Αποστολέας Θέμα: Κλειδία Marklin  (Αναγνώστηκε 1278 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dm

• Scale 1/144
  • *
Κλειδία Marklin
« στις: Μαρτίου 14, 2010, 12:22:49 πμ »
Εχω στην κατοχή μου δυο κλειδια της Marklin
το 2268 και το 2269,
Οταν καποια μηχανη μπαινει στην εσωτερικη στροφη
αυτη εκτροχιαζεται, αυτο συμβαινει μονο στις
καρβουνιαρες (BR 03, BR 55, BR85 κτλ.)
Ενω οι DIESEL τρεχουν χωρις προβλημα.
Μπορει καποιος να μου πει τι συμβαινει;
Ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Κλειδία Marklin
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 14, 2010, 09:11:32 πμ »
Αυτο συνηθως σημαινει οτι οι μηχανες δεν μπορουν να χειριστουν την μικρη ακτινα στροφης. Βεβαια αν εδω μιλας για Marklin μηχανες ειναι μπερδεμα γιατι υποτηθετε οτι δεν εχουν προβλημα.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 14, 2010, 10:49:34 πμ »
Καλημέρα,

σκέφτομαι ,ότι ναι μεν η 03 είναι μεγάλη μηχανή αλλά η 55 και πολύ περισσότερο η 85 είναι μικρές.
Θα δοκίμαζα να τρέξω τις ίδιες μηχανές σε αντίστοιχες κούρμπες (R 360,460,505) της κοινής γραμμολογίας των άλλων εταιρειών (σου ζητώ συγνώμη αλλά δεν ξέρω τις γραμμολογίες της Maerklin).
Εάν εκεί περνούν κανονικά θα σκεφτόμουν ,ότι πιθανώς η ιδιομορφία της κεντρικής ρευματοληψίας στα κλειδιά να δημιουργεί πρόβλημα.
Πιθανώς να "πείραζα" λίγο τα κλειδιά.
Ίσως το πέδιλο να πιέζει δηλαδή προς τα πάνω την μηχανή με παραπάνω ένταση -εάν κάτι τέτοιο είναι ευσταθές-.
Ειρήσθω εν παρόδω , μπορεί αυτό να ρυθμιστεί? Είναι δηλαδή κάποιο έλασμα του οποίου η τάση να μπορεί αν μειωθεί?
Σε κάθε περίπτωση -και εάν όλα τα παραπάνω δεν έχουν αποτέλεσμα- θα σε παρέπεμπα στα παιδιά του modelling center , που εμπορεύονται την συγκεκριμένη μάρκα και στον Γιάννη τον Χαζάπη (e-rail) ,που γνωρίζει άριστα τα της συγκεκριμένης μάρκας.

Αποσυνδεδεμένος dm

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 14, 2010, 09:04:28 μμ »
JIMMY.K :Ίσως το πέδιλο να πιέζει δηλαδή προς τα πάνω την μηχανή με παραπάνω ένταση -εάν κάτι τέτοιο είναι ευσταθές-.

Αυτο συμβαινει το πεδιλο πιεζει τα μεσαια δοντακια της γραμμης, αναπηδα η μηχανη και εκτροχιαζεται

Ευχαριστω

Tags: