Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα με βερνικι σε σπρει  (Αναγνώστηκε 1792 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stavros F-5

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: αθηνα-αγρινιο
Πρόβλημα με βερνικι σε σπρει
« στις: Φεβρουαρίου 28, 2010, 08:57:57 μμ »
καλησπερα.θα ηθελα την βοηθεια σας σε προβλημα που εχω με βερνικι της humbrol σε σπρει.εχω βαψει τον καλυμα της ελικας και την ελικα απο το BF-109 E και αφου ψεκασα το σπρει απο αποσταση 20cm μετα απο λιγο εμφαανιστηκαν ασπριλες :twisted:!σημειωτεον ειναι η πρωτη φορα που βαφω με σπρει.ως συνηθως βερνικωνω με winssor newton.

Αποσυνδεδεμένος stavros F-5

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: αθηνα-αγρινιο
Απ: Πρόβλημα με βερνικι σε σπρει
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 03, 2010, 06:23:48 πμ »
καλημερα.καμια απαντηση στο τι εφταιξε και εμφανιστηκαν ασπριλες? :( :( :(

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
Απ: Πρόβλημα με βερνικι σε σπρει
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 03, 2010, 09:33:22 πμ »
Καλημερα Σταυρο.
Οι ασπριλες σε βερνικια της Humbrol ειναι παλιο (και μαλλον αειθαλες φαινομενο  :evil:)
οφειλεται κυριως σε ανεπαρκες ανακατεμα και σε αλλες μικροτερες αιτιες.
Ανακατεμα (χτυπημα δηλαδη )μεχρι εξαρθρωσεως του καρπου και του ωμου χρειαζεται.Τοσο πολυ.
και καλο ειναι να εχει κατσει λιγο πριν το χτυπημα κοντα σε καλοριφερ-ισχυει για ολα τα σπρευ.
Τωρα για να φυγουν οι ασπριλες εγω οταν συνεβαινε αυτο (ανακατευω σα τρελλος και δεν εχω συμπτωματα πια (το κανουν και τα βαζακια αυτο με τις ασπριλες,μαλλον ειναι χαμπρολικο φαινομενο  :evil:)περναγα με ενα πινελακι προσεκτικα με λιγο white spirit (πολυ λιγο ισα ναναι νοτισμενο,μηη σηκωσει το βερνικι απο κατω)και εφευγε.Αστο μερικες μερες να τραβηξει καλα και δοκιμασε.Επισης καμια φορα με ενα 2ο χερι (καλα χτυπημενο )εφευγε,αλλα στο σπρευ ειναι λιγο ρισκο...μη σου χτισει.

Tags: âåñíéêé