Modelclub.GR - Hellenic Scale modelling community

ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ => Ελικοφόρα Αεροσκάφη => Prop: Υπό κατασκευή => Μήνυμα ξεκίνησε από: φιλιππος κανετος στις Απριλίου 20, 2012, 07:32:25 μμ

Τίτλος: 1/48 ιαπωνικη τετραδα-τελος 100%
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Απριλίου 20, 2012, 07:32:25 μμ
Εχω αγορασει αυτα τα τεσσερα κουκλια
(http://postimage.org/image/4upvoticn/)
και ειναι και ο λογος που αφησα τα αυτοκινητα.Η σειρα κατασκευης τους θα ειναι 1 kate 2 otsu 3 gekko 4 zero.Eιμαι σχετικα νεος στο χομπι και τα μεχρι τωρα μοντελα μου ειναι ολα χωρις τεχνικες-βελτιωσεις,τωρα που σας γνωρισα εχω μαθει αρκετα πραγματα και θα προσπαθεισω να τα εφαρμοσω.Σε ολα τα μοντελα εχουν αγοραστη και τα σχετικα βελτιωτικα της eduard.Συντομα φωτογραφιες απο το πιλοτηριο του kate
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: gkontog στις Απριλίου 20, 2012, 07:48:24 μμ
Αμάν! Ετσι να βλέπω μεγαλόπνοα σχέδια. Μπράβο. Βάζε φωτογραφίες και ρώτα ότι θες, εδώ είμαστε. Καλή συνέχεια.

Kate υπάρχουν αρκετά και πολύ καλά και ένα βαμένο με πινέλο (!) από τον STARFIGTHER. Ψάξε λίγο στο show room και στο GB Pacific και θα τα βρεις.
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Απριλίου 21, 2012, 04:52:35 μμ
Καλησπερα σας σημερα θα σας δειξω την δουλεια μου πανω στο πιλοτηριο του  kate,να σας πω οτι οι γνωσεις μου για τα αεροπλανα γενικος ειναι οτι λενε τα χαρτια του μοντελου.Εκανα και μια κουταμαρα και εφτιαξα μαξιλαρια στα καθισματα.Περιμενω τις κριτικες σας για τη δουλεια μου και τα λαθη μου.......
(http://postimage.org/image/3qah3tvon/) (http://postimage.org/image/6yeygvhyf/) (http://postimage.org/image/3sucqnzc7/) (http://postimage.org/image/pht8uj1k7/) (http://postimage.org/image/j5ioyfnvr/)
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: nasos79 στις Απριλίου 21, 2012, 05:11:45 μμ
Όμορφα, καθαρά και περιποιημένα!
Καθαρά βαμμένα εννοώ.
Αλλά απαιτούν το βρωμισματάκι τους. Κάνε wash, μερικά ξεφτίσματα, στεγνά πινέλα κτλ και θα δεις πώς θα "ζωντανέψουν" αμέσως όλα.
Καλή αρχή!  :wink: ::salut::
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Απριλίου 21, 2012, 05:50:21 μμ
μαλλων πρεπει να βαλω αλλες φωτο γιατι οι δυο κατω ειναι μετα το wash....
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: nasos79 στις Απριλίου 21, 2012, 06:07:58 μμ
Έχεις δίκιο, το ξανακοίταξα, στην τελευταία φαίνεται  :oops: αλλά στην προτελευταία όχι και τόσο. Οπότε άκυρο. :)
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Απριλίου 22, 2012, 02:49:29 μμ
Το μοντελο δεθηκε,ασταρώθηκε και μαυριστικαν ολες οι γραμμες του(πρωτη φορα εκανα αυτη την τεχνικη).Κοιτωντας εχτες τα kate του show room ειδα το πολυ ομορφο του crow και μου εκανε πολυ εντυπωση η βελτιωση του κινητηρα οποτε επιασα αμεσως δουλεια και το αποτελεσμα φαινεται στις φωτογραφιες.Περιμενω τις γνωμες σας και τις παρατιρησεις σας( CROW σε ευχαριστω και συγνωμη για την αντιγραφη)
(http://postimage.org/image/od1w9u1d3/) (http://postimage.org/image/flzgtb7fr/) (http://postimage.org/image/puncle63r/)D (http://postimage.org/image/qmulybzon/)






Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Απριλίου 22, 2012, 02:52:09 μμ

(http://postimage.org/image/vg207pjdd/) (http://postimage.org/image/j2p60stox/)

Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: CROW στις Απριλίου 22, 2012, 05:45:09 μμ
Kαλη αρχη στον πραγματικο μοντελισμο! :mrgreen: Πλακα κανω φυσικα γιατι τα αυτοκινητα ειναι αλλο αγγουρι!  Το Κate σου μια χαρα παει αλλα υπαρχουν και 1-2 πραγματακια που ακομα και τωρα μπορουν να το κανουν καλυτερο. Λιγη ακομα φθορα στο κοκπιτ,ειδικα στα σημεια που ξεφτιζε το χρωμα (ακρες καθισματων,πατωμα,γωνιες απο κονσολες) και να προσεξεις λιγο και τα σωληνακια του λαδιου στις καφαλες γιατι ειναι πολυ χοντρα. Κατι αλλο που θελω να σου πω ειναι οτι η Εduard στα βελτιωτικα της δινει και κοματια που ειναι χειροτερα απο του κιτ οποτε δεν υπαρχει λογος να μπουν. Χαρακτηριστικα αναφερω τα μικρα πινακακια μα οργανα και διακοπτες στα πλαινα του κοκπιτ. Το πρασινο στο κοκπιτ πιο ειναι?
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Απριλίου 22, 2012, 07:25:17 μμ
Δυστυχως το εχω τοποθετησει στα αλλα τρια θα γινουν σιγουρα.Για τα σωληνακια ψαχνω ηδη πιο ψηλο,μακαρι να βρω,οσο για το χρωμα αφου αγορασα περιπου 10 αποφασισα το acus09 interior green της white ensign  με μοναδικο κριτηριο τα χρωματα της eduard στο κιτ ηταν το πιο κοντινο σε αποχρωση
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: Corto στις Απριλίου 22, 2012, 10:26:05 μμ
Φίλιππε πολύ καλή δουλειά μέχρι στιγμής. Εάν επιτρέπεις μια μικρή λεπτομέρεια - εάν μπορείς προσπάθησε να καλύπτεις με στόκο, τρίψιμο τα punch marks. Συνήθως τα πιο πολλά από αυτά δε φαίνονται αλλα είναι μια καλή συνήθεια να τα εξαφανίζουμε όσο μπορούμε.

(http://postimage.org/image/9cftla0yv/)
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Απριλίου 22, 2012, 10:41:23 μμ
Και βεβαια επιτρεπω και οτι αλλο βλεπετε να μου το λετε αμεσως,οταν το διαβασα και σε καποιον που του το ελεγε καποιος ηταν πλεων αργα για εμενα το ειχα ενωσει με τα υπολοιπα κοματια,ευχαριστω πολυ και τοο απειρο ματι μου δεν τα ειδε καθολου
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: Pankoub στις Απριλίου 22, 2012, 10:52:31 μμ
Aν θελεις μας λες ποσο χρονων εισαι??? :?
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Απριλίου 22, 2012, 11:27:20 μμ
32 ολοκληρα...
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: Pankoub στις Απριλίου 23, 2012, 12:57:57 πμ
32 ολοκληρα...
Μια χαρα εισαι! Νασαι παντα ετσι δεκτικος στις καλοπροαιρετες παρατηρησεις των παιδιων εδω και πολυ γρηγορα θα κανεις παπαδες!
Spoiler (hover to show)
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: CROW στις Απριλίου 23, 2012, 04:00:59 πμ
Μια χαρα εισαι! Νασαι παντα ετσι δεκτικος στις καλοπροαιρετες παρατηρησεις των παιδιων εδω και θα πολυ γρηγορα θα κανεις παπαδες!
Spoiler (hover to show)
Συμφωνω απολυτα! ::salut::
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Απριλίου 23, 2012, 08:05:35 πμ
Αυτος νομιζω ειναι και ο σκοπος της ολης υποθεσης αλλιως θα εβαζα το μοντελο αμεσως στο show room και θα ελεγα αυτο ειναι.        Τουλαχιστων αυτο εχω καταλαβει εγω.Καλημερα σας.
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Απριλίου 24, 2012, 02:58:43 μμ
Χαιρετε κυριοι,το kate αν ολα πανε καλα σημερα το βραδυ θα το βαψω,εχω ομως μια απορια με τα χρωματα
(http://postimage.org/image/q81poa7b9/) (http://postimage.org/image/pwoup9g91/)οπως φαινετε στις φωτογραφιες το νουμερο 56 που ειναι το Η62 διπλα γραφει οτι ειναι πρασινο ενω το Η62 ειναι γκρι,τι  κανω σε αυτη την περιπτωση και πιο χρωμα να βαλω?


Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: Wildcat στις Απριλίου 24, 2012, 03:16:28 μμ
Χαιρετε κυριοι,το kate αν ολα πανε καλα σημερα το βραδυ θα το βαψω,εχω ομως μια απορια με τα χρωματα
(http://postimage.org/image/q81poa7b9/) (http://postimage.org/image/pwoup9g91/)οπως φαινετε στις φωτογραφιες το νουμερο 56 που ειναι το Η62 διπλα γραφει οτι ειναι πρασινο ενω το Η62 ειναι γκρι,τι  κανω σε αυτη την περιπτωση και πιο χρωμα να βαλω?



Αντίθετα απο τη laquer σειρά Mr Color, η Gunze δεν βγάζει ξεχωριστά χρώματα για τον καθε κατασκευαστή στην σειρά των ακρυλικών της, οπότε μάλλον θα αρκεστείς στο "γενικό" IJN Green Η59.
Καλή συνέχεια!
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Απριλίου 24, 2012, 03:32:44 μμ
Ενταξει με το χρωμα αλλα το σημειο που δειχνουν οι οδηγιες  απο κατω ειναι πρασινο η γκρι?
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: gkontog στις Απριλίου 24, 2012, 03:53:38 μμ
Τα Kate έβγαιναν από το εργοστάσιο με αυτό το μυστήριο γκρι ανοικτό χρώμα παντού. Για κάποιους το χρώμα αυτό έχει και πράσινο μέσα του, εγώ δεν το βλέπω, πάντως ένα καλό ταίριασμα είναι το Gunze H61 ή το Tamiya XF-12. Πάνω στα αεροπλανοφόρα δέχτηκαν στις πάνω επιφάνειες ένα χέρι σκούρο πράσινο, Gunze H59, Tamiya XF-11. Το πράσινο αυτό αποδείχτηκε πως δεν καθόταν καλά με το υποκείμενο γκρι και ξεφλούδιζε δίνοντας μία ταλαιπωρημένη όψη στα αεροσκάφη. Σε κάποια άλλα Kate, αν θυμάμαι καλά αυτά του αεροπλανοφόρου Kaga, αντί για όλο πράσινο πρόσθεσαν βούλες πράσινο και κοκκινοκαφέ.

Τώρα όπως πολύ σωστά είπε παραπάνω ο Νίκος, το πράσινο αυτό δεν είχε την ίδια απόχρωση ανάμεσα στους δύο μεγάλους κατασκευαστές, τη Mitsubishi και τη Nakajima. Αν οπωσδήποτε θές το "σωστό" πράσινο πρέπει να βρεις το Nakajima dark green, το βγάζει νομίζω η Wgite Ensign και σίγουρα και άλλες. Αν θες τη γνώμη μου ακολούθησε την πρόταση του Νίκου και χρησιμοποίησε το Gunze H59 και θα είσαι μια χαρά.
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: Wildcat στις Απριλίου 24, 2012, 03:58:57 μμ
Ενταξει με το χρωμα αλλα το σημειο που δειχνουν οι οδηγιες  απο κατω ειναι πρασινο η γκρι?
Δεν ξέρω άν είναι σωστές οι οδηγίες (η απορία μου είναι οτι αφου βαφτηκε ολη η ουρά κόκκινο-κίτρινη, τα πηδάλια γιατί να τα αφήσουν όπως ήταν?) αλλα κανονικά θα ήταν γκρί.
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Απριλίου 24, 2012, 04:24:08 μμ
Οποτε μηπωςτο Η62 ειναι σωστο?σαν γκρι εννοω γιατι και στα μπροστινα φτερα το εχει και ολη η υπολοιπη κατω επιφανια βαφετε ασημι με το Η8.Σας ευχαριστω πολυ παντως για το ενδιαφερων σας και τις πληροφοριες.
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: Wildcat στις Απριλίου 24, 2012, 04:33:32 μμ
Οποτε μηπωςτο Η62 ειναι σωστο?γιατι και στα μπροστινα φτερα το εχει και ολη η υπολοιπη κατω επιφανια βαφετε ασημι με το Η8.Σας ευχαριστω πολυ παντως για το ενδιαφερων σας και τις πληροφοριες.
Τυπικά υπάρχει άλλο χρώμα για το γκρί του ναυτικού (το H61 IJN Light Grey όπως έγραψε προηγουμένως και ο Γιώργος) ενώ το H62 υποτίθεται προορίζεται για τα αεροσκάφη του στρατού (IJA Light Grey). Δεν το έχω ψάξει σχετικά με την ακριβεια των αποχρώσεων οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω επ'αυτού.
Δες παρακάτω τους κωδικούς των ακρυλικών της Gunze.
http://www.ipmsstockholm.org/colorcharts/stuff_eng_colorcharts_gunze.htm
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Απριλίου 24, 2012, 04:41:35 μμ
Οποτε παμε για Η61 και οπως ειδα και τα υπολειπα kate του site ειναι γκρι και παλι σε ευχαριστω πολυ
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Απριλίου 26, 2012, 01:35:23 μμ
Χαιρεται κυριοι προχωρισε πολυ η δουλεια και επιτελους εβαψα το πρωτο α/φ ολο με αερογραφο.Ενα προβλημα ομως μου χαλασε τη χαρα,στο πισω μερος(στο κοκκινο)εμεινε η κολλα της ταινιας μαρκαρισματος(ταμιγια)υπαρχη καποιος τροπος να τη βγαλω η θελει βαψιμο?Και μερικες φοτωγραφιες απο τα βαψιματα για γνωμες και σχολια (http://postimage.org/image/pimln0t4t/)url=http://postimage.org/image/qwe8ibse5/][/url] (http://postimage.org/image/8w9mropkt/) (http://postimage.org/image/405zzzpfh/)
(http://postimage.org/image/xtd08le2l/) (http://postimage.org/image/xhvjvtxml/)
τελικα απο κατω το εβαψα ολο ασημι Η8 οπως ειδα σε ενα ιδιο εδω στο site


[






Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: gkontog στις Απριλίου 26, 2012, 01:45:08 μμ
τελικα απο κατω το εβαψα ολο ασημι Η8 οπως ειδα σε ενα ιδιο εδω στο site
Ομορφή και καθαρή δουλειά αν και πρέπει να σου πω πως το ασημί από κάτω είναι πιθανότατα λάθος.
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Απριλίου 26, 2012, 02:19:04 μμ
Ευχαριστω πολυ.Δεν ξερω αν εννοεις το νουμερο του χρωματος η το ασημι γενικοτερα,στο gb pacific εχει ενα ιδιο με το δικο μου που ειναι ασημι απο κατω και εξηγει το γιατι, ετσι το εβαψα και εγω ασημι
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: nasos79 στις Απριλίου 26, 2012, 07:46:52 μμ
Για την κόλλα που έχει μείνει, θα πάρεις ένα φρέσκο κομμάτι ταινίας και με διαδοχικά απαλά κολλήματα και τραβήγματα στο σημείο, θα αφαιρέσεις τα υπολείμματα. Απαλά όμως.
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: gkontog στις Απριλίου 26, 2012, 07:51:54 μμ
Ευχαριστω πολυ.Δεν ξερω αν εννοεις το νουμερο του χρωματος η το ασημι γενικοτερα,στο gb pacific εχει ενα ιδιο με το δικο μου που ειναι ασημι απο κατω και εξηγει το γιατι, ετσι το εβαψα και εγω ασημι
Μιλάω για το ασημί γενικότερα. Αλλά δεν πειράζει, συνέχισε όπως είσαι.
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Απριλίου 26, 2012, 08:02:31 μμ
Ευχαριστω πολυ γενικα και ειδικα για την συμβουλη,σε περιπου 2 ωρες θα ξερω.
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: HARTMANN7 στις Απριλίου 26, 2012, 10:32:29 μμ
Φίλιππε καλησπέρα!!
Νομίζω και εγώ οτι το ασημί δεν πρέπει να είναι πολύ σωστό για Ιαπωνικό Α/Φ.
Για γκρι πάντως θα σου προτείνω και εγώ το Η61 αν δείς γράφει και IJ NAVY GREY...οπότε για ναυτικό μάλλον είναι πιο σωστό...
η δουλειά πάντως στην συναρμολόγηση μου αρέσει πολύ!!Προσεγμένο και χωρίς προβλήματα!!!
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Απριλίου 27, 2012, 03:12:14 πμ
Η αληθεια ειναι οτι στην αρχη το εβαψα με το nakajima navy grey της white ensign μετα ειδα το αλλο α/φ και το αλλαξα,εχω μπερδευτει λιγο ειμαι και ασχετος με την ιστορια τον α/φ.Ευχαριστω πολυ παντως για την συμβουλη,το σκευτομαι μηπως το ξανα αλλαξω,αλλωστε και το zero και το otsu ειναι γκρι,ευχαριστω και καληνυχτα.
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: Pankoub στις Απριλίου 27, 2012, 04:02:08 πμ
Μιλάω για το ασημί γενικότερα. Αλλά δεν πειράζει, συνέχισε όπως είσαι.
Γιωργη με βαση τη φωτο απο το FAoW 74 δεν αποκλειω ναναι NMF οι κατω επιφανειες..



Επισης οι φθορες που εμφανιζονται εδω
 ::arrowdown::



να ναι απο μετα Pearl Harbor εποχη?? Ισως ο Αγριος Αετος να μπορει να μας πει την αποψη του.. ::dontknow::
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Απριλίου 28, 2012, 02:59:44 μμ
Χαιρεται....μεγαλη βραδια για εμενα εχτες αφου αποφασισα να βαλω τις χαλκομανιες,δυστυχως ομως δεν τελειωσε ωραια.Πρωτη φορα δοκιμασα βελτιωτικο και αφου ξεπερασα το σοκ του ζαροματος οταν στεγνωσε εμεινα αφωνος,πραγματικα τελειω.Το ματιασα ομως και τις εκανα τις ζημιες 
(http://postimage.org/image/rxc8641hd/) (http://postimage.org/image/di3hyp37l/) (http://postimage.org/image/p8hfg2w01/) (http://postimage.org/image/bsueqmni9/) (http://postimage.org/image/q0k3fa075/)
Με τους αριθμους βρηκα ακρη,θα φτιαξω πατρον και θα τους βαψω τωρα το αλλο μαλλων θα παραμηνει η μπορει και να αφαιρεθει τελειος.
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Μαΐου 02, 2012, 06:28:08 μμ
Καλησπερα σας κυριοι,σημερα θα σας δειξω πως καταφερα να κανω το kate μετα απο της τεχνικες που μου μαθατε,ησως ειναι υπερβολικο το βρωμισμα που του εκανα.Περιμενω κυριοι σχολια και τις γνωμες σας,μπορουν να γινουν αλλαγες δεν εχει περαστει το τελευταιο βερνικη.Βαρατε για να γινουν τα αλλα τρια καλητερα.
(http://postimage.org/image/wwdkdhe7n/) (http://postimage.org/image/5aasssuur/)
(http://postimage.org/image/qlcyat2cz/) (http://postimage.org/image/oi2j352k3/)
(http://postimage.org/image/uka5tmr03/) (http://postimage.org/image/cir0vtwz7/)








Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: gkontog στις Μαΐου 02, 2012, 08:17:11 μμ
Το έχω γράψει αρκετές φορές, παμε ακόμα μία. Αλουμίνιο και θαλασσινό νερό είναι ο χειρότερος δυνατός συνδιασμός. Από όσα ξέρω ακόμα και οι βαφές με βάση τη σκόνη αλουμινίου έχουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα και η βαφή σε ένα αεροσκάφοπς που επιχειρεί σε θαλάσσιο περιβάλλον είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να αντέχει τις συνθήκες αυτές. Γυμνό αεροπορικό αλουμίνιο και θαλασσινό νερό είναι (ήταν τότε τουλάχιστον) η σίγουρη συνταγή για καταστροφή.

Το Kate με τις φθορές του θανάτου. Πριν την επίθεση στο Pearl τα Kate βάφτηκαν σκούρο πράσινο πάνω από το ανοικτό γκρι που ήδη είχαν. Το χρώμα περάστηκε χωρίς προετοιμασία και κατά την επίθεση έδειχναν τσίλικα και όμορφα όπως βλέπεις στην παρακάτω φωτογραφία.

(http://postimage.org/image/6rkrntsoh/)

Λίγο μετά το χρώμα άρχισε να φεύγει για να γίνει σε λίγο καιρό σώβρακο, η φωτογραφία του Κate που έχεις ποστάρει αν θυμάμαι καλά είναι από τη ναυμαχία της θάλασσας των Κοραλίων. Το πράσινο χαιρέτησε και το ανοικτό γκρι έκανε την εμφάνισή του.

Φυσικά αυτός είναι ο γενικός κανόνας και πάντα υπάρχουν και εξαερέσεις. Πάντως τουλάχιστον εγώ δεν έχω βρει ακόμα φωτοργαφία NMF ή γυμνού αλουμινίου σε αεροσκάφος που επιχειρούσε σε θαλάσσιο περιβάλλον κατά τον ΒΠΠ.

Για τους παραπάνω λόγους το chipping στο μοντέλο δείχνει κάπως υπερβολικό για αληθοφανές. Αλλά και να υπήρχε στο πραγματικό, στο μοντέλο δείχνει κάπως "χοντροκομένο". Αν θές σκέπασέ το και δοκίμασε με πιο λεπτό πινελάκι. Τώρα από βρώμισμα, λαδιές, καπνιές κλπ, αν δεν κάνεις κάποιο αεροσκάφος της επίθεσης στο Pearl, ξεπάτωσέ το! Αν στο Pearl ήταν τσίλικα, στη συνέχεια δε σταμάτησαν να πολεμούν τουλάχιστον μέχρι και τα τέλη Απριλίου του 1942, δεν είχαν στιγμή για καλωπισμούς και καθαριότητα.
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Μαΐου 02, 2012, 11:30:05 μμ
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση και εμενα μου φαινοταν καπως το απο πανω και θα το φτιαξω σιγουρα.Θα με συχορεσεται αλλα οπως ειπα οι γνωσεις για τα α/φ ειναι μονο οι οδηγειες απο το μοντελο και οτι βλεπω και διαβαζω απο εσας με βοηθαει να προχωρισω.
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: gkontog στις Μαΐου 02, 2012, 11:35:49 μμ
Θα με συχορεσεται...
Να σε συγχωρέσουμε για πιο πράγμα; Μη σκέφτεσαι έτσι, για αυτό είναι το forum, οι γνώσεις είναι για να περνάνε σε όλους, αλλιώς είναι άχρηστες.

Να ρωτήσω, γίνετε να βγάζεις φωτογραφίες χωρίς φλας; Αλλοιώνει το ρημάδι τα χρώματα...
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Μαΐου 02, 2012, 11:50:42 μμ
Δεν ειναι φλας,δυστυχως ειναι απο τα φωτα του γραφειου-εργαστιριου μου θα προσπαθεισω να κανω κατι,μπορω και μονο το βραδυ να ασχοληθω με το χομπι ωστε να εχει το φως της ημερας
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: Αγριος Αετος στις Μαΐου 05, 2012, 04:08:58 πμ
Να συμπληρώσω ότι στάνταρ βάψιμο των Ιαπωνικών αεροπλάνων του Ναυτικού πριν τον ΒΠΠ ήταν ασημί με κόκκινες ουρές, το λεγόμενο NMF το οποίο συχνά μπερδεύεται με το άβαφο.

(http://postimage.org/image/miw6afqo3/)

Σχετική ανάλυση πολύ σύντομα στο μπλογκ μας:
http://arawasi-wildeagles.blogspot.jp/ (http://arawasi-wildeagles.blogspot.jp/)

Spoiler (hover to show)
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: Pankoub στις Μαΐου 05, 2012, 06:39:54 πμ
Να συμπληρώσω ότι στάνταρ βάψιμο των Ιαπωνικών αεροπλάνων του Ναυτικού πριν τον ΒΠΠ ήταν ασημί με κόκκινες ουρές, το λεγόμενο NMF το οποίο συχνά μπερδεύεται με το άβαφο.

(http://postimage.org/image/miw6afqo3/)

Σχετική ανάλυση πολύ σύντομα στο μπλογκ μας:
http://arawasi-wildeagles.blogspot.jp/ (http://arawasi-wildeagles.blogspot.jp/)

Spoiler (hover to show)
Spoiler (hover to show)
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Μαΐου 05, 2012, 02:14:35 μμ
Δεν με εχει πιασει τιποτα απλα με αυτα ξεκινησα,αν ολα μου πανε καλα εχω σκοπο να φτιαξω ολα τα ιαπωνικα α/φ και ισως να ανεβω και κλιμακα σε οσα βρω.Ευχαριστω πολυ για την πληροφορια.. Σημερα παρελαβα και την μασκα και ψιλοεγιναν και διορθωσεις στα λαθοι μου,αν ολα πανε καλα αυριο βραδυ μπορει το kate να ειναι ετοιμο και να σας το δειξω. 
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: Αγριος Αετος στις Μαΐου 05, 2012, 08:54:53 μμ
Πολύ ωραία! Ό,τι βοήθεια θες εδώ είμαι.
Είναι σημαντικό όμως να ρωτάς άμα δεν είσαι σίγουρος.
Γιατί το θέμα Γιαπωνέζικα αεροπλάνα είναι φοβερά πολύπλοκο εκεί που νομίζεις ότι θα είναι απλό και πάρα πολύ απλό εκεί που περιμένεις να είναι δύσκολο.

Spoiler (hover to show)
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Μαΐου 06, 2012, 02:23:01 πμ
Δυστυχος για τιποτα δεν ειμαι σιγουρος και εκανα πολλα λαθη γιατι δεν ηξερα τις αντιδρασεις σε αυτα που εκανα.Τουλαχιστον τεχνικα το δευτερο θα γινει πιστευω καλητερο τωρα για την ιστορια τους εχω αρχισει και ειμαι πολυ ηρεμος,οπως καταλαβενεται το σχολειο που πηγαινω ειναι πολυ καλο και με πολυ καλους δασκαλους και συντομα θα ειμαι ενας καλος μαθητης.
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Μαΐου 07, 2012, 02:15:06 μμ
     Κυριοι το πρωτο α/φ ειναι σχεδων ετοιμο(πρεπει να κοληθουν κατι ψιλολογια)δεν εχει το αποτελεσμα που θα ηθελα αλλα ειναι το πρωτο που εφαρμοσα τεχνικες,βεβαια δεν πετηχαν ολες,δεν πειραζει ομως εχουμε και συνεχεια.Περα απο τα eduard και την βελτιωση του κινητηρα ενα αλλο σημειο που εβαλα χερι ηταν οι εξατμισεις.Το μονο σιγουρο ειναι οτι ευχαριστηθεικα πολυ αυτη τη κατασκευει και ας ειχα το ανχος πως θα βγει το καθε τι.
(http://postimage.org/image/4guxl11s7/) (http://postimage.org/image/m86jzhh6v/)
(http://postimage.org/image/b9vahaslj/) (http://postimage.org/image/4xg57gpjb/)
(http://postimage.org/image/ifrmxhr2f/) (http://postimage.org/image/wnhbm53rb/)
(http://postimage.org/image/3mczcqjbb/)









Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: Βαγγέλης στις Μαΐου 07, 2012, 09:01:52 μμ
Ωραίο είναι . Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ είναι οτι το ευχαριστήθηκες γιατί αυτή είναι η ουσία του χόμπυ.  :wink:


ʼντε να πιάνεις τα υπόλοιπα σιγά σιγά
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: raziera στις Μαΐου 08, 2012, 12:47:29 πμ
Όμορφη δουλεια.
Έχεις κάνει έντονο γουος με μαύρο? Η σου βγήκε πολυ σκουρο το  φιλτρο που πέρασες ?
Ίσως έπρεπε να το σκουπισεις περισοτερο.
Και πάλι μια ομορφιά ειναι  , μακάρι να βγει και το δικό μου έτσι.
Καλη συνέχεια μετα υπόλοιπα.

 ::salut:: Κωστας

Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Μαΐου 08, 2012, 01:48:56 μμ
Εχω ηδη ξεκινησει,πηγα κομπρεσερ και αερογραφο στο σπιτι τωρα που καλοκαιριασε(τα ειχα στην αποθηκη στο πατρικο)οποτε δεν σταματαω καθολου.Εχει γινει εντονο το γουος το ηθελα πολυ βρωμικο.Σας ευχαριστω πολυ κυριοι......
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: gkontog στις Μαΐου 08, 2012, 01:55:49 μμ
Mια χαρά είναι, άντε, βουρ στα επόμενα.

Εχω ηδη ξεκινησει,πηγα κομπρεσερ και αερογραφο στο σπιτι τωρα που καλοκαιριασε(τα ειχα στην αποθηκη στο πατρικο)οποτε δεν σταματαω καθολου.
Ετσι! Μαζική παραγωγή! Βάλε φωτογραφίες να χαζεύουμε και ρώτα ότι θες.
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: Αγριος Αετος στις Μαΐου 09, 2012, 10:49:04 πμ
Πολυ καλή δουλειά. Μπράβο.
Αναμένουμε την επόμενη.
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Μαΐου 12, 2012, 03:17:46 μμ
Χαιρετε,εχω σχεδον τελειωσει το πιλοτηριο(η φωτο ειναι μετα απο το πρωτο βερνικη)σημερα θα κανω φθορες και γουος.
Αναμενω για σχολια και γνωμες.
(http://postimage.org/image/4winkq7kb/) (http://postimage.org/image/d3ancaxmz/)








Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: raziera στις Μαΐου 12, 2012, 05:55:30 μμ
Ομορφη και καθαρη δουλεια.
Καλη συνεχεια.

 ::salut:: Κωστας
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Μαΐου 30, 2012, 05:50:08 μμ
Καλησπερα σας κυριοι
   Δουλευω καθημερινα πανω στα α/φ και εχω φτασει καπου εδω
(http://postimage.org/image/rvn68zvsh/)
   Και για να μην καθομαι οσο περιμενω να στεγνωσουν τα χρωματα και γινομαι λιγοτερο υπομονετικος ξεκινισα και το gekko και το εχω φτασει περιπου εδω
(http://postimage.org/image/3ri5waffv/) (http://postimage.org/image/ioqmxasob/)
(http://postimage.org/image/j2rywwcrv/) (http://postimage.org/image/zfwdsoq0d/)
    Οπως βλεπεται καινουριες τεχνικες,για εμενα,εχουν εφαρμοστη και τα αποτελεσματα μου αρεσαν παρα πολυ.Περιμενω τα σχολια σας και παρατηρισεις.




Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: raziera στις Μαΐου 30, 2012, 07:12:13 μμ
Φιλλιπε εχεις κανει πολυ ωραια δουλεια.
Βαλε καμια φωτο ακομα να γουσταρουμε και εμεις λιγο ...  :mrgreen:
Καλη συνεχεια.

 ::salut:: Κωστας
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: HARTMANN7 στις Μαΐου 30, 2012, 08:03:43 μμ
Χαιρετε,εχω σχεδον τελειωσει το πιλοτηριο(η φωτο ειναι μετα απο το πρωτο βερνικη)σημερα θα κανω φθορες και γουος.
Αναμενω για σχολια και γνωμες.
(http://postimage.org/image/4winkq7kb/) (http://postimage.org/image/d3ancaxmz/)

Φίλιππε!!Τρομερό το πιλοτήριο μου αρέσει πάρα πολύ..προσεγμένη δουλειά και με μεράκι!!
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: Νασος στις Μαΐου 30, 2012, 10:17:36 μμ
Μπράβο βρε Φίλιππα.Πάρα πολυ ωραία δουλειά.Το δεύτερο πιλοτήριο είναι εξαιρετικό.Τι άλλο; Καλά τελειώματα!!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Ιουνίου 01, 2012, 06:43:18 μμ
Σας ευχαριστω πολυ παιδια.Φωτο την δευτερα,μαλλων με το ενα τελειωμενω......
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Ιουνίου 15, 2012, 01:49:25 μμ
    τελειωσε και αυτο το μοντελο,οι φθορες μου βγηκαν λιγο χοντροκομενες αλλα με αυτο μου το λαθος καταλαβα καλα την τεχνικη.περιμενω τα σχολια σας και τις παρατηρισεις,ελπιζω να σας αρεσει λιγο....
(http://postimage.org/image/5teig52d9/) (http://postimage.org/image/afamo9azl/) (http://postimage.org/image/4siv4rarh/) (http://postimage.org/image/4c28w2ce5/) (http://postimage.org/image/bvmndkmut/) (http://postimage.org/image/jn7ypvgdx/) (http://postimage.org/image/yvrvgbtcz/) (http://postimage.org/image/7ruvck5o5/) (http://postimage.org/image/ieo6at4v5/)
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: raziera στις Ιουνίου 15, 2012, 02:54:23 μμ
Φίλε δεν ξέρω πολλα για τα ιαπωνικά αλλα θα έλεγα όχι λίγο άλλα πολυ μου αρέσει.
Παρατηρήσεις που θα έκανα είναι το πράσινο χρώμα είναι ενιαίο και δεν μου κάθεται καλα στο μάτι,
Πιστεύω ήθελε λίγα ξανοιγματα. Τα γδαρσιματα που έκανες όπως λες θέλουν λίγο δουλίτσα παραπάνω
Γιατί έτσι χτυπάνε στο μάτι κάπως. Τα σήματα σου έχουν κάτσει καλα και μπράβο ,αλλα ήθελε λίγο ακόμα δουλιτσα για να φυγει το σιλβερινγκ στην ελικα.
Το μοντέλο μια χαρα στέκεται και έτσι και είναι και παρα πολυ ωραίο.
Θα περιμένω το επόμενο .

 ::salut:: Κωστας

Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Ιουνίου 15, 2012, 03:39:19 μμ
  Φιλε κωστα σε ευχαριστω πολυ,προσπαθω οσο μπορω να κανω καινουργιες τεχνικες,τωρα στο gekko παλευω τα ξανοιγματα στο χρωμα θα δουμε τι θα καταφερω τελικα.
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: Pankoub στις Ιουνίου 15, 2012, 04:47:15 μμ
Προσεξε οτι το Gekko δεν φημιζοταν για το ξεφλουδισμα του..Αν εισαι ακομα στο κοκπιτ ριξε μια ματια εδω να παρεις πολλες ιδεες αλλα και οδηγιες βαψιματος..

http://www.hyperscale.com/features/2001/gekkogc_1.htm

Γενικα αν σε ενδιαφερουν τα Ιαπωνικα α/φη κ για τη συνεχεια, αφιερωσε πολυ χρονο  για εξασκηση σε τεχνικες οπως fading και chipping (με την τεχνικη της λακ), σε ρεταλια και ΟΧΙ σε καινουργιο μοντελο!
 ::salut::
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Ιουνίου 15, 2012, 05:11:00 μμ
  Ευχαριστω πολυ για το sait,πολυ ενδιαφερων.Μονο ιαπωνικα θα φτιαξω,την λακ την προσπαθισα στο otsu αλλα δεν την καταφερα,θα ξαναπροσπαθισω.Τι ειναι το fading και πως γινετε?
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Ιουλίου 07, 2012, 02:57:01 μμ
   Τελειωσε και το τριτο α/φ,νομιζω οτι δεν εχει και αλλο gekko εδω μεσα,περιμενω τα σχολια σας κυριοι καλα και προπαντος τα ασχημα....
(http://postimage.org/image/66tc29n09/) (http://postimage.org/image/5vbvpi6k9/) (http://postimage.org/image/9sz5ewtdl/) (http://postimage.org/image/58cyzz9o9/) (http://postimage.org/image/6bx3bxubd/)
(http://postimage.org/image/kjms0l709/) (http://postimage.org/image/f9men1c55/)
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: raziera στις Ιουλίου 07, 2012, 10:48:15 μμ
Χωρίς να γνωρίζω τίποτα για το αεροσκάφος αυτό , μου αρέσει παρα πολυ , έχεις κάνει
καθαρή και μερακλιδικη δουλειά. Για τα γούστα μου θα ήθελα περισσότερα ξανοιγματα στο πράσινο
περισσότερο ξεφλουδισμα και περισσότερες καπνιες.
Περιμένω να δω το τελευταίο αεροσκάφος της σειράς .

ΥΓ θα ήθελα μια φωτο και απο κάτω  :mrgreen:

 ::salut:: Κωστας
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: PanPan στις Ιουλίου 07, 2012, 10:57:56 μμ
Πραγματικά σπάνιο το Gekko! Ίσως να του έκανες ένα wash και κάποια στεγνά πινέλα για να δείξει λίγο;
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: Νασος στις Ιουλίου 08, 2012, 01:30:23 μμ
Μπράβο ρε Φίλιππα.Εξαιρετικό και το Gekko.θα συμφωνήσω πάντωσ για το wash και τα στεγνα πινέλλα.Θα δείξει απίστευτα.Καλή συνέχεια. ::salut:: ::salut:: ::salut::
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: gkontog στις Ιουλίου 08, 2012, 01:55:54 μμ
Ωπ, τώρα τον είδα το σαμιάμιδο. Πολύ όμορφο, μπράβο. Θα διαφωνήσω με τους υπολοίπους, μην το πειράξεις καθόλου, άλλωστε σε κάποια περίοδο της ζωής τους τα αεροσκάφη ήταν και έτσι, καθαρά και τσίλικα.

Το πράσινο μου φαίνεται κάπως ανοικτό αλλά οι φωτογραφίες ξεγελάνε πολύ εύκολα, πιθανότατα τη πατάω λόγω φωτισμού. Το μόνο που θα βελτίωνα είναι να κάνω τις τρύπες στις κάνες στα 20άρια πυροβόλα στη ράχη μιας και φαίνονται και τραβάνε την προσοχή, ειδικά με την ανοικτή θυρίδα. Επίσης το στέλεχος που συγκρατεί τη θυρίδα ανοικτή δείχνει κάπως στον αέρα, σα να μην ακουμπά πουθενά στην πλευρά που εφάπτεται με την άτρακτο. Φυσικά μπορεί και να φταίει η γωνία της φωτογράφισης και να φαίνεται έτσι. Και είναι άβαφο ή με γελάνε τα μάτια μου;

Πάντως είσαι γρήγορος! Και το επόμενο ποιο θα είναι;
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: tito στις Ιουλίου 08, 2012, 02:05:33 μμ
Ωραια η τριαδα σου μερχρι τωρα Φιλιππε μ αρεσει πολυ! μπραβο φιλε μου  :wink:
 ::salut:: ::salut::
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: Pankoub στις Ιουλίου 08, 2012, 05:54:28 μμ
Σε οτι προανεφεραν τα παιδια να προσθεσω οτι το εφε του wash χανεται στις χαλκομανιες σου..Αν θελεις την επομενη φορα να χαραζεις ποολυυυ απαλα με τον κοφτη τις γραμμωσεις που καλυπτουν οι χαλκομανιες και να τις 'πλενεις'κι αυτες...Το πρασινο να το σπας σε διαφορες περιοχες με 20-40% με κιτρινο ΑΡΑΙΩΜΕΝΟ και με λεπτη δεσμη κυριως στο κεντρο των πανελ ή ακομα και στα ορια τους..
Παρε μια μικρη-μικρη ειπα :mrgreen:- ιδεα απο την δουλεια στο πρασινο που χει κανει στο Ζερο του ο Γιαβασης του φορουμ μας..

(http://postimage.org/image/nrqpjapyh/)

Επισης και τα ιχνη των καυσαεριων να τα κανεις με μαυροκαφε παστελ και αργοτερα-οποτε αισθανεσαι ετοιμος- με αερογραφο..

Αντε να σε δω και στο 4ο αεροπλανο.. :wink: ::salut::
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Ιουλίου 09, 2012, 01:40:06 μμ
  Χαιρετε κυριοι
     Raziera σε ευχαριστω πολυ,τα ξανοιγματα στο πρασινο τωρα τα παλευω και θα τα εφαρμοσω στο zero
   pan pan  και νασο ευχαριστω πολυ.απλα σε καποιες φωτο δεν φαινεται το wash,ενω απο κοντα φαινετε οτι εχει στρωσει παντου καλα εκτος απο τις χαλκομανιες,τωρα για τα στεγνα πινελα δεν τα εχω εφαρμοσει πολυ εξωτερικα,εχω ξεκινησει και σε αυτο δοκιμες
   gkontog  σε ευχαριστω πολυ,θα τις προσπαθεισω τις τρυπες αν και φοβαμαι λιγο,το στελεχος ειναι στη θεση και ειναι και βαμενο αλλα ο ηλιος κανει τα κολπα του
    tito σε ευχαριστω παρα πολυ
    tokkotai σε ευχαριστω πολυ οι δυο λεξεις που μου εγραψες για το κιτρινο ειναι οτι χρειαζομαι για να μαθω την τεχνικη,για της γραμμωσεις μαλλων εννοεις πριν βαλω τις χαλκομανιες να τις χαραζω και θα το κανω γιατι δεν καθαται το wash και δεν ειχα σκεφτει κατι να κανω.
    το τεταρτο και τελευταιο της τετραδας κυριοι ( το zero) εχει ξεκινησει και συντομα θα μπουν οι πρωτες φωτο απο το πιλοτιριο
 Και παλι σας ευχαριστω πολυ κυριοι και ιδιετερα για τις παρατειρισεις σας     
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Ιουλίου 13, 2012, 02:27:56 μμ
Λιγες φωτο απο το πιλοτιριο του zero
   περιμενω τα σχολια σας....
   
(http://postimage.org/image/wx894ev73/) (http://postimage.org/image/z32jywynj/) (http://postimage.org/image/ekc97la3z/) (http://postimage.org/image/ss1xw8msv/)
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: VAGELIS190 στις Ιουλίου 13, 2012, 03:02:22 μμ
Παρα πολύ οραίο cockpit!θα ηθελα να ρωτησω πως ειναι σαν κιτ?γιατι θελω να παρω και εγω ενα zero τησ  tamiya
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: Νίκος Κυπραίος στις Ιουλίου 13, 2012, 03:12:24 μμ
Φιλλιπα πολυ ωραια δουλεια στο κοκπιτ.καποια pinmarks ελπιζω να μην φαινονται στο τελος και σου χαλασουν την ολη εικονα
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: raziera στις Ιουλίου 13, 2012, 05:23:58 μμ
Φιλικός , θαυμαστής σου πλέον.
Πολυ ωραία δουλεια στο κοκπιτ.
Μια πρόταση άμα θες , βαψε καφε ( δέρμα) το κάτω μέρος του χειριστηριου και μαύρο
Το μέρος που το έπιανε ο πιλότος.
Καλή συνέχεια

 ::salut:: Κωστας
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Ιουλίου 14, 2012, 01:24:57 μμ
  Βαγγελη σε ευχαριστω πολυ οσο για το κιτ το καλητερο απο τα 4  ειτε σκετο ειτε με τα βελτιωτικα που υπαρχουν(με την μικρη εμπειρια που εχω)
    Νικο σε ευχαριστω και εσενα πολυ,δεν θα φαινεται τιποτα εκει που ειναι.
   Κωστα σε ευχαριστω πολυ οσο για την παρατηριση εχεις δικιο ακολουθισα τις οδηγιες του κιτ που μαλλων κανουν λαθος.
 
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: Pez στις Ιουλίου 22, 2012, 04:41:22 πμ
Καθώς με αρέσουν πολύ τα ιαπωνικά αεροπλάνα, παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το θέμα σου. Πραγματικά νομίζω πως το μπάσιμο σου στα πετούμενα είναι πολύ εντυπωσιακό και σίγουρα να μείνεις σε αυτά τα έχεις και σε θέλουν. Επίσης η βελτίωση που φαίνεται απο μοντέλο σε μοντέλο είναι πέρα για πέρα εμφανής άρα περιμένω τα καλύτερα απο το Zero που είναι και το καλύτερο μονέλο, last but not least.

tokkotai σε ευχαριστω πολυ οι δυο λεξεις που μου εγραψες για το κιτρινο ειναι οτι χρειαζομαι για να μαθω την τεχνικη,για της γραμμωσεις μαλλων εννοεις πριν βαλω τις χαλκομανιες να τις χαραζω και θα το κανω γιατι δεν καθαται το wash και δεν ειχα σκεφτει κατι να κανω.

O tokkotai εννοεί να χαράσεις ελαφρά με τον κόφτη τις χαλκομανίες πάνω στις γραμμώσεις όταν είναι πάνω στο μοντέλο αφού τις βάλεις ωστε να μπορέσει να μπει το wash. Προσωπικά ανάλογα με τις χαλκομανίες και την εφαρμογή τους θα έλεγα πως αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο καθώς αρκετές φορές δεν είχα πρόβλημα με το να καθήσει το wash πάνω απο τις χαλκομανίες, αλλα φαντάζομαι πως αυτό που λέει ο tokkotai έχει νόημα μιας και το αποτέλεσμα θα είναι πιο consistent. Επίσης με τις χαλκομανίες της Hasegawa ποτέ δεν είχα αυτή τη τύχη.
Τις χαλκομανίες θα τις χαράξεις (κόψεις ουσιαστικά) πάνω στη καρτέλα μόνο αν θες να την χωρίσεις για κάποιο λόγο σε 2 η παραπάνω κομμάτια, πχ επειδή θα υπάρχει κάποιο ανοιχτό πάνελ στο οποίο βρίσκεται ένα κομμάτι της ή είναι πολύ μεγάλη για να μπει με τη μια.

Αντέ και για 8άδα μετά!  ::salut::
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Ιουλίου 24, 2012, 12:35:57 μμ
   Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια φιλε μου,πολυ δουλεια εχει το zero συντομα θα βαλω πολλες φωτο,εχουν γινει και οι πρωτες βελτιωσεις απο τα δικα μου χερια.
    Πολυ ιαπωνια για την συνεχεια και σε πιο μεγαλη κλιμακα
    Τωρα οσο για τις τεχνικες αγορασα ενα φτηνο 48αρι μοντελο και ολες οι δοκιμες γινονται πανω του,του εχω πιει το αιμα,δεν θα αργησω και τις δοκιμες με χαλκομανιες και σε ευχαριστω πολυ για την συμβουλη.
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Αυγούστου 19, 2012, 10:25:05 μμ
  Μετα απο περιπου ενα μηνα που ασχοληθηκα με δοκιμες θα σας δειξω μερικες φωτο απο το zero.
(http://postimage.org/image/6g4z0qo5p/) (http://postimage.org/image/fcfr4oerx/) (http://postimage.org/image/bu3r8advx/)
 Και μερικες απο την κατω πλευρα,τα σηματα ειναι βαμενα και το ξεθοριασμα με την τεχνικη του αλατιου την οποια και μαλλον κατελιξα.Δεν εχει περαστη καθολου βερνικη η οτιδηποτε αλλο.

(http://postimage.org/image/v3jo0n0qf/) (http://postimage.org/image/w73sclldj/) (http://postimage.org/image/sc0ea127r/) (http://postimage.org/image/ig3wo4ltj/)
   Περιμενω τα σχολια σας....
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: HARTMANN7 στις Αυγούστου 20, 2012, 09:45:52 μμ
Τα εθνόσημα πολύ ωραία Φίλλιπε μπράβο!!!Φαίνονται πολύ ρεαλιστικά!! ::salut::

Στην 2η φωτογραφία σου σήκωσε χρώμα η ταινία μασκαρίσματος??λείπει κομμάτι απο την κίτρινη λωρίδα στο χείλος του φτερού. :roll:
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Αυγούστου 21, 2012, 01:00:32 μμ
  Ξεφλουδισμα ειναι φιλε μου αλλα δεν πετηχε στο σημειο αυτο και το διωρθωσα.Σε ευχαριστω πολυ μαλλων σημερα θα περαστει και το πρασινο να δουμε τι θα καταφερουμε.
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: gkontog στις Αυγούστου 21, 2012, 01:18:46 μμ
Ο κινητήρας μου αρέσει, το ίδιο και τα σκέλη προσγείωσης (αλήθεια, θα προσθέσεις τις σωληνώσεις για τα φρένα; ) αλλά τα ξεφλουδίσματα της μπογιάς στο κάτω μέρος πιστεύω πως δεν κολλάνε, ειδικά τόσο εκτεταμένα. Το Zero σου τι μοντέλο είναι; Αν καταλαβαίνω σωστά από το κάτω μέρος της πτέρυγας μάλλον Α6Μ5, μου το επιβεβαιώνεις σε παρακαλώ.

Τώρα στην αριστερή πτέρυγα στην άκρη του χείλους προσβολής, ξεχωρίζει, αν δε με ξεγελάει το φως, η ένωση των δύο μισών της πτέρυγας, ρίξε μια ματιά.
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Αυγούστου 21, 2012, 02:27:53 μμ
  Το zero ειναι το Α6Μ5,εννοεις οτι αυτα τα μοντελα δεν ξεφλουδιζαν τοσο πολυ? Στη πτερυγα τωρα,πρεπει να εχεις δικιο θα το δω το βραδυ και θα το φτιαξω.Σε ευχαριστω πολυ,εχω τοση εννοια τα υπολοιπα που παραβλεπω καπου καπου τα βασικα.Τα σωληνακια για τα φρενα εχουν μπει.
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Αυγούστου 23, 2012, 01:26:48 μμ
 Να κανω μια ερωτιση για την προπελα,οσες ηταν βαμενες με το καφεκοκκινο ασταρι ξεφλουδιζαν;θα ηθελα την βοηθεια σας παρακαλω.
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: Αγριος Αετος στις Αυγούστου 23, 2012, 05:40:08 μμ
Τις πρώτες 1-2 μέρες ξεφλουδίζουν. Μετά βάζεις αντιλιακό και αποκτάς βαθύ και σέξι μαύρισμα.

Πέρα απ τη πλάκα, και οι καφετιές προπέλες ξεφλούδιζαν. Ο βασικός κανόνας με τα Ιαπωνικά αεροπλάνα λέει να βρεις φωτογραφίες με το θέμα που έχεις αποφασίσει να φτιάξεις για να επιβεβαιώσεις πως ακριβώς είναι.
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Αυγούστου 23, 2012, 10:44:25 μμ
  Ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου.
  Με αυτα τα μοντελα ξεκινησα,ειχα φτιαξει και μερικα πριν πολλα χρονια,τον μοντελισμο,προσπαθησα δηλαδη να μαθω να το δουλευω το μοντελο.Απο το επομενο θα αρχισω να φτιαχνω μοντελα με βαση την ιστορια τους και ελπιζω να τα καταφερω.
Τίτλος: Απ: 1/48 ιαπωνικη τετραδα-τελος 100%
Αποστολή από: φιλιππος κανετος στις Σεπτεμβρίου 01, 2012, 03:13:05 μμ
    Τελειωσε και το τεταρτο της παρεας,σε αυτο εφαρμοστικαν σχεδων ολα οσα μου μαθατε σχεδον 5 μηνες που κρατησε η κατασκευη απο τα 4 α/φ.Δυστυχως  στο zero μου εσπασε το ενα σκελος στη βαση του και το διορθωσα μονο που γερνει λιγο παραπανω.                                                                                                   
    (http://postimage.org/image/7qdrp6q8d/) (http://postimage.org/image/w85vd2sst/) (http://postimage.org/image/bco6fklzh/) (http://postimage.org/image/b16q2t5jh/) (http://postimage.org/image/g146arb65/)
(http://postimage.org/image/4da4g7m19/) (http://postimage.org/image/ggfg3rx3h/) (http://postimage.org/image/4fu031pot/) (http://postimage.org/image/xw9m5gw25/)
      (http://postimage.org/image/rwlv1tb9p/) (http://postimage.org/image/5ly01udzh/) (http://postimage.org/image/mazfxrakt/) (http://postimage.org/image/an9zgyatp/)
    (http://postimage.org/image/y2rwmaukt/) (http://postimage.org/image/8l9i2pcul/)
    (http://postimage.org/image/hhka6n3gt/) (http://postimage.org/image/lf7jw1qa5/)
    (http://postimage.org/image/mvj2e6t71/) (http://postimage.org/image/vrtui4jt9/)
(http://postimage.org/image/eh3fq3s5p/)
   Και μερικες ολα μαζι...
  (http://postimage.org/image/664awg4a3/) (http://postimage.org/image/mv5qsd0vf/) (http://postimage.org/image/hs3ytihrd/)
    Σας ευχαριστω πολυ ολους σας για ολα και η συνεχεια ερχεται.....