Καλημέρα συνάδελφοι,το επόμενο πλωτό μοντλιστικό project είναι το παρακάτω κιτ:

Ανήκει στα classic κιτ της εταιρίας,από καλούπι παλαιότερων δεκαετιών κάτι που είναι εμφανές και στην ποιότητα του μοντέλου!Με περιμένει πολύ φλας,αμέτρητα pins από το καλούπωμα που θα χρειασθούν αρκετό στοκάρισμα κ.ο.κ.
Αυτά που με προβληματίζουν ωστόσο και θα ήθελα τη βοήθεια σας είναι τα εξής:
- Ψάχνωντας στο ίντερνετ για το εν λόγω πλοίο βρήκα ελάχιστο φωτογραφικό υλικό,δε ξέρω αν κάποιος φίλος έχει ασχοληθεί με τα US hospital ships και μπορεί να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες και κυρίως photos.
- To χρώμα της γάστρας κάτω από την ίσαλο γραμμή οι οδηγίες το δίνουν κόκκινο,ωστόσο κάπου στο διαδίκτυο διάβασα ότι αυτό είναι λάθος και το σωστό είναι πράσινο.Γνωρίζει κάποιος ποιό είναι το σωστό;
- Τα ρέλια είναι σ'όλο το σκάφος ενωμένα με φλας πλαστικού.

Θα προσπαθήσω να τα σουλουπώσω και αν ή όπου αυτό δεν είναι εφικτό,θα τ'αντικαταστήσω με scratchbuild που θα φτιάξω.Το πρόβλημα είναι στο ελικοδρόμιο:

όπως βλέπετε κι από τις φωτογραφίες η πλέξη των συρμάτων στα ρέλια είναι πολύ πυκνή,κάτι που καθιστά αδύνατη για μενα και την αφαίρεση του πλαστικού ανάμεσα τους,και την κατασκευή scratch.Είπαμε είμαστε μαζόχες αλλά όχι μέχρι τέτοιου βαθμού

.Οπότε είμαι ανοιχτός σε ιδέες για το πως μπορώ να τ'αναδείξω στη συγκεκριμένη θέση.Αυτό που σκέφτομαι είναι wash με μαύρο χρώμα και drybrushing με silver αλλά περιμένω οποιαδήποτε άλλη άποψη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Με μοντελιστικούς χαιρετισμούς.