Αποστολέας Θέμα: M2A2 Bradley (1/35 Tamiya) Η αρχή ενός...αρχάριου  (Αναγνώστηκε 2288 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος viper550

• Scale 1/144
  • *
M2A2 Bradley (1/35 Tamiya) Η αρχή ενός...αρχάριου
« στις: Νοεμβρίου 20, 2009, 12:34:00 μμ »
Καλησπέρα παιδιά,

Με λένε Στράτο και πολλά χρόνια είχα πάθος με τον μοντελισμό.Πάντα όμως ότι έφτιαχνα ήταν πολύ πρόχειρο και ποτέ δεν ασχολήθηκα σοβαρά.Πρόσφατα πέρασα από ένα μαγαζί με μοντέλα και η λεπτομέρια τους ήταν απίστευτη.Έτσι αποφάσισα να ξαναρχίσω να ασχολούμαι αλλά αυτή τη φορά θέλω να μάθω πως να φτιάχνω όμορφα μοντέλα.Οπότε μετά από σκέψη αποφάσισα να αρχίσω και εγώ τον αερογράφο μιας και πιστεύω μετά από όσα είδα ότι αξίζει τον κόπο.

Πρώτος σταθμός το M2A2 Bradley της tamiya.Επειδή τώρα κάνω τα πρώτα μου βήματα με τον αερογράφο αλλά και επειδή έχω αρκετά χρόνια να ασχοληθώ όλες οι συμβουλές είναι ευπρόσδεκτες.Κατασκευή πρώτα και μετά βάψιμο ή βάψιμο κομμάτι κομμάτι και μετά κατασκευή?Συμβουλές για το βάψιμο?Για το χρώμα έχω επιλέξει να κάνω το ΝΑΤΟικό καμουφλάζ και όχι το αμερικάνικο της ερήμου(3πλή παραλαγή πράσινο-καφέ-μαύρο).Πως να το ξεκινήσω,τι πρέπει να προσέξω?Υπάρχει κάποια σειρά που πρέπει να ακολουθήσω?Μετά τι?(λεπτομέριες-φθορές κλπ κλπ...)

Από ότι έχω καταλάβει δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος.Αν το αποτέλεσμα είναι ωραίο ο καθένας το κάνει όπως νάναι αλλά ήθελα να ξέρω αν υπάρχει μία κοινώς αποδεκτή σειρά όπου πρέπει να ακολουθείται.Πολλές οι ερωτήσεις το ξέρω αλλά ελπίζω με την καθοδήγηση και την υπομονή σας θα μπορέσω να μάθω κάποια πράγματα :)

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: M2A2 Bradley(1:35 Tamiya) Η αρχή ενός...αρχάριου
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 20, 2009, 02:29:12 μμ »
καλή αρχή Στράτο
το μοντελο που διάλεξες θα σε βοηθήσει αρκετά
είναι εύκολο σχετικά και με μεγάλες επιφάνειες.
εκτός κάποιων λεπτομερειών,
θα το συναρμολογήσεις όλο και μετά θα το βάψεις.
οι τροχοί ετσι κι αλλιώς βγαίνουν ενω θα χρειαστεί να αφήσεις ακόλλητα τα ασπίδια.
η 3-χρωμη παραλλαγή θα σε δυσκολέψει με ελευτθερο χέρι οπότε καλύτερα να μασκάρεις (ταινία, blue tack)
καλή επιτυχία
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Rage

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 20, 2009, 02:45:29 μμ »
Καλη αρχη... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος viper550

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 20, 2009, 03:15:51 μμ »
Ευχαριστώ για τις συμβουλές.Μόλις έχω νεότερα θα ενημερώσω και με φωτογραφίες :D

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 20, 2009, 11:11:23 μμ »
Καλώς ήλθες Στράτο και καλή αρχή. ::salut::

Σχετικά με το βάψιμο της παραλλαγής υπάρχουν δύο τρόποι (...για μένα τουλάχιστον  :wink:) :

1) Βάφεις πρώτα όλο το άρμα με το χρώμα που καταλαμβάνει την μεγαλύτερη επιφάνεια της παραλλαγής και μετά με μασκάρισμα βάφεις τα επόμενα. Τελευταίο πάντα το χρώμα που καταλαμβάνει την μικρότερη επιφάνεια.

2) Στην περίπτωση που οι επιφάνειες των χρωμάτων είναι πάνω κάτω ίδιες, ξεκινάς από το πιό σκούρο και μετά συνεχίζεις με πιο ανοιχτές αποχρώσεις.

Στην περίπτωση της Νατοϊκής παραλλαγής, πρώτα το μαύρο, μετά πράσινο και τέλος το καφέ  :wink:
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 21, 2009, 01:34:23 πμ »
Φίλε μου καλο ξεκίνημα ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Βεβαια για να μην μπερδευτεις μηπως να το εκανες μονοχρωμο για αρχή.

Αποσυνδεδεμένος viper550

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 23, 2009, 08:21:44 πμ »
Φίλε μου καλο ξεκίνημα ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Βεβαια για να μην μπερδευτεις μηπως να το εκανες μονοχρωμο για αρχή.

Μου αρέσουν τα δύσκολα  :D

Αποσυνδεδεμένος viper550

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 02:48:39 μμ »
Λοιπόν η κατασκευή προχωράει αργά αλλά σταθερά.Τα περισσότερα μέρη έχουν φτιαχτεί και τώρα είμαι στην κατασκευή του πύργου.Μετά θα μπει στο βαφείο.

Έχω μία απορία που θα ήθελα να μου λύσετε.Παρατήρησα ότι πολλά κομμάτια (περίπου 40) δεν χρησιμοποιούνται καθόλου από τις οδηγίες.Αναφέρει ότι δεν χρησιμοποιούνται αλλά δεν αναφέρει γιατί.Κάποια κομμάτια φαίνονται τι είναι όπως μερικά Μ16 όπλα και 2 μεγάλα πλαινά ασπίδια αλλά έχει και πολλά άλλα μικρότερα κομμάτια που δεν μπορώ καν να καταλάβω τι είναι.Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει γιατί δεν χρησιμοποιούνται και τι μπορώ να τα κάνω όλα αυτά?

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 03:04:14 μμ »
Αφορουν προυηγουμενα μοντελα,αφου το συγκεκριμενο ειναι επανεκδοση παλαιοτερου μοντελου στο οποιο εχουν προστεθει πλασια  για αναπαραστησουν την εκδοση Α2.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος viper550

• Scale 1/144
  • *
Απ: M2A2 Bradley (1/35 Tamiya) Η αρχή ενός...αρχάριου
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 09, 2010, 02:10:03 πμ »
Λοιπόν το μοντέλο προχωράει μια χαρά.Το κόλλημα των βασικών μερών τελείωσε και τώρα είμαι στο βάψιμο του βασικού χρώματος από την τρίχρωμη που θα κάνω.Σύντομα ελπίζω να έχω και φωτογραφίες από την πρόοδο που έχω κάνει.

Έχω μία απορία όμως.Καθώς έβαφα το ένα πλαινό ασπίδιο δεν χειρίστηκα σωστά τον αερογράφο με αποτέλεσμα να μαζευτεί πολύ μπογιά σε ένα σημείο και φαίνεται σαν...βουναλάκι μην έχονταν καλύτερη λέξη να το περιγράψω.Επειδή δεν το έχω βάψει όλο ακόμα και έχοντας κάνει και κάποια άλλα λαθάκια θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να το ξεβάψω τελείως και να το ξαναρχίσω από την αρχή?

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αττική
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 09, 2010, 02:37:42 πμ »
Εάν έχεις βάψει με ακρυλικά, τότε σίγουρα θα σε βοηθήσει ένα καθαριστικό φούρνου (πχ fornet) -παλιότερα χρησιμοποιούσα άζαξ και δεν ξέβαφε 100% αλλά με το καθαριστικό φούρνου δεν έμεινε τίποτα.
Ψεκάζεις την επιφάνεια που θες να ξεβάψεις και κλείνεις αεροστεγώς το μοντέλο σε μία σακούλα για μερικές ώρες. Μετά το ξεπλένεις τρίβοντας ελαφρά με μία παλιά οδοντόβουρτσα και είσαι έτοιμος.
 ::webmaster:: Λάβε επίσης τις απαραίτητες προφυλάξεις -γάντια και μάσκα. Ίσως σου οξυδώσει ότι μεταλλικά κομμάτια έχει αλλά εγώ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Για τα χρώματα σμάλτου δεν είμαι σίγουρος. Τέλος μπορεί να ξεκολήσουν κάποια κομμάτια οπότε πρόσεχε μην τα χάσεις.
Καλή συνέχεια με το όμορφο θέμα σου :!:
Στράτος Τσαποΐτης IPMS 961

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 09, 2010, 02:41:52 πμ »
Για το βουναλάκι, τρίψε τοπικά και ελαφρά με ντουκόχαρτο 1000 βαθμών και μετά πάλι βάψιμο το συγκεκριμένο σημείο.  :wink:

Τώρα για ξέβαμα όλο το μοντέλο, μου φαίνεται το βουτάς σε fornet (προσωπικά δεν το έχω κάνει άλλα υπάρχουν φίλοι εδώ μέσα που ξέρουν).

::arrowred:: Τώρα το είδα, για το fornet εξηγεί ο Στράτος πιο πάνω  ::icon_thumright::

Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος viper550

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 09, 2010, 02:43:59 πμ »
Σε ευχαριστώ φίλε για τις συμβουλές σου.Το ασπίδιο δεν είναι ακόμα κολλημένο οπότε δεν έχω πρόβλημα με το μοντέλο.Αφού βάψω το πρώτο χρώμα θα το κολλήσω για να κάνω την παραλλαγή μετά.Το έχω βάψει με ακρυλικό.Δοκίμασα άζαξ αλλά δεν είχα καλά αποτελέσματα.Μόνο με το διαλυτικό έφευγε η μπογιά αλλά επειδή η επιφάνεια του ασπιδίου δεν είναι λεία (εχει βίδες και χερούλια που εξέχουν) δεν μπορώ να το καθαρίσω εύκολα.Γι αυτό ρώτησα μήπως και μπορώ να δοκιμάσω κάναν πιο εύκολο τρόπο.

Αποσυνδεδεμένος viper550

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 10, 2010, 03:23:20 μμ »
Λοιπόν όπως σας είπα παραθέτω τις πρώτες φωτογραφίες.Όλα τα κομμάτια είναι βαμένα με το πρώτο χρώμα εκτός του πύργου που είναι σε φάση ολοκλήρωσης.Μόλις τα ενώσω θα αρχίσω την τρίχρωμη παραλλαγή.

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 10, 2010, 08:00:14 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Μπράβο !! Πολύ στρωτό και καθαρό το βάψιμο  ::icon_thumright::

Προσοχή λίγο στο overspray στον πύργο  :wink:
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αττική
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 10, 2010, 08:53:17 μμ »
Ωραίος! Μπράβο, πολύ καλό το βάψιμο!
Δοκίμασες την εφαρμογή μήπως έχεις πρόβλημα που έβαψες ξεχωριστά τα κομμάτια του σκάφους;
Καλή συνέχεια!
Στράτος Τσαποΐτης IPMS 961

Αποσυνδεδεμένος viper550

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 09:39:39 πμ »
Σας ευχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια.Μου δίνουν κουράγιο για την συνέχεια. ::salut::

Ναι τα κομμάτια τα δοκίμασα και εφαρμόζουν καλά.Λίγο το αριστερό ασπίδιο δεν κάθεται καλά(στραβώνει το κάτω μέρος προς τα μέσα) αλλά κάτι θα κάνω για να κάτσει ίσια.

Τώρα τελειώνω τον πύργο και φτιάχνω σιγά σιγά τους τροχούς για βάψιμο.Όσο για το βάψιμο που έχω κάνει η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά πιάνω στα χέρια μου αερογράφο οπότε ακόμα είμαι σε φάση εκμάθησης αλλά όντως και εγώ έχω εντυπωσιαστεί από το όμορφο αποτέλεσμα που μπορεί να σου δώσει.

Tags: