Αποστολέας Θέμα: Ταίριασμα Μηχανών  (Αναγνώστηκε 1839 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος anthpao

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Ταίριασμα Μηχανών
« στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 01:18:36 μμ »
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω άλλη μια Alphatrains Adtranz και μαζί με αυτήν που έχω να την εννώσω και να τραβούν και οι δύο τον ίδιο συρμό.
Γίνεται κάτι τέτοιο, και αν ναι πόσο έυκολα και με πιο τρόπο.
Και οι δύο είναι AC Digital, για σύστημα Marklin.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Ταίριασμα Μηχανών
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 03:05:42 μμ »
Αυτό που ζητάς (τουλάχιστον στον κόσμο του DCC) ονομάζεται DCC Consisting και γίνεται με τρείς τρόπους εκ των οποίων ο απλούστερος (Basic Consisting), γίνεται δίνοντας την ίδια διεύθυνση (Address) στους decoders των μηχανών που θα συνδέσουμε. Λογικά κάτι παρόμοιο πρέπει να γίνεται και στο σύστημα της Motorola (AC Digital) αλλά δεν είμαι σίγουρος, οπότε μη σε "πάρω στο λαιμό μου".

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος F.K

• Σ.Π.Α.Π Αθάνατοι
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Νεάπολη-Νίκαια
  • ModelTrains
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 07:29:42 μμ »
Δηλαδή θες να είναι οι δύο Ad Tranz αλλά και η HellasSprinter πάνω στις γραμμές και να κινείς μόνο τις..."δίδυμες"; :mrgreen:. Από όσο ξέρω, μπορείς να κινείς αρκετές μηχανές, δηλαδή π.χ δύο διευθύνσεις. Απομονώνεις την HellasSprinter και βάζεις στο Mobile Station π.χ 29536 & 29534. Αυτό λογικά γίνεται. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Δεν είμαι όμως σίγουρος :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Πάλι βαρετός έγινα. :lol: :mrgreen:
Τρένα και πάλι Τρένα!!!

Αποσυνδεδεμένος dm

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 08:46:35 μμ »
Αν έχουν και οι δυο μηχανες τηι ιδια διευθυνση
θα κινουνται ταυτοχρονα, αυτη που εχεις νομιζω πως
εχει 03 ή 30 και η δευτερη θα εχει την ιδια
οποτε αν τις βαλεις μαζι θα κοινουνται ταυτοχρονα

Αποσυνδεδεμένος anthpao

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 12:32:53 πμ »
ʼρα έχοντας οι δύο μηχανές τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά και δίνοντάς τους την ίδια διεύθυνση αυτό που μένει είναι να τις βάλω μαζί και να εννώσω από πίσω τα βαγόνια.
Έτσι επιλέγοντας από το Mobile Station μια από τις δύο 8α εκτελούν ταυτόχρονα τις ίδιες λειτουργίες.
Σωστά;

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 07:27:58 πμ »
ʼρα έχοντας οι δύο μηχανές τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά και δίνοντάς τους την ίδια διεύθυνση αυτό που μένει είναι να τις βάλω μαζί και να εννώσω από πίσω τα βαγόνια.
Έτσι επιλέγοντας από το Mobile Station μια από τις δύο 8α εκτελούν ταυτόχρονα τις ίδιες λειτουργίες.
Σωστά;

Ναι, αλλα.
Αναφερετε συχνα οτι οταν βαζετε δυο μηχανες μαζι πρεπει να κλεινεις το Back EMF στην μια απο τις δυο.
Αυτο το αναφερουν ακομη και οι εταιριες στα manual.
Ο λογος ειναι οτι αυτο το χαρακτηριστικο BEMF φροντιζει να διατηρει την ταχυτητα σταθερη, κατα συνεπεια η οποιαδηποτε διαφορα τους που θεωρητε δεδομενη για διαφορες αιτιες θα εχει ως αποτελεσμα να κοντραρονται μεταξυ τους για να διατηρησει η καθε μια την ταχυτητα της.

Αποσυνδεδεμένος anthpao

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 07:42:47 μμ »
Μήπως μπορείτε να μου εξηγήσετε πως μπορώ να το κάνω αυτό με το Mobile Station της Marklin. Οι μηχανές έχουν decoder LOKPilot της ESU.

Tags: