Modelclub.GR - Hellenic Scale modelling community

ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΥΛΙΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ => Εργαλεία & Υλικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ στις Σεπτεμβρίου 05, 2013, 01:42:36 μμ

Τίτλος: ΚΥΑΝΟΑΚΡΥΛΙΚΗ ΚΟΛΛΑ - SUPER GLUE
Αποστολή από: ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ στις Σεπτεμβρίου 05, 2013, 01:42:36 μμ
Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου πει
τι εμπειρίες έχει απο τη χρήση της SUPER GLUE ( αυτές πουν τις πουλάνε στα παζάρια και τα είδη του 1EUR )
Eίναι αξιόπιστες και διαχρονικές, ή καλύτερα να την αποφύγω και να καταφύγω σε ακριβότερες λύσεις για κυανοακρυλικές κόλλες
Τίτλος: Απ: ΚΥΑΝΟΑΚΡΥΛΙΚΗ ΚΟΛΛΑ -SUPER GLUE
Αποστολή από: mirmidon στις Σεπτεμβρίου 05, 2013, 03:46:53 μμ
γνωριζω την power glue με σημα το ελεφαντακι σε τετοιες τιμες. τετοιες κολες ερχονται κυριως απο ασια.τις χρησιμοποιω, ειναι πολυ δυνατες αλλα επικυνδινες να κολησουν στο δερμα σε κλασματα δευτερολεπτου. σε uhu power glue οχι κ τοσο. κανουν καλη δουλεια σε μεγαλες επιφανειες κ οχι σε μικρολεπτιομερειες που ιδανικες ειναι η ρεβελ με το σωληνακι αλλα οχι τοσο δυνατη.η super glue θα ειναι κατι παρομοιο
Τίτλος: Απ: ΚΥΑΝΟΑΚΡΥΛΙΚΗ ΚΟΛΛΑ -SUPER GLUE
Αποστολή από: CROW στις Σεπτεμβρίου 05, 2013, 04:43:19 μμ
Για κυανοακρυλικες κολλες ρωτησε ο ανθρωπος,τι σχεση εχει η Revell? Φιλε μου ασχετως τιμης αν η κολλα κανει αυτο που πρεπει οπως το θες (να κολλαει δηλαδη!) ειναι μια χαρα! Παρε 1-2 να δοκιμασεις γιατι μπορει να ειναι μια χαρα αλλα μπορει να πεσεις μεχρι και σε αδειο σωληναριο! Επισης εχε τον νου σου σε μεγαλα μαγαζια με εργαλεια και χαρτικα γιατι βγαζουν συχνα προσφορες στις επωνυμες κυανοακρυλικες.
Τίτλος: Απ: ΚΥΑΝΟΑΚΡΥΛΙΚΗ ΚΟΛΛΑ -SUPER GLUE
Αποστολή από: giwrgosd στις Σεπτεμβρίου 05, 2013, 05:39:50 μμ
Μια φορά αγόρασα τέτοια κόλλα και την πέταξα μέσα σε 5 λεπτά... Ίδια που αγόρασε γνωστός μου του έκανε τη δουλειά... Τι να πω. Είναι ότι σου τύχει.
Πάντως μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει πολλές επώνυμες. Τα καλύτερα αποτελέσματα τα πήρα με την Bison και την Logo Gel για πιο χοντρά κολλήματα. Η χειρότερη που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής ήταν η Loctite.
Η ZAP από την άλλη έχει καλύτερη τιμή ως προς το βάρος αλλά ακόμα και η thin είναι πολύ αργή και μερικές φορές μου σπάει τα νεύρα, ενώ ξεκολλάει και εύκολα.
Τίτλος: Απ: ΚΥΑΝΟΑΚΡΥΛΙΚΗ ΚΟΛΛΑ -SUPER GLUE
Αποστολή από: Δημήτρης Σιόλος στις Σεπτεμβρίου 05, 2013, 05:50:35 μμ
Εγώ συνέχεια την UHU από το Τζάμπο παίρνω, 2 ευρώ τα 2 σωληνάρια των 3 γραμμαρίων το καθένα, κρατάει αρκετό καιρό  :wink:
Τίτλος: Απ: ΚΥΑΝΟΑΚΡΥΛΙΚΗ ΚΟΛΛΑ -SUPER GLUE
Αποστολή από: ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ στις Σεπτεμβρίου 05, 2013, 06:56:06 μμ
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
θα συνδιάσω την ενημέρωση που μου προσφέρατε
Τίτλος: Απ: ΚΥΑΝΟΑΚΡΥΛΙΚΗ ΚΟΛΛΑ -SUPER GLUE
Αποστολή από: orck στις Σεπτεμβρίου 05, 2013, 07:15:31 μμ
Παρε το φτηνοτερο και μικροτερο μπουκαλι. Δυσκολα θα την τελειωσεις χωρις να χαλασει το στομιο στο μπουκαλι η να ξεραθει απο μονη της.
Για να κρατησει περισσοτερο βαλτην σε ναυλον σακουλακι και μετα σε ενα ταπερ στο ψυγειο, στην συντηρηση, γραψε ξεκαθαρα απο εξω οτι ειναι κολλα και οχι φαγωσιμο.
Τίτλος: Απ: ΚΥΑΝΟΑΚΡΥΛΙΚΗ ΚΟΛΛΑ -SUPER GLUE
Αποστολή από: giwrgosd στις Σεπτεμβρίου 05, 2013, 07:58:08 μμ
Ένα ωραίο κόλπο για να μην χαλάσει το στόμιο στις Zap, που ίσως όμως μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα μπουκάλια, είναι να βάλεις βελόνα από σύριγγα ινσουλίνης πάνω στο στόμιο.  Αν σου ξεραθεί κόλλα μέσα απλά αλλάζεις βελόνα.  Αν θέλεις περισσότερη ροή αλλάζεις βελόνα...
Κάποιος μου το είχε μαρτυρήσει το κόλπο στο τελευταίο Street modeling (δεν θυμάμαι ποιος δυστυχώς) και με έσωσε...!
Τίτλος: Απ: ΚΥΑΝΟΑΚΡΥΛΙΚΗ ΚΟΛΛΑ -SUPER GLUE
Αποστολή από: Mastoras στις Σεπτεμβρίου 05, 2013, 08:17:38 μμ
Βελόνες και βουντού στην κυανοακρυλική? :mrgreen:
Βασικός κανόνας της κυανοακρυλικής είναι οτι ΠΟΤΕ δεν βάζουμε στο μοντέλο μας με το μπουκαλάκι.Πάντα,αφήνουμε μια σταγόνα σε μια γυαλιστερή επιφάνεια,αλουμινόχαρτο είναι μια χαρά,και από κει πέρνουμε την ποσότητα που θέλουμε με μια καρφίτσα,τεντωμένο σπρου,κομμένη βελόνα,οδοντογλυφίδα ή όπως αλλιώς μας βολεύει.
Εάν ξεραθεί το στόμιο,απλά κόβουμε το ξεραμένο σημείο.
Η Zap πάντως έχει βγάλει για τους αμετανόητους ένα πακετάκι με πολύ λεπτά στόμια που μπαίνουν σε όλα σχεδόν τα σωληνάρια/μπουκαλάκια κυανοακρυλικής και είναι πολύ βολικά.Αν θυμάμαι καλά κοστίζει 3,50Ευρώ και έχει μέσα 10 τεμάχια,αρκετά για μια ολόκληρη χρονιά.Τα έχω δει στο GEhobbies.