Στη γιορτή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίττας της IPMS και την ώρα που φεύγαμε με πλησίασε ο Λάμπρος (Lman) και μου χάρισε ένα βελτιωτικό της AIRES που είχε κερδίσει στη κλήρωση. Καθώς ήμουν έτοιμος να ξεστομίσω «μπούρδα» με πρόλαβε ο Νικόλας (nino1969) και μου εξήγησε ότι αφορούσε σετ μετατροπής του οχήματος σε Holzgas, παραγωγή αερίου με καύση ξύλου. Ειλικρινά δεν ήξερα ότι υπήρξαν και...τέτοια. Του αφιερώνω λοιπόν αυτή τη κατασκευή!!! Λάμπρο ευχαριστώ και πάλι

Στη Γερμανία, η έρευνα σχετικά με τη χρησιμοποίηση των εναλλακτικών μορφών καυσίμων για τα οχήματα εσωτερικής καύσεως άρχισε στη πραγματικότητα το 1941. Μια από τις επιτυχέστερες εναλλακτικές λύσεις ήταν η χρήση της καύσης ξύλων για τη παραγωγή κινητηρίου αερίου και μέχρι το τέλος του πολέμου περισσότερες από 200.000 μονάδες είχαν παραχθεί. Μάλιστα στην τότε κατειλημμένη Δανία σχεδόν όλα τα πολιτικά μέσα μεταφοράς στηρίχθηκαν στη καύση ξύλου για τη παραγωγή κινητηρίου αερίου.
Λόγω της έλλειψης καυσίμων εκείνη τη περίοδο με παράγωγα του πετρελαίου κυρίως κινούντο οχήματα και άρματα που βρίσκονταν στα μέτωπα του πολέμου.
Σας παραθέτω ένα σχεδιάγραμμα που φαίνεται πως γινόταν αυτή η με καύση παραγωγή κινητηρίου αερίου. (Πληροφορίες εδώ : [wiki=]http://en.wikipedia.org/wiki/Wood_gas [/wiki])

Και μία φωτό του αντίστοιχου οχήματος

Στην κατασκευή θα χρησιμοποιηθούν τα παρακάτω κιτ:

Το κιτ της AIRES εκτός από τα κομμάτια ρητίνης είναι πλούσιο και σε βελτιωτικά p.e.
Επίσης δίνει και ρητινένια «ξυλεία» η οποία θα φορτωθεί στο trailer της Ιtaleri.
Η κατασκευή ξεκίνησε και ορίστε μια μικρή γεύση:

Η συνέχεια σύντομα