Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους σας
Αφού λοιπόν την έκανα την πατάτα και ποστάρησα δικό μου θέμα μέσα στο θέμα άλλου φίλου, και αφού ζητήσω για μια ακόμα φορά συγγνώμη από όλους, σας αντιγράφω εδώ τα όσα έγραψα και στο προηγούμενο θέμα ("Churchill Avre καλύτερο από του Nick2" που ξεκίνησε ο gkontog)
Αντιγραφή:
Λοιπόν φαίνεται ότι τα κατάφερα επιτέλους να ανεβάζω φωτογραφίες. Ας είναι καλά ο Σταύρος.
Όπως είχα πει λοιπόν και πριν από κανένα μήνα, αυτό είναι το δικό μου AVRE. Βασίζεται στο Churchill Mk III της Italeri και έχει τις εξής παρεμβάσεις:
Ο πύργος του Mk IV καθώς και τα πλαϊνά στηρίγματα είναι από ρητίνη της Modeltrans
Το Petard είναι από μπρούντζο και φτιάχτηκε από ένα φίλο στον τόρνο
Τα παρελκόμενα του Petard είναι από φύλλο πλαστικού, συρματάκια και άλλα homemade υλικά.
Η φασίνα είναι από ξυλαράκια σκούπας
Τέλος όσοι είναι εξοικιωμένοι με το μοντέλο της Italeri θα παρατηρήσουν ότι λείπουν τα καλύμματα από τους εμπρός οδοντωτούς τροχούς. Το σημείο αυτό ανακατασκευάστηκε από φύλλο πλαστικού και απαίτησε πολύ δουλειά που έπρεπε να επαναληφθεί τέσσερις φορές (καλά να πάθω αφού το ήθελα σε 1/72 - δεν μου έκανε το 1/76).
Μικρές παρεμβάσεις έγιναν στη γέφυρα ώστε να αποκτήσει το σωστό πλάτος
Τέλος η φιγούρα είναι της Milicast
Τέλος αντιγραφής" (έγιναν κάποιες διορθώσεις)
Και για να απαντήσω στις ερωτήσεις του Nick2:
Τα "συρματόσκοινα" είναι από κλωστή ραψίματος. Το βάρος της γέφυρας είναι τέτοιο που φροντίζει να κρατάει την κλωστή τεντωμένη. Για να αποφύγω τα ξέφτια πέρασα την κλωστή με superglue σε οριμένα σημεία (κυρίως μεταξύ των τροχαλιών).
Το βάψιμο έγινε (ως συνήθως) με πινέλλο και χρώματα Vallejo (Russian Uniform TD). Το σκόνισμα και το λάσπωμα είναι με στεγνό πινέλλο και wash, με διάφορα γαιώδη και χακί χρώματα της ίδιας εταιρίας.
Και τέλος φίλε Nick2: Ναι το θέμα Churchill το έχω όντως ψάξει πολύ. Ίσως κάποιοι από εσάς θυμούνται την¨"οικογένεια" Shermans που είχα "κατεβάσει" σε παλιότερη έκθεση της IPMS. Στην παρούσα φάση ετοιμάζω την οικογένεια των Churchills (έχω ήδη 13 μοντέλλα έτοιμα), έτσι αναγκαστικά έχω ρίξει πολύ διάβασμα για το ρημάδι αυτό.
Ελπίζω να σας αρέσει και αν βρείτε χρόνο περιμένω τα σχόλιά σας