Αποστολέας Θέμα: Mετά απο 3 χρόνια ενα μοντελάκι για να ξεσκουριάσω....(Hurricane 1/48,AIRFIX)  (Αναγνώστηκε 6749 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
Απ: Mετά απο 3 χρόνια ενα μοντελάκι για να ξεσκουριάσω....(Hurricane 1/48,AIRFIX)
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 01, 2009, 09:38:54 πμ »
Χε χε είναι γυαλιστερές γιατί είναι βρεγμένες το είχα πλύνει το μοντελάκι σε ένα από τα αλλεπάλληλα στοκαρισματοτριψίματα και ναι τις έχω φτιάξει από ταινία Tamiya τις πέρασα ένα χρωματάκι ματ  και δεν γυαλίζουν καθόλου αφού τις στεγανοποίησα με ενα λεπτό στρώμα κόλλας logo. 
FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/35
  • *
Απ: Mετά απο 3 χρόνια ενα μοντελάκι για να ξεσκουριάσω....(Hurricane 1/48,AIRFIX)
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 01, 2009, 10:51:38 πμ »
Παραθέτω φώτος με το μοντελάκι ασταρωμένο μαζί με την προίκα του...Μόλις εντόπισα μια μικρή ατέλεια με το φώς της ημέρας θα διορθωθεί πάραυτα και πάμε για pre shading και μετά για βάψιμο!

Click to see the original size. Click to see the original size.

Μιλάμε μην το βλέπετε έτσι....Για να το φέρω σε αυτήν την κάπως φυσιολογική κατάσταση έφαγε πολύ στόκο.....Τα χάσματα και τα σκαλοπάτια που έπρεπε να αντιμετωπιστούν ηταν πολλά!!!Για το κιτάκι αυτό!!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Speedst3r

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιάννης
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 01, 2009, 01:41:00 μμ »
Ωραίος,καλή συνέχεια,μια χαρά φαίνεται.Το ότι γυαλίζαν οι ζώνες δεν το είπα κακοπροαίρετα απλά νόμιζα ότι χρησιμοποίησες κάποια μορφή ζελατίνας. :wink:

Never ride faster than your angel is able to fly...

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 01, 2009, 03:14:24 μμ »
Μια χαρά σε κόβω, ψηλέ!!! Και στα γρήγορα το ξεπετάς το αεροπλανάκι! ʼντε, τελείωνε, να πιάσεις τίποτα πιο σοβαρό!!!

(Ρε συ, τελικά ποιο διαλυτικό πήρες; Σήμερα σε θυμήθηκα...)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 01, 2009, 06:51:56 μμ »
Ωραίος,καλή συνέχεια,μια χαρά φαίνεται.Το ότι γυαλίζαν οι ζώνες δεν το είπα κακοπροαίρετα απλά νόμιζα ότι χρησιμοποίησες κάποια μορφή ζελατίνας. :wink:
Dont worry mate!!!!!

Νάσε το πείρα απλά είχα μπλέξει με έναν μακάκα πωλητή μάλλον άσχετο και με μπέρδεψε μέχρι που ήρθε το αφεντικό και μου έδωσε αυτό που ήθελα!!!
FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 01, 2009, 08:07:28 μμ »
Έγινε και το pre shading εντάξυ δεν έγινε όπως ήθελα λόγω μη συνήθειας του νέου μου αερογράφου αλλά no worrys!!!Tον μαθαίνω !!!

Click to see the original size.
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #31 στις: Αυγούστου 02, 2009, 08:40:33 πμ »
Αργείς χαρακτηριστικά ψηλέ!!! ʼντε, ακόμα η παραλλαγή;;;  :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Αυγούστου 02, 2009, 09:48:24 πμ »
Λούφα και παραλλαγή  :lol:
FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Αυγούστου 02, 2009, 12:10:38 μμ »
Βάφτηκε το κάτω μέρος το Hurry καθώς και τα παρελκόμενα του τελικά έχω αρχίσει να ερωτεύομαι τον αερογράφο διπλής λειτουργίας!!!

Click to see the original size.  Click to see the original size.
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #34 στις: Αυγούστου 02, 2009, 04:57:37 μμ »
Το θεμα ειναι να σ ερωτευτει αυτος!Ενας σιγουρος τροπος να πετυχεις αυτο ειναι να τον καθαριζεις σχολαστικα κυριως στη περιοχη του μπεκ. ::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Αυγούστου 02, 2009, 10:16:36 μμ »
Σχολαστικότατα! Ιδιαίτερα μόλις τελειώσω το μοντέλο θα λυθεί και θα καθαριστεί ακόμα πιο σχολαστικά! 
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #36 στις: Αυγούστου 03, 2009, 08:25:30 πμ »
Ρε Μητσάκο, δεν θέλω να σε ζορίσω, αλλά πες μου λίγο... και με το focus έτσι αργός είσαι; Όλο μιλάς και πρόοδος καμμία; :P  :lol:  :lol:  :lol:

ʼντε βάψ' το το τιμημένο να το δούμεεεεε!!!  ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Αυγούστου 03, 2009, 09:43:20 πμ »
Σήμερα σειρά έχει να βαφτεί το σύστημα προσγείωσης καθώς και οι φωλεές των τροχών!!!

Βάφτηκαν σύστημα προσγείωσης και  με προσεκτικό μασκάρισμα και οι φωλεές .Αυτά για σήμερα μέχρι να στεγνώσουν αύριο το πρώτο χρώμα της παραλλαγής χεχεχε!

Click to see the original size. Click to see the original size.
FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Αυγούστου 05, 2009, 10:44:44 μμ »
Τελείωσε η παραλλαγή στο hurry αν και το πρασινάκι  της Humbrol μου έβγαλε ένα πρόβλημα σαν χνούδι ενα πράγμα πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο.Τεσπά μετά από συνομιλία που είχα με τον αγαπητό Νάσο μου συνέστησε να το περάσω απαλά με ψιλό ντουκόχαρτο.Όπερ και εγένετο σήμερα το πρωί και κάπως σουλουπώθηκε το χρώμα επίσης έκανα και κάποιες μίκρο διορθώσεις με ψιλό πινελάκι εδώ και εκεί.
Το Hurry είναι έτοιμο να περαστεί βερνικάκι gloss  και σειρά έχουν τα decals  wash dry brush και λοιπές φθορές! και οδεύουμε πρός αποπεράτωση του έργου.Πάντως για ελεεινό κίτ μπορώ να πώ ότι δεν το ξαναφτιάχνω αν και είναι πρόκληση!!!!Αυτά...
Να ρωτήσω κάτι σχετικά με τα υπερυψωμένα πάνελς θα κάνω κανονικά wash και με τι λάδι λέτε????

Πάρτε και μια φώτο.Περισσότερες στις επόμενες μέρες!!

Click to see the original size.
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #39 στις: Αυγούστου 06, 2009, 02:36:56 πμ »
Εγώ προτείνω στεγνό πινέλο στα υπερυψωμένα panels.

Πολύ ωραία η παραλλαγή!!!  ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Αυγούστου 06, 2009, 02:46:43 πμ »
Το σκεύτικα το στεγνό πινέλο μάλλον θα  τα κάνω και τα δύο!!!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #41 στις: Αυγούστου 06, 2009, 06:24:36 πμ »
Καλημέρα Δημήτρη, όπως βλέπεις είμαι πολύ πρωινός τύπος, η δουλειά βλέπεις! Πολύ ωραίο βγαίνει το Hurri (παορόλο που το βρίζεις το καημένο). Για δες εδώ πως κάνει ο τύπος wash στα υπερυψωμένα πανελ, πιστεύω ότι θα βοηθήσει. Επίσης δες παράλληλα και ένα τρόπο για chipping με το αλάτι!!!
http://www.swannysmodels.com/Salting.html
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Αυγούστου 06, 2009, 09:55:00 πμ »
Γιάννη πολύ καλή τεχνική αυτή με το αλάτι την γνωρίζω απλά έπρεπε να την είχα εφαρμόσει πρίν βάψω το μοντελάκι δεν πειράζει θα εφαρμόσω αυτή με το σφουγγαράκι όσον αφορά τώρα το wash δεν το κάνω με ακριλικά λάδια γιατί δεν με βολεύουν στο να τα δουλεύω θα βάλω κλασσικά λαδάκια.
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #43 στις: Αυγούστου 06, 2009, 10:21:23 πμ »
Γιάννη πολύ καλή τεχνική αυτή με το αλάτι την γνωρίζω απλά έπρεπε να την είχα εφαρμόσει πρίν βάψω το μοντελάκι δεν πειράζει θα εφαρμόσω αυτή με το σφουγγαράκι όσον αφορά τώρα το wash δεν το κάνω με ακριλικά λάδια γιατί δεν με βολεύουν στο να τα δουλεύω θα βάλω κλασσικά λαδάκια.

Δεν ξέρω αν το είδες αλλά στο λινκ που σου έδωσα κάνει wash σε υπερυψωμένη γράμμωση και το εξηγεί πως, απλά στο επισημαίνω μην τυχόν και δεν το πρόσεξες, καλή συνέχεια...
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Αυγούστου 06, 2009, 02:31:31 μμ »
Το διάβασα όλο το άρθρο και να σου πώ την αμαρτία μου μόλις επέστρεψα από Χανιά όπου αγόρασα λάδια νερού θα το δοκιμάσω να δούμε τι θα βγεί χεχεχε
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #45 στις: Αυγούστου 06, 2009, 03:31:05 μμ »
Δημήτρη, άσε ήσυχα τα ακρυλικά σωληναρίου!!! Είδες τι έπαθα εγώ!!!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #46 στις: Αυγούστου 06, 2009, 09:14:23 μμ »
 ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #47 στις: Αυγούστου 09, 2009, 07:54:32 μμ »
Λοιπόν μετά από ένα ΣΚ σήμερα το απόγευμα περάστηκε το gloss βερνικάκι  θα το αφήσω να στεγνώσει μια δυό μέρες και μετά σήματα κλείσιμο πάλι με βερνίκι και φθορές κλπ!
FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #48 στις: Αυγούστου 16, 2009, 10:36:58 πμ »
Φίλοι μου η κατασκευή προχωράει αλλά....
Οι χαλκομανίες είναι απλά ελεεινές...Διαλύονται με το που μαλακώσουν σε χίλια κομμάτια...Κάθομαι και τις συναρμολογώ κομμάτι κομμάτι (όσες είναι δυνατόν βέβαια)Ελπίζω σήμερα το βράδυ να ποστάρω φώτο....Έλεος με αυτό το κίτ.... :lol: :lol:
FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Αυγούστου 18, 2009, 01:24:04 πμ »
Φίλοι μου καταστροφή!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Μόλις είχα τελειώσει με τα decals όσα είχα καταφέρει να διασώσω από την κατά τα άλλα άθλια καρτέλα με χαλκομανίες της Airfix............
Και ενώ είχα χρησιμοποιήσει Mr Setter που  είχα βρεί εντελώς τυχαία σε μαγαζί στα Χανιά...Πήγα ο άμοιρος να τα σφραγίσω με βερνίκι.
Χαμηλή πίεση αέρα για το ψέκασμα και φσσσσσστττττ σηκώθηκαν οι και καλά κολλημένες χαλκομανίες και γίνανε φίλο και φτερό..........Πρώτη φορά στην μοντελιστική  μου καριέρα συνέβη τέτοιο κουλό......ʼθλιες χαλκομανίες που διαλύονται σπάνε δεν κολλάνε....Τέσπα δεν πτοούμαι...Μόλις τελείωσα με το βερνίκωμα μάζεψα ότι κομμάτια χαλκομανίες βρήκα εδώ και εκεί και θα προσπαθήσω να τις σουλουπώσω με το που θα στεγνώσει το βερνίκι.......

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Ήθελα ο βλάκας ενα παλιό φτηνό κίτ να ξεσκουριάσω χαχαχαχαχαχα πάρτην τώρα.....
Είχα σκεφτεί  να αγοράσω after market χαλκομανίες αλλά θεώρησα ότι για αυτό το κιτ είναι κρίμα....
Καταραμένα συμμαχικά  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
FLY LOW HIT HARD

Tags: