Modelclub.gr Φόρουμ

ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ => Sci-Fi/Space => Μήνυμα ξεκίνησε από: Pz-Panos στις Αύγουστος 31, 2007, 03:35:08 πμ

Τίτλος: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: Pz-Panos στις Αύγουστος 31, 2007, 03:35:08 πμ
Το έτος 2199 η ζωή στη Γή απειλούνταν με αφανισμό από τον μυστηριώδη πλανήτη Γκάμιλον (Gamilon). Στα μέσα του εικοστού πρώτου αιώνα, αυτό το μυστηρώδες αστρικό έθνος, από έναν πλανήτη πολύ μακριά από το δικό μας ηλιακό σύστημα, κήρυξε τον πόλεμο στην Γή. Βομβάρδισαν την Γή με θανατηφόρες πλανητικές βόμβες.

Η επιφάνεια της Γής έγινε μη κατοικήσιμη, καθώς η θανατηφόρα ραδιενέργεια που εκλύθηκε από τις βόμβες κάλυψε τον κόσμο. Οι άνθρωποι μπορούσαν να επιβιώσουν μόνο μετοικώντας σε υπόγειες πολιτείες, μίλια κάτω από την επιφάνεια της Γής και ενωμένοι να αντισταθούν εναντίον του κοινού εχθρού. Όμως, οι Στόλοι Αμύνης της Γής εξολοθρεύονταν ο ένας μετά τον άλλον. Δεν υπήρχε αποτελεσματική άμυνα ενάντια στον βομβαρδισμό. Οι Γκάμιλονς (Σημ.: τι όνομα και αυτό! :lol: ) δεν δέχονταν τίποτα λιγότερο από μια ολοκληρωτική και άνευ όρων παράδοση της Γής, αλλά η Γήινη Διοίκηση δεν υπέκυπτε και οι Γκάμιλονς συνέχιζαν την ποιλιορκία τους. Με αυτό τον ρυθμό, σε ένα έτος όλη η ζωή στη Γή θα εξαφανιζόταν καθώς η ραδιενέργεια εισχωρούσε βαθύτερα μέσα στον πλανήτη.

Αλλά μια μέρα (των ημερών  :mrgreen: ) ένα μυστηριώδες διαστημόπλοιο κατέπεσε στον Άρη μεταφέροντας ένα μήνυμα από την Βασίλισσα Στάρσα (Starsha) του πλανήτη Ίσκανταρ (Iskandar) που βρισκόταν 148.000 έτη φωτός μακριά, στο Μέγα Νεφέλωμα του Μαγγελάνου. Η Βασίλισσα προσέφερε τον "Κοσμικό Καθαριστή Δ" (Cosmo-Cleaner D ή Cosmo DNA) μια μηχανή που μπορούσε να απαλλάξει τη Γή από τη θανατηφόρα ραδιενέργεια! Στο διαστημόπλοιο αυτό παρείχε και τα σχέδια για μια μηχανή που έπιανε ταχύτητες πέραν αυτής του φωτός για διαπλανητικά ταξίδια.

Έτσι, ο πλανήτης Ίσκανταρ ήταν ο μεγάλος στόχος για τους ανθρώπους. Όμως, η τεράστια απόσταση που τον χώριζε από τη Γή ήταν ένα φαινομενικά ανυπέρβλητο εμπόδιο, ειδικά σε μια εποχή που ο άνθρωπος δεν είχε ξεπεράσει ακόμη τα όρια του ηλιακού του συστήματος. Θα ήταν δυνατόν να ταξιδέψει κανεις ως εκεί και να επιστρέψει μέσα σε ένα γήινο έτος; Οι κάτοικοι της Γής εντοπίζουν και μυστικά μετατρέπουν το ναυάγιο του παλιού ιαπωνικού θωρηκτού Yamato σε ένα τεράστιο διαστημόπλοιο και χάρη στα σχέδια που είχε στείλει η Βασίλισσα Στάρσα, το εξόπλισαν με έναν πανίσχυρο κινητήρα που έδινε και την ενέργεια στο μεγάλο υπερ-όπλο του σκάφους, το "Όπλο Κυματικής Ενέργειας"-------------------------------------------------------------------------------------


Καλωσορίζω τους φίλους της Ιαπωνικής σειράς anime [wiki=]Space_Battleship_Yamato[/wiki]  (宇宙戦艦ヤマト, Uchū Senkan Yamato), γνωστής ως Star Blazers στην Αμερική (όπου το σκάφος μετονομάστηκε σε Argo)  και ως "Διαστημόπλοιο ΑΡΓΩ" στην ελληνική τηλεόραση στις αρχές της δεκαετίας του '80.

Για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να πάρουν μια ιδέα οι νεότεροι ιδού και μερικά βιντεάκια περί τίνος πρόκειται. Διάλεξα μόνο τα διάφορα κλιπάκια τίτλων έναρξης διότι γενικά υπάρχουν πολλά στο Youtube, αλλά και επειδή η μουσική των τίτλων είναι ωραία, μάλλον γνωστή και φαντάζομαι θα δημιουργήσει όμορφες συνειρμικές σκέψεις και αναμνήσεις σε όσους το παρακολουθούσαν ως παιδιά  ::icon_thumright:: :
Η (σουρεαλιστική λίγο) ανάδυση από τα νερά του ωκεανού....

..κυκλοφορεί και σε παιχνίδι για PS2 :    (με καλύτερα "γραφικά" βέβαια)

Μερκά στοιχεία για το τι πραγματεύεται όλη αυτή η ιστορία (πέρα από την εισαγωγή στην υπόθεση με την 1η σειρά, όπως παρουσιάστηκε στην αρχή του θέματος) :

http://www.desslok.com/main.htm                 (Βασική Ιστοσελίδα)

http://www.desslok.com/INFO/storyint.htm     (Εισαγωγή στην ιστορία)

http://www.desslok.com/INFO/history.htm      (Περιγραφή της ιστορίας της τηλεοπτικής σειράς και ταινιών)


Βασικό οπλικό σύστημα του Yamato (Αργώ) είναι το κανόνι κυματικής ενέργειας ([wiki=]Wave_motion_gun[/wiki]) το οποίο βλέπετε εν δράσει εδώ:

και μια σχετική "τεχνική" επεξήγηση της λειτουργίας του βρίσκεται και εδώ:

http://www.desslok.com/INFO/tech.htm


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Με αφορμή την είσοδό μου αισίως στην δεύτερη χιλιάδα μηνυμάτων στο Modelclub.gr και προς τιμήν του Cpt. Avatar, που είχα διαλέξει ευθύς εξαρχής και για δικό μου....avatar στο forum, και που ράτησα πιστά έως και σήμερα (και ας μην έχει καμμία σχέση με Panzers) έκανα προ ημερών μια έρευνα στο ebay και βρήκα το κάτωθι μοντέλο της Bandai σε κλίμακα 1/700, το οποίο και αποφάσισα να αποκτήσω με συνοπτικές διαδικασίες (δεν προσφερόταν σε δημοπρασία αλλά σε άμεση αγορά).

Υπάρχουν και άλλα κιτ του ιδίου σκάφους (και όλα από την ίδια εταιρεία  :) ) σε 1/700 και 1/500, ακόμη και μια νέα κυκλοφορία στην.....1/350 σεβαστών διαστάσεων και γεμάτο με ήχους, led, fiber-optics, κλπ., αλλά και αυτό που θα δείτε παρακάτω είναι εξίσου καλό και -κυρίως- ιδανικό σε διαστάσεις για μια καλή παρουσία που να δείχνει κάτι και να χωράει και σε κάποιο ράφι.  :mrgreen:

Ιδού το κιτ με τα πλαίσιά του:


Δεν γνωρίζω πότε θα το βάλω μπροστά, διότι προέχουν άλλα σχέδια και κιτ που βρίσκονται σε διάφορα στάδια ολοκλήρωσης, και θέλω να δω αν είναι εύκολο να το "φωτίσω" κιόλας. Πάντως επειδή δεν φαίνεται να παρουσιάζει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, πιστεύω ότι όταν το ξεκινήσω, θα τελειώσει σχετικά γρήγορα. Ελπίζω να τα καταφέρω και να είναι έτοιμο για την έκθεση. Θα υπάρχει ενημέρωση για παν ενδεχόμενο.

Ευχαριστώ για την προσοχή και τον χρόνο σας.
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: mmaker στις Αύγουστος 31, 2007, 07:07:49 πμ
Κάνε μας τέτοια,και έχω στα άμεσα σχέδια μου έναν scratch Φοίνικα απ την Μάχη των Πλανητών!
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: OANNHSEA στις Αύγουστος 31, 2007, 07:44:20 πμ
Mπράβο Avatar γαι την πρωτοτυπία!!! ::icon_thumright::
Μήπως και έχει βρει κα κάνα κατάστημα που να έχει DVD με τα επεισόδια της σειράς;
Δοκίμασα πριν από 4 χρόνια αλλά απέτυχα.

Εγώ θα ήθελα το σκάφος των σκιών από το Β5 αλλά το έχω βρει μόνο σε ρητίνη από ένα garage maker στην Αμέρικα σε τρελλή τιμή... Για να δούμε το μέλλον...
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: Περικλής στις Αύγουστος 31, 2007, 08:26:57 πμ
Τρομερο ποστ φιλε μου!!!!!

Τι μου θυμησες τωρα!!!!!!!!!!!!

Απειρες ωρες στην τοτα ασπρομαυρη τηλεοραση..... αργησαμε να παρουμε εγχρωμη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κλαη συνεχεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τίτλος: Απ: ?? YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: Corto στις Αύγουστος 31, 2007, 09:43:27 πμ
Πάνo, τι αναμνήσεις έφερες στο μυαλό μου - ακόμα μια σειρά κινουμενων σχεδίων που με έκανε να θέλω να γίνω animator ενώ η μάνα μου μου φώναζε να κλείσω τη τηλεόραση και να κάνω τα μαθηματικά μου... :mrgreen:
Ειδικά, μου άρεσαν οι εκρήξεις και τα ειδικά εφέ στη σειρά αυτή! Εύχομαι να το δούμε σύντομα φτιαγμένο!
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: ramfighter στις Αύγουστος 31, 2007, 10:37:11 πμ
Θα γίνει φοβερό θέμα. Μπράβο Πάνο. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: CNCman στις Σεπτέμβριος 03, 2007, 03:18:04 μμ
Τρελένομαι με κάτι τέτοια θέματα!
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: OANNHSEA στις Σεπτέμβριος 11, 2007, 07:42:02 πμ
Pz-Panos
Από που το πήρες το μοντέλο και σε ποιά τιμή (μαζί με τα μεταφορικά),
Επίσης μήπως είδες να υπάρχει και το σκάφος του captain Harloc σε αυτή την κλίμακα;
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: ramfighter στις Σεπτέμβριος 12, 2007, 10:38:17 πμ
Pz-Panos
Από που το πήρες το μοντέλο και σε ποιά τιμή (μαζί με τα μεταφορικά),
Επίσης μήπως είδες να υπάρχει και το σκάφος του captain Harloc σε αυτή την κλίμακα;
::spam_emoticon::
PZ συγγνώμη για το σπαμ αλλά το γράφω δημόσια γιατί μπορεί να ενδιαφέρει και άλλο κόσμο.
Captain Harloc είχε βγάλει η ..... Atlantic και μάλιστα 3 κιτ :!: Δύο κιτ με φιγουρες σε κλιμακα  32> >48 (οπου μάλιστα η μπέρτα του captain δινόταν σε ξεχωριστό κομμάτι) και ένα 3ο σπανιότατο κιτ που ήταν το διαστημόπλοιο του.
Σε die-cast το βγάζει κλασσικά η aoshima - που δεν εισάγεται στην Ελλάδα  :( :( -
και κατι μου λέει οτι γιαυτό πρέπει να ψάξεις όχι σε κατάστημα μοντελισμού αλλά σε κανένα forbidden planet.
Στο starshipmodeler αναφέρει και το παράτω κιτ ρητίνης:
http://www.starshipmodeler.com/other/oc_blue.htm

Δεν εχω ψωνίσει ποτέ απο Αμερική για να ξερω περισσότερα..
Το σίγουρο είναι οτι οτι και να βρείς θα είναι πανάκριβο :cry: :cry:
 ::offtopic::
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: OANNHSEA στις Σεπτέμβριος 12, 2007, 10:56:44 πμ
ramfighter,
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, αλλά η φωτογραφία που έβαλες είναι το παλιό σκάφος του Harloc, αυτό με το οποίο πολεμούσε στον πόλεμο.
Εγώ ψάχνω το σκάφος που είχε μετά την κατάληψη της γης. Το έχω βρει σε κλίμακα 1/2400 ή 1/1600 αλλά εγώ το ψάχνω στην 1/700...
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: Pz-Panos στις Σεπτέμβριος 13, 2007, 04:26:04 πμ
Κατ'αρχάς ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια και χαίρομαι που ουμηθήκαμε μαζί λίγο από την παιδική μας ηλικία (πρόσφατα δηλαδή  :mrgreen: ).

Ελπίζω όταν το φτιάξω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες και να βλέπεται σαν κιτ.

Γιώργο, Φοίνικα; Τι λες τώρα....για σκέψου το να το αρχίσεις σιγά-σιγά, άντε ντε, θα είναι και μια αλλαγή από τα συνήθη!

ΟΑΝΝΗSEA (σόρρυ αλλά δεν θυμόμουν το όνομά σου) για dvd της σειράς δεν έχω δει καθόλου, αλλά σίγουρα μια έρευνα σε ξένα site ή και στο ebay όλο και κάτι θα αποφέρει. Αν όχι, προτείνω μια έρευνα στα διάφορα torrent sites για download. Θα κοιτάξω να δω αν βρεθεί κάτι. Τελευταία λύση, βέεβαια, το Youtube και ένα προγραμματάκι αποκωδικοποίησης flash videos ή/και ένα flv player.

Από ebay.com : (μόνο που λογικά θα είναι area 1)

http://dvd.search.ebay.com/star-blazers_DVD-HD-DVD-Blu-ray_W0QQ_trksidZm37QQcatrefZC12QQfromZR10QQfsooZ1QQfsopZ1QQftrtZ1QQftrvZ1QQsabfmtsZ1QQsacatZ617QQsaobfmtsZinsifQQsaprchiZQQsaprcloZ
Από Βabylon5 τα μόνα κιτ που βρήκα (ναι, κοίταξα και για αυτά τότε που βρήκα το Yamato) ήταν μόνο κάποια Starfury μαχητικά και το ίδιο το B5. Σκάφη των σκιών δεν είδα (ακόμη).

Το κιτ το βρήκα στο ebay, ήρθε από Hong Kong και κόστισε USD 24 + 16 (USD 40 σύνολο). Η πληρωμή έγινε μέσω Paypal.

Δες εδώ για άλλα κιτ από τον ίδιο πωλητή: http://stores.ebay.de/Hobby-Summit


Για τον Cpt. Harlock δεν θυμάμαι και πολλά από αυτή τη σειρά, ούτε τη διαφορά των δύο σκαφών, προφανώς έχεις ψάξει ήδη και μάλιστα με επιτυχία, αλλά μια πρώτη έρευνα στο ebay.com έδωσε αυτά:

http://toys.search.ebay.com/harlock_Models-Kits_W0QQ_trksidZm37QQcatrefZC12QQfromZR40QQsacatZ1188

http://search.ebay.com/search/search.dll?from=R40&_trksid=m37&satitle=harlock+arcadia


Ελπίζω να βρούμε μια άκρη και αν υπάρχει σε κιτ στην 1/700 να το εντοπίσουμε.
Υ.Γ. Κανένα πρόβλημα Γιάννο!
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: jim40 στις Ιανουάριος 28, 2009, 07:04:22 μμ
Στην Ελλάδα ο πλανήτης λεγόταν telezart και η πριγκίπισα trelena νομίζω. Τρέλλα με έπιανε. Τι μου θυμ΄θσατε ρε μάγκες
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: c.nemo στις Μάιος 17, 2009, 12:58:52 πμ
Πάνo, τι αναμνήσεις έφερες στο μυαλό μου - ακόμα μια σειρά κινουμενων σχεδίων που με έκανε να θέλω να γίνω animator ενώ η μάνα μου μου φώναζε να κλείσω τη τηλεόραση και να κάνω τα μαθηματικά μου... :mrgreen:
Ειδικά, μου άρεσαν οι εκρήξεις και τα ειδικά εφέ στη σειρά αυτή! Εύχομαι να το δούμε σύντομα φτιαγμένο!
Καθότι συνομιλικος του Corto συμφωνώ και επαυξάνω.....μας θύμησες ανέμελες εποχές .........με μόνη εννοια το απογευματινό παιδικό πρόγραμμα
και την αριθμητική του σχολείου...τα μαθηματικά ήρθαν στο γυμνάσιο.......Να'σε καλά.....
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: CROW στις Μάιος 18, 2009, 01:18:39 πμ
Α ρε ΠΖ τι μας κανεις...ποσα χρονια εχουν περασει απο τοτε? Ουτε που θυμαμαι... Ελπιζω να εχεις το επισοδιο της σειρας Custom με την κατασκευη του συγκεκριμενου κιτ. :wink:
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: dtg στις Μάιος 20, 2009, 09:31:56 μμ
Πολύ ωραίο απόκτημα ::eusa_clap::
Δεν το ξεκινά και σιγά-σιγά να θαυμάζουμε. Τελικά τα μοντέλα φαντασίας μας αρέσοπυν αρκετά βλέπω
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: KWSTAS στις Μάιος 21, 2009, 08:54:15 μμ
Μάλλον από το 2007 θα έχει μπει στο ντουλάπι.ΟΚ δεν είν' κακό όλοι το κάνουμε.
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: Pz-Panos στις Μάιος 28, 2009, 03:52:24 πμ
Μάλλον από το 2007 θα έχει μπει στο ντουλάπι.ΟΚ δεν είν' κακό όλοι το κάνουμε.
Πολύ ωραίο απόκτημα ::eusa_clap::
Δεν το ξεκινά και σιγά-σιγά να θαυμάζουμε. Τελικά τα μοντέλα φαντασίας μας αρέσοπυν αρκετά βλέπω

Όντως, από τότε αναπαύεται στο κουτί του και αυτό με τη σειρά του στην ντουλάπα. Με αφορμή την ανάσυρσή του, το ξαναέβγαλα, το ξανακοίταξα, έκανα μάλιστα και μια πρόχειρη δοκιμή της εφαρμογής των 3 βασικών μερών...και μετά ξαναμπήκε θριαμβευτικά στο κουτί του και σε αποθήκευση. Δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα του. Ακόμη "παίζω" με τη σκέψη να του βάλω οπτικές ίνες και LED για να φωτίσω διάφορα σημεία, αλλά δεν βλέπω να έχει πολλές πιθανότητες αυτή η επιλογή. Θα ξεκαθαρίσει όταν το πιάσω σοβαρά να το φτιάξω. ("Φωτισμός" σίγουρα προκρίνεται για το Imperial Star Destroyer, αλλά αυτό είναι ένα άλλο ανέκδοτο).


Α ρε ΠΖ τι μας κανεις...ποσα χρονια εχουν περασει απο τοτε? Ουτε που θυμαμαι... Ελπιζω να εχεις το επισοδιο της σειρας Custom με την κατασκευη του συγκεκριμενου κιτ. :wink:

Σϊγουρα πάνω από 20 χρονάκια Δημήτρη, αλλά ακόμα το θυμόμαστε έστω και αμυδρά. Ας είναι καλά και το Youtube και άλλες πηγές όπου μπορούμε να το ξαναθυμηθούμε. Το επεισόδιο της Custom ομολογώ πως δεν το είχα δει και σ'ευχαριστώ που το ανέφερες. Ωραία δουλειά κάνει ο Ιάπων, στη μεγαλύτερης κλίμακας Αργώ. Ό,τι γίνεται να βελτιωθεί και στο μικρότερο αδελφάκι της που έχω, θα δω αν και πώς μπορεί να γίνει.


Στην Ελλάδα ο πλανήτης λεγόταν telezart και η πριγκίπισα trelena νομίζω. Τρέλλα με έπιανε. Τι μου θυμ΄θσατε ρε μάγκες

Δυστυχώς δεν θυμάμαι καθόλου. Θα ήταν πολύ ωραίο να είχαμε/βρίσκαμε επεισόδια με την ελληνική μεταγλώτιση.
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: dtg στις Μάιος 28, 2009, 09:34:17 πμ
Ποιο SD έχεις; Είχε κυκλοφορήσει παλιάένα η ΑΜΤ με έτοιμες τις οπτικές ίνες αν θυμάμαι καλά.
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: Pz-Panos στις Μάιος 28, 2009, 07:46:23 μμ
Εϊχε ένα ναι, αλλά έχω το "σκέτο" πλαστικό και περιμένει και αυτό υπομονετικά. Θέλει πολλή περισσότερη δουλειά κιόλας από το παρόν.
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: phantomakias στις Σεπτέμβριος 19, 2009, 02:17:48 πμ
 :shock: :shock: :shock: :shock:
Πωωωωωωω πωω ΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΣ ΠΑΝΟ!!!!
Το ψαχνω σαν τρελλος.Εχω κολλημα τρελλο με τη σειρα,με εχει σημαδεψει και το ΑΡΓΩ και η μουσικη.
Εκατσα και κατεβασα ΟΟΟΟΛΑ τα επεισοδια (και τους 3 κυκλους)και ΟΛΕΣ τις ταινιες(5) απο το συσιφονι
Μηπως θα μπορουσαμε να συενοηθουμε να μου παραγγειλεις ενα;
Το 350ρι τα σπαει αλλα και τα 600$δεν ειναι λιγα :shock:
το 40ρι ειναι μια χαρα
Στειλε μου pm αν μπορεις να με εξυπηρετησεις η αν κατεβεις καφε να τα πουμε εκει
Χαιρομαι παρα πολυ που θυμουνται κι αλλοι αυτη τη σειρα
Και πζ ξεκινα το να το βλεπουμε ωστοσο εστω και σκοτεινο :mrgreen:
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: Pz-Panos στις Σεπτέμβριος 26, 2009, 06:39:39 πμ
Ελήφθη, και ήδη ξεκίνησαν οι σχετικές διαδικασίες για την ανεύρεση και παραγγελία. Η κατασκευή ακόμη αναβάλλεται. Να δούμε ως πότε.
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: phantomakias στις Οκτώβριος 27, 2009, 12:40:53 πμ
Λοιπον παιδια χαρη στην αστραπιαια αποκριση του Πανου (ευχαριστω και δημοσια φιλε)τα ΑΡΓΩ εδω θα ναι 2
Κι επειδη δε με διακρινει η αυτοσυγκρατηση του Πανου-25+ χρονια περιμενα να εχω κατι απο την πιο αγαπημενη μου σειρα-
ξεκινησα κιολας.
Να προσθεσω εδω οτι το μοντελο μετραει 31 χρονια ζωης
Πρωτοβγηκε το 78 με τομη (εδινε το εσωτερικο  :shock:)
Επανακυκλοφορησε το 80 με μικρες αναβαθμισεις
και επαναξανακυκλοφορησε το 83 ΧΩΡΙΣ εσωτερικο πια ::cry2::
Αυτο το τελευταιο ειναι και το κιτ που εχουμε
Να σχολιασω επισης Jim40 οτι ο πλανητης teresart με κατοικο την teresa ηταν στον 2ο κυκλο-The comet empire-στον οποιο
εμφανιστηκε,πολεμησε και καταστραφηκε ο διαδοχος του ΑΡΓΩ,το ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ(το δικανο οπως το λεγαμε)
Πανο οταν τελειωσουμε το ΑΡΓΩ να φτιαξουμε και κανα ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ; :mrgreen:
Θα επανελθω με φωτο απο την κατασκευη συντομοτατα
Ως τοτε για τους φιλους της σειρας ριχτε μια ματια κι εδω

http://www.starblazers.com/home.php
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: phantomakias στις Οκτώβριος 27, 2009, 01:27:29 πμ
Να αναφερω επισης οτι το παρον ΔΕΝ ειναι καποια κοντρα για το ποιος θα φτιαξει το πιο ωραιο ή πιο γρηγορα.
Ειναι μια μεταφορα παιδικων αναμνησεων ολων μας σε κλιμακα 1/700.
Μεταμορφωνομαστε σε καπταιν Αβαταρ και Γουαιλντσταρ και ξεκιναμε για τον Ισκανταρ
 ::salut::
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: phantomakias στις Οκτώβριος 27, 2009, 11:24:48 πμ
Εδω ειμαστεεε
(http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01696.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01697.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01698.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01699.jpg)
(http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01700.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01701.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01702.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01703.jpg)
(http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01694.jpg)
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: phantomakias στις Οκτώβριος 27, 2009, 11:41:24 πμ
Οπως φαινεται στην τελευταια φωτο για 700ρακι βγαινει μαλλον μεγαλουτσικο...και μπαμπατσικο   :mrgreen:
Επισης φαινεται ποσο τριψιμο και στοκαρισμα ηθελε
Στοκαρα με ακρυλικο στοκο χρωματοπωλειου γιατι ειναι πολυ μαλακος (σα γιαουρτι) στεγνωνει ΠΟΛΥ γρηγορα και τριβεται πανευκολα
ακομα και με μεγαλα νουμερα.
Μενει τωρα η πυροβολαρχια (οσοι εχουν φτιαξει απλο γιαματο ξερουν  :shock:)
Τα κυρια και δευτερευοντα πυροβολα θα αντικατασταθουν απο αναλογης διαμετρου σωληνακια (μεταλλο ή πλαστικο ο΄τι βρω)
Τα "αντιεροπορικα" ή θα τρυπηθουν ¨η θα αντικατασταθουν απο βελονες συριγγας,οι οποιες ταιριαζουν στο διαμετρημα.
Η εξοδος του Wave Motion Gun (WMG) θα αποκτησει πιο εντονες ραβδωσεις
Με λιγα λογια τωρα παμε ΦΕΕΕΕΕΕΤΑΑΑΑ
Και τωρα...LETS ROCK!!!  ::moshi44x42:: ::Laie_41:: ::moshi44x42::


 :shock: :shock: :shock: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: phantomakias στις Οκτώβριος 27, 2009, 11:45:25 πμ
Πανο ελπιζω να σου ανοιξα την ορεξη  ::eetsmakelijk:: ::burga:: ::gyros::
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: phantomakias στις Οκτώβριος 27, 2009, 04:42:06 μμ
Λοιπον παιδια χαρη στην αστραπιαια αποκριση του Πανου (ευχαριστω και δημοσια φιλε)τα ΑΡΓΩ εδω θα ναι 2
Κι επειδη δε με διακρινει η αυτοσυγκρατηση του Πανου-25+ χρονια περιμενα να εχω κατι απο την πιο αγαπημενη μου σειρα-
ξεκινησα κιολας.
Να προσθεσω εδω οτι το μοντελο μετραει 31 χρονια ζωης
Πρωτοβγηκε το 78 με τομη (εδινε το εσωτερικο  :shock:)
Επανακυκλοφορησε το 80 με μικρες αναβαθμισεις
και επαναξανακυκλοφορησε το 83 ΧΩΡΙΣ εσωτερικο πια ::cry2::
Αυτο το τελευταιο ειναι και το κιτ που εχουμε
[bgcolor=#ffff00]Να σχολιασω επισης Jim40 οτι ο πλανητης teresart με κατοικο την teresa ηταν στον 2ο κυκλο[/bgcolor]-The comet empire-στον οποιο
εμφανιστηκε,πολεμησε και καταστραφηκε ο διαδοχος του ΑΡΓΩ,το ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ(το δικανο οπως το λεγαμε)
Πανο οταν τελειωσουμε το ΑΡΓΩ να φτιαξουμε και κανα ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ; :mrgreen:
Θα επανελθω με φωτο απο την κατασκευη συντομοτατα
Ως τοτε για τους φιλους της σειρας ριχτε μια ματια κι εδω

http://www.starblazers.com/home.php

telesart και Trelena ηταν στην αγγλικη εκδοση
teresart και teresa στην ιαπωνικη
Σορρυ Jim
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: jim40 στις Οκτώβριος 29, 2009, 10:42:43 μμ
Δεν πειράζει φίλε ευχαριστό για την διευκρίνηση. Προσπαθώ ακόμα να θυμηθώ στοιχεία απο τον πρώτο κύκλο
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: phantomakias στις Οκτώβριος 29, 2009, 10:58:53 μμ
μολις προσφατα τους ξαναδα-1,2-και τωρα βλεπω τον 3ο
ο,τι απορια εχεις εδω  :wink:
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: phantomakias στις Νοέμβριος 11, 2009, 02:10:47 μμ
Eπανερχομαι με μικρο (ναι καλα) update
Καλη η φεεεταααα αλλα τελικα για αλλα projects.
Δεν βλεπω την ωρα να μπει στο ραφι τελειωμενο.
Οποτε στο βωμο της ταχυτητας θυσιαστηκε το τρυπημα των 40τοσων πολυβολων και περιοριστικα να αλλαξω τα πυροβολα (κυρια & δευτερευοντα)
Τα κυρια αντικατασταθηκαν οι κανες απο τις αντιστοιχες του Nagato (Βασιλη αν διαβαζεις ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  ::salut::)
Οι 8 (τοσα ειχε το ναγκατο  :evil:) η 9η ειαι του κιτ,τρυπηθηκε και θα "παχυνει "λιγο για να φαινεται ενταξει.
Τα δευτερευοντα αντικατασταθηκε το εμπρος τμημα των πυροβολων απο ζεσταμενο-τεντωμενο σωληνακι στυλο  :mrgreen:
Το κιτ δινοτανε με εκτεταμενα τα πτερυγια σταθεροποιησης (ενδοατμοσφαιρικες πτησεις) αλλα προτιμω κλειστα (διαστημα) οποτε
κοπηκαν-τριφτηκαν.
Μερικα ρετους και παω για βαψιμο  :D
(http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01929.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01931.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01930.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01932.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01934.jpg)
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: Indy στις Νοέμβριος 11, 2009, 02:55:03 μμ
Και γίναμε πάλι παιδιά :shock: :shock: :shock:
Pz-panos & phantomakias ->
Δεν έχω ιδέα πώς μου ξέφυγε αυτό το project, αλλά αρχίζω και χάνω τα λόγια μου διότι πιάσατε:
1. την αγαπημένη μου παιδική (και όχι μόνο) σειρά
2. το build που είχα στο μυαλό μου να κάνω μετά από πολλάαααα χρόνια και αφού βαριόμουνα όλα τα υπόλοιπα.
Το πρώτο σας το συγχωρώ όσα ηλίθια χαμόγελα κι αν μου παρεξηγήσουν στη δουλειά βλέποντάς το.
Το δεύτερο... ε θα πρέπει να το φτιάσω με μοντιφιές από ένα κανονικό Yamato όπως έγινε και στη σειρά αν θυμάστε... για να πω ότι κάτι σκέφτηκα από μόνος μου δηλαδή αφού στο κατ' αρχήν με προλάβατε πανηγυρικά :evil:
Αλλά τι να σε κάνω μπορώ να σας το κρατήσω μανιάτικο? Δεν μπορώ ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Keep modeling Star Blazers

Φιλικά, Γιάννης
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: phantomakias στις Νοέμβριος 11, 2009, 10:41:32 μμ
Γιαννη θα μπορουσες να κανεις αποταμιευση απο τωρα για να παρεις οταν βγεις στη συνταξη το 350ρι

&feature=related

εχει και παρτ 2 .Καλα ,ο τυπος παραμιλαει (κι εγω απο την τιμη του)
Καλο ε;ακου και τιμη:600$ μονο  :shock:
Ονειρα γλυκα! :cry:
Δεν πειραζει εμεις τα φτωχαδακια βολευομαστε με το 700ρακι
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: Indy στις Νοέμβριος 12, 2009, 12:06:55 πμ
phantomakias ->
Λοιπόν αυτός εκεί πέρα στο βίντεο είναι κακός άνθρωπος και μπορώ να πω ότι κι εσύ είσαι πιο κάκιστος με αυτά που μου κάνεις βραδιάτικα αλλά όπως είπα δεν μπορώ να σας κρατήσω κακία ::dontknow:: και θα δείτε ρε όταν μεγαλώσω θα φτιάσω το 1/700 Yamato θα το βυθίσω θα το πλακώσω στις σκουριές και το chipping θα το ανελκύσω θα του ανοίξω τρύπα στην πλώρη στα ίσαλα θα το στοκάρω θα το κάνω μπάνιο στο fornet θα του βάλω μίνι κινητήρα υπερφωτεινών ταχυτήτων θα το ξαναβάψω και θα γίνει ΑΡΓΩ εντάξει? Άντε. ::thanx::

Γ.
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: phantomakias στις Νοέμβριος 12, 2009, 12:11:18 πμ
 ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
 ::icon_thumright::
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: Indy στις Νοέμβριος 12, 2009, 12:15:48 πμ
 ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: x100
Ώρες ώρες είναι απόλαυση αυτό το φόρουμ. Να είσαι καλά μάστορα ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Γ.
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: phantomakias στις Νοέμβριος 12, 2009, 11:14:44 μμ
Μολις στεγνωσε και βγηκαν οι μασκες.

(http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01942.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01943.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01947.jpg)
(http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01945.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01949.jpg)
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: Indy στις Νοέμβριος 13, 2009, 02:36:33 μμ
phantomakias ->
Ωρε άνθρωπε... έλεος... έχουμε και μια ηλικία... θα με πάρεις στο λαιμό σου όπως πας ::sofos11:: :shock: ::angel4::
Καλά ειδικά το stern view με την εξαγωγή σε πρώτο πλάνο είναι ατελείωτο δεν χορταίνεται ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Προς τον εαυτό μου -> ε ρε κόλλημα... ::love7::
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: phantomakias στις Νοέμβριος 13, 2009, 03:57:40 μμ
Κατσε να γινουν και οι φθορες και το φινιρισμα και θα δεις εγκεφαλικα.
Εγω ηδη τα παθαινω και καθυστερω εξαιτιας τους ...βζουμ βζουμ  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: Indy στις Νοέμβριος 13, 2009, 04:02:35 μμ
Κατάλαβα. Υπογλώσσιο δεν έχω πάρει στη ζωή μου, θα τα αρχίσω τώρα με τη σέσουλα... ευτυχώς αν δεν βρω φαρμακείο, έχω αρκετό τσίπουρο για έκτακτες ανάγκες ::Alcooli5::
Δώσε Yamato στο λαό ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: phantomakias στις Νοέμβριος 13, 2009, 04:16:04 μμ
 ::icon_thumright:: :wink: ::salut::
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: phantomakias στις Νοέμβριος 15, 2009, 06:20:18 μμ
Προσεχως αεβαινουν οι τελευταιες φωτο του τελειωμενου πλεον ΑΡΓΩ
Τα σχολια προκαταβολικα:
Τα φωτα της γεφυρας (παραθυρα εννοω) οπως και του ατρακτιδιου στο κητος αλλα και το WMG βαφτηκαν pale (αλλα πολυ pale) yellow.
λογω αντανακλασης του φλας φαινονται σαν φωτα  :wink:
Οι αισθητηρες στα πυροβολα οπως και στην κορφη της γεφυρας με bright red.Και αυτα φαινονται να "λαμπουν"
Ο κινητηρας WME με πορτοκαλι και στεγο κιτρινο.
Προτιμησα να το αφησω γυαλιστερο και με λιγες φθορες,σαν να ξεκιναει τωρα για το Ισκανταρ  :mrgreen:
Η βαση βαφτηκε (και τριφτηκε) με Polished steel Humbrol.
To Αργω βαφτηκε neutral grey (IJN GREY σχεδον)και το Hull με μιγμα 73+60 (2:1μισυ) και τελος γυαλιστερο βερνικι Gunze.
Σε λιγο οι φωτο
 ::salut::
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: phantomakias στις Νοέμβριος 15, 2009, 07:14:26 μμ
(http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC02000.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01971.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01972.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01973.jpg)
(http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01975.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01976.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01978.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01979.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01981.jpg)
(http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01982.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01988.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01989.jpg)
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: phantomakias στις Νοέμβριος 15, 2009, 07:18:24 μμ
(http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01983.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01984.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01985.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01986.jpg)
(http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01990.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01991.jpg)
(http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01993.jpg)WAVE MOTION GUN...FIRE!!!
 
(http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01994.jpg)
Αυτη ειναι τραβηγμανη χωρις φλας με υψηλη εκθεση μηπως φανει πως ειναι χωρις...παιχνιδια :mrgreen:
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: phantomakias στις Νοέμβριος 15, 2009, 07:28:07 μμ
(http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC01996.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC02002.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC02003.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC02008.jpg)
(http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC02009.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC02016.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC02017.jpg) (http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC02019.jpg)

(http://s698.photobucket.com/albums/vv347/phantomakias/?action=view&current=DSC02020.jpg) και για να μην ξεχναμε απο που ειμαστε κι εμεις...και το ονομα του (στην αγγλικη εκδοση) :twisted:

[bgcolor=#ff0900]UCYUU SENKAN YAMATO!!![/bgcolor]
                                                           ::salut:: ::salut:: ::salut::
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: balstaf87 στις Νοέμβριος 15, 2009, 08:28:46 μμ
 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Η όλη κατασκευή φοβερή!!! Μπράβο σου!!!
καταπληκτικές φωτογράφίες επίσης!!!!
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: phantomakias στις Νοέμβριος 15, 2009, 08:51:23 μμ
Ευχαριστω Βαλαντη  ::salut::
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: eagle detailer στις Νοέμβριος 16, 2009, 12:11:06 πμ
Γεια σου φιλε φαντομακια. Κατα τη γνωμη μου θα εδειχνε πολυ πιο ρεαλιστικο αν εκανες τρυπες στις κανες η να τις αλλαζες με σωληνακια αλουμινιου η μπρουντζου. Πολυ καλη προσπαθεια ομως...
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: phantomakias στις Νοέμβριος 16, 2009, 12:28:26 πμ
Γεια σου φιλε φαντομακια. Κατα τη γνωμη μου θα εδειχνε πολυ πιο ρεαλιστικο αν εκανες τρυπες στις κανες η να τις αλλαζες με σωληνακια αλουμινιου η μπρουντζου. Πολυ καλη προσπαθεια ομως...

Για τρυπημα ξεκινησε η ιστορια αλλα τι να τρυπησεις σε οβαλ κανες;
Ετσι τις αντικατεστησα (τα κυρια πυροβολα) με τις μεταλλικες του Nagato (αφου τις κοντυνα καταλληλα).
Τωρα θα μου πεις 1/350 σε 1/700;Εμ τετοια μπουρια που ηταν και του "πραγματικου" (σε 1/700 μεταφραζεται 32 in).
Τα δευτερευοτα πυροβολα ειναι απο σωληνακι στυλο ζεσταμενο-τεντωμενο
Στα "αντιεροπορικα"εξαντληθηκε η υπομονη μου (κι ενω εκοβα κανες απο βελονες συριγγων) και η λαχταρα μου να στολισει τη βιτρινα μου.
Παρ'ολα αυτα οι κανιτσες συνεχιζουν να κοβονται (πιο χαλαραα πια) και ισως να τις αντικαταστησω στο μελλον αλλα δεν ειναι και σιγουρο
γιατι οι φτιαχτες εναι ισιες ενω απο μαμα εχουν καμποσα "εξωγκοματα" που εγω τουλαχισον σε τοσο μικρο μεγεθος (κανων)δεν .... :oops:
Ευχαριστω και καλα τελειωματα στον υπεροχο αετο σου
 ::salut::
ΥΓ Τα αλουμινομπρουτζοσωληνακια τα ειχα ψαξει πρωτα αλλα ο'τι βρηκα ηταν καλη εξωτερικη διαμετρο αλλα πολυ μικρη τρυπα  :evil:
 ::salut::
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: phantomakias στις Νοέμβριος 16, 2009, 08:36:46 μμ
Και με μουσικη υποκρουση  :wink: ::icon_thumright::
 ::salut::
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: eagle detailer στις Νοέμβριος 16, 2009, 10:18:59 μμ
Γεια σου φιλε phantomakia.Τρομερο το βιντεακι σου. Θα μπορεσεις στο μελλον να φτιαξεις και κατι αναλογο για τον αετο μου ...; αφου τελειωσει φυσικα...και με το αζημιωτο...
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: phantomakias στις Νοέμβριος 16, 2009, 10:25:35 μμ
Με μεγαλη μου χαρα
Τελειωσε τον κι εγω ειμαι εδω
Spoiler (hover to show)
::salut::
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: Περικλής στις Νοέμβριος 17, 2009, 01:31:50 μμ
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Πολυ ομορφο!!!

Μπραβο!
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: c.nemo στις Νοέμβριος 17, 2009, 08:40:17 μμ
Eδωσες ρέστα φίλε πολύ καλό το βίντεο αντάξιο της κατασκευής σου.Πολλά πολλά μπράβο. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: phantomakias στις Νοέμβριος 17, 2009, 09:02:39 μμ
Ευχαριστω Περι
Ευχαριστω καπτεν
Χαιρομαι που σας αρεσαν (και τα 2) :D

 ::salut:: ::salut::
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: Ελιξ-ιριος στις Νοέμβριος 17, 2009, 10:05:53 μμ
Ωραία. Πιάσε τώρα και το Μπίσμαρκ και κάνε το έτσι. :?Συναινείς ή ....πολώνεις; Πλάκα κάνω! Αν και δέν το πρόλαβε η σειρούλα μου, το σήριαλ αυτό ομολογώ οτι με εβαλες μια χαράστο κλίμα του. ::eusa_clap:: ::salut::Καλή συνέχεια :!:Και  σκέψου το για το Μπίσμαρκ. Ολο και κάποιο χρέπι θα έχεις να "θυσιάσεις" :wink:
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: jim40 στις Νοέμβριος 17, 2009, 11:10:34 μμ
ΠΟλύ καλό Μπράβο σου  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: phantomakias στις Νοέμβριος 18, 2009, 12:46:28 πμ
Ευχαριστω παιδια  :D
Ελιξιριε μες στο μυαλο μου εισαι  :mrgreen:
εχω ενα παλια φτιαγμενο bismarck της academy (το οποιο μπροστα στο ρεβελλ ειναι ...να το βαζεις κατω και να το πατας,παντα σε επιπεδο OOB)
Πως με τρωει να το κανω space battleship bismarck και να βει απο τον πατο της ντουλαπας....ΛΕΤΕ;
(τριψιμο χεριων,σατανικο γελιο,πανσεληνος,τριξιμο πορτας-της ντουλαπας-κραυγη απελπισιας-του ακαντεμοβισμαρκ-ηχος Ντρεμελ...)
ΕΙδομεν ειδομεν χεχεχε :twisted: :twisted: :twisted:
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: Ελιξ-ιριος στις Νοέμβριος 18, 2009, 09:39:07 μμ
Ε καλά τώρα... :mrgreen: Ή σε ξέρουμε ή δε σε ξερουμε Coffeepots are we glueing?
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: phantomakias στις Νοέμβριος 20, 2009, 04:14:43 μμ
Οσοι φανς της σειρας ευτυχειτε!!!
Αυτα ειναι τα τρειλερ της ΝΕΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ του space battleship YAMATO

Bεβαια δεν καταλαβα γρι απ'οτι λεει
το μονο που καταλαβα ειναι 12-12-09 βγαινει στα σινεμα (προφανως Ιαπωνιας)
Μακαρι να ταν εξυπνοι οι των village και να την διανεμανε και αμερικη (star blazers) και φυσικα κι εδω
Keep hoping...καπου θα την βρουμε :twisted:
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: Indy στις Νοέμβριος 20, 2009, 04:25:23 μμ
Ρε μάγκα κόλαση ΚΟΛΑΣΗ ::077devil:: ::evil4:: ::bioliicon:: ::bioliicon:: ::Laie_41:: ::moshi44x42:: ::moshi44x42:: ::bioliicon:: ::bioliicon:: ::angel4::
Τίτλος: Απ: 大和 YAMATO Space Cruiser - Star Blazers - (Bandai 1/700)
Αποστολή από: KWSTAS στις Αύγουστος 08, 2011, 06:44:54 μμ
Τελικά είναι πολύ προσεγμένη η ταινία , όπως αρμόζει βέβαια σε Γιαπωνέζους.Αν ξεπεράσεις και την γλώσσα που ακούγεται βλέπεται πάρα πολύ ευχάριστα. Παίζει σε τόρεντς και οι υπότιτλοι σε αντίστοιχα Ελληνικά site.