Αποστολέας Θέμα: Ερώτηση για διόραμα αυτοκινήτου πίστας  (Αναγνώστηκε 1668 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
    • APR
Ερώτηση για διόραμα αυτοκινήτου πίστας
« στις: Ιουλίου 12, 2010, 04:40:18 μμ »
Μετά απο πάρα πολλά χρόνια, αποφάσισα να φτιάξω ενα διοραμμα με ενα αυτοκίνητο πίστας στην 1/24.
Λοιπόν, το ξύλο θα εχει τις διαστάσεις μια σελίδας Α4 και ετσι οπως το εχω σκεφτεί είναι:
Ενα αγωνιστικό αυτοκίνητο πίστας πάνω σε  στροφή με τις ρόδες να τείνουν για το εσωτερικό κέρβ, σηκωμένο ελαφρά στις δύο ρόδες (η εμπρός να εχει 5mm απόσταση απο την άσφαλτο και η πίσω σχεδόν να γλύφει).
Στο εσωτερικό της πίστας και του κερβ, θα εχει γκαζόν και χορτάρι, αλλα προς το τέλος του ξύλου θα αρχίζει να φαίνεται και το επιβραδυντικό υλικό. Στην εξωτερική διαγράμμιση θα υπάρχει η οριοθέτηση-ασπρη γραμμή και λίγο γκαζόν πάλι.

Τα προλήματα - Ερωτήσεις που εχω είναι:
1ον, ο ασφαλτοτάπητας απο τι υλικό να γίνει? Και τι χρώμα?
2ον, Το κερβ, λέω να το κατασκευάσω με στόκο επάνω στην άσφαλτο και με σπάτουλα να του δώσω τριγωνική μορφή που χρειάζεται.Ετσι μετά μπορώ να σχεδιάσω επάνω στον στόκο νταμάκια που αργότερα θα βαφτούν ασπρα-κόκκινα.
3ον, Επειδή μιλάμε για άσφαλτο, το αυτοκίνητο πρέπει να εχει ενα σχετικό "σκόνισμα".Με τί χρώματα και τι αποχρώσεις θα μπορούσα να ψεκάσω το αυτοκίνητο ώστε να δείχνει σκονισμένο?
4ον, το επιβραδυντικό υλικό στις πίστες είναι συνήθως αμμος. Τι να χρησιμοποιήσω?
5ον, Επάνω στον ασφαλτοτάπητα, πρεπει κάποια σημεία να είναι πιο σκούρα( απο λαστιχιές), οπως και πεταμένα μικρά κομματάκια απο λάστιχο. Με τι θα μπορούσαν να γίνουν αυτά?

Ελπίζω και θέλω την βοήθειά σας... Ευχαριστώ!
VASSILIOS ANAGNOSTOPOULOS

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Απ: Ερώτηση για διόραμα αυτοκινήτου πίστας
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 12, 2010, 05:16:25 μμ »
Η εμπρός ρόδα στον αέρα??? Alfa Romeo μου θυμίζει αυτό!
Αν πρόκειται να φτιάξεις κομμάτι από το Μέγαρο πάντως πάρε 400άρι ντουκόχαρτο και τρίψτο ελαφρά για να γίνει λίγο λείο και ψέκασέ το σε διάφορους τόνους ανοιχτού γκρι. Το κερμπ, εφόσον μιλάμε για το Μέγαρο, ένα ομαλό βουναλάκι στην άκρη της στροφής βαμμένο άσπρο-κόκκινο και είσαι οκ. Αν πάλι θέλεις να φτιάξεις κάποια άλλη πίστα, μπορείς να φτιάξεις τα κερμπ με χοντρό φύλλο πλαστικού κατάλληλα κομμένο.

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 12, 2010, 08:03:34 μμ »
http://bw-slot.de/neue-bw-slot/tipps/diorama
http://www.wettringer-modellbauforum.de/forum/thread.php?postid=215120
Το πιο βασικο ειναι ενα σχεδιο να φτιαξεις πρωτα,εαν γινετε στην κλιμακα που θελεις.Στην επιλογη των υλικων θα πρεπει να αφησεις την φαντασια και εμπειρια σου ελευθερα.
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ogyon

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 12, 2010, 09:08:27 μμ »
αγαπαω  το foam στη δημιουργια τερραιν μιας και μου δινει τη δυνατοτητα να δημιουργησω το οτιδηποτε με αυτο, οποτε και στο προτεινω ανεπιφυλακτα για το project σου. Εαν αποφασισεις σε αυτο το υλικο, και χρειαζεσαι βοηθεια, μιλαμε!

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
    • APR
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 13, 2010, 01:17:16 πμ »
αγαπαω  το foam στη δημιουργια τερραιν μιας και μου δινει τη δυνατοτητα να δημιουργησω το οτιδηποτε με αυτο, οποτε και στο προτεινω ανεπιφυλακτα για το project σου. Εαν αποφασισεις σε αυτο το υλικο, και χρειαζεσαι βοηθεια, μιλαμε!

Ωπα! Τι είναι το Foam? Απ'όσο γνωρίζω, το Foam είναι ενα αφρόδες υλικό μαύρο.Σωστά? Τώρα που το λές, ελαφρά μικρά κομματάκια πεταμένα εκτός της "ιδανικής γραμμής" πιστεύω οτι θα μου λύσουν το πρόβλημα με τα υπολήμματα απο λάστιχο στην ακρη.Πως αλλιώς θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω?

Το project εχει ήδη ξεκινήσει. Η ξύλινη βάση (και το διάφανο καπάκι) εχει αγοραστεί και θέλει βερνίκι, αφού τελειώσει. Το αυτοκίνητο σχεδόν τελειώνει (του μένουν τα μαύρα φιλέτα στα τζάμια και το σκόνισμα και το φινίρισμα του οδηγού) και είναι ενα VW Golf 1 GTι Gr.2  KAMEΪ  απο την ΤΑΜΙΥΑ.
 Την εξέλιξη του αυτοκινήτου θα την βάλω σε λίγο καιρό στο θέμα με τα αυτοκίνητα.

Το πραγματικό αυτοκίνητο είναι αυτό.

Λόγω χώρου, το φαντάζομαι σε μια πιο κλειστή στροφή και βέβαια σε πίστα του εξωτερικού (μάλλον Γερμανίας).

Αποσυνδεδεμένος ogyon

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 13, 2010, 07:19:59 πμ »
πιθανον να εχεις δει   καποια στιγμη το αφρωδες που λεμε DOW απο   την μαρκα του. Βγαινει σε φυλλα, χρωματος μπλε. Με αυτο μπορεις να κανεις το δρομο, τα κερτ, καποια τρυπα, τις κερκιδες, μια γεφυρα, ενα ποταμι, υπονομους,  να χτισεις διπλα  και καποιο σπιτι, ισως να τα βαλεις κι ολα αυτα σε μια διαστημικη βαση.. LoL.. Κοινως τα παντα κανει!

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
    • APR
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 14, 2010, 02:16:01 πμ »
πιθανον να εχεις δει   καποια στιγμη το αφρωδες που λεμε DOW απο   την μαρκα του. Βγαινει σε φυλλα, χρωματος μπλε. Με αυτο μπορεις να κανεις το δρομο, τα κερτ, καποια τρυπα, τις κερκιδες, μια γεφυρα, ενα ποταμι, υπονομους,  να χτισεις διπλα  και καποιο σπιτι, ισως να τα βαλεις κι ολα αυτα σε μια διαστημικη βαση.. LoL.. Κοινως τα παντα κανει!

ΑΑΑ Οκ! Το Ντάου το γνωρίζω και το εχω δουλέψει.

Αποσυνδεδεμένος kp60

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Νέα Μάκρη, Αττικής
  • stefanos
    • stefanos zervos 3d design
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 14, 2010, 10:23:39 πμ »
Καλημέρα, όπως αναφέρθηκε πρέπει να ξεκινήσεις με ένα σχέδιο υπό κλίμακα (1:24) αν και δεν είμαι σίγουρος ότι μία στροφή πίστας χωράει σε Α4...
http://stefanos-zervos.com
cad design - 3d visualization

Αποσυνδεδεμένος iliasbass

• χρόνος... ποτέ δεν είναι αρκετός...
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 18, 2010, 08:11:51 μμ »
ασχετο αλλ το συγκεκριμενο αυτοκινητο το ειχαν φερει ελλαδα και ειχαν αλλαξει καποια απο τα χρωματα
3% μοντελιστης
97% θαυμαστης των εργων σας...

Αποσυνδεδεμένος fthaimike

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 21, 2011, 06:35:34 μμ »

Tags: