Αποστολέας Θέμα: S.S. HOPE hospital ship της Revell στην 1/471  (Αναγνώστηκε 1455 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα-Aθήνα
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
S.S. HOPE hospital ship της Revell στην 1/471
« στις: Φεβρουαρίου 10, 2010, 12:30:05 μμ »
  Καλημέρα συνάδελφοι,το επόμενο πλωτό μοντλιστικό project είναι το παρακάτω κιτ:

Ανήκει στα classic κιτ της εταιρίας,από καλούπι παλαιότερων δεκαετιών κάτι που είναι εμφανές και στην ποιότητα του μοντέλου!Με περιμένει πολύ φλας,αμέτρητα pins από το καλούπωμα που θα χρειασθούν αρκετό στοκάρισμα κ.ο.κ.
Αυτά που με προβληματίζουν ωστόσο και θα ήθελα τη βοήθεια σας είναι τα εξής:
-  Ψάχνωντας στο ίντερνετ για το εν λόγω πλοίο βρήκα ελάχιστο φωτογραφικό υλικό,δε ξέρω αν κάποιος φίλος έχει ασχοληθεί με τα US hospital ships και μπορεί να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες και κυρίως photos.
-  To χρώμα της γάστρας κάτω από την ίσαλο γραμμή οι οδηγίες το δίνουν κόκκινο,ωστόσο κάπου στο διαδίκτυο διάβασα ότι αυτό είναι λάθος και το σωστό είναι πράσινο.Γνωρίζει κάποιος ποιό είναι το σωστό;
-  Τα ρέλια είναι σ'όλο το σκάφος ενωμένα με φλας πλαστικού.

Θα προσπαθήσω να τα σουλουπώσω και αν ή όπου αυτό δεν είναι εφικτό,θα τ'αντικαταστήσω με scratchbuild που θα φτιάξω.Το πρόβλημα είναι στο ελικοδρόμιο:

όπως βλέπετε κι από τις φωτογραφίες η πλέξη των συρμάτων στα ρέλια είναι πολύ πυκνή,κάτι που καθιστά αδύνατη για μενα και την αφαίρεση του πλαστικού ανάμεσα τους,και την κατασκευή scratch.Είπαμε είμαστε μαζόχες αλλά όχι μέχρι τέτοιου βαθμού :mrgreen:.Οπότε είμαι ανοιχτός σε ιδέες για το πως μπορώ να τ'αναδείξω στη συγκεκριμένη θέση.Αυτό που σκέφτομαι είναι wash με μαύρο χρώμα και drybrushing με silver αλλά περιμένω οποιαδήποτε άλλη άποψη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων ::icon_thumright::

Με μοντελιστικούς χαιρετισμούς. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Nikos K

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Δράμα
Απ: S.S. HOPE hospital ship της Revell στην 1/471
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 10, 2010, 08:13:40 μμ »
Γεια σου karld 76...
Η πρόταση που έχω για τα ρέλια είναι η αφαίρεσή τους έως τις βάσεις και μετά η χρήση σκληρής ''σίτας'' αφαιρόντας όσες κάθετες πλέξεις χρειάζονται...
Τα σωσίβια που διακρίνω είναι έυκολα να ξαναγίνουν με ένα αντίστοιχο σωληνάκι...
Καλή επιτυχία...

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 10, 2010, 09:28:32 μμ »
 Ευχαριστώ Νίκο,καλό μου ακούγεται,μήπως ξέρεις που μπορώ να βρω τόσο ψιλή σίτα; ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Nikos K

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Δράμα
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 10, 2010, 09:30:56 μμ »
Δεν ξέρω αν κρίνω λάθος από τις φωτό αλλά η κοινή σίτα πιστεύω πως είναι κοντά στις απαιτήσεις...

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 10, 2010, 09:52:38 μμ »
Εχοντας δοκιμάσει να κάνω το ίδιο στο U.S.S Currituck της Revell, θα σου πω 3 πράγματα.
1. Βάζεις μεγάλο μπελά στο κεφάλι σου.
2. Οτι προσθαφαιρέσεις κάνεις, να τις κανεις προτού συναρμολογήσεις την υπόλοιπη υπερκατασκευή του πλοίου.
3. Υπάρχουν ρελια σε κλίμακα 1/500. Θα σου κάνουν μιά χαρά.

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 11, 2010, 12:13:05 πμ »
 Φίλε ramfighter το ξέρω ότι είναι μεγάλο μανίκι η όλη κατασκευή.Θ'ακολουθήσω τη συμβουλή σου και θα φτιάξω ότι προσθαφαιρέσεις πριν το βάψιμο.Θα μου πάρει καιρό ευελπιστώ όμως ότι στο τέλος κάτι θα βγει.Θα ψάξω για σίτα αν και τόσο λεπτή δύσκολο το βλέπω να βρίσκω.Για ρέλια στην 1/500 αυτά που είδα στο ίντερνετ δεν έχουν την πλέξη που θέλω για το ελικοδρόμιο,για το υπόλοιπο σκάφος είναι οκ.Βρήκα κάτι από κορδέλα μπομπονιέρας και θα κοιτάξω μήπως καταφέρω κάτι μ'αυτή.Ευχαριστώ για τις συμβουλές και θα ποστάρω photos από την κατασκευή στο μέλλον. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 11, 2010, 12:02:51 μμ »
'Αλλο σου έγραψα εγώ στην 2η μου παρατήρηση. Για να τοποθετήσεις τα ρέλια, πρέπει να έχεις ευχέρεια κινήσεων. Οπου δε εχει σκεπασμένο κατάστρωμα, σε περιμένει πολλη δουλειά και με τα ρελια και με προσθήκη  ράβδων πλαστικού που θα διαπιστωσεις οτι θα χρειαστεί. Μην συναρμολογήσεις πρωτα το πλοίο και μετα ξεκινήσεις τις εγχειρήσεις.
(Αυτό που δεν λέει η Revell είναι οτι αυτά τα πλοία είχαν διαφορετικό χρώμα καταστρωμάτων από το χρώμα των πλαϊνών επιφανειών.
Οσο για το ελικοδρόμιο, όπως το βλέπω, θα χρειαστεί να ξαναφτιάξεις το κιγκλίδωμα και να το επενδύσεις εσωτερικά με μεταλλική σίτα, που βρίσκεις σε πολλά μοντελιστικά καταστήματα.

Tags: