Φίλε Βαγγέλη καλημέρα, δεν το ξέρω το κομπρεσέρ για το οποίο μιλάς, πόσο μάλλον το αντίγραφο. Βάλε καμιά φωτό του ίσως να βοηθήσει περισσότερο, εγώ όμως θα σου πω την εμπειρία μου. Ξεκινώντας με έναν φθηνό αερογράφο, αντίγραφο ενός grapfotec νομίζω, καλός και αποδεκτός για τα λεφτά του, ένα κομπρεσέρ AS-18 και με το ψιλό καλώδιο παροχής αέρα, αυτό του badger, δεν είχα κανένα πρόβλημα. Πρόσφατα αγόρασα έναν iwata HP-C Plus, πολύ καλό εργαλείο και μαζί με αυτόν ένα καλύτερο καλώδιο παροχής αέρα, μεγαλύτερης διατομής, αυτά με το ύφασμα από έξω. Δοκιμάζοντάς τον με το παραπάνω κομπρεσέρ διαπίστωσα ότι το κομπρεσέρ δεν σταματούσε την λειτουργία του, όπως έκανε πριν (μάλλον λόγω διατομής καλωδίου) με αποτέλεσμα να ζεστένεται υπερβολικά και να ζορίζεται υπερβολικά. Αποτέλέσμα ο αερογράφος να αρχίσει να φτύνει μετά από 5 λεπτά λειτουργίας. Θεώρησα ότι ήταν πρόβλημα αραίωσης, πρόσθεσα δυαλιτικό αλλά η κατάσταση ίδια, μέχρι που κάποια στιγμή άρχισε να φτυνει νερό!!! και να στάζει νερό από το μπέκ!!! παρόλο που είχα υδατοπαγίδα στο κομπρεσέρ. Συνοψίζοντας, το κομπρεσέρ είχε ανάψει, ο αέρας καφτός και υγροποιούταν μέσα στο καλώδιο, αποτέλεσμα, όλα τα παραπάνω, διορθωτική ενέργεια? αγορά νέου κομπρεσέρ, ενός Werther Sil-air 20D με δεξαμενή 4 λίτρων, κόστος περίπου 400 ευρώ από το ebay, θα κάνω την δουλειά μου? σύμφωνα με τα λεγόμενα των εδώ μέσα χρηστών ναι και με το παραπάνω, γιατί ουδεμία σχέση έχει με αυτό που είχα πριν, αξίζει τον κόπο και τα λεφτά? ακόμα δεν το έχω παραλάβει για να σου πώ την δικιά μου εμπειρία από την χρήση του. Που κατέληξα λοιπόν? αντί από την αρχή να πάρω ένα καλό κομπρεσέρ, πήρα ένα φθηνό και βρέθηκα να έχω δώσει τελικά μισή φορά παραπάνω λεφτά, καταλαβαίνεις τι εννοώ. Θεωρώ λοιπόν ότι εφόσον ακούμπησες ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό για την αγορά του infinity, θα πρέπει να κάνεις το ίδιο με το κομπρεσέρ για να μπορέσεις να έχεις αυτό το κάτι παραπάνω που σου δίνει ο καλός αερογράφος, ειδάλως κνδυνεύεις να πέσεις και εσύ όπως εγώ στην λούμπα και να τα ακουμπήσεις δύο φορές. Είμαι νέος στον χώρο και σαφώς με μικρή εμπειρία, ίσως κάποια άλλα παιδιά εδώ μέσα σε βοηθήσουν περισσότερο, αλλά σκέψου το καλά και στάθμησε τα υπέρ και τα κατά, εγώ την πάτησα
Φιλικά Γιάννης