Αποστολέας Θέμα: CHURCHILL A.V.R.E 1/35,TAMIYA  (Αναγνώστηκε 742 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
CHURCHILL A.V.R.E 1/35,TAMIYA
« στις: Απριλίου 11, 2009, 07:53:42 πμ »
[IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/CHURCHILL.jpg[/imgt]

Mε  αφορμη την ελευση του A.V,B.E dy A.F.V  στην 1/35 ειπα να δειξω και κατι που ειχα κανει παλια. Το σκαφος ειναι απο ΤΑΜΙΥΑ και ο πυργος απο LEGEND . Βεβαια αυτο ειναι βαση βιβλιων ...λαθος αλλα  ::dontknow:: δεν βρηκα το πληρες κιτ μετατροπης που εβγαζε η ιδια εταιρεια και που μπορεις να κανεις το  Μκ ΙΙΙ απο το Μκ VII TAMYIA. H A.F.V δινει τον ιδιο πυργο με το Μκ ΙΙΙ {το εχω αλλα δεν το εκανα..ακομα  ::bad_01:: ] ΤΑ περισσοτερα A,V,R.E εχω δει ακομα και μεταπολεμικα εχουν τον πυργο της LEGEND αν και δε λεει κατι αυτο Γενικα το θεμα CHURCHILL I II III IV V VI VII ειναι χαωδεις  και παει λεγοντας Αν καποιος θελει να κανει την... σειρα ::eusa_whistle:: μαλλον πρεπει να αλλαξει κλιμακα,  :mrgreen:  :twisted: οπω

ς ο φιλος που μας παρουσιαζει τα ωραια ::salut:: μικρα Τωρα το κιτ τοποθετειται καπου στην Νορμανδια 44 Τωρα αν ... οι Αγγλοι βαλανε τον πυργο του Μκ ΙΙΙ σε σασι Μκ VII  :oops:
... Iισως καμμια Ιταλια..
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Απ: CHURCHILL A.V.R.E 1/35
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 13, 2009, 09:28:03 πμ »
Ό "φίλος που κάνει τα μικρά", λέει:

Ο συνδυασμός πήγμα Mk VII με πύργο Mk IV, δεν υπήρξε σαν τύπος παραγωγής. Ισως έπαιξε σαν battlefield conversion, αλλά σε καμιά περίπτωση σαν "επίσημος τύπος". Εγώ πάντως δεν έχω δει φωτο με αυτό το συνδυασμό. Αντίθετα έπαιξε ο ανάποδος συνδυασμός δηλ. πήγμα Mk III (ή άλλο παρόμοιο), με πύργο Μk VII (λεγόταν Mk IX, MkX, Mk XI ανάλογα με ποιό πήγμα είχε χρησιμοποιηθεί). Επιπλέον τα ΑVRE είχαν διαφορετική θυρίδα γεμιστή (συρταρωτή), για να μπορεί ο δυστυχής αυτός νέος να βγαίνει και να γεμίζει την κανόνα.

Για να το σώσεις τώρα:
1) Χρησιμοποίησε τον πύργο της Tamiya με το πυροβόλο από το Centaur της ίδιας εταιρείας και φτιάχνεις το Mk VIII. Φτιάχτηκαν περίπου 60 από αυτά.
2) Αν επιμένεις να φτιάξεις AVRE, θα πρέπει να αλλάξεις την αριστερή θυρίδα και να χρησιμοποιήσεις τον πύργο της Tamiya για μεταπολεμικό AVRE (προσοχή: ΔΕΝ πήγαν στην Κορέα).

Τον πύργο της Legend, φύλαξέ τον για το Mk III της AFV Club για να φτιάξεις Μk IV, Mk V, Mk VI ή AVRE του Β' ΠΠ.

Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, στείλε ΠΜ στο Modelclub

Ελπίζω να βοήθησα και συγγνώμη για το ανελέητο ::mastigoma::
ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
Απ: CHURCHILL A.V.R.E 1/35
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 13, 2009, 11:32:55 πμ »
 :D Λοιπον μικρε αδελφε το Μκ VII με το 85mm howitzer το σκεπτηκα και εγω αλλα τοτε που μου μου ηρθε η εμπνευση  ::noidea:: αυτα ειχα στην διαθεση μου  :? οπως λεω δεν βρηκα το πληρες σετ της legend για να το κανω σωστο. Σε καθε περιπτωση σωστο το σχολιο σου παντως. Βεβαια παιρνω και το νεο A.V.R.E by A.F.V. και καθαριζω  :mrgreen: αλλα καταβαλω προσπαθειες να μην μεγαλωνω το στοκ μου γιατι ειναι....πολυ μεγαλο  ::077devil:: Καλη δυναμη με τα μικρα πλην ωραια A.V.R.E  ::salut::
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Tags: