Αποστολέας Θέμα: Eduard 1/72 Junkers J.I  (Αναγνώστηκε 2654 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Eduard 1/72 Junkers J.I
« στις: Ιουνίου 10, 2009, 12:21:51 πμ »
Είσαι ο καθηγητής Hugo Junkers, έχεις πάνω από 1000 διπλώματα ευρασιτεχνίας στο όνομά σου, χαίρεις μεγάλου σεβασμού στο χώρο της αεροναυπηγικής και όχι μόνο και να σχεδιάζεις ένα όμορφο ξύλινο αεροπλανάκι, να το καλύπτεις με σένιο ύφασμα, να του βάζεις και πολυβόλα και γενικά να το προσέχεις πολύ και να έρχεται, με συγχωρείτε δηλαδή, το κάθε κωλόπαιδο με ένα Lee-Enfield της πλάκας, να ρίχνει μία και να τρώει τον πιλότο και να γίνεται το αγαπημένο σου δημιούργημα θρύψαλα!

Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Ο!!!

Τα έβαλε κάτω ο Hugo και σκέφτηκε: παλιά τα πλοία ήταν ξύλινα και για να μην τα κάνουν οι οβίδες σουρωτήρια τα κάναμε σιδερένια, θα κάνω και εγώ ένα σιδερένιο αεροπλάνο. Και το έκανε, και μάλιστα για να έχει μεγαλύτερη αντοχή έκανε την επικάλυψη των πτερύγων κυματιστή, έτσι για να μη νομίζετε πως την πατέντα την είχε το Ju-52. Από το χώρο της μηχανής μέχρι και τον πολυβολητή πίσω, όλα ήταν μέσα σε ένα θωρακισμένο κέλυφος, σα μπανιέρα, για να σας φύγει η απορία που σήκωσαν την ιδέα οι αμερικανοί με το Α-10. Και μόλις μπήκε σε υπηρεσία το J.I, το πρώτο μεταλλικό αεροσκάφος παραγωγής, οι σύμμαχοι ανακάλυψαν πως ήταν εξαιρετικά δύσκολο να το καταρρίψεις και οι άντρες στα χαρακώματα το μίσησαν γιατί δεν είχαν τα μέσα να του κάνουν κανενός είδους ζημιά ενώ εκείνο πέρναγε ανενόχλητο πάνω από τις θέσεις τους καθοδηγόντας το πυροβολικό και ρίχνοντας ενίοτε και μερικές βόμβες.

Το σημαντικό και ξεχασμένο αυτό αεροσκάφος έβγαλε σε μοντέλο η Eduard (τρία ζήτω για την Eduard) και μόλις το είδα το άρπαξα, κάτι το παράξενο θέμα κάτι η ψυχεδελική παραλλαγή, ΕΠΡΕΠΕ να το πάρω. Και ιδού η πάνω πτέρυγα στο χαρακτηριστικό πράσινο-μωβ της εποχής με την κυματιστή επιφάνεια να μου έχει ξεκολλήσει τα νεύρα κατά το μασκάρισμα και να προβλέπω να μου τα διαλύει με τα σήματα... :evil:

Μόλις κολλήσω τα σήματα σε αυτό, αν επιζήσω, ξεκινάω ατράκτους, εκ των οποίων οι 2 εξ αυτών είναι απομίμιση ξύλου. Τρέμε κόσμε!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Απ: Eduard 1/72 Junkers J.I
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 10, 2009, 12:27:45 πμ »
Γιώργο

βλέπω production line

και μάλιστα με ασυνήθιστα αεροπλάνα που τα καμουφλάζ τους τράβανε το μάτι  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος TROIDX

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ATHENS
  • SCUSATE IL RITARDO
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 10, 2009, 12:28:45 πμ »
Μιά χαρά το βάψιμο  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 10, 2009, 12:58:25 πμ »
Εντάξει, τρίτωσε το κακό, μπορώ να πάω ήσυχος για ύπνο, είδα ότι είχες να ποστάρεις...και δεν θα μου ξημερώσει και τέταρτο διπλάνο σε κανά χρώμα που δεν έχεις χρησιμοποιήσει ακόμα σε πάνω πτέρυγα, άντε να ψάχνουμε και τη Μιραράκη να μας το περιγράψει... :lol:
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 10, 2009, 09:36:15 πμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Φυσικά και δεν χρειάζεται να σου πούμε πόσο πολύ μας έχεις βάλει όλους στην πρίζα για να δούμε έτοιμη αυτή την ασυνήθιστη, πανέμορφη και πολύχρωμη θεματική συλλογή. Κeep rocking n'rolling  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 10, 2009, 09:44:39 πμ »
... άντε να ψάχνουμε και τη Μιραράκη να μας το περιγράψει... :lol:
Σιγά τα χρώματα που θες και Μιραράκη να στα εξηγήσει, κηδειί και πράσινο του βούρλου είναι ::glossa::

Το μωβ το δούλευαν γενικά πολύ οι γερμανοί στον Α ΠΠ και συγκεκριμένα για το J.I η παραλλαγή αυτή ήταν τόσο πετυχημένη που πολύ συχνά τα συνοδά καταδιωκτικά το έχαναν μέσα στην καταχνιά του πρωινού και υπήρξε η επίσιμη απαίτηση να μεγαλώσουν τα πάνω εθνόσημα για να το διακρίνουν. Η χρήση του μωβ σε αεροπορικές παραλλαγές δεν είναι ασυνήθιστη, ειδικά για τους γερμανούς, και μετά τον Α ΠΠ, απλά ρίξτε μια ματιά στα RLM74 και RLM75 και θα δείτε αρκετό μωβ. Υπάρχουν και κάποιες ανεπιβεβαίωτες αναφορές για ιαπωνικά A6M2N βαμμένα μωβ στις Αλεουτίες νήσους όπου το μωβ είναι ιδανικό για απόκρυψη μέσα στο συχνά ομιχλώδες τοπίο.

Και πολύ με τρώει το χέρι μου, ένα A6M2N με το εργοστασιακό ame-iro και από πάνω περασμένο πρόχειρα, μπίχλικο και ξεφλουδισμένο, ένα μωβ με 400+ αποχρώσεις. Ακούει η Hasegawa να ξαναβγάλει το 72άρι Α6Μ2Ν :?:

Φυσικά και δεν χρειάζεται να σου πούμε πόσο πολύ μας έχεις βάλει όλους στην πρίζα για να δούμε έτοιμη αυτή την ασυνήθιστη, πανέμορφη και πολύχρωμη θεματική συλλογή.
Αρκεί να με πάει καλά από χρόνο και θα τα ξεπετάξω. Υπομονή...

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 10, 2009, 12:54:53 μμ »
  Γιατί Γιωργάκη δεν πιάνεις το 48άρι Junkers της BLUE MAX που έχεις καί σκονίζεται............ :?:

εεεεεεεε  :?: :?:

εεεεεεεεεεεεεεε  :?:

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 10, 2009, 01:03:04 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ωραίο χρωματάκι

φτιάξε κι άλλα τέτοια και θα θεσπίσουμε ειδικό βραβείο για το πιο gay (=φανταχτερό, χαρούμενο κλπ.) βάψιμο αεροπλάνου, ανεξαρτήτως κλίμακας και ιστορικής περιόδου

καλή συνέχεια

::salut::

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 10, 2009, 01:36:46 μμ »
 Γιατί Γιωργάκη δεν πιάνεις το 48άρι Junkers της BLUE MAX που έχεις καί σκονίζεται............ :?:

εεεεεεεε  :?: :?:

εεεεεεεεεεεεεεε  :?:
Γιατί εκείνο είναι το δεύτερο μεταλλικό αεροσκάφος που μπήκε σε παραγωγή και ήταν το Junkers D.I. Και για να μη μπλέκεστε, η ονοματολογία ήταν ως παρακάτω:

A - single-seat unarmed monoplane, powered by an engine of less than 150 hp (112 kW)
B - two-seat unarmed biplane, powered by an engine of less than 150 hp
C - two-seat armed biplane, powered by an engine of more than 150 hp
CL - lightweight "C" class aircraft, nimble enough to be used as fighter aircraft when armed.
D - single-seat armed aircraft, powered by an engine of more than 150 hp
E - single-seat armed aircraft, powered by an engine of less than 150 hp
F - single-seat armed triplane, powered by an engine of less than 150 hp (early use only)
G - armed biplane bomber aircraft with two or three engines (groß - "large"). These aircraft were originally designated K (see below).
J - two-seat ground attack aircraft
K - armed biplane bomber aircraft with two or three engines (Kampfflugzeug - "battle aircraft"). Later changed to G (see above).
N - two-seat night (Nacht) bomber
R - armed biplane bomber aircraft with four or more engines (Riesenflugzeug - "giant aircraft").
W - seaplanes and flying boats of all kinds. (Wasser - "water")

Φέρει την ίδια παραλλαγή και είναι και αυτό πολύ όμορφο και ιστορικό, αλλά προτίμησα το πρώτο που μπηκε σε παραγωγή. Θα έρθει και η σειρά του... Επίσης αν κάποιοι από εσάς πάτε στο αεροδρόμιο Gatow του Βερολίνου, το Junkers D.I που έχουν στο Luftwaffenmuseum είναι με λάθος (κατά 99%) παραλλαγή γκρί-πράσινο, αντί του σωστού μωβ-πράσινο. Στο ίδιο αεροσκάφος και τα δύο ailerons είναι με κλίση προς τα κάτω κάτι το οποίο οφείλεται στην απουσία των συρματόσκοινων ελέγχου και ΔΕΝ συνέβαινε στα επιχειρησιακά αεροσκάφη

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ωραίο χρωματάκι

φτιάξε κι άλλα τέτοια και θα θεσπίσουμε ειδικό βραβείο για το πιο gay (=φανταχτερό, χαρούμενο κλπ.) βάψιμο αεροπλάνου, ανεξαρτήτως κλίμακας και ιστορικής περιόδου
Να τα μας, θα μου βγει και το όνομα και θα κερδίσω το βραβείο IPMS Tsekleni ::glossa::

Spoiler (hover to show)

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 10, 2009, 05:23:02 μμ »
Ωπα ενα-ενα δεν τα προλαβαινω!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 ::salut::
Ειναι  μην βαλεις μπροστα.
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 10, 2009, 05:50:47 μμ »
Το βάψιμο της πτέρυγας καταπληκτικό και προμυνήει εξίσου καταπληκτική συνέχεια.....καλή συνέχεια λοιπόν με το υπέροχο θέμα και αεροσκάφος.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Αγιος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Θεσσαλονικη
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 10, 2009, 08:56:09 μμ »
Γιωργο μου εγω τωρα τι να πω???
Εδω και 3 χρονια περιπου σε πριζω και σε παρακαλαω να πιασεις ενα διπλανακι να το καμαροσουμε εδω μεσα και να γουσταρουμε.
Τελικα οσα διπλανα δεν εκανες αυτα τα τρια χρονια τα ξεκινησες μαζεμενα :shock: :shock: :shock:
Για την παρουσιαση, την θεματολογια και την κατασκευη εγω δεν θα πω τιποτα (με καληψαν και θα με καληπτουν και στην συνεχεια οι συναδερφοι), απλα θα σε ευχαριστησω που τελικα μου εκανες το χατηρι και μαλιστα με το παραπανω. ::salut:: ::salut:: ::salut::
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 10, 2009, 09:50:46 μμ »
Λοιπόν, μικρή πρόοδος αλλά οφείλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στην Eduard για τα σήματά της. Λίγο MicroSol και το σήμα χωρίς καν να το πειράξω έγινε ένα με την υποκείμενη ημιτονοειδή επιφάνεια χωρίς ίχνος από silvering. Μπράβο Eduard ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Και τώρα που ο πιθανός εφιάλτης εξελίχτηκε σε παιχνιδάκι, μέσα τα κεφάλια. Και έχουμε και quiz, τι χρώμα λέτε πως ηταν το cockpit του Junkers J.I;

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 10, 2009, 11:12:21 μμ »

Και τώρα που ο πιθανός εφιάλτης εξελίχτηκε σε παιχνιδάκι, μέσα τα κεφάλια. Και έχουμε και quiz, τι χρώμα λέτε πως ηταν το cockpit του Junkers J.I;

Ροζ σατινέ.... να κάνει αντίθεση με το μωβ....  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ΓΚΟΝΤΟΓΚαρε σου σφύγγω (νοερά) την χερούκλα σου.... (όσο μπορώ βέβαια, γιατέ εγώ έχω λεπτεπίλεπτα χεράκια  :mrgreen: ). Υπέροχη δουλειά μέχρι τώρα.  ::icon_thumright::

Κρυφός μου πόθος είναι να φτιάξω κι εγώ κάποτε ένα διπλάνο (ή και τριπλάνο, δεν με χαλάει).
ʼγιε Δημήτρη στο υποσχέθηκα. Κάποια στιγμή θα το κάνω (να δούμε όμως πότε θα έρθει... )
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Markpa

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Norwich
    • Shuttleworth
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 11, 2009, 12:17:14 πμ »
Για το ροζάκι του πιλοτηρίου δές παρακάτω

PER ARDUA AD ASTRA

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 11, 2009, 09:01:09 μμ »
Α μάλιστα, ο φίλος markpa βρήκε και φωτό, από το Museo Nazionale della Scienza e della Tecnica στο Μιλάνο να υποθέσω. Λοιπόν, όπως μπορείτε να δείτε το cockpit είχε το ίδιο πράσινο με την παραλλαγή, πράσινο το οποίο σύμφωνα με το:

Junkers J.I, P. M. Grosz, 1993, Albatros Productions Ltd, ISBN 0-948414-49-9

το οποίο είναι και από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο βιβλίο για το αεροπλάνο αυτό, είναι το FS34151. Αν ψάξετε λιγουλάκι θα βρείτε πως το FS34151 είναι το interior green των αμερικανών κατά το Β ΠΠ. Ετσι λοιπόν, ένα γερμανικό αεροσκάφος του 1917 έχει βαμένο το cockpit του US interior green :shock: Μάλιστα...

Προσέξτε τώρα την εξαιρετική φωτό του cockpit. Αυτό το πράγμα σε μπρούτζινο χρώμα ήταν:

1. Το κάθισμα του πιλότου
2. Ταυτόχρονα ήταν και η κεντρική δεξαμενή καυσίμου, χωρητικότητας περίπου 130 λίτρων :shock:

Στο πραγματικό αεροσκάφος έμπαιναν και κάποια μαξιλαράκια για να γίνει πιο άνετο και όπως βλέπετε ακριβώς κάτω από τα @@ του πιλότου περνούσε το σύστημα ελέγχου των πηδαλίων ύψους-βάθους. Τώρα πως αισθανόταν ο πιλότος να κάθεται πάνω σε 130 λίτρα καύσιμο δεν το γνωρίζω, πάντως οριμένες φυσικές λειτουργίες θα πρέπει να ήταν επικύνδινες... :roll:

Αποσυνδεδεμένος Markpa

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Norwich
    • Shuttleworth
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 11, 2009, 09:19:53 μμ »
  Βασικά η φωτογραφια τραβήχτηκε στο κέντρο συντήρησης του Τεχνολογικού Μουσείου του Βερολίνου όταν ήμουν εκεί υπηρεσιακά το 2007. Το Junkers βρίσκεται επι μακρύ δανεισμό απο το Μιλάνο, αν θυμάμει καλά για 15 έτη me την υποχρέωση της συντήρησης του. Σήμερα  έχει αποπερατωθεί και εκτείθεται στο μουσείο στο κέντρο του Βερολίνου. Ένα επίσης ενδιαφέρον στοιχείο του συγκεκριμένου αεροσκάφους είναι ότι σε ορισμένα στιλίδια του δικτυώματος της ατράκτου υπάρχουν σημάδια απο επίγεια πυρά. Κατασκευάστηκε στις 8,6,18 και έχει κωδικό R.92.
PER ARDUA AD ASTRA

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 13, 2009, 11:35:24 μμ »
  Βασικά η φωτογραφια τραβήχτηκε στο κέντρο συντήρησης του Τεχνολογικού Μουσείου του Βερολίνου όταν ήμουν εκεί υπηρεσιακά το 2007. Το Junkers βρίσκεται επι μακρύ δανεισμό απο το Μιλάνο, αν θυμάμει καλά για 15 έτη me την υποχρέωση της συντήρησης του. Σήμερα  έχει αποπερατωθεί και εκτείθεται στο μουσείο στο κέντρο του Βερολίνου. Ένα επίσης ενδιαφέρον στοιχείο του συγκεκριμένου αεροσκάφους είναι ότι σε ορισμένα στιλίδια του δικτυώματος της ατράκτου υπάρχουν σημάδια απο επίγεια πυρά. Κατασκευάστηκε στις 8,6,18 και έχει κωδικό R.92.
Δηλαδή τον έχεις δει από κοντά και τον έχεις αγγίξει τον γκαζοντενεκέ; Είσαι τυχερός φίλε μου!

Χίλια ευχαριστώ για τη φωτογραφία, είχα μία κάκιστης ποιότητας, η δικιά σου είναι τέλεια.

Τώρα κυκλοφοράνε κάτι φήμες πως το άλλο επιζών Junkers J.I (586/18 ή 506/18) στο National Aviation Museum, Ottawa, Canada, έχει το cockpit βαμένο RLM02. Ξέρεις κάτι, έχεις καμμία φωτογραφία; Κανείς άλλος;

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 15, 2009, 10:00:14 μμ »
Πολύ ωραίο θέμα!!!  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: έχω και εγώ το κιτακι.
Δες εδώ έχει πολύ πράμα:

http://www.wingnutwings.com/ww/6852DCF80B8206659230CF5024EF25F0
Πρώην Hartman

Tags: