Modelclub.GR - Hellenic Scale modelling community
ΘΕΜΑΤΑ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ => Θέματα Μοντελισμού => Μήνυμα ξεκίνησε από: Παναγιώτης Μαυροειδής στις Ιανουαρίου 25, 2007, 09:48:17 πμ
-
Σκέφτηκα μήπως εδώ μπορούσαμε να ιεραρχήσουμε τα κιτ των αεροσκαφών με γνώμονα την λεπτομέρεια, εφαρμογή, χαλκομανίες, τιμή, κλπ.
Αυτό θα μας βοηθούσε πιστεύω να συγκρίνουμε και να επιλέγουμε κάθε φορά το καλύτερο δυνατό από αυτά που βρίσκουμε στα καταστήματα. :wink:
Για παράδειγμα: Για το F/TF-104 στην 1/72 :arrow: 1) TF-104G Revell - Πιστεύω το καλύτερο στην κλίμακα με εξαιρετική λεπτομέρεια, χαμηλή τιμή, καταπληκτικές χαλκομανίες.
2) F-104G/S Hasegawa - Πολύ καλή λεπτομέρεια, σχετικά καλή τιμή, απροβλημάτιστη κατασκευή.
3)...........
4)...........
κλπ
Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να καλύψουμε τα κιτ των αεροσκαφών που υπάρχουν και να έχουμε μια εικόνα για τα (+) και (-) της κάθε εταιρείας και έκδοσης.
Για το F-104 στην 1/72 έχετε κάτι να προσθέσετε :?:
Τα κιτ της Academy και της Italeri πού βρίσκονται :?:
-
Το κιτ της Academy ειναι απαραδεκτο απο καθε αποψη.Της Italeri ειναι το παλιο κιτ της Esci.Εχει πολυ καλη γραμωση,σωστο σχημα,αρκετα καλη εφαρμογη και συστημα προσγειωσης αλλα το κοκπιτ ειναι φτωχο συγκριτικα με τα πιο προσφατα κιτ (χαλκομανιες) και η καλυπτρα ειναι μονοκοματη.Το τελικο αποτελεσμα χωρις να ειναι τελειο ειναι κατι παραπανω απο ικανοποιτικο.
-
Επίσης το TF-104G της Hasegawa έχει το πλεονέκτημα των ξεχωριστών κομματιών για την καλύπτρα,ενώ της Revell έχει μονοκόμματη...
-
ʼρα για να συνοψίσουμε, σχετικά με το TF/F-104 στην 1/72 έχουμε τα εξής:
1) TF-104G της Revell :arrow: εξαιρετική λεπτομέρεια, χαμηλή τιμή, καταπληκτικές χαλκομανίες, αλλά με μονοκόμματη καλύπτρα.
2) TF-104G της Hasegawa :arrow: ίδιο σχεδόν με αυτό της Revell (το οποίο μάλλον δύσκολα βρίσκεται), σε λίγο υψηλότερη τιμή,
το TF-104G της Hasegawa έχει το πλεονέκτημα των ξεχωριστών κομματιών για την καλύπτρα.
3) F-104G/S Hasegawa :arrow: Πολύ καλή λεπτομέρεια, σχετικά καλή τιμή, απροβλημάτιστη κατασκευή
4) Της Italeri ειναι το παλιο κιτ της Esci.Εχει πολυ καλη γραμωση,σωστο σχημα,αρκετα καλη εφαρμογη και συστημα προσγειωσης αλλα το κοκπιτ ειναι φτωχο συγκριτικα με τα πιο προσφατα κιτ (χαλκομανιες) και η καλυπτρα ειναι μονοκοματη.Το τελικο αποτελεσμα χωρις να ειναι τελειο ειναι κατι παραπανω απο ικανοποιτικο.
5)Το κιτ της Academy ειναι απαραδεκτο απο καθε αποψη.
-
Υπάρχει και στην 1/72 F-104 C/G της hobbycraft, που όπως δαιβάζω από αμερικάνικο site είναι το παλιό κιτ της ΕSCI. Δεν το έχω αγοράσει αλλά το σκέφτομαι πολύ σοβαρά, γιατί διάβασα οτι δίνει 2 διαφορετικά καθίσματα και 2 καλύπτρες , αναλογα με την έκδοση, οπότε θεωρητικά φτιάχνεται το F-104 τιγρης , που ήταν ένα από τα ισπανικά. Τιμη στο Ελλάντα 16EUR με σετ χαλκομανιών για 3 αεροσκάφη (ένα επετειακό γερμανικό, ένα καναδικό και ένα αμερικανικό πορτοκαλί-στόχο)
Τυχαίνει να έχω 2 άφιακτα 104άρια της ESCI και θυμάμαι οτι οι εξαγωγές του κινητήρα δεν είχαν και τόση λεπτομέρεια..
-
Το έχεις βρει εδώ;
Ακριβούτσικο μου ακούγεται...
Αν τελικά το πάρεις πες μας εντυπώσεις. :wink:
Πάντως αφού είναι καλούπι της ESCI, λογικά θα ισχύουν αυτά που έγραψε ο CROW. :roll:
-
Λοιπόν, σχετικά με το F-104C/G μπορείτε να δείτε ένα review εδώ:
http://www.fortunecity.com/meltingpot/portland/971/Reviews/50s/f-104g.htm
Μια χαρά φαίνεται. :wink:
Υπάρχει και το F-104C της Monogram (που το βγάζει και η Revell)...
Για review δείτε εδώ:
http://www.fortunecity.com/meltingpot/portland/971/Reviews/50s/f-104c.htm
Στο συγκεκριμένο θέμα μπορούν να μπουν κιτ από όλους τους τύπους αεροσκαφών και από όλες τις κλίμακες...
-
Bγάζει η Ιtaleri το G?
Ειχα την εντυπωση οτι βγάζει το Α μόνο, που είναι η έκδοση η κατάλληλη για τα F-104 της ΝΑSA - εκεί να δείτε καμουφλάζ
http://www1.dfrc.nasa.gov/Gallery/Photo/F-104/index.html