Αποστολέας Θέμα: Κυανοκρυλική κόλλα σε καλύπτρα?  (Αναγνώστηκε 4318 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος amyntas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Κοζάνη
  • modelclub.gr
Κυανοκρυλική κόλλα σε καλύπτρα?
« στις: Μαρτίου 17, 2009, 11:06:35 μμ »
Ρε παιδια, μια βοήθεια.Πώς καθαρίζουμε ένα διαφανές πλαστικό (καλύπτρα) που έχει θολώσει από Logo?Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απ: Κυανοκρυλική κόλλα σε καλύπτρα?
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 17, 2009, 11:41:22 μμ »
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να καθαρίσει.

Θα πρέπει να βρεις άλλες εναλλακτικές λύσεις για να ξεπεράσεις το πρόβλημα.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 17, 2009, 11:51:50 μμ »
πές μας τον τύπο της καλύπτρας και το μέγεθος της θολούρας αν και όπως έγραψε ο Στέλιος είναι δύσκολα τα πράγματα
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 18, 2009, 12:12:48 πμ »
Το βλεπω οπως  σωστα ειπαν και τα αλλα παιδια απο πολυ εως  παρα πολυ δυσκολο να μπορεις να κανεις κατι.
Σου εχω ομως μια προταση για να μην την ξαναπαθεις. Βαλε λιγο απο την  κυανοκρυλικη κολλα  που θα χρησιμοποιησεις  σε ενα "πιατακι". Αστην κανενα εικοσαλεπτο να αεριστει. Με αυτο τον τροπο διαλυονται οι πιο πολλοι ατμοι της κολλας. Οταν τη χρησιμοποιησεις για κολληση δεν νομιζω να εχεις προβληματα, τουλαχιστον εγω τα εχω περιορισει. Το διαβασα σε  καποιο ξενογλωσσο μοντελιστικο περιοδικο πριν  καμποσο καιρο. Αντε και καλη τυχη...

Αποσυνδεδεμένος amyntas

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 18, 2009, 12:36:34 πμ »
Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις υποδείξεις σας.Λοιπόν, τώρα θα σας κουφάνω!Το πρωί στην Φλώρινα από ένα μοντελιστικό μαγαζί αγόρασα σε πολύ καλή τιμή μία μινιατούρα του κοκπιτ του F-15C στην 1/6!Ναι καλά διαβάσατε από την Elite force της σειράς Aviator.Το μόνο κακό είναι ότι η καλύπτρα η οποία είναι τεράστια δεν κολλήθηκε σωστά από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος με αποτέλεσμα να φαίνεται θολούρα σε κάποια σημεία.Κάποιος μου είπε ότι μπορεί να φύγει με ασετόν.Θα δοκιμάσω.Πάντως το κόκπιτ είναι φανταστικό.Μέχρι και τα όργανα ανάβουν εσωτερικά με μπαταρία.Θα προσπαθήσω να ανεβάσω σύντομα φωτό...

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 18, 2009, 12:55:50 πμ »
αν περνουσες λιγο γυαλιστερο βερνικι επανω στη θολουρα ισως ? το ασετον το φοβαμαι μηπως και θολωσει περισσοτερο

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 18, 2009, 01:27:26 πμ »
Να προτείνω κάτι; Δοκίμασέ το πρώτα σε ένα άλλο κομμάτι πλαστικό ή μία άλλη, παλιά καλύπτρα:

Τρίψιμο με ντουκόχαρτο, πολύ λεπτό. Κλασικά ξεκίνα από 1000-άρι ας πούμε και φτάσε μέχρι όσο βρεις.
Μετά πάρε μία αλοιφή που λέγεται wenol, είναι σε ένα κόκκινο σωληνάριο. Είναι για γυάλισμα ασημικών, ανοξείδωτων κτλ. Μετά, πάρε ένα κομμάτι τζιν και σκίστη στο τρίψιμο. Τέλος ένα χέρι armor all, γυαλιστικό πλαστικών αυτοκινήτων.

Λογικά αυτό θα την κάνει καλύτερη και από καινούρια. Αυτή τη μέθοδο ακολουθούσα πριν χρόνια για να εξαφανίζω την αντιαισθητική γραμμή του καλουπιού σε κάτι F-16 που έφτιαχνα. Δοκίμασέ το, δεν χάνεις τίποτα. Αλλά σε άλλο διαφανές πρώτα, μη γίνει χάλια και βρω κανένα μπελά.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 18, 2009, 04:51:42 πμ »
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,413.0/highlight,ΓΥΑΛΙΣΜΑ+ΚΑΛΥΠΤΡΑΣ.html

και για μετα το γυαλισμα..... παρκετίνη ή future  τα βουτάς μέσα και τελος.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα...Ostfront
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 18, 2009, 09:00:16 πμ »
Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις υποδείξεις σας.Λοιπόν, τώρα θα σας κουφάνω!Το πρωί στην Φλώρινα από ένα μοντελιστικό μαγαζί αγόρασα σε πολύ καλή τιμή μία μινιατούρα του κοκπιτ του F-15C στην 1/6!Ναι καλά διαβάσατε από την Elite force της σειράς Aviator.Το μόνο κακό είναι ότι η καλύπτρα η οποία είναι τεράστια δεν κολλήθηκε σωστά από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος με αποτέλεσμα να φαίνεται θολούρα σε κάποια σημεία.Κάποιος μου είπε ότι μπορεί να φύγει με ασετόν.Θα δοκιμάσω.Πάντως το κόκπιτ είναι φανταστικό.Μέχρι και τα όργανα ανάβουν εσωτερικά με μπαταρία.Θα προσπαθήσω να ανεβάσω σύντομα φωτό...

Το ασετόν όντως διαλύει την κυανοακρυλική κόλλα. Δοκίμασέ το με πολύ προσοχή. Το ασετόν φρόντισε να είναι "καθαρό" και όχι αυτό που ξεβάφουν τα νύχια, γιατί περιέχει και άλλες ουσίες, όπως γλυκερίνη κλπ και δεν θα κάνει δουλειά
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα...Ostfront
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 18, 2009, 09:06:27 πμ »
και μην το ξεχάσω, προκαλεί θολούρα που δεν οφείλεται στην ακετόνη, αλλά στα υπολείμματα της κόλλας (κι αυτό γιατί η ακετόνη είναι πολύ πτητική ουσία) τα οποία δεν έχουν φύγει τελείως και πολύ απλά έχουν διαλυθεί από την ακετόνη. Βάλε επιπλέον ακετόνη και νομίζω η θολούρα θα φύγει (ή δοκίμασε να την τρίψεις με ένα μαλακό πανί). Κάτι παρόμοιο έχω πάθει με τη βιτρίνα μου (από plexiglass), όταν δοκίμασα να την ξαναφτιάξω και έβγαλα την κόλλα από τις ενώσεις με ακετόνη...
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 18, 2009, 11:33:43 μμ »
Viacol της Saratoga ή LogoRemover της UHU κάνουν τις τύπου logo απλά νερό  :wink: :wink: :wink: Ομως βρωμοκοπάνε σαν κουνάβια  :? :? Μετά με καθαρό πανάκι τρίψε μέχρι να φύγει η υγρασία που "αφήνουν"  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος BLACK SHEEP

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Σουρλής Γιώργος
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 18, 2009, 11:45:54 μμ »
Viacol της Saratoga ή LogoRemover της UHU κάνουν τις τύπου logo απλά νερό  :wink: :wink: :wink: Ομως βρωμοκοπάνε σαν κουνάβια  :? :? Μετά με καθαρό πανάκι τρίψε μέχρι να φύγει η υγρασία που "αφήνουν"  :wink: :wink:

Παναγιώτη που τα βρίσκουμε αυτά;  ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 18, 2009, 11:51:03 μμ »

Παναγιώτη που τα βρίσκουμε αυτά;  ::dontknow::

...μόνο στου Παναγιώτη! ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

πέρα απο την πλάκα σε Carefour αλλά φυσικά κυκλοφορεί σε μοντελιστικά καταστήματα (τουλάχιστον εδώ στην Θεσ/νίκη) αντίστοιχος debonder. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος amyntas

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 20, 2009, 07:25:51 μμ »

Όταν λες τις κάνουν απλά νερό τί εννοείς?

Αποσυνδεδεμένος amyntas

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 20, 2009, 07:32:12 μμ »
και μην το ξεχάσω, προκαλεί θολούρα που δεν οφείλεται στην ακετόνη, αλλά στα υπολείμματα της κόλλας (κι αυτό γιατί η ακετόνη είναι πολύ πτητική ουσία) τα οποία δεν έχουν φύγει τελείως και πολύ απλά έχουν διαλυθεί από την ακετόνη. Βάλε επιπλέον ακετόνη και νομίζω η θολούρα θα φύγει (ή δοκίμασε να την τρίψεις με ένα μαλακό πανί). Κάτι παρόμοιο έχω πάθει με τη βιτρίνα μου (από plexiglass), όταν δοκίμασα να την ξαναφτιάξω και έβγαλα την κόλλα από τις ενώσεις με ακετόνη...

Επίσης κάτι άλλο.Τί είναι τελικά αυτήν η ακετόνη και πού την βρίσκουμε?Με οδοντόπαστα θα επιχειρούσατε?Ευχαριστώ παιδιά.