Modelclub.GR - Hellenic Scale modelling community
MC Community => Καλωσόρισμα Νέων μελών => Μήνυμα ξεκίνησε από: than.fot στις Ιανουαρίου 03, 2013, 10:21:48 μμ
-
Γεια σας παιδια, καλως σας βρηκα και Καλη Χρονια πρωτα απ ολα !!!
Ειμαι ο Θανος, Σερραιος στην καταγωγη αλλα πλεον "υιοθετημενος" Σαλονικιος :D Κατα τυχη βρηκα το forum σας και κατα μαγικο timing επεσε η συναντηση πανω στη φαση που ειπα να ασχοληθω λιγο περισσοτερο με τον μοντελισμο.
Θα κανω ενα μικρο review στην μικρη εμπειρια μου...Οταν ημουν μικρος ( μεχρι γυμνασιο δλδ ) ειχα φτιαξει δεκαδες μοντελα σε μικρες κλιμακες αλλα η συμμετοχη μου ξεκινουσε απο απλο κολλημα εως απλο βαψιμο. Στη συνεχεια αρχισα να ασχολουμαι και με κανενα μεγαλυτερο μοντελο. Μετα απο αρκετα χρονια απουσιας απο το αθλημα, τα τελευταια 2/3 χρονια αρχισα παλι...Πλεον εχω κολλησει με αεροπλανα και αρματα/οχηματα του Β Π.Π, σε κλιμακες 1/48 και 1/35 ( ειδικα στα αρματα το 1/35 ειναι στανταρακι ). Βεβαια σε ολα τα θεματα ειμαι αυτοδιδακτος και χρησιμοποιω μονο πινελα στα βαψιματα. Ομολογω οτι λογικα δεν αγγιζω καποιο υψηλο επιπεδο τεχνικης αλλα πιστευω πως την παλευω την κατασταση γενικα. Ομως θεωρω οτι ηρθε η ωρα να ασχοληθω λιγο καλυτερα και για αρχη θελω να αρχισω να "παλιωνω" με σωστο τροπο τα μοντελα μου γιατι ωραια τα φρεσκοβαμμενα και καθαρα μοντελα αλλα.... ;)
Εχω ηδη αρχισει να κοιταζω παλιοτερα posts στο forum σχετικα με τεχνικες, βαψιματα κλπ και θα προσπαθησω να μην σας πρηξω με τις κλασικες ερωτησεις καθε νεου που ψαχνει να βρει ευκολα απαντησεις σε οτι ψαχνει... :) Για αρχη εχω μερικες γενικες ερωτησουλες
1) επειδη για χρονια ημουν εξωτερικο και εχω χασει αποκλειστικα μαγαζια μοντελισμου που ηξερα ( καλα στις Σερρες πλεον δεν ξερω καν αν εχει μεινει τπτ σχετικο..) μπορειτε να μου υποδειξετε που υπαρχουν τετοια μαγαζια στη Σαλονικα ?? ( φανταζομαι στο forum θα υπαρχουν ηδη και μαγαζατορες, οποτε ακομα καλυτερα ;) )
2) απο παλια εχω απωθημενο να κανω καποτε μοντελα απο ελληνικα στρατιωτικα οχηματα/αρματα/αεροπλανα του Β ΠΠ...υπαρχουν ?? ( γιατι ομολογω πως στο εξωτερικο που ημουν και εψαχνα που και που, δεν βρηκα κατι..)
3) ειδα οτι μπορω να ποσταρω φωτο απο μοντελα που εχω κανει ηδη...Μπορω να τα ποσταρω ετσι ωστε να πεσει το κραξιμο της αρκουδας ( = να μου πειτε τα λαθη και αν εχω κανει και κατι καλο ) ??
4) αυτη τη στιγμη εχω ετοιμο καθαροβαμμενο με τα βασικα του χρωματα ενα 8 ton Semitrack SdKfz 7/1 φορτωμενο με 20mm flakvierling (= το κλασικο αντιαεροπορικο που ειχαν για προστασια οι γερμανικες ιλες αρματων - και ναι, εχω ενα μικρο κολληματακι με διαφορες εκδοσεις των γερμανικων ημι/ερπυστριοφορων), το οποιο ειναι σε εκδοση χειμωνα και θελω να το "χειμωνιασω"...(νατος ο νεος που θελει ευκολη λυση απο τους παλιους...) :evil:
Ευχαριστω πολυ για την οποια βοηθεια και ελπιζω να τα πουμε και απο κοντα, ειμαι σιγουρος οτι εχω παρα πολλα να μαθω απο ολους σας εδω μεσα !!!
-
Καλώς ήλθες ευχομαι καλή μοντελιστική χρονιά.
2 λινκ με μοντελομάγαζα,Θεσσαλονίκη και Σέρρες ::salut::
http://www.hobbygallery.gr/index.php?language=gr (http://www.hobbygallery.gr/index.php?language=gr)
http://www.serresmodels.gr/ (http://www.serresmodels.gr/)
-
κάλος ήρθες στην παρέα μας. ::salut::
-
::welcome_model::
::salut:: Κωστας