Λοιπόοοοοοοον ... καλή βδομάδα.

Επανέρχομαι μετά από πολύ καιρό, μια και η ενασχόλησή μου με ένα "μοντέλο" σε κλίμακα 1:1 εδώ και σχεδόν 3 μήνες δε μου έχει αφήσει ούτε ελεύθερο χρόνο αλλά ούτε και μυαλό (δεν είχα και πολύ άλλωστε

)! Αναφέρομαι στην κόρη μου

και στην εξαιρετική της ικανότητα να "φθείρει" πάνες, να πίνει γάλα και να με κρατά wrapped around her little finger!!! Τι να γίνει, αυτή θα είναι η ζωή μου από 'δώ και πέρα. Μη σας κουράζω άλλο με μη μοντελιστικά θέματα, ας περάσω στην ουσία.
Εδώ και 20 περίπου μέρες, αφού σιγά-σιγά ξαναμπήκα σε ένα ρυθμό (εντελώς διαφορετικό από πρίν) είπα να ξαναπιάσω τα εργαλεία μπας και κάνω καμιά δουλειά. Όπως σχεδίαζα τα βουνά του Ολύμπου και ξανάβλεπα τις ρίγες του Τίγρη στα κάθετα σταθερά των δύο μοντέλων, κάτι δεν πήγαινε καλά. Διαπίστωσα ότι υπήρχαν διαφορές στην επιφάνεια του κάθετου σταθερού μεταξύ των εκδόσεων F-104C και F-104G. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισα να κάνω τη μετατροπή (για την ώρα μόνο στο κάθετο σταθερό).
Τυχαία ξεκίνησα από το κομμάτι του Ολύμπου. Βρέθηκαν σχέδια των δυο εκδόσεων και ακολούθησε μεγένθυσή τους σε κλίμακα 1:18.

Κόπηκε το πίσω τμήμα με το πηδάλιο και κολλήθηκε σύμφωνα με το σχέδιο για την έκδοση G.

Για την ένωση χρησιμοποιήθηκε εποξική κόλλα και ένα κομμάτι διαφανές πλαστικό που βρέθηκε πρόχειρο μέχρι να έρθουν τα φύλλα πλαστικού απ'το e-bay. Ευτυχώς το κάθετο σταθερό αποτελείται από δύο κομμάτια (δεξί-αριστερό) που ενώνωνται σαν σάντουϊτς, έτσι το διαφανές κομμάτι χώθηκε και κολλήθηκε ανάμεσα για να ενισχυθεί η μετατροπή! Ελπίζω να μην έκανα πατάτα, μια και είναι η πρώτη μου μετατροπή!

Στη συνέχεια, αφού ήρθαν και τα φύλλα πλαστικού, μετρήθηκε το κενό και κόπηκε κατάλληλα φύλλο πάχους 2mm για κάθε πλευρά, το οποίο και κολλήθηκε.

Με τρυπανάκι, έγινε τρύπα στην άκρη και κολλήθηκε μια "πρόκα", η οποία στη συνέχεια θα αποτελέσει τη βάση για το τελείωμα της "ουράς". Γύρω της θα χτιστεί το κομμάτι που λείπει για την έκδοση G. Στοκάρισμα και αναμονή να στεγνώσει και να βρώ χρόνο για τη συνέχεια.

Στα φτερά διαπιστώθηκαν σημάδια από το καλούπι στις κάτω επιφάνειες αλλά και κενά στην ένωση των ακροπτερύγιων δεξαμενών, οπότε το λόγο είχε ο στόκος.

Στόκος χρησιμοποιήθηκε και θα χρησιμοποιηθεί κι άλλο σε μερικά ακόμα σημεία της ατράκτου.

Έπεται συνέχεια μόλις βρώ χρόνο (ελπίζω όχι σε 3 μήνες

). Σχόλια-προτάσεις-συμβουλές

καλοδεχούμενα και ευπρόσδεκτα μια και πρώτη φορά κάνω κάποια μετατροπή και χρειάζομαι βοήθεια, άλλωστε θεωρώ τον εαυτό μου αρχάριο. Ό,τι ξέρω είναι από αυτά που έχω διαβάσει εδώ στο forum και να'στε καλά για τις κατασκευές σας, παίρνω ιδέες και αποκτώ κίνητρο να συνεχίσω.
Μιχάλης