Modelclub.GR - Hellenic Scale modelling community

ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ => Διοράματα => Dio: Γενική συζήτηση-Reference => Μήνυμα ξεκίνησε από: Αλεξης. στις Δεκεμβρίου 29, 2020, 03:46:03 μμ

Τίτλος: Διαστάσεις κτιρίων
Αποστολή από: Αλεξης. στις Δεκεμβρίου 29, 2020, 03:46:03 μμ
(https://imgbox.com/tAUNsyDf) (https://imgbox.com/JoECM6Px)

Καλησπέρα.
Μπορεί να μου πει αν γνωρίζει τις διαστάσεις αυτών των κτιρίων στην 1/35;
Στην 1η φωτογραφία οι σανίδες των τοίχων σε χιλιοστά στην 1/35 πόσο θεωρείται ότι πρέπει να είναι;
Στην 2η και 3η τι διάμετρο σε χιλιοστά θα ήτανε καλά για τους κορμους;
Τίτλος: Απ: Διαστάσεις κτιρίων
Αποστολή από: Kostis Pap στις Δεκεμβρίου 29, 2020, 04:00:59 μμ
URL=https://imgbox.com/0prT7FGs](Image removed from quote.)[/URL] (https://imgbox.com/tAUNsyDf) (https://imgbox.com/JoECM6Px)

Καλησπέρα.
Μπορεί να μου πει αν γνωρίζει τις διαστάσεις αυτών των κτιρίων στην 1/35;
Στην 1η φωτογραφία οι σανίδες των τοίχων σε χιλιοστά στην 1/35 πόσο θεωρείται ότι πρέπει να είναι;
Στην 2η και 3η τι διάμετρο σε χιλιοστά θα ήτανε καλά για τους κορμους;
Προφανώς δεν υπάρχουν ακριβείς διαστάσεις για κάτι τόσο γενικό και τα κτήρια αυτά είναι περισσότερο παιχνίδια οπότε δεν αντιστοιχούν σωστά σε κάτι στην πραγματικότητα.

Για οδηγό λάβε υπόψη σου ότι μια πόρτα έχει συνήθως ύψος περίπου 2,10 μέτρα, δηλαδή περίπου 6 εκατοστά στην 1/35, και πλάτος 80-90 εκατοστά, δηλαδή 2,5-2,6 εκατοστά στην κλίμακα. Με βάση αυτά στην πρώτη φωτογραφία οι σανίδες πρέπει να έχουν πλάτος περίπου 12 εκατοστά, δηλαδή περίπου 3,5 χιλιοστά στην κλίμακα. Η καμπίνα στην τρίτη φωτογραφία μοιάζει λογικά να είναι περίπου 2Χ3 μέτρα με 4 ύψος: άρα 6Χ9Χ12 εκατοστά (πάντα περίπου). Με βάση τα προηγούμενα οι κορμοί της τρίτης φωτογραφίας μοιάζουν να έχουν 26 εκατοστά διάμετρο, που ταιριάζει στο γενικό κανόνα διαμέτρου min 20 εκατ. - max 30 εκατ. για τέτοια κατασκευή. Συνεπώς στην κλίμακα πρέπει να έχουν διάμετρο περίπου 7,4 χιλιοστά.
Τίτλος: Απ: Διαστάσεις κτιρίων
Αποστολή από: Αλεξης. στις Δεκεμβρίου 29, 2020, 04:08:43 μμ
Σε ευχαριστώ Κωστή.
Τίτλος: Απ: Διαστάσεις κτιρίων
Αποστολή από: Αλεξης. στις Δεκεμβρίου 29, 2020, 05:16:27 μμ
Kαι κατι αλλο.
Για τους κυκλικους κορμους ποιο υλικο θεωρειται οτι ειναι καλυτερο για να κατασκευαστουν;
Εχω βρει βεργες κυκλικες του μετρου σε μπαλσα και σε ισιες καβιλιες οξιας.
Τίτλος: Απ: Διαστάσεις κτιρίων
Αποστολή από: Kostis Pap στις Δεκεμβρίου 29, 2020, 05:26:59 μμ
Σε αυτό δεν υπάρχει απάντηση. Αφού έχεις τα υλικά μπροστά σου, διαλέγεις αυτό που θα δώσει πιο κοντινό αποτέλεσμα σε αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Θεωρητικά θα έλεγα ότι η οξιά είναι καλύτερη αλλά δεν έχω δει τα δύο συγκεκριμένα υλικά που ήδη διαθέτεις. Και είναι και απλά θέμα γούστου. Αν θέλεις να τις κάνεις να μοιάζουν πιο ακατέργαστες, θα πρέπει να κάνεις κάποια σκαλισματάκια για να μοιάζουν με την υφή στις φωτογραφίες. Η μπάλσα είναι σαφέστατα πιο ευκολοδούλευτη επειδή είναι μαλακή αλλά δεν νομίζω να σε ζορίσει ούτε η οξιά. Κάνε δοκιμές και στο βερνίκωμα ή χρώμα που θα βάλεις από πριν ώστε να διαλέξεις υλικό με βάση το τελικό αποτέλεσμα.