Modelclub.GR - Hellenic Scale modelling community
ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ => Στρατιωτικά θέματα Α' & Β' Π.Π => Pre-45 Armor: Υπό κατασκευή => Μήνυμα ξεκίνησε από: Dimitris 72 στις Μαΐου 10, 2017, 07:45:42 μμ
-
Συνεχίζοντας τα τεσσάρια, επόμενο πρότζεκτ το (σχεδόν) πειραματικό Dicker Max: Σχεδιασμένο για να καταστρέφει τα οχυρά της γραμμής Μαζινώ, δεν πρόλαβε να πάρει μέρος στην εκστρατεία της Γαλλίας, Τα δύο μόνο άρματα που κατασκευάστηκαν δόθηκαν στην 3η Panzer Division και χρησιμοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στη Ρωσία. Ωστόσο για λόγους που αγνοώ, παρά την επιτυχία του, το σχέδιο δεν ευδοκίμησε. Νομίζω ότι ένα από τα δύο, διασώζεται στην Kubinka ::dontknow::
Πρόσφατα η Trumpeter, κυκλοφόρησε το πρώτο κιτ του Dicker Max στη σωστή κλίμακα :mrgreen:. Στα θετικά του κιτ, η ακρίβεια στις διαστάσεις, η αρκετά καλή λεπτομέρεια και το πολύ πρωτότυπο (και αποτελεσματικό) engineering της ανάρτησης. Στα αρνητικά το ότι τα εργαλεία και το συρματόσχοινο δίνονται ενσωματωμένα με το σασί, το πυροβόλο που δίνεται σε 2 κομμάτια (με αποτέλεσμα δυσκολία στη συναρμολόγηση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του κιτ είναι όμως το γεγονός ότι ο (ηλίθιος) σχεδιαστής :evil: :evil:, ΔΕΝ περιέλαβε στο καλούπι το "κουτί" στα δεξιά του πυροβόλου (τόσο στις οδηγίες όσο και στις "διαφημιστικές" εικόνες στα πλευρά του κουτιού, το συγκεκριμένο κομμάτι υπάρχει, ενώ στην κεντρική φωτογραφία, το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται -επίτηδες προφανώς- στη σκιά). Συνεπώς, αυτό κατασκευάστηκε από Φ/Π, ενώ η μόνη άλλη παρέμβαση αφορούσε στην αφαίρεση του συρματόσκοινου.
Ελπίζω να σας αρέσει και όπως πάντα τα σχόλια και τα σχολιανά είναι καλοδεχούμενα ::salut:: ::salut:: ::salut::
(http://www.mchost.gr/v/3855)
(http://www.mchost.gr/v/3856)
(http://www.mchost.gr/v/3857)
(http://www.mchost.gr/v/3858)
(http://www.mchost.gr/v/3859)
(http://www.mchost.gr/v/3860)
(http://www.mchost.gr/v/3861)
(http://www.mchost.gr/v/3862)
(http://www.mchost.gr/v/3863)
(http://www.mchost.gr/v/3864)
ΔΚ
-
ωραίες ...φωτό
::glossa::
Σ.Σ.
-
Μια χαρά δείχνει το κιτάκι, αν εξαιρέσουμε τη φόλα με το κουτί :!:
ʼντε, καλά βαψίματα :wink:
::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ
-
Τα δύο μόνο άρματα που κατασκευάστηκαν δόθηκαν στην 3η Panzer Division και χρησιμοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στη Ρωσία. Ωστόσο για λόγους που αγνοώ, παρά την επιτυχία του, το σχέδιο δεν ευδοκίμησε. Νομίζω ότι ένα από τα δύο, διασώζεται στην Kubinka ::dontknow::
Δεν έστριβε το ρημάδι και βρήκε πάτημα η OKW που ακόμα τότε έβγαζε σπυριά με τα βαρέα τεθωρακισμένα (ακόμα και το IVαρι το θεωρούσε πολύ βαρύ κι αν δεν ήταν ο "μπαμπάς Heinz",δεν θα ξεκινούσε η παραγωγή του) και το τερμάτισε.Οι επιτελάρχες επέλεξαν να αγνοήσουν τα Char B1 και Matilda αλλά με τα KV δεν έβγαζαν άκρη κι άρχισαν σταδιακά να ρίχνουν νερό στο κρασί τους (ή στη βλακεία τους... ::glossa:: )
ʼλλο ένα ωραίο θεματάκι Μήτσε.Μιά χαρά το έφτασες ως εδώ.Αναμένουμε τη συνέχεια :wink: ::salut::
-
Για αρχή, αντιπαρέρχομαι το υποβολιμαίο σχόλιο του ΞΣΙΠ (only for the veterans) για τις καλλιτεχνικές φωτογραφίες μου.
::arrowred::Μάνο, όντως το κιτάκι είναι γενικά καλό και εντυπωσιάστηκα από το σύστημα τροχών/ερπύστριας που ήταν σε ένα (!!!!) κομμάτι!!!! Πιθανότατα, δείχνει το μέλλον για τα fast και semifast build kits. Ωστόσο η έλλειψη του κουτιού, θεωρείται πατάτα ολκής. ʼσε που βλαστήμησα για να το φτιάξω και να θυμίζει κάτι από το πραγματικό........
::arrowred::Κώστα, έχει λογική αυτό!!!! Οι Ρώσοι σε μια επίσκεψή τους στη Γερμανία (όταν ακόμα ήταν φίλοι), νόμισαν ότι οι Γερμανοί τους κοροϊδεύουν, όταν τους παρουσίασαν το τεσσάρι σαν το βαρύτερο άρμα τους. Μετά ως γνωστόν, είπαν στη γριά να χ......και κείνη ξεκ.....στηκε!!!!
ΔΚ