Αποστολέας Θέμα: "COCKPIT ΑΣΤΡΟΜΑΧΗΤΗ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ"  (Αναγνώστηκε 12620 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος aetosjm

• Member of Air Britan Scale 1/48
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αετός Μεσσηνίας
Απ: "COCKPIT ΑΣΤΡΟΜΑΧΗΤΗ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ"
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 28, 2009, 09:59:20 μμ »
Ναι το video είναι του συγκεκριμένου F-104G στην Ικαρία.
Και με την ολοκλήρωση της μελέτης του θέματος το τελικό συμπέρασμα είναι κατα 99% οτι πρόκειται για Ολλανδικό σκάφος και τούτο τεκμηριώνεται πέραν των όσων έχω  ήδη αναφέρει παραπάνω από δύο ακόμη σημεία (βλέπε παρατιθάμενες φωτό).

1). Το κουμβίο ενεργοποίησης του Hook στο αριστερό άκρο στις φωτό είναι τοποθετημένο σε Bracket που συναντάται μόνο στα Ολλανδικά Α/φη
2). Στο πάνω αριστερό άκρο του πίνακα στα Ολλανδικά σκάφη έναι τοποθετημένο το g-meter ενώ στα Καναδικής προέλευσης το Ρολόι η Radio    Altimeter, όμως για την τοποθάτηση του g-meter μια μικρή τροποποίηση η οποία είναι εμφανής στις φωτό

Δεν μένει λοιπόν παρα κάποιος να καθαρήση καλά και να φωτογραφήση το Data Plate του καθήσματος για να μάθουμε την ταυτότητα του συγκεκρικένου σκάφους.

aetosjm ::iconairforce::

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• "Η Π.Α ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πάτρα-Μέγαρα
  • "ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ"
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 29, 2009, 10:24:30 μμ »
Αγαπητε aetosjm, καλησπερα και μπραβο σου για τις οποιες παρατηρησεις εκανες..... ::eusa_clap::

Το βιντεο στο Youtube, το εχω ανεβασει εγω, και ειναι απο το τελευταιο μου ταξιδι στην Ικαρια πριν κανα 2 μηνες..... ::icon_thumright::

Πριν 2 μερες ημουν παλι εκει, προσπαθησα να βρω αυτα που γραφεις, αλλα δεν τα καταφερα..... :oops:

Επειδη με ενδιαφερει προσωπικα πολυ, να μαθω το serial του συγκεκριμενου μαχητικου, αν μπορεις δειξε μου με καποιο τροπο, πως θα εντοπισω το Data Plate του καθισματος
για να μαθουμε την ταυτοτητα του συγκεκρικενου αεροσκαφους. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος aetosjm

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 29, 2009, 11:54:25 μμ »
Φίλε F-104G ευχαριστούμε για το εξαιρετικό video το οποίο έδωσε και το ερέθισμα για περισσότερο ψαξιμο.
Όπως ήδη ανέφερα το S/N είναι χτυπημένο στο DATAPLATE του καθίσματος το οποίο βρίσκεται κάτω από το "προσκέφαλο" βλέπε παρατηθέμενες φωτό. Στην πρώτη βλέπεις αυτό που υπάρχει μέσα σε κόκκινο πλαίσιο το  DATAPLATE και στο ύψος της κόκκινης γραμμής θα δείς το S/N (περίπου)
Στη δέυτερη φωτό ενα  DATAPLATE καθαρισμένο με το υπογραμμησμένο το S/N.
Καλή επιτυχία

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 30, 2009, 12:23:18 πμ »
Τι λες ρε φιλε.....μες τα ματια μου ηταν και δεν το ειδα..... :oops: :oops:

Υπομονη τοτε παιδια, μεχρι τον Σεπτεμβριο που θα ξαναπαω, και τοτε αν ολα πανε καλα, θα μαθουμε το πολυποθητο S/N του Αστρομαχητη..... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος aetosjm

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 30, 2009, 01:08:13 πμ »

Εντάξει μην στεναχωριέσαι δεν έγινε τίποτε τηνεπόμενη φορά.
Βέβαια, όπως ανέφερα στο αρχικό μου posting, υπάρχει DATAPLATE υπαρχει πίσω από την αρστερή κονσόλα (αν δεν έχει αφαιρεθεί) βλέπε φωτό παρακάτω (το κάθισμα εδώ είναι MB GQ7A αλλά αυτό δεν αλλάζει κατι).

Και τέλος κάτω από τον κόνο στο εμπρόσθιο διάφραγμα (αλλά αυτό προυποθέτει αφαίρεση του κόνου)

aetosjm  ::iconairforce::

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 04, 2009, 10:55:30 μμ »
Επειτα απο καιρο,ξαναπερασα απο την Ικαρια, και το γνωστο μας 104, το οποιο μας ταλαιπωρει ακομη με την ταυτοτητα του...!!!! :)
Και λεω μας ταλαιπωρει, γιατι μετα τις ορθες επισημανσεις του φιλου aetosjm, για να βρεθει το S/N, αμφιβαλω αν θα τα καταφερουμε..... :(
Και εξηγουμε το γιατι......ανεβαζοντας 2 σημερινες φωτο απο τα σημεια που μου υπεδειξε ο aetosjm, και απ'οτι φαινεται εχουν αφαιρεθει τα DATAPLATE ...!!!! :shock:
Στην πρωτη, ειναι εμφανεις η αφαιρεση του, ενω στην δευτερη, υπαρχουν 2 νουμερα τα οποια δεν ξερω τι ειναι.... ::dontknow::
Για τον κωνο του ρανταρ, ηταν αδυνατον να τον ανοιξω για να δω αν υπαρχει DATAPLATE μεσα... :oops:
Οποιαδηποτε αλλη πληροφορια, η επισημανση...δεκτη..... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος aetosjm

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 05, 2009, 04:40:29 μμ »
Φίλε Σπύρο,

Έκανες καλή δουλεια, είναι όμως πραγματι ατυχία να έχουν αφαιρεθεί και τα δυο Data Plate, διότι και στη δευτερη φωτό από το κάθησμα το έχουν αφαιρέση (άγνωστο βέβαια ποιός και γιατί, το πιθανότερο για suvernir!!!!). Ο αριθμός που διακρίνεται έιναι το P/N του  καθήσματος και δεν αφορα περαιτέρω το σκάφος που το φορούσε (βλέπε πάνω μερος φωτό από το Data Plate του καθήσματος).
Τωρα οσον αφορά τον κώνο είναι αρκετη εργολαβία και χρειάζονται δύο για να ανοίξη (δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί τελείως).

aetosjm  ::iconairforce::

Tags: f-104