Αποστολέας Θέμα: Θωρακισμένο Καταδρομικό ''Αβέρωφ'' 1/70  (Αναγνώστηκε 34773 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos K

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Δράμα
Απ: Θωρακισμένο Καταδρομικό ''Αβέρωφ'' 1/70
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 31, 2009, 12:07:11 μμ »
Ξεκίνησε μετά από αρκετό καιρό, το ''ντύσιμο'' του σκάφους με πολυστερίνη 1mm
Είναι ευκολότερο από ότι περίμενα...
Ξεκαθαρίζουν οι γραμμές του πλοίου (Να τελειώσει επιτέλους η σκόνη του στόκου...) και δείχνει πλέον σαν κανονικό μοντέλο...
Καλό μέτρημα και υπομονή...

Αποσυνδεδεμένος Nikos K

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 01, 2009, 01:16:50 μμ »
Και λίγες φωτογραφίες από την διαδικασία...

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 11:44:31 πμ »
Νίκο η κατασκευή σε αυτή την κλίμακα είναι τουλάχιστον επιβλητική. Βάλε κι άλλες φωτό να το χαρούμε έστω και σαν εικόνα ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Καλή υπομονή (αν και προφανώς την έχεις) ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 08:52:33 μμ »
Νικο η κατασκευη σου ειναι ακρως ενδιαφερουσα για πολλους λογους.Οποτε κρατα μας ενημερους και με περισσοτερες φωτο και κειμενο ::salut:: ::salut:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Nikos K

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 10:04:08 μμ »
Ευχαριστώ και πάλι όλα τα μέλη...
Η αναζήτηση υλικών είναι πολύ δύσκολη και ειδικά σε κλίμακα τέτοιου μεγέθους μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα πάντα...
Για παράδειγμα για την κατασκευή των καταρτιών λόγω του κωνικού τους σχήματος (λεπτότερα επάνω) δεν βοηθάνε τα σωληνάκια...
Για την κατασκευή τους χρησιμοποιήθηκε καλάμι ψαρέματος από ανθρακονήματα στα ανάλογα μήκη...

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• "Η Π.Α ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πάτρα-Μέγαρα
  • "ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ"
    • "Η Π.Α ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ"
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 10:14:34 μμ »
Ακομα ειμαστε στην αρχη , αλλα το ειδα το ονειρο, θα μας αρρωστησει ο Νικος με αυτα που κανει..... ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Nikos K

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 10:36:50 μμ »
Πιστεύω πως όλοι θα πρέπει να δοκιμάσουν κάποτε την εμπειρία μίας μεγάλης κατασκευής γίατι σου αλάζει την ζωή (Οι φωτό είναι μέσα από το σαλόνι μου)
Σίγουρα είναι πολύ μεγάλη απόφαση ειδικά λόγω του χρόνου που απαιτεί για την ολοκλήρωση της... και του χόρου φυσικά...
Αυτή την περίοδο έχει περάσει ένας χρόνος από την κοπή των νομέων...
Η επιλογή της κλίμακας ήταν δύσκολη...
Σε έτοιμο μοντέλο το ''Αβέρωφ'' κυκλοφορεί στην 1:700 (20cm) 1:350 (40cm) (το οποίο είναι καταπληκτικό μοντέλο) αμφότερα του Σαγιαδινού που τον ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθειά του, επίσης θα το κυκλοφορίσει και στην 1:140 (1m)...
Αποτέλεσμα αυτών ήταν η επιλογή μεγαλύτερης κλίμακας και το ότι πλέον δεν έχω καλάμια ψαρέματος...

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 11:46:27 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Νικολα ΦΟΒΕΡΟ!!!!

Που θ ατο βαλεις οταν τελειωσει?
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 11:59:27 μμ »
Nikos K ->
Όντως είναι μοναδική η δουλειά του Σαγιαδινού (aka YS Masterpieces) και ενώ οι ξένοι προσκυνάνε και παραγγέλνουν πριν τα ξεκαλουπώσει (το τι έχει γίνει με το Bouvet εν όψει Telford είναι απερίγραπτο), στην Ελλάδα ελάχιστοι τον γνωρίζουν. Φτάνει όμως τόσο spam...
Η λύση με το καλάμι για τους ιστούς πολύ πρωτότυπη ::icon_thumright:: (να υποθέσω ότι δεν έβαλες χαλκοσωληνάκι λόγω βάρους ή...?)
Όσο για την απόφασή σου, φαίνεται ήδη ότι θα σου βγει σε καλό, τουλάχιστον έχεις κερδίσει respect, ενδιαφέρον και θαυμασμό όλων των συναδέλφων σου μοντελιστών ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Και όταν με το καλό τελειώσεις κάνε κανονική καθέλκυση με σπάσιμο μπουκαλιού 1/70 κλπ κλπ ομορφιές, να μαζευτεί και το Modelclub να το θαυμάσουμε από κοντά 8)
Keep it up and keep us posted ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

Συνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #34 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 04:29:22 μμ »
Ακρως εντυπωσιακή κατασκευή!

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 08:35:45 μμ »
Εξαιρετικότατη όσο και ανεπανάληπτη κατασκευή,ανυπομονούμε να το δούμε τελειωμένο,μπράβο σου για την φοβερή δουλειά που κάνεις.
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #36 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 02:05:58 πμ »
Μπράβο ξανά και ξανά, είσαι μέσ'το μυαλό μου για τις κατασκευές πλοίων μεγάλης κλίμακας !!!
Αναμένω εναγωνίως την συνέχεια  ::icon_thumright::
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος Nikos K

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #37 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 07:52:40 μμ »
Ενώ δουλεύω τις προεξοχές των βάσεων των πλευρικών πύργων με διάμετρο 8.5cm...
Έβγαλα λίγες ακόμα φωτογραφίες...

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 08:06:23 μμ »
Νίκο η "θέα" από τον σταυρό προς το κατάστρωμα και τον πύργο είναι μεγαλοπρεπής, ακόμα και χωρίς βάψιμο planking και detailing. Αρχίζω και δεν βρίσκω λόγια...
 ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Nikos K

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #39 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 08:17:25 μμ »
Έχεις δίκιο Indy καταπληκτική θέα...
Αντιμετωπίζω πρόβλημα με τα κάγκελα του πλοίου...
Τώρα υπάρχουν κάθετα με κρίκους και περασμένο συρματόσχοινο...
Το 1912 υπήρχε αλυσίδα που ακόμα δεν έχω βρει τόσο λεπτή αντίστοιχη προς την κλίμακα... (Στην φωτό με το πλήρωμα στο 76 φαίνετε καθαρά)

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 08:23:41 μμ »
Νίκο αν δεν βρεις έτοιμη αλυσίδα υπάρχει λύση να την σκρατσάρεις. Με λεπτό σύρμα κάνεις "κοτσιδάκια", όσο πιο λεπτό τόσο μικρότερη η κλίμακα της αλυσίδας, όσο περισσότερα συρματάκια τόσο πιο πυκνοί οι κρίκοι. Δεν θυμάμαι αν έχει κρεμάσει κανείς πλήρη περιγραφή σε κανα modelwarships, αλλά η διαδικασία είναι πολύ απλή. Για το μήκος που θέλεις βέβαια θα χρειαστεί αρκετή υπομονή, αλλά δεν βλέπω να έχεις πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα :wink:

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Nikos K

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #41 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 08:31:52 μμ »
Ευχαριστώ μα δε νομίζω ότι βοηθάει πολύ, μόνο περιμετρικά για την κουβέρτα χρειάζονται περίπου 15μέτρα αλυσίδα γιατί έχει διπλά κάγκελα και συνολικά 7 περάσματα...

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 08:35:49 μμ »
Επόμενες λύσεις, τα φο-μπιζού και τα τραινομοντελομάγαζα. Δεν μπορεί κάτι θα υπάρχει, έστω και με παραγγελία αν δεν βρεις στοκ :roll:

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Nikos K

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #43 στις: Ιανουαρίου 02, 2010, 01:33:08 μμ »
Επιστροφή μετά από αρκετά μεγάλη απουσία...
Καλή και διμιουργική χρονιά σε όλους...
Ας πάρουν τα κοπίδια φωτιά.

Αποσυνδεδεμένος soumi

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • >Για ολους τους φίλους Γιώργος
« Απάντηση #44 στις: Ιανουαρίου 02, 2010, 01:49:21 μμ »
φιλε μου ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ  

για την δουλειά σου τι να πω  .............  

Για την αλυσίδα που έκανες λόγω πιο πριν  υπάρχει μαγαζί με χάντρες   που έχουν διαφορά  πάχη αλλά και σχεδία  αλυσίδας και σε  μετρά   με τιμή  τζάμπα  θα σου βάλω σε κρυφή την διεύθυνση για μην κάνουμε και διαφήμιση

Spoiler (hover to show)

[img width=202 height=120]http://i481.photobucket.com/albums/rr175/TheiosNontas/airfix%20the%20new%20era_zpsm6mcf13p.gif[

Αποσυνδεδεμένος Nikos K

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #45 στις: Ιανουαρίου 03, 2010, 12:27:40 μμ »
Το θέμα με τους ορθοστάτες των αλυσίδων είναι μεγάλο. Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνονται δύο σειρές ορθοστατών, το 1912 όμως υπήρχε μόνο μία (Οι ψηλώτεροι) η οποίοι είναι αφαιρούμενοι, γεγονός που δεν ισχύει με τους κοντούς (Λευκοί) και με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι προσθέθηκαν κατά την μετατροπή του πλοίου σε μουσείο. Μόνο στην γέφυρα υπάρχουν κάγγελα διότι δεν υπάρχει ανάγκη αφαίρεσης τους.
Στα λοιπά καταστρώματα υπήρχαν μικρότεροι ορθοστάτες με δύο σειρές αλυσίδες έκαστος και μία ψηλώτερα σύμφωνα με τα σχέδια μου και την φωτό με το πυροβόλο των 76mm.
Αδυνατώ όμως να βρω στοιχεία και φωτογραφίες της περιόδου για να ξεκαθαρίσω την κατάσταση...
Αλυσίδα ανάλογου πάχους δυστηχώς δεν έχω βρει πουθενά και η επόμενη κίνηση είναι η αναζήτηση ασημένιας. 
Δεν θέλω να αποφύγω την τοποθέτηση των περιμετρικών ορθοστατών γιατί χάνω λεπτομέρεια και την αληθοφάνεια που προσφέρει η αλυσίδα σε οποιοδήποτε κατασκευή, άλλωστε μου είναι πιο δύσκολο να βρω που τοποθετούνταν οι ορθοστάτες όταν αφαιρούνταν.

Αποσυνδεδεμένος galvert

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Π. Φάληρο
  • Toν "Γκούφυ" και αν τον πλένεις...
« Απάντηση #46 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 02:08:40 μμ »
Nίκο, Η κατασκευή σου ως τώρα είναι παραπάνω απο φανταστικη!

Πέρα από αυτό, πέρασα 9 μήνες πάνω στο πλοίο το 2004-2005 και ο σημερινός κυβερνήτης (αν δεν έχει αλλάξει απο το 2008 που πέρασα τελευταία φορα) ήταν μία τάξη πάνω από τον πατέρα μου στην ΣΝΔ και καλός του φίλος. Εν ολίγης, ξέρω καλά το πλοίο μέσα και έξω (όχι μόνο των επισκεπτών) και μπορώ να έχω πρόσβαση στο αρχείο.

Πες μου τι θέλεις και θα περάσω μια βόλτα να ψάξω και να πάρω φώτος! :)

Για τους ορθοστάτες, έχεις δίκαιο ότι οι μεγάλοι είναι του 1912. Τους αφαιρούσαν πριν από μάχες ή κατα την διάρκεια τροφοδοσίας απο βάρκες σε μικρά λιμάνια ώστε να μπορεί να γίνει η τροφοδοσία περιμετρικά του πλοίου. Η φύλαξή τους δε ξέρω που γινόταν αλλά θα πίστευα σε μία από τις αποθήκες υλικού στο κατάστρωμα μάχης (βασικό κατάστρωμα) πλάι και πίσω από την εκκλησία, που σήμερα είναι τα γραφεία ξεναγών.

Ότι θές μου λες! :)

Αποσυνδεδεμένος Nikos K

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #47 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 08:09:49 μμ »
Galvert ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και πρέπει να πω πως η συμμετοχή στο forum και μέσω του κοινού ενδιαφέροντος μεγαλώνει η θέληση για μεγαλύτερη προσπάθεια σε οποιαδήποτε κατασκευή.
Επίσης ευχάριστώ για την πολύτιμη βοήθεια που μου προσφέρεις. Είμαι σίγουρος πως θα την χρειαστώ...
Έχω πολλές φωτογραφίες λεπτομερειών του πλοίου στην σημερινή του κατάσταση μα θα μου ήταν χρήσιμες φωτό της περιόδου 1912 - 13...

Αποσυνδεδεμένος galvert

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Π. Φάληρο
  • Toν "Γκούφυ" και αν τον πλένεις...
« Απάντηση #48 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 12:43:33 πμ »
Στο πλοίο έκανα γραμματέας κυβερνήτου και ξεναγός. Φώτο των Βαλκανικών είχε αρκετές στον εκθεσιακό και πολλές στο αρχείο. Θα περάσω μια βόλτα αύριο να δω αν ο α/φ είνια γνωστος και αν μπορει να μου ανοίξει τα αρχεία.

Αν όχι θα δω τι άλλη μέρα θα μπορώ να περάσω. Όπως και να 'χει θα σου πω αύριο νέα  :)

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #49 στις: Ιανουαρίου 10, 2010, 03:58:15 μμ »
Και οι δύο σειρές από ορθοστάτες είναι ελληνικής κατασκευής και φτιάχτηκαν κατά την μετατροπή του πλοίου σε μουσείο.

Αλλά κάτι αντίστοιχο υπήρχε και όσο ήταν το πλοίο σε ενέργεια. Συγκεκριμμένα: οι μικροί είναι γενικής χρήσης, ενώ οι μεγάλοι είναι για να χρησιμοποιούνται όταν στο πλοίο έμπαιναν τέντες. Αντίστοιχοι υπάρχουν και για το πρόστεγο, όπως και για το μεσόστεγο, ένα κατάστρωμα πιο πάνω...

Ήταν σύνήθης πρακτική οι τέντες εκείνη την εποχή.

Υπάρχει μια έκδοση του ΠΝ για τον Αβέρωφ με πολλές φωτό και σχέδια. Αν ενδιαφέρεσαι και δεν μπορείς να το βρείς ευχαρίστως να το αγοράσω και να σου το στείλω, η τιμή του έιναι γύρω στα 20 ευρώ απο το πολυκατάστημα του Ναυτικού στην ιερά οδό...

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και την μέχρι τώρα δούλειά.... ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Κοίταξε και αυτό εδώ:
http://www.modelshipgallery.com/gallery/ca/gr/averoff-350-jb/gaveroff-index.html

Επικοινώνησε με τον κατασκευαστή του μοντέλου, θα χαρεί να σε βοηθήσει....

Tags: