Modelclub.GR - Hellenic Scale modelling community
ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΥΛΙΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ => Μοντελιστικές τεχνικές & Άρθρα => Μήνυμα ξεκίνησε από: junior στις Ιανουαρίου 20, 2008, 06:34:36 μμ
-
Μπορεί να μου πει κανείς πώς φτιάχνουμε δέντρα ? :?:Ευχαριστώ
-
Νομιζω οτι σε ενα τευχοs του Model Expert εχει παρει το ματι μου τετοιεs κατασκευεs. Νομιζω με ξυλινα καλαμακια αλλα σιγουρα καπιοs απο τα παιδια θα ξερει να μαs πει.
-
Φίλε μου για δες εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=6706.0
Αν έχεις κάποια απορία έδώ είμαστε! :wink:
-
Ευχαριστώ πολύ θα προσπαθίσω.
-
Σιγα το πραμα....... :oops: ::proskino::
-
2ος τρόπος.
Τά αγοράζουμε ( και δεν εννοώ απο την ...Σιγκαπούρη)
-
Τα αγοραστά δέντρα δεν τόσο ρεαλιστικά γι' αυτό δεν τα προτιμώ.
-
Μπράβο σου μικρέ! Έτσι σε θέλω!
Με λίγη εξάσκηση θα τα καταφέρεις, τα αγοραστά δεν συγκρίνονται καν! ::salut::
-
Ωραίος ο μικρός!!!
Αν δνε θες να μπεις στην διαδικασία scratch δέντρου, απλά μπορείς να διαλέξεις κάποιο καλό έτοιμο και να το βλετιώσεις,είτε προσθέτοντας καινούργια φυλλώματα και βάφοντας το με πιο φυσικά και όχι έντονα χρώματα με τις ανάλογες σκιές!
-
Κι αυτή καλή ιδέα μου φαίνεται. :wink:
-
Προσπαθώ εδώ και μέρες να βάψω κάτι δέντρα για ένα διόραμα αλλά δεν μου βγαίνουν τα χρώματα. Θέλω να τα κάνω γκρίζο-πράσινο χρώμα. Τι χρώμα βάζω για βάση και πως προχωράω, αν ξέρει κανένας ας βάλει ένα δεντράκι, εε! Χεράκι ηθελα να πω.
-
Γειά σου John-John (η Bibi-Bo καλά είναι; ) :lol:
Λοιπόν φίλε μου θα πρότεινα να ψεκάσεις το φύλλωμα, με ένα σκούρο πράσινο σαν βασικό. Μετά με πιο ανοικτούς τόνους πράσινου και καταλήγοντας μέχρι και σε γκρι χρώμα κάνε κάποια άλλα διαδοχικά περάσματα είτε με αερογράφο είτε και με πινέλο, για να δώσεις την απαιτούμενη ανομοιομορφία και "παιχνίδισμα" των χρωμάτων.
-
Με παράτησε στην τρελά μου και πήγε στην δικιά της( αγορά, ψώνια κτλ ότι δεν αντέχουμε) :twisted:. Τα χρώματα είναι για τον κορμό θέλω να δώσω ένα τόνο χειμωνιάτικο προς άνοιξη.
-
Συχώρεσε με για τους τρόπους μου ούτε μια καλημέρα δεν είπα.
8) καλημερα 8)
-
Να'σαι καλά, :lol: ωππππ sorry παρανόηση, νόμιζα ότι εννοούσες για το φύλλωμα. Το δέντρο σου σε τι κλίμακα είναι;; Αν είναι σε αρκετά μεγάλη και η υφή του κορμού είναι αρκετά ανάγλυφη, θα πρότεινα και πάλι να ξεκινήσεις με ένα πολύ σκούρο πράσινο (ή καφέ έως και μαύρο) ως βασικό. Αυτό θα μείνει στις εσοχές, αναπαριστώντας κάποια μούχλα ή βρύα που φυτρώνουν πάνω στον κορμό. Στην συνέχεια με διάφορους τόνους γκρι ανοικτού (που μπορείς να έχεις βάλει και λίγο καφέ - natural wood) με στεγνό πινέλο άρχισε να "ξανοίγεις" αποδίδοντας την υφή του ξύλου.
-
Στην 1/35 ειναι τα δετνρα. εκανα το κααφε αλλα δεν μου φανικε και πολυ καλο το αποτελεσμα.Θα Δοκιμάσω με πράσινο, λες να βάλω στις αποχρώσεις του γρι και λίγο πράσινο?
-
Θα πρότεινα βασικό χρώμα ένα πολύ σκούρο καφέ (ή πράσινο) προς το μαύρο.
Μετά με στεγνό πινέλο, να ξανοίξεις με μείγμα ενός ανοιχτού καφέ (πχ humbrol natural wood 110) και ενός πολύ ανοιχτού γκρι, καταλήγοντας στο τέλος με σκέτο γκρι.
-
Θα το δοκιμασω να δω. Ευχαριστο
-
Εξαρτάται και απο το είδος του κορμού που θέλεις να κάνεις :wink: Τα κυπαρίσσια π.χ. έχουν ως βάση το καφέ ανοιχτό ενώ τα πεύκα το μαύρο :!: :!: Τα πλατάνια και πάλι το μαύρο ενώ οι σημίδες το γκρί :!:
-
στην αποχοωση της σημηδας θελω. το βασηκο ειναι γκρι ανυχτο η σκουρο? και μετα πως προχοραω?
το δωκιμασα με το γκρι και μου και εμοιαζε σαν πετρα.
-
Ξεκινάς με ενα γκρί σκούρο αναμεμιγμένο με Forrest Green. Καλύπτεις όλο τον κορμό του δέντρου. Έπειτα με πιο παχιά μπογιά βάφεις το κορμό (αφήνεις τις εσοχές και κάποια σημεία που θα έχει σκιές) με medium grey + field green και ελάχιστο green yellow. Αυτό θα είναι ενα γκρί - πράσινο που σε μερικά σημεία θα "ασημίζει" λόγο του green yellow :wink: Έπειτα με το ίδιο χρώμμα + λίγο άσπρο matt αρχίζεις drybrushing στις εξοχές του φλοιού και εκεί που θέλεις να δώσεις "φώτα". Να καλύπτεις μικρές μικρές επιφάνειες ώστε να ελέγχεις τις αποχρώσεις.
Πάντα να βγάζεις μια φώτο ενός πραγματικού κορμού και μετά με τις αναμίξεις να προσπαθείς να "φέρεις" την απόχρωση :wink: Την αναλογία των χρωμμάτων που σου έγραψα δεν μπορώ να στην πώ απο το pc, πρέπει να την βρείς βλέπωντας την φώτο και δοκιμάζοντας, αλλά η βάση των χρωμμάτων είναι αυτή :wink:
-
Δές λίγο τους κορμούς απο σημύδα πώς είναι :wink:



πρόσεξε πώς "σχίζεται" ο κορμός της :wink:
-
Ευχάριστο για το info. Θα τα κάνω από την αρχή γιατί από ότι βλέπω έκανα λάθος στην κατασκευή. Αλλά μετά τις αποκριές.....