ? xreiazetai kapio verniki,astari,klp???      2on, to ksilo pou exw ekswterika dn itan kalis poiotitas kai otan to evapsa me verniki ekane nera kai dn eixe omoiomorfi eikona xrwmatos ksilou...kai etsi to eksisa me gialoxarto k exei ginei opws fainetai stin eikona...xalia dld... ti mporw na kanw na to ksanaanoikso to xrwma i estw na to kanw na fainetai pio gliko kai na eksafanistoun oi diafores xrwmatos? sas parakalw voithiste me gt exw apogoiteutei ligaki kai sta xrwmatopoleia dn kseroun ti na mou proteinoun....

Αποσυνδεδεμένος ntimis

• Scale 1/144
  • *
    • Στατικός Μοντελισμός
Απ: παιδια καλως σας βρηκα please βοηθηστε με !!!
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 11:23:02 πμ »
Φιλαρακη Τασο σε χαιρετω.
Απο αυτο που ειδα στις φωτο εχεισ κανει καλη δουλεια και προσεκτικη. Οσο αναφορα τα ξυλα που λες, εγω θα προτεινα να τα περασεις ενα χερι σιλερ και μετα να το τριψεις με σιλεροχαρτο.
Το σιλερ κλεινει τους πορους του ξυλου, με αποτελεσμα να μην ρουφαει την μπογια και να μην κανει νερα.
Αφου περασεις σιλερ και το τριψεις, τοτε η υφη του ξυλου θα ειναι σαν να χαιδευεις γυαλι. Επειτα το βαψιμο θα στρωσει χαρτι.

Ελπιζω να σε βοηθησα
φιλικα
Δημητρης

• Scale 1/144
  • *
Απ: παιδια καλως σας βρηκα please βοηθηστε με !!!
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 12:14:22 μμ »
Δημητρη σ΄ευχαριστω πολυ,να σαι καλα. Εγω ειμαι νεος στο σιτε και γενικοτερα δεν εχω ξανασχοληθει με forum και λεει πολυ ασχημα ! ειναι ωραια να βλεπουν αλλοι τις δουλειες σου και να σε συμβουλευουν. Εχω φτιαξει και αλλο ενα ξυλινο το royal caroline οποτε τωρα που σας βρηκα θα σας δινω πραμα να χετε να βλεπετε ! Επι του θεματος τωρα, το προβλημα ειναι οτι με κανονια που εχω ηδη βαλει δν μπορω να τριψω το ξυλο...και αυτο που μου προτεινες το σιλερ ειναι να το περασω απευθειας απο πανω οπως ειναι τωρα το ξυλο η πρωτα θα πρεπει να ξυσω το ξυλο μεχρι να φυγει το υπαρχον χρωμα?? σ' ευχαριστω κ παλι για τη βοηθεια εκ των προτερων !

Αποσυνδεδεμένος geokat

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΞΑΝΘΗ-ΝΑΥΠΛΙΟ
Απ: Παιδια καλως σας βρηκα ,please βοηθηστε με !!!
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 01:13:38 μμ »
εγω θα σου προτεινα να το αφησεις οπως εχει γιατι και ειναι πολυ δυσκολο να το τρυψεις στο σταδιο που βρισκεται αλλα ειναι και πιο ρεαλιστικο καθως ενα ξυλινο πλοιο της εποχης εκεινης ηταν αδυνατο να εχει εντελως λεια επιφανεια

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 01:21:07 μμ »
εγω θα σου προτεινα να το αφησεις οπως εχει γιατι και ειναι πολυ δυσκολο να το τρυψεις στο σταδιο που βρισκεται αλλα ειναι και πιο ρεαλιστικο καθως ενα ξυλινο πλοιο της εποχης εκεινης ηταν αδυνατο να εχει εντελως λεια επιφανεια

Spoiler (hover to show)
Συμφωνώ απόλυτα με το παραπάνω.Με τι βερνίκι έχεις περάσει το ξύλο;

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 02:41:24 μμ »
παιδια καταρχην πραγματικα σας ευχαριστω για το ενδιαφερον ! δεν περιμενα να παρω καμια απαντηση ! Λοιπον το θεμα το ειχα ψαξει πολυ πριν αποφασισω να το βαψω γιατι ειναι αρκετα ακριβο καραβι και ειχα φαει πολλες ωρες δουλειας... το ειχα ξυσει πολυ καλα το σκαρι και ηταν τελειως λειο αλλα μαλλον επειδη το περασα απευθειας με βερνικι καρυδιας(604) εκανε νερα (μαλλον εφταιγε και η ποιοτητα του ξυλου) και γενικοτερα δν εβγαλε το χρωμα που ηθελα το οποιο ειναι αυτο.... 

ετσι το εξυσα με ντουκοχαρτο μηπως και το αλλαξω και το παλαιωσω και λιγο (γιατι θα το βαλω σε διοραμα ) αλλα εγινε αυτο που εγινε.... και απο τις φωτο φαινεται καλυτερο.απο κοντα ειναι χειροτερο...και ειναι κριμα γιατι καλα τα αλλα εχει γινει πολυ λεπτοδουλεια.... επισης γνςριζει μηπως κανεισ πως διατηρειται ο χαλκος που εχω βαλει γιατι μαυριζει συνεχως λογω οξειδωσης μαλλον?... ευχαριστω !!!!

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 02:55:04 μμ »
οριστε και μερικες φωτο απο το καραβι πριν το βερνικωσω και ενα δωματιακι που ειχα φτιαξει :P

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 03:13:22 μμ »
 ::welcome_model::

Κατ' αρχάς το πλοίο πρέπει να είναι το San Felipe και ΔΕΝ είχε χάλκινη επένδυση στα ύφαλα...

http://www.modelships.de/San_Felipe_1690_authenticity/San_Felipe_1690_authenticity.htm

http://www.modelships.de/San_Felipe_III/Gesamtansichten_San_Felipe_III.htm
http://www.modelships.de/San_Felipe_III/Detailansichten_San_Felipe_III.htm

Μάλλον το κιτ είναι της Panart στην 1/75... Φανταστικό κομμάτι και έχεις ήδη ρίξει πολύ δουλειά...

Κατά την ταπεινή μου άποψη έιναι έγκλημα να το φυλακίσεις σε διόραμα...

Αν θέλεις να βερνικώσεις το ξύλο, όπως έιναι πέρνα το ένα στεγανοποιητικό βερνίκι, όπως πολύ σωστά προτείνανε και οι συνάδελφοι, και μετά το βερνίκι.

Για να προστατέψεις την χάλκινη επένδυση, πέρνα την ένα σατινέ βερνίκι μετά από καλό καθάρισμα και στέγνωμα, στίλβωμα με Brasso http://www.homesolutionsnews.us/brassopolish/index.shtml.

Έχεις ρίξει πολύ και καλή δουλειά και σίγουρα θα γίνει απίθανο... Ψάξε, ρώτα υπάρχουν πολλοί και καλοί μάστορες και καλλιτέχνες σε αυτό το φόρουμ που θα σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερος, στο λέω από προσωπική εμπειρία...

Νίκος  ::salut:: ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 03:20:28 μμ »
πωωωω φιλε τα σπασες !!!! ελπιζω να ξαναμπεις συντομα γιατι σιγουρα θα σε ξαναχρειαστω !!! ναι το san felipe einai se 1/75 και ειναι απιστευτο κομματι .το ειχα ψαξει παρα πολυ πριν το ωερνικωσω..εχω σε αρχειο σχεδον καθε φωτο που κικλοφορει στο ιντερνετ σε ξενα site ! πραγματικα σ 'ευχαριστω για τις συμβουλες και θα το κοιταξω. απλα το θεμα ειναι οτι,οτι εχω κανει το εχω κανει μονος και δν ειχα ποτε συμουλεσ απο καπου..και αυτοι στην ιποκρατουσ δν με ειχαν διαφωτισει και πολυ ουτε και ηξεραν καλα για τετοια καραβια... οντως το σαν φελιπε δν ειχε χαλκο,για την ακριβεια παιζει να μην υπηρξε ποτε αυτο το πλοιο οπως το εψαξα στο ιντερνετ... θα κοιταξω αυτα που μου προτεινες και θα επανελθω !

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 03:26:00 μμ »
Α και κατι ακομα ! οταν λες στεγανωποιητικο βερνικι τι εννοεις? κατι συγκεκριμενο?? και να το περασω χωρις να ξυσω το υπαρχον χρωμα?? που βεβαια ειναι και σχεδον αδυνατο επειδη εχω βαλει κανονια και καταπακτες...

• Moderator
  • Scale 1/32
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 04:16:06 μμ »
Το βερνίκι που θες να περάσεις είναι διάφανο ή έχει χρώμα; Δηλαδή είναι απλά επικάλυψη ή θα δώσει και χρώμα στο μοντέλο (κερασιά, καρυδιά, οξειά κλπ) ;

Αν έχει και χρώμα, πήγαινε σε ένα χρωματοπωλείο και ζήτα ένα σίλερ για ξύλο, ή στεγανοποιητικό. Κάνει την ίδια δουλειά με το αστάρι στις υπόλοιπες επιφάνειες. Μετά πέρνα το χρώμα που θες.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις ένα κομμάτι από το ξύλο από αυτό που χρησιμοποίησες στο πλοίο, να το επεξεργαστείς όπως έχεις κάνει στο μοντέλο μέχρι τώρα και να δοκιμάσεις να το βάψεις όπως σου προτείνουμε...

Trial and error, που λένε και οι ξενόφωνοι... :wink:

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 04:58:29 μμ »
βασικα δεν εχω καποιο συγκεκριμενο βερνικι που να θελω να βαλω,απλως ζηταω καποια λυση στο προβλημα που εχει δημιουργηθει...ειχα βαλει καρυδια 604.το σκαρι αν δεις τις φωτο ειναι λιγο μουφα και δν θελω να σκουρινω το χρωμα του καραβιου αλλο με πιο σκουρο βερνικι ετσι ωστε να καλυψω τις ατελειες... το χρωμα που ηθελα ειναι αυτο

αλλα εχει βγει χαλια εμενα... το θεμα ειναι τι μπορω να βαλω ειτε βερνικι ειτε καποια αλλη λυση ετσι ωστε να σκουρινει το δυνατον λιγοτερο και να φυγουν οι γραμμες και οι ατελειες στο ξυλο..οταν το βερνικωσα πρςτη φορα δν ειχα βαλει σιλερ,δεν ηξερα..το θεμα ειναι τωρα τι κανω να το βελτιωσω...γιατι για να το ξαναξυσω και να φυγει το βερνικι που εχω ηδη βαλει ειναι αδυνατο...

• Moderator
  • Scale 1/32
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 07:35:49 μμ »
Χμμμ... Όπως το σκέφτομαι εγώ πρέπει να γίνουν τα εξής:

- Κλείσιμο το ξύλο ή ό,τι είναι τώρα με ένα σίλερ για να μην σου ξανακάνει νερά το ξύλο.

- Το πάνω μισό του σκάφους το βάφεις κερασιά, που είναι ανοιχτό χρώμα.

- Τις χάλκινες πλάκες: Τρίβεις/καθαρίζεις με Brasso, σκουπίζεις/στεγνώνεις πολύ καλά με πετσέτα βαμβακερή, σατινέ βερνίκι.

- Παρακαλάς να μην σου κάτσει τίποτα κουλό...

Τα νερά στο ξύλο θα ήταν όμορφα αν το σκάφος ήταν προγενέστερης εποχής, οπότε και δεν τα έβαφαν, βερνίκωναν ιδαίτερα.

Ωχ, σημαντική λεπτομέρεια... Αν σου έχει κάνει νερά και στο γαλάζιο, τότε πρέπει οπωσδήποτε να το "κλείσεις" και να το ξαναβάψεις...

Αποσυνδεδεμένος naytikomodelistas

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Τι Εδω , τι εκει , ολοι σε ενα πλανητη ζουμε.
    • Ιστοσελίδα μοντέλων μου
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 08:26:12 μμ »
Συγνωμη παιδια αλλα εγω εχω και μια διαφορετικη γνωμη οσον αφορα τα υφαλα:
Αν κρινω απο τη σιουλιετα του San Felipe ηταν πλοιο γραμμης.

Απο την εποχη του Κουκ και μετα τα πλοια επενδυονταν κατω απο την ισαλο γραμμη ολλο το σκαφος με χαλκο για να μην τρωει η τερηδονα το ξυλο οταν ταξιδευαν στον Ισημερινο.
Η Ισπανια (και γενικα ολα τα παραθαλασια κρατη που ειχαν στολο ) ειχαν εξοπλισει τα πλοια με χαλκο.
Σημειωνω οτι δεν ξερω αν το πλοιο αυτο ειχε διαφοροποιησεις απο το Διεθνες Συστημα Ναυπηγικης που τοτε επικρατουσε αλλα το λεω επειδη ειμαι λατρης των ενδοξων πλοιων γραμμης και κατι ξερω :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Προσωπική ιστοσελίδα μοντέλων:
http://modelgallery.wikispaces.com/

• Moderator
  • Scale 1/32
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 08:35:27 μμ »
Copper seathing: η διαδικασία της επένδυσης των υφάλων ενός πλοίου με πλάκες χαλκού για προστασία από την διάβρωση αλλά και σαν "θωράκιση"

Πρωτοπόρος ήταν ο Charles Perry που πρότεινε την μέθοδο το 1708.

Ουσιαστικά το μέτρο εφαρμόστηκε πλήρως, πρώτα στα πλοία του Royal Navy το διάστημα του πολέμου της Αμερικάνικης ανεξαρτησίας(1778-1783), οπότε και οι ʼγγλοι επένδυσαν όλα τα πλοία γαμμής που είχαν, first,second,third rates και τις φρεγάτες,  με χαλκό.

Το πλοίο το οποίο συζητάμε χρονολογικα, αν και αυθαίρετο αυτό, τοποθετείται στο 1690. Οπότε χαλκός δεν... Πόσο μάλλον από τους Ισπανούς.

Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι το συγκεκριμμένο μοντέλο αποτελεί πεδίο μεγάλης αντιπαράθεσης και συζήτησης για τον αν υπήρξε ποτέ και από που βρήκαν σχέδια και πληροφορίες η Panart και η Artesania Latina που το κυκλοφορούν.

Καλές δουλειές... ::salut:: ::salut::

Υ.Γ. Και για αποφυγή παρεξηγήσεων, το συγκεκριμένο θέμα με τις πλάκες χαλκού είναι άκρως εντυπωσιακό και ταιριάζει απόλυτα με το ύφος και το μέγεθος του πλοίου και μιας και υπάρχει ήδη η αντιπαράθεση, η ποιητική αδεία όταν συνεπάγεται τέτοια αποτελέσματα όπως του Τάσου αποτελεί επιχείρημα υπέρ του : Μοντελάρουμε δεν αντιγράφουμε σχέδια... :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος naytikomodelistas

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Τι Εδω , τι εκει , ολοι σε ενα πλανητη ζουμε.
    • Ιστοσελίδα μοντέλων μου
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 08:38:02 μμ »
Μαλιστα...
Προσωπική ιστοσελίδα μοντέλων:
http://modelgallery.wikispaces.com/

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 08:42:02 μμ »
Ναι παιδια επειδη το χω ψαξει πολυ το θεμα,μαλλον το πλοιο ειναι φανταστικο και οχι πραγματικο..υπαρχει ενα ομοιο του αλλα δν ειναι ιδιο..ακομα και το ισπανικο ναυτικο μουσειο δεν το συμπεριλαμβανει στις φρεγατες της εποχης.. τωρα οσον αφορα το χαλκο μαλλον δν ειχαν εκεινη την εποχη αλλα δν βαριεσαι ! ομορφο να φαινεται !

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 11:27:41 μμ »
Φίλε Taso τα είπαμε και στο άλλο θέμα σου ,και γιάυτό ισχύουν τα ιδια.Εντυπωσιάστηκα με την ιδέα να το βάλεις σε διόραμα.
Πραγματικά θέλει μεγάλη τόλμη για να βάλεις ένα ξυλινο ,φαντάζομαι σε θάλασσα.....Πρώτη αντικειμενική δυσκολία τα ψηλά ίσαλα,βέβαια υπάρχει τρόπος
αν θέλεις κάτι τέτοιο.Αν λοιπόν σκέφτεσαι το διόραμα θα πρέπει το πλοίο να περασει από το μουσειακό στο διοραματικό μοντέλο.
Δηλαδή να το κάνεις ακόμα πιό ρεαλιστικό με φθορές οξειδώσεις και διάφορα (πολλά ψιλικοκό )από τη χρήση του πληρώματος.
Στην προκειμένη λοιπόν τα ξύλα του πλοίου πρέπει να σκουρίνουν με την υποτιθέμενη χρήση.Θα πρότεινα λοιπόν να το περασεις όλο με καφε ακουαρέλα.
Αναλογα πόσο νερό θα βάζεις τόσο πιό αχνό το χρώμα βγένει.Οσο θα περνάς στρώσεις του χρώματος τόσο αυτό θα σκουρένει μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Δοκιμασέ το σε ένα κομμάτι ξύλο.Τα κυριά μαδέρια του πετσώματος τα χοντρά ,εξωτερικά δεσίματα ήταν συνήθως ακόμα πιό σκούρα.

Και λίγα λόγια για την ιστορία του υπέροχου πλοιου σου.Καλή συνέχεια !!!
The SAN FELIPE, launched in 1690, was one of the most beautiful Spanish galleons of the XVII century. She was the lead ship of the famous Spanish Armada and able to take on the most formidable ships in the French and British navies. The San Felipe's was used in the war against the British and French to protect Spanish settlements and harbors, to transport treasures, and to safeguard the long and hazardous passage back to Spanish ports. In 1705, she participated in a furious and heroic battle between 12 Spanish ships and 35 British ships. After 24 hours of battle, she was captured by an English ship, but was so badly damaged that she could not be salvaged as a prize. She went down to the bottom of the ocean with several tons of gold. The SAN FELIPE is a favourite ship. The model is elegant, very beautifully designed, and makes a decorative piece of art for display. The story goes that the ship model is based on reconstruction drawings published by the Italian Vincenzo Lusci in 1966 who referred to some 19th century Spanish historian. Lusci described the San Felipe as a first rate ship with 104 - 110 cannon that was launched in La Coruna in 1690 and was lost in 1705 after a battle with 35 English ships.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 11:41:59 μμ »
Ναι το εχω διαβασει το αρθρο.. το εχω ψαξει οσο δεν παει ασε... μ αρεσε η ιδεα σου με την ακουαρελα..θα το δοκιμασω ! απλα δεν θελω να σκουρινει αθτο ειναι το θεμα,γενικοτερα προτιμω το σκαρι να ειναι πιο ανοιχτο χρωμα και ψαχνω τροπο να το διωρθωσω αποφευγοντας το σκουρεμα.. οσον αφορα το διοραμα ασε !!! θελει πολθ τολμη και πολυ ψαξιμο(ακομα δν ξερω που ! ) εχω σκεφτει να το κανω με κλιση πανω σε βραχο σε παραλια με γαλαζια νερα και τις βαρκες να εχουν αραξει στην αμμο...! το νερο μπορω να το κανω και το διοραμα ,το θεμα ειναι τολμας να παλαιωσεις και στην ουσια να αρχισεις να χαλας ενα τοσο ομορφο πλοιο και φτιαγμενο με τοση λεπτομερεια...? thnx παντως για τη συμβουλη. παντως θα το κανω το διοραμα οπως και να χει γτ σε βιτρινα εχω το royal caroline ,ασ κανω και κατι διαφορετικο  :)

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 11:45:32 μμ »
Αμάν ,οχι και στα βράχια ρε φίλε ,τέτοιο σκαρί.Τη κλίμακα είναι;

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 11:47:43 μμ »
Γιατί δεν δοκιμάζεις να κάνεις ένα διόραμα με πλαστικό ιστιοφόρο? Είναι πιο εύκολο να κάνεις φθορές στο πλαστικό,παρά στο ξύλο.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 11:55:17 μμ »
1:75 νομιζω δηλαδη δν φαινονται οι μικρολεπτομερειες... καλα ισα που θα το ραγισω στη πλωρη πλαγια για τα εφε να φαινεται αληθινο μην ανησυχεις !! η παλαιωση ειναι που δεν το κατεχω σε ξυλινα..εχω κανει παλαιωση σε πλαστικο αεροπλανα β παγκοσμιου και ηταν καλυτερα απο τα καραβια που ειδατε. αλλα δν με τρελαινουν τα πλαστικα.. θα ανεβασω καποια στιγμη κ αυτα να δειτε.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2010, 12:00:24 πμ »
εν το μεταξυ κατι ακομα ρε παιδια με το εξωτερικο ξυλο... πριν το βαψω ηταν ασπρο μετα το ξυσιμο ,και οταν εβαζα βερνικι ειτε ηταν καρυδια σκουρα ,ειτε ανοιχτη ολο μου εβγαζε κιτρινοκαφε αποχρωση.. γιατι ετσι? εγω προσπαθουσα να πετυχω καφε ανοιχτο χωρις κιτριναδα καπως ετσι

Αποσυνδεδεμένος geokat

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΞΑΝΘΗ-ΝΑΥΠΛΙΟ
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2010, 12:53:30 πμ »
καλο θα ηταν να το δοκιμαζεις το χρωμα πρωτα σε ενα αδειο κομματι να το αφησεις να στεγνωσει καλα και μετα να αποφασισειν αν θα το βαλεις στο μοντελο σου.

οπως σου ειπαν και οι συναδελφοι πιο πιρν ΜΗΝ το βαλεις σε διοραμα.δεν νομιζω οτι τα ξυλινα ιστιοφορα ειναι για διοραματα.μονο και μονο οτι θα εχει και αλλα πραγματα γυρω γυρω αμεσως χασει σε λεπτομερεια και κατι ακομα:εχεις σκεφτει ποσο θα πρεπει να ειναι το διοραμα για να χωραει ενα τετοιο πλοιο στην 1/75????

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2010, 01:11:50 πμ »
παιδια για να μην τρελαινεστε κοιταξτε ενα διοραμα του τυπου που θα κανω... και ναι θα φαινονται οι λεπτομερειες.. ο χωρος θα ειναι περιπου 60Χ100 cm  πανω σε ειδικο κοντρα πλακε. οσον αφορα τη δοκιμη σε ξυλο πρωτα δεν παιζει γιατι το χρωμα που εχω βγαλει στο σκαρι ειναι συνδιασμος πολλων και δν μπορω να το επαναλαβω... οποτε δεν εχω δυνατοτητα δειγματος σε ξυλο... το θεμα ειναι τι κανω για να το βελτιωσω χωρις να το τριψω(που δν γινεται)και χωρις να σκουρινει..παντως σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον !

Tags: