Αποστολέας Θέμα: Gilles Villeneuve Tribute (στην 1/24)!  (Αναγνώστηκε 45558 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος .JOHNY.B.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
Απ: Gilles Villeneuve Tribute (στην 1/24 και 1/20)!
« Απάντηση #250 στις: Μαΐου 03, 2011, 10:43:48 μμ »
Γιωργο μια χαρα παει η κουκλα...!

Για αυτο θα κανεις κατι;

::salut::
Life sucks and then....you die!!!

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #251 στις: Μαΐου 04, 2011, 12:02:53 πμ »
Πολυ ομορφη Γιωργο η Beta  :D
Οντως φαινονται πολυ γυαλιστερες :)
Αυτο το ρημαδι το κουστουμι της Alitalia ειναι πανεμορφο ::danseuse::
Σε ευχαριτώ Χρηστάρα... Όντως τα Alitalia είναι μοναδικής ομορφιάς

Spoiler (hover to show)
Η δεύτερη Beta έχει την άσπρη κόκκινη-εμφάνιση (δες την αρχή του θέματος - 7η σελίδα νομίζω). Martini θα γίνει η 037 (μάλλον δηλαδή...) . ʼλλα δεν προκειτε να την πιάσω στα κοντά... Έχω άλλα στο πρόγραμμα  :wink:

Γιωργο κουκλα βγαινει!!!!
Οι χαλκομανιες κατσανε πολυ καλα!
Καλη συνεχεια. ::salut:: ::salut:: ::salut::
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου Βαγγέλη...

Γιωργο μια χαρα παει η κουκλα...!
Για αυτο θα κανεις κατι;

::salut::
Σε ευχαριστώ Γιάννη... Στα σημεία που αναφέρεις, μπαίνει καπάκι PE το πλαίσιο των τζαμιών...
Στο πίσω τμήμα, ειδικά, είναι καθαρά θέμα φώτο. Στο μπροστά, το ξανακοίταξα και ίσως να αφήσει 0,5 - 1 χιλιστό κενό, οτάν πατήσει πάνω το πλαίσιο.
Δεν το είχα δει όταν κολλούσα το decal. Το συγκεκριμένο μάλιστα ήταν πολύ ζορικό, μιας και κάλυπτε όλη την οροφή.
Κρίμα, αλλά ευτυχώς η απώλεια είναι μικρή. Αν βρω παρόμοιο χρώμα, θα το βάψω, πριν το βερνίκι. 

Καλό βράδυ σε όλους  ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #252 στις: Μαΐου 04, 2011, 12:18:46 πμ »
Ωραία δουλειά φίλε Γιώργο  :wink:  Θα συμφωνήσω οτι το tricolore της Alitalia "δίνει" άλλο αέρα στο σχήμα του οχήματος (όπως οι λωρίδες σε Mustang & Viper)  :wink:
Καλή συνέχεια  :wink:

Υ.Γ Έχεις p.m. για την φρεζούλα  8)

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #253 στις: Μαΐου 04, 2011, 05:56:21 πμ »
Μια χαρά καθήσανε οι χαλκομανίες Γιώργο. Και σκαλοπάτια τέλος. :lol:
Αυτή τη τεχνολογία εκτύπωσης χαλκομανιών την είχα ακούσει αλλά βλέπω ότι είναι θαυματουργή.
Πολύ καλό το αποτέλεσμα.

Στο πίσω τμήμα, ειδικά, είναι καθαρά θέμα φώτο. Στο μπροστά, το ξανακοίταξα και ίσως να αφήσει 0,5 - 1 χιλιστό κενό, οτάν πατήσει πάνω το πλαίσιο.
Δεν το είχα δει όταν κολλούσα το decal. Το συγκεκριμένο μάλιστα ήταν πολύ ζορικό, μιας και κάλυπτε όλη την οροφή.
Κρίμα, αλλά ευτυχώς η απώλεια είναι μικρή. Αν βρω παρόμοιο χρώμα, θα το βάψω, πριν το βερνίκι. 

Τράβα μια πολύ καλή φωτό και βάλτην στο γνωστό πρόγραμμα να δούμε τι κοντινότερο θα σου δώσει σε πράσινο και κόκκινο.

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,16045.0.html

(οι αυθεντικοί χαιρετισμοί και όχι απομιμήσεις που εμφανίζονται στην κατασκευή γαλλικής F1, διπλάσιας κλίμακας :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:)

Ωρα είναι να μας ζητήσεις και πνευματικά δικαιώματα (διπλάσια από εμένα λόγω ...κλίμακας της Γαλλίδας) ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #254 στις: Μαΐου 04, 2011, 06:54:50 μμ »
Ωραία δουλειά φίλε Γιώργο  :wink:  Θα συμφωνήσω οτι το tricolore της Alitalia "δίνει" άλλο αέρα στο σχήμα του οχήματος (όπως οι λωρίδες σε Mustang & Viper)  :wink:
Καλή συνέχεια  :wink:
Υ.Γ Έχεις p.m. για την φρεζούλα  8)
Παναγιώτη σε ευχαριστώ πολύ..  :wink:

Τράβα μια πολύ καλή φωτό και βάλτην στο γνωστό πρόγραμμα να δούμε τι κοντινότερο θα σου δώσει σε πράσινο και κόκκινο.
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,16045.0.html
Το έκανα ήδη και το έβαψα κιόλας... Εύκολη δουλειά, τζάμπα χαλάστηκα χθες... 

ΥΓ. Γιάννη, σε ευχαριστώ πραγματικά που το είδες... Δεν το είχα προσέξει live... Οι φωτογραφιές είναι πολύ διαφωτιστικές και χρήσιμες μερικές φορές  :wink: :lol:
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #255 στις: Μαΐου 07, 2011, 07:49:53 πμ »
Γιώργο καλημέρα

Οι χαλκομανίες βγήκαν πολύ ωραίες και με εντυπωσιακή γυαλάδα. Τι βελτιωτικά χρησιμοποιείς?
Κούκλα βγαίνει! Ιταλίδα γαρ....

Spoiler (hover to show)
Spoiler (hover to show)

Καλημέρα
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #256 στις: Μαΐου 07, 2011, 08:07:28 μμ »
Γιώργο καλημέρα
Οι χαλκομανίες βγήκαν πολύ ωραίες και με εντυπωσιακή γυαλάδα. Τι βελτιωτικά χρησιμοποιείς?
Κούκλα βγαίνει! Ιταλίδα γαρ....
Γιάννη σε ευχαριστώ... Καλή είναι, αλλά την περιμένα-φανταζόμουν πιο όμορφη, για να σου πω την αλήθεια.
Ήταν φαντασιώση των παιδικών μου χρόνων, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι τέλεια, τελικώς. :roll: Αλλά δεν είναι και άσχημη... μην τρελαθούμε κιόλας.  ::glossa:: :lol:

Spoiler (hover to show)
Όχι... Μόνο το γκρι και μου έχει λύσει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις. Βελτιώνεις ένα κομμάτι, το ψεκάζεις πατ - πουτ και βλέπεις τι έκανες.
Δεν θα το χρησιμοποιούσα βέβαια για αμάξωμα... Είναι λίγο χοντρόκοκο και για όχι πολυ γυαλιστερό.

Spoiler (hover to show)
Η ιστορία με τα δωράκια έχει ως εξης:
1. Χρονική διάσταση : Δίνεται την περίοδο του Πάσχα, κοντά στη ονομαστική εορτή μου και περίπου στην επέτειο του θανάτου του Βιλνέβ. 
2. Thread : Όπως και πέρσι με τις τεχνικές, το δώρο δίνεται στο thread του αγαπημένου μου οδηγού αγώνων. Αν είμαστε καλά, θα συνεχίσει για όσο διαρκεί το tribute μου, στο μεγάλο Γαλλοκαναδό.
3. Διάρκεια : Περιορισμένη... Δεν το τήρησα με τις τεχνικές, μιας και μου ζητήθηκε από διάφορα μέλη του φόρουμ. Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει με το φετινό δώρο, μιας και ουσιαστικά κάτι διαφορετικό αναιρεί τα προηγούμενα.
ΥΓ. Αν κάποιος μου το ζητήσει με pm, φυσικά και δεν θα αρνηθώ.  :wink:

Spoiler (hover to show)

Καλό Βράδυ  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #257 στις: Μαΐου 08, 2011, 07:36:15 πμ »
Γιώργο, σήμερα είναι μια επίσης θλιβερή επέτειος. Συνέβη το 1982.

Περιμένουμε από εσένα να γράψεις δυο λόγια

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #258 στις: Μαΐου 08, 2011, 02:03:49 μμ »
Σαν σήμερα, πριν 29 χρόνια, ο πιλότος στον οποίο είναι αφιερωμένο το συγκεκριμένο θέμα, άφησε την τελευταία του πνοή, κατά τη διάρκεια των δοκιμών του Βέλγικου gp, στο Ζόλντερ.
Για τον Βιλνέβ έχουν γραφεί πολλά, κάποια μπορείτε να διαβάσετε στην πρώτη σελίδα του παρόντος θέματος. Το σίγουρο είναι ότι όσα και γράψεις , όσα και να πεις ή σχολιάσεις, δεν μπορούν να συγκριθούν με την εικόνα του Γαλακαναδού να τιθασεύει τις δυσκολοδήγητες Ferrari στα όρια της φυσικής... αλλά και της λογικής. Ο Ζιλ ήταν ο καλύτερος της εποχής του, ο πιλότος με το ανώτερο "car control" και ο θεαματικότερος στην ιστορία του σπορ.  Ο κόσμος τον λάτρευε γιατί ο εξωστρεφής χαρακτήρας του έλαμπε μέσα και έξω από την πίστα. Πολλοί έβλεπαν τους αγώνες της F1 μόνο και μόνο για αυτόν.
Το σημαντικότερο για μένα, πέρα από τις οδηγικές ικανότητες του, ήταν ότι ο Βιλνεβ ήταν ένας πραγματικά καλός άνθρωπός. Εξωστρεφής, τίμιος και ηθικός στην πίστα αλλά και έξω από αυτή, απλός και πρόσχαρος , ο ορισμός του αντιστάρ. Ίσως γιατί χρειάστηκε να κάνει αιματηρές οικονομίες (πούλησε μέχρι και το σπίτι του) για να φτάσει να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Να οδηγεί F1, να πιλοτάρει για τη Ferrari...
Και αυτή νομίζω ότι είναι η παρακαταθήκη που αφήνει στις μέρες μας...

Για να τιμήσω την μνήμη του σκάναρά και σας προσφέρω ένα αφιέρωμα του περιοδικού F1 Racing (ελληνική έκδοση). Η μετάφραση χωλαίνει σε κάποια σημεία , διαστρεβλώνοντας λίγο την ιστορία, αλλά νομίζω ότι θα σας αρέσει...

Ζιλ, θα σε θυμόμαστε για πάντα...

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #259 στις: Μαΐου 08, 2011, 02:13:42 μμ »
Θα προσθέσω ένα site αφιερωμένο σε αυτόν.

http://www.ventisetterosso.it/

Εκανα 7 ώρες να το γυρίσω όλο.

Ο Καναδός κάνει παρέα με τον Αϋρτον και χαζεύουν μαζί τα νέα παιδιά με τα δεκάδες κουμπάκια. Η εποχή του Καναδού και του Βραζιλιάνου τελείωσαν ανεπιστρεπτί.

R.I.P.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #260 στις: Μαΐου 10, 2011, 08:04:22 μμ »
Για όσο περίμενα μια ηλιόλουστη μέρα, ώστε να βερνικώσω το αμάξωμα, αποφάσισα να ασχοληθώ με τα επιμέρους = μικρότερα κομμάτια, της Beta...
Ξεκίνησα με αυτά που λείπουν (και δεν είναι λίγα, όπως θα δείτε στη συνέχεια) και συγκεκριμένα με το rollcage. Από τις φωτογραφίες προκύπτει ότι η Beta δεν είχε full cage. Έτσι έφτιαξα το ακόλουθο, με κυλινδρικό πλαστικό της evergreen, την διάσταση του οποίου αποφάσισα μετά από μέτρημα της διατομής, ενός cage που είχα στα spares.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Έβαψα με alclad black base primer τα κύρια μεταλλικά τμήματα του κιτ, που είχα καθαρίσει παλιότερα.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Ασχολήθηκα επίσης με τα καθίσματα, τα οποία αφού βάφτηκαν με το μαύρο αστάρι της alclad, ψεκάστηκαν με πολλά ελαφριά χέρια με fabric paint, της tenco (την οποία είχα πολύ καιρό, αλλά δεν δοκίμαζα εξαιτίας κάποιων άδικων κριτικών, που είχα διαβάσει στο AF)
Click to see the original size. Click to see the original size.

Ακλούθησε το καθάρισμα, πλύσιμο και γυάλισμα των μικρών μεταλλικών κομματιών του κιτ. Δυστυχώς διαπίστωσα κάποιες σημαντικές ελλείψεις (π.χ. πεταλιέρα, footrest).  Καλά να είναι το spare box.
Click to see the original size. Click to see the original size.

Το κιτ, συν τις άλλοις, δεν δίνει χειρόφρενο. Προσπάθησα να το ανακαλύψω στις φώτο αλλά δεν το διέκρινα πουθενά. Οπότε η βοήθεια σας, είναι πολύτιμη, ευπρόσδεκτη και απαραίτητη...  ::mastigio::
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Nα είστε όλοι καλά... 
Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς...   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστερι<-->Λαρισα
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #261 στις: Μαΐου 10, 2011, 10:01:17 μμ »
Γιωργο ολα πολυ ωραια :D
Για δωσε πληροφοριες για το fabric paint Μου αρεσει πολυ το αποτελεσμα του :mrgreen:
Για το χειροφρενο μηπως να αντεγραφες αυτο της 037 :?:

ΥΓ: Πολλες ελειψεις δεν εχει το κιτ :?: :?: Επιτρεπεται για τετοιου ειδους κιτ :?:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #262 στις: Μαΐου 10, 2011, 10:04:59 μμ »
Γιώργο φίλε μου για το χειρόφρενο δες λίγο στην ενότητα "Χρήσιμα links" το χθεσινό ποστάρισμα μου σχετικά με την "037". Sorry που δεν βάζω link αλλά σου γράφω απο το iPhone

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #263 στις: Μαΐου 10, 2011, 10:11:32 μμ »
Γιωργο λες να ηταν ηλεκτρικο; εννοω μηπως το ενεργοποιουσαν απο διακοπτη πχ στο ταμπλω μονο και μονο για την σταση του αυτοκινητου στα πιτ;

Απο αυτες τις φωτο δε βλεπω κατι...

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #264 στις: Μαΐου 10, 2011, 11:44:07 μμ »
Γιωργο ολα πολυ ωραια :D
Για δωσε πληροφοριες για το fabric paint Μου αρεσει πολυ το αποτελεσμα του :mrgreen:
Σε ευχαριστώ Χρήστο.
Το fabric paint είναι σε μορφή σπρέυ και το περνάς σε πολλά πολύ ελαφριά χέρια.
Το είχα απο παλιά, αλλά μου το θύμισε ο Σταύρος λέγοντας μου οτι υπάρχει κάτι σε flocking στο Ντόμινο. Οπότε είπα να το δοκιμάσω άμεσα :wink:.
Το λινκ από το Ντόμινο :
http://www.domino.be/main.php?action=productentools&naam=tenco_proto&categorie=11&categorienaam=Verf%20/%20Peinture%20/%20Paint&pagina=1
ΥΓ. Σε παλιότερη δοκιμή μου το είχα ψεκάσει σαν να βάφω και είχε βγει μια αηδία. Για αυτό το είχα καταχωνιάσει. Με τα λεπτά στρώματα βγαίνει καλύτερο

ΥΓ: Πολλες ελειψεις δεν εχει το κιτ :?: :?: Επιτρεπεται για τετοιου ειδους κιτ :?:
Έχει δυστυχώς. Και που να σου πω οτι οι πόρπες των ζώνών δεν φτάνουν για δύο καθίσματα... ::karekla_gelio::

Για το χειροφρενο μηπως να αντεγραφες αυτο της 037 :?:
Γιώργο φίλε μου για το χειρόφρενο δες λίγο στην ενότητα "Χρήσιμα links" το χθεσινό ποστάρισμα μου σχετικά με την "037". Sorry που δεν βάζω link αλλά σου γράφω απο το iPhone
Γιωργο λες να ηταν ηλεκτρικο; εννοω μηπως το ενεργοποιουσαν απο διακοπτη πχ στο ταμπλω μονο και μονο για την σταση του αυτοκινητου στα πιτ;

Απο αυτες τις φωτο δε βλεπω κατι...
Για το χειρόφρενο, ούτε εγω βλέπω κάτι...
Οπότε έχω δύο λύσεις. Αντιγράφω τον τύπο και τη θέση αυτού της 037 ή δεν βάζω καθόλου ακολουθώντας την υπόθεση του Γιάννη.
Τι λέτε να κάνω, τελικά?

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια και την υποστήριξη...

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #265 στις: Μαΐου 11, 2011, 12:59:38 πμ »
Φίλε Γιώργο, τελικά υπάρχει χειρόφρενο  :D :wink:  Σου στέλνω 2 link όπου φαίνεται το χειρόφρενο καθαρά
 :arrow: http://barnfinder.blogspot.com/2010_12_01_archive.html   (οκ είναι μια Zagato αλλά είναι ολόιδιες)
 :arrow: http://classiccarhunter.com/2009/01/high-flier-alitalia-lancia-beta-group-4-tribute/ (αναπαλαιωμένη made in England)
Σου παραθέτω και άλλα 2 link με φώτος
http://www.ultimatecarpage.com/car/1104/Lancia-Beta-Monte-Carlo-Turbo.html
http://www.modellismo.net/forum/statico-work-progress/80785-auto-lancia-beta-montecarlo-esci.html (σ' αυτό φαίνονται καθαρά οι θερμο-μουσαμάδες στις βάσεις τις αεροτομής)

Παναγιώτης  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #266 στις: Μαΐου 11, 2011, 08:05:11 πμ »
Γιώργο υποψιάζομαο ότι υπήρχε ένα υποτυπώδες χειρόφρενο στάθμευσης με καστάνια ανάμεσα στο τούνελ και το κάθισμα του οδηγού ή αριστερά του καθίσματος του οδηγού. Fly-off χειρόφρενο πάντως το βλέπω πολύ δύσκολο να είχε εκείνη την εποχή.

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #267 στις: Μαΐου 11, 2011, 09:24:19 πμ »
Γιωργο πολυ καλη δουλεια οπως παντα αλλωστε!
Τα μπακετ πολυ καλα,αδικα δεν χρησιμοποιουσες το σπρευ.
Για το χειροφρενο πιστευω οτι ο Σταυρος εχει δικιο,ουτε εγω μπορεσα να το διακρινω πουθενα,μαλλον θα εχει καποιο υποτυπωδες μονο για σταθμευση.
Θα συνεχισω το ψαξιμο μπας και βρω τιποτε.
Καλη συνεχεια! ::salut:: ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #268 στις: Μαΐου 11, 2011, 02:07:34 μμ »
Fly-off χειρόφρενο πάντως το βλέπω πολύ δύσκολο να είχε εκείνη την εποχή.

Αχ αχ αχ κυριε Σταυρο μας με αυτες τις ορολογιες σας...Τι ειναι παλι αυτο το Fly-off ; Μαλλον το ηλεκτρικο ε; Και γιατι παρακαλω να μην υπηρχε τοτε; Μην ξεχνας οτι αναφερομαστε στη Lancia , και οπως πολυ σωστα ειπε και ο Μανωλης ( δεν τον ξερετε...)  ''Lancia: τεχνολογια που δε δουλεψε ποτε''...

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #269 στις: Μαΐου 11, 2011, 05:15:59 μμ »
Αχ αχ αχ κυριε Σταυρο μας με αυτες τις ορολογιες σας...Τι ειναι παλι αυτο το Fly-off ;
Αχ, αχ, αχ κύριε Γιάννη μας :!: Το fly-off είναι το χειρόφρενο χωρίς καστάνια, σαν τα κοινά, το σηκώνουν για να μπλοκάρουν οι πίσω τροχοί και το αφήνουν να έρθει πάλι στη θέση του χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να μείνει κλειδωμένο. Δεν χρησιμεύει για ...στάθμευση αλλά για να πηγαίνεις με το πλάι ή για πολύ κλειστές φουρκέτες. Ένα άλλο έπαιζε τον κανονικό ρόλο, ή το ίδιο πατώντας ένα κουμπί ένεργοποιούνταν η καστάνια.
Είναι αυτί το μαρκούτσι που βλέπουμε στα σημερινά δίπλα στο σειριακό μοχλό ταχυτήτων.
Για ηλεκτρικό άστα να πάνε. Αν έμενες από ήλεκτρικά (...πράγμα σπάνιο στα αγωνιστικά και προπάντων στα ...ιταλικά :mrgreen:) τότε έμενες και από χειρόφρενο (αλλά αυτό ήταν το λιγότερο που σε απάσχολούσε :lol:).

Τίποτε άλλο?

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #270 στις: Μαΐου 11, 2011, 07:48:17 μμ »
Φίλε Γιώργο, τελικά υπάρχει χειρόφρενο  :D :wink:  Σου στέλνω 2 link όπου φαίνεται το χειρόφρενο καθαρά
 :arrow: http://barnfinder.blogspot.com/2010_12_01_archive.html   (οκ είναι μια Zagato αλλά είναι ολόιδιες)
 :arrow: http://classiccarhunter.com/2009/01/high-flier-alitalia-lancia-beta-group-4-tribute/ (αναπαλαιωμένη made in England)
Σου παραθέτω και άλλα 2 link με φώτος
http://www.ultimatecarpage.com/car/1104/Lancia-Beta-Monte-Carlo-Turbo.html
http://www.modellismo.net/forum/statico-work-progress/80785-auto-lancia-beta-montecarlo-esci.html (σ' αυτό φαίνονται καθαρά οι θερμο-μουσαμάδες στις βάσεις τις αεροτομής)
Παναγιώτη σεευχαριστώ. Τα δύο τελευταία τα έχω υπόψη μου. Το modellismo.net μάλιστα το παρακολουθώ μιας και με τους Ιταλούς ταιριάζουμε στη θεματολογία  :wink: :!:
Τώρα για τις δύο Beta (στα πρώτα 2 links), όντως βασίζονται στο ίδιο αμάξι αλλά είναι αγωνιστικά απο μετατροπή ένω η Montecarlo (κοντή ή μακρια) ήταν εξελιγμένα προτώτυπα. Για αυτό έχω κάποιες αμφιβολίες αν μπορείς να τα πάρεις σαν βάση. Πάντως η θεση του χειροφρένου λογικά πρέπει να είναι αυτη που φαίνεται στις φώτο (αυτη που προτείνει ο Σταυρος), ασχέτως έκδοσης.
Όπως και να έχει σε υπερ - ευχαριστώ για το ψάξιμο...

Γιώργο υποψιάζομαο ότι υπήρχε ένα υποτυπώδες χειρόφρενο στάθμευσης με καστάνια ανάμεσα στο τούνελ και το κάθισμα του οδηγού ή αριστερά του καθίσματος του οδηγού. Fly-off χειρόφρενο πάντως το βλέπω πολύ δύσκολο να είχε εκείνη την εποχή.
Το παίρνω σοβάρα υπόψη. Μένει να το χωρεσω, γιατι η απόσταση τουνελ - καθίσματα είναι μηδαμινή στο κιτ.

Γιωργο πολυ καλη δουλεια οπως παντα αλλωστε!
Τα μπακετ πολυ καλα,αδικα δεν χρησιμοποιουσες το σπρευ.
Για το χειροφρενο πιστευω οτι ο Σταυρος εχει δικιο,ουτε εγω μπορεσα να το διακρινω πουθενα,μαλλον θα εχει καποιο υποτυπωδες μονο για σταθμευση.
Θα συνεχισω το ψαξιμο μπας και βρω τιποτε.
Βαγγέλη σε ευχαριστώ πολύ. Μάλλον στη λύση του Σταύρου καταλήγω κι εγω.

Αχ αχ αχ κυριε Σταυρο μας με αυτες τις ορολογιες σας...Τι ειναι παλι αυτο το Fly-off ; Μαλλον το ηλεκτρικο ε; Και γιατι παρακαλω να μην υπηρχε τοτε; Μην ξεχνας οτι αναφερομαστε στη Lancia , και οπως πολυ σωστα ειπε και ο Μανωλης ( δεν τον ξερετε...)  ''Lancia: τεχνολογια που δε δουλεψε ποτε''...
Αχ, αχ, αχ κύριε Γιάννη μας :!: Το fly-off είναι το χειρόφρενο χωρίς καστάνια, σαν τα κοινά, το σηκώνουν για να μπλοκάρουν οι πίσω τροχοί και το αφήνουν να έρθει πάλι στη θέση του χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να μείνει κλειδωμένο. Δεν χρησιμεύει για ...στάθμευση αλλά για να πηγαίνεις με το πλάι ή για πολύ κλειστές φουρκέτες. Ένα άλλο έπαιζε τον κανονικό ρόλο, ή το ίδιο πατώντας ένα κουμπί ένεργοποιούνταν η καστάνια.
Είναι αυτί το μαρκούτσι που βλέπουμε στα σημερινά δίπλα στο σειριακό μοχλό ταχυτήτων.
Γιάννη προτείνω να τον βάλουμε να φτιάξει έναν κατάλογο με τα εξαρτήματα και τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Με επεξηγήσεις, φώτο δίπλα, παραδείγματα κ.α. Τον ονομαζούμε ΜΟΝΑΑ (μοντελιστικό οδηγό (το ν δεν χρειαζεται εξήγηση) αγωνιστικών αυτοκινήτων) και το δημοσιευουμε για να δούμε το φως μας και εμεις οι νέοι. Συμφωνείς...

Για ηλεκτρικό άστα να πάνε. Αν έμενες από ήλεκτρικά (...πράγμα σπάνιο στα αγωνιστικά και προπάντων στα ...ιταλικά :mrgreen:) τότε έμενες και από χειρόφρενο (αλλά αυτό ήταν το λιγότερο που σε απάσχολούσε :lol:).
Τα προβοκάτσια σας αλλού, όχι εδω παρακαλώ. Τόσα χρόνια έχω Ιταλικό αμάξι και πότε ένα ηλεκτρικό πρόβλημα δεν ήταν το ίδιο με το προηγούμεο... Ουπς  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #271 στις: Μαΐου 11, 2011, 08:25:20 μμ »
Πάντως η θεση του χειροφρένου λογικά πρέπει να είναι αυτη που φαίνεται στις φώτο (αυτη που προτείνει ο Σταυρος), ασχέτως έκδοσης.
Το παίρνω σοβάρα υπόψη. Μένει να το χωρεσω, γιατι η απόσταση τουνελ - καθίσματα είναι μηδαμινή στο κιτ.
Και αν δεν το βάλεις καθόλου Γιώργο τι θα γίνει?

Γιάννη προτείνω να τον βάλουμε να φτιάξει έναν κατάλογο με τα εξαρτήματα και τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Με επεξηγήσεις, φώτο δίπλα, παραδείγματα κ.α. Τον ονομαζούμε ΜΟΝΑΑ (μοντελιστικό οδηγό (το ν δεν χρειαζεται εξήγηση) αγωνιστικών αυτοκινήτων) και το δημοσιευουμε για να δούμε το φως μας και εμεις οι νέοι. Συμφωνείς...
Οχι να το εξηγήσεις, μην μας αφήνεις στην άγνοια και την αμφιβολία :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Τα προβοκάτσια σας αλλού, όχι εδω παρακαλώ. Τόσα χρόνια έχω Ιταλικό αμάξι και πότε ένα ηλεκτρικό πρόβλημα δεν ήταν το ίδιο με το προηγούμεο... Ουπς  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Υπερβολές. Το κάνουν για να αποκτήσεις οικοιότητα με τα ...μαστόρια :lol:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #272 στις: Μαΐου 11, 2011, 10:35:34 μμ »
Αχ αχ αχ κυριε Σταυρο μας με αυτες τις ορολογιες σας...Τι ειναι παλι αυτο το Fly-off ;

Τίποτε άλλο?

Οχι φιλε μου, κατατοπιστικοτατος οπως παντα στα τεχνικα θεματα ,ευχαριστουμε για την επεξηγηση (να μαθαινουμε και κατι...) ::salut::

Γιωργο καλη η σκεψη σου αλλα νομιζω θα ηταν καλυτερα να τον στελναμε σε κανενα αλλο φορουμ και απο ΜΟΝΑΑ, να εμενε ΜΟΝΟΟΣ για ενα διαστημα μεχρι να επανεμφανιστει με avatar την ιταλικη σημαια! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wink:

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #273 στις: Μαΐου 11, 2011, 10:52:35 μμ »
Και αν δεν το βάλεις καθόλου Γιώργο τι θα γίνει?
Για να νιώσω την ηδονή να ασχοληθώ με κάτι, να το ψάξω, να το φτιάξω από το μηδέν (κάλα δεν θα κουραστώ κιόλας  :wink:) και μετά ... να μην φαίνεται... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Η ουσία του μοντελισμού!!!

Υπερβολές. Το κάνουν για να αποκτήσεις οικοιότητα με τα ...μαστόρια :lol:
Για αυτό με παίρνουν τηλέφωνο για ευχές κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα και στη Γιορτή μου και στέλνουν κρασιά και τσουρέκια για δώρο. Δεν το είχα συνδυάσει ποτέ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Γιωργο καλη η σκεψη σου αλλα νομιζω θα ηταν καλυτερα να τον στελναμε σε κανενα αλλο φορουμ και απο ΜΟΝΑΑ, να εμενε ΜΟΝΟΟΣ για ενα διαστημα μεχρι να επανεμφανιστει με avatar την ιταλικη σημαια! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wink:
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #274 στις: Μαΐου 11, 2011, 11:30:42 μμ »
Spoiler (hover to show)

Tags: