Αποστολέας Θέμα: Αερογραφος-Κομπρεσερ-Χρωματα  (Αναγνώστηκε 4561 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dbfromhell

• Scale 1/144
  • *
Αερογραφος-Κομπρεσερ-Χρωματα
« στις: Μαρτίου 24, 2010, 01:28:36 μμ »
Καλησπέρα...

Εχω ανατρεξει σε παλια θεματα εχω ψαξει ολο το φορουμ αλλα και παλι ειμαι μπερδεμενος στο ποιον αερογραφο να παρω και πιο κομπρεσερ.Η χρηση που το θελω ειναι για επιφανιες ποληαιστερικες,πλαστικες,ιλουστρασιον χαρτι,μεταλλικες επιφανιες γενικα για ολες τις επιφανιες.Θελω αερογραφο και για λεπτομερια αλλα και για background επιφανιες(προοριζεται για εργα τυπου fantasy art http://vallejo.ural.net/1994/show.php?009a...εχω δει αερογραφους και με 20 ευρω αλλα φανταζομαι πως ειναι σαν τα κινεζικα ρουχα τα φορας μια φορα και μετα τα πετας...οπωτε πιστευω πως το μπατζετ μου για αερογραφο ειναι απο 100 μεχρι 150 ευρω.

Κομπρεσερ...αλλο ενα μπερδεμα ειναι στο θεμα του κομπρεσερ...Αξιζει να μπλεξω με κατασκευη ενος αθορυβου κομπρεσερ(εχω ανατρεξει στα 3-4 θεματα που εχουν γραψει μελη για την κατασκευη ενος αθορυβου κομπρεσερ αν και ψηλοφοβαμαι να μπλεξω με κατασκευη που εχει τοσα μπαρ καθως μπορει να τιναξει ολο το σπιτι αν κατι παει στραβα καθως δεν εχω ξαναμπλεψει με τετοιες κατασκευες) η να προτιμισω την αγορα ενος αθορυβου(οι οπιοι απ οτι εχω δει ειναι πανακριβοι)?Νεροπαγιδα δινει ο αγοραστος αθορυβος κομπρεσορας η πρεπει να δοσω και λεφτα για νεροπαγιδα?

Χρωματα...απ οτι εχω δει ο αερογραφος δουλευει με ολα τα χρωματα οπωτε θα μπορεσω να ζωγραφισω με τα ακρυλικα η με τα λαδια που εχω?(ζωγραφιζω με πινελα)αλλα φανταζομαι ο καθαρισμος του αερογραφου μετα απο χρηση με λαδια θα ειναι πολυ δυσκολος και πανακριβος(αοσμο νεφτι κλπ κλπ)...

Αγορα....φανταζομαι η αγορα πρεπει να γινει απο το εξωτερικο καθως στην Ελλαδα πλεον η λιανικη τιμη πωλησης εχει φτασει στα υψη...επειδη δεν εχω ξανααγορασει τιποτα μεσω νετ θα ηθελα να ροτησω αν κανεται μαζικη παραγγελια σαν modelclub απο το νετ

Αυτες ειναι οι απωριες μου  :roll:

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: Αερογραφος Κομπρεσερ Χρωματα
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 24, 2010, 02:57:59 μμ »
Kαλημέρα και καλώς ήρθες.
Οταν θα εργάζεσαι σε χαρτί, οι πρός βαφή επιφάνειες θα είναι οριζόντια τοποθετημένες σε πάγκο εργασίας ή σε κάποιο καβαλλέτο  :?: Εαν είναι οριζόντιες, θέλεις αερογράφο που να τραβά το χρώμα με βαρύτητα και όχι με αναρρόφηση (δηλαδή με κυπελλάκι χρώματος από πάνω και όχι απο κάτω).
Μήπως θα δουλεύεις και τίποτα περίεργα χρώματα τίποτα σινικές κτλ  :?: Χρειάζεσαι τότε και αερογράφο που να παίρνει 2 διαφορετικές μύτες, την μεσαία και την λεπτή. Με την τελευταία θα δουλεύεις τις λεπτομέρειες και τα λεπτόρευστα χρώματα, με την μεσαία θα κάνεις το υπόλοιπο 90% της δουλειάς σου. Λάδια ναι μεν υπάρχουν και υδατοδιαλυτά, αλλά για τεχνικούς λογους δεν χρησιμοποιούμε λάδια σε αερογράφο.
Οτι αερογραφο και να διαλέξεις να είναι υποχρεωτικά εσωτερικής μίξης. Μονή ή διπλή λειτουργία σκανδάλης ανάλογα με τα λεφτά σου.
Οι τιμές στην Αθήνα ξεκινάνε από 50 ευρώ. Ισχύει α) οτι το ακριβότερο είναι και το καλύτερο και β) ότι πληρώνεις παίρνεις.
Να σου δώσω να καταλάβεις : Ευκαιρία  είναι ο graphotech KYOTO BD-183K με 3 μύτες, σωλήνα αέρα και κυπελάκια, βαρύτητας με 80 ευρώ. Ευκαιρία είναι και ο badger cresendo με 3 μύτες, σωλήνα αέρα, αναρρόφησης και καλύτερος ποιοτικά αλλά 150 ευρώ.
Για τα κομπρεσερ τα πράγματα είναι εξίσου απλά - εξαρτάται πόσα χρήματα έχεις να διαθέσεις
Με κάτω από 90 ευρώ, παίρνεις ένα θηριακι επαγγελματικό έχεις όσο αέρα θέλεις και πολύ θόρυβο οταν δουλεύει (που δεν θα δουλεύει όμως συνέχεια). Με άλλα 30 ευρώ το έχει κανει αθορυβο, αλλάζοντας του μοτέρ - αρκεί βέβαια να κατέχεις το άθλημα. Με γύρω στα 120 ευρώ όμως παίρνεις ένα μικρό και φορητό μοντελιστικό κομπρεσερ, τύπου εμβόλου, με ελάχιστο θόρυβο σε σύγκριση με την προηγούμενη λύση και πληρη εξοπλισμό ->(ρυθμιστή πίεσης, υδατοπαγίδα, πρεσσοστάτη) αλλά χωρίς τον αεροθάλαμο του επαγγελματικού. Με αλλα 40 ευρώ, μπορείς να του προσθέσεις βιδωτά μία φιάλη και να γίνει ένα super σύστημα που για το αγοράσεις έτοιμο θέλεις γύρω στα 170 με 190 ευρώ. Me 160 ευρώ μπορείς να συναρμολογήσεις (εαν ξέρεις) έναν αθόρυβο συμπιεστή με αεροθάλαμο και όλα τα καλούδια. Για να αγοράσεις αντίστοιχο έτοιμο θέλεις 300-400 ευρώπουλα.

Εαν κάναμε αυτή την στιγμή ομαδική αγορά αερογράφων από το www.obeeliks.com, η απάντηση μου θα ήταν διαφορετική. Με 200 ευρώ θα έπαιρνες συνδυασμό αερογράφου + μερικών εξαρτημάτων, με τον οποίο θα έκανες που θα έκανες κυριολεκτικά τα πάντα.

Tags: