Modelclub.GR - Hellenic Scale modelling community
ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ => Ελικοφόρα Αεροσκάφη => Prop: Γενική συζήτηση-Reference => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ηλιας στις Μαρτίου 12, 2012, 03:35:56 μμ
-
Γειά χαρά!
Μηπως έχει κάποιος τις καρτέλες της JBOT για τα Ελληνικά harvard?
Θα ήθελα να μάθω τις επιλογές που εχει για τις διάφορες εκδόσεις των Harvard.
Δυστηχώς το site της JBOT δεν έχει πολλές πληροφορίες.
Επίσης ποιο κιτ είναι κατάλληλο για Ελληνικό στην 1/48?
Ξέρω τα κιτ των Italeri,Occidental,Heller,Revell.
-
Για 48άρια δεν ξέρω δυστυχώς, αλλά αν θέλεις να φτιάξεις T-6G, τα δύο τελευταία πρέπει να κάνουν.
Ποιά εκδοση θέλεις να φτιάξεις;
-
Από ό,τι είδα στο Γκουγκλ, Occidental και Italeri είναι το ίδιο κιτ, και με μιά πρώτη ματιά, κάνει για Ελληνικό.
-
Γεια σου Ελιξήριε!
Η έκδοση που θέλω να φτιάξω είναι του Τ-6D κατα την περίοδο του Εμφυλίου.
'Ολα είναι κατάλληλα απο ότι έψαξα για Ελληνικό.
Απλά δεν γνωρίζω αν κάποιο δίνει την συγκεκριμένη έκδοση η οποία νομίζω είναι η G χωρίς την αντένα πίσω απο την καλύπτρα και ίσως κάποιες άλλες διαφορές που δεν γνωρίζω.
Μήπως μπορείς να βοηθήσεις πάνω σε αυτό το θέμα?
-
Νομίζω πως το πιό κατάλληλο, εφόσον δεν θέλεις τις μαύρες ατρακτοειδείς κεραίες πίσω από το κόκπιτ, είναι το κίτ της Ρεβελ. Δίνει μάλιστα και την μακρυά εξάτμιση που είχαν μερικά Ελληνικά (πρώην αγγλικά) Harvard. (Αυτή χρησίμευε για την θέρμανση του κόκπιτ).
-
Νομιζω πως ο κατάλληλος τίτλος για το topic θα ήταν Ελληνικά Texan και όχι Harvard.
Αυτό το κιτ της Revell νομίζω είναι το πιο κατάλληλο μαζί με της Occidental που δίνουν και ατρακτίδια πολυβόλων.
-
Πιστεύω πως επειδή το θέμα σου θα είναι ο "Εμφύλιος", ορθώς μιλάμε για Harvard, μιάς και τουλάχιστον μέχρι το 1947, προέρχονταν από την Αγγλία. Κάποια μάλιστα, ήταν Καναδικής κατασκευής. Είχαν όργανα και χειριστήρια Αγγλικού τύπου. ʼλλωστε και οι αεροπόροι "Χάρβαρτ" τα ονόμαζαν. (Καρταλαμάκης: Η Αεροπορία στον "Εμφύλιο"). Αν δούμε το θέμα απολύτως τυπικά, ο σωστός όρος είναι πράγματι Texan, αλλά δημιουργείται σύγχυση με το σύγχρονο Τ-6 ΙΙ.
Νομίζω πως αργότερα, μετασκευάστηκαν όσα Harvard είχαν απομείνει, σε T-6G Texan