Παρά τις προσπάθειες ορισμένων, ο χώρος μας να γίνει αρένα (αναφέρομαι στον τέως Ταμία της IPMS), και για αντίδραση σε αυτές, είπα να μοντελλάρω λιγάκι μέσα στο ΣΚ και να προχωρήσω το παποράκι μου.
Έγινε λοιπόν η βασική κατασκευή που ήταν σχεδόν χωρίς προβλήματα. Αυτό που έχω ωστόσο να παρατηρήσω είναι ότι:
δεν θέλω να ξανακούσω κανέναν να μου λέει ότι φτιάχνω μικρά άρματα. Όποιος δεν έχει φτιάξει 700άρι καράβι, δεν έχει ιδέα τι θα πεί μικρό κομμάτι. Αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες ακόμα και στο να πιάσω κάποια από τα κομμάτια και να τα κρατήσω σταθερά για να τα λιμάρω.
Για την ώρα δεν έχω βάλει τα πυροβόλα και τους ιστούς και φυσικά τα ξάρτια
Το κόλλησα σε μια αναποδογυρισμένη φωτογραφική κορνίζα όπου και έκανα την ΠΡΩΤΗ (ομολογώ όχι και τόσο επιτυχημένη) προσπάθεια να κάνω θάλασσα. Αρχικά έβαψα το κόντρα πλακέ που συνοδεύει την κορνίζα με Dark Prussian Blue της Vallejo και από πάνω έβαλα το γυαλί. Αυτό έδωσε κάποιο "βάθος" στο σύνολο. Πάνω στο γυαλί της κορνίζας, άπλωσα με τη σπάτουλα το υλικό της Vallejo Mediterranean Blue. Είναι ένα γαλαζωπό ακρυλικό τζελ. Σαν άσχετος που είμαι
δεν μπόρεσα να κάνω τα κύματα όπως θα ήθελα

. Το καλό πάντως είναι ότι καθώς η "θάλασσα" έχει στρωθεί πάνω στο γυαλί, μπορεί να ξεφλουδιστεί με ευκολία, οπότε θα πειραματιστώ στο μέλλον. Καθώς το αποτέλεσμα παραήταν γαλάζιο του έκανα ένα dry brush με Grey Green και κάποια κύματα με άσπρο Gloss. Στη συνέχεια πέρασα όλη τη "θάλασσα" με γυαλιστερό βερνίκι.
Χρωματικά το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό και σκέφτομαι να ακολουθήσω την ίδια προσέγγιση και μετά το reset.
Το βάψιμο του πλοίου έγινε με ακρυλικά Vallejo ακολουθώντας τις οδηγίες του κιτ. Να πω πάντως ότι το πλαστικό της Trumpeter είναι τόσο "λιπαρό" που σε κάποια σημεία δεν έπιανε όυτε το αστάρι

Σίγουρα θα έπρεπε να το είχα πλύνει πριν το βάψιμο, αλλά την πάτησα σαν αρχάριος

.
Πιστεύω ότι με τις παρατηρήσεις σας μπορεί να γίνει καλύτερο. Παρακαλώ μη βαράτε δυνατά - θυμηθέιτε ότι είναι το πρώτο μου πλόιο από τη δεκαετία του 70
Περιμένω σχόλια και προτάσεις (π.χ από τι υλικό να κάνω τα ξάρτια?)

ΔΚ