





Μετα το tornado ηταν το επομενο που θα εμπαινε στον παγκο για κατασκευη μαζι με το F-86E(M).Θα περιμενω καθε update με πολυ αγωνια για να παιρνω ιδεες για το δικο μου.Αν και λιγο νωρις με τα εθνοσημα τι θα κανεις?Νομιζω ειναι λιγο μεγαλυτερα απο αυτα του T-33,εκτος και αν καθοναι κουτι.
Καλη αρχη! ::salut:: ::salut::
Απο βδομάδα νομίζω μπορώ στοιχειωδώς (και πρέπει) να σας δείξω κάτι τις...Σωστα και του F-84F μπορει να κανουν.Κυκλοφορει μια καρτελα αλλα ειναι μονο για 48αρια δυστυχως.
Από εθνόσημα: πρέπει πρώτα να αποφασίσω τονικότητα. Αν πάω σε ξεπλυμένα γαλανά τότε μάλλον θα δοκιμάσω αυτά του F-84F. Αν πάω σε σκούρα όλο και κάτι θα βρω από F-4 κλπ... Θα δούμε, δεν έχω κάνει σχετικά μετρήματα.
By the way, θα πήγαινα για 337Μ με το μοιρόσημο στο κάθετο σταθερό (το δίνει και η καρτέλα της Afterburner) αλλά έχουμε το γνωστό πρόβλημα, ότι όλη η καρτέλα πλησιάζει την 1/100.... :?Μολις σημερα πηρα την καρτελα στα χερια μου και το καταλαβα αμεσως οτι κατι δεν πηγαινε καλα... :roll:
Κατασκευαστικά πάντως η μάχη θα δοθεί στα slats τα οποία έχω κρατήσει από το F-86E της Academy όταν το μετέτρεψα σε -Ε(m):Ναι αλλα ο ολος κοπος θα αξιζει πολυ στο τελος! :wink:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,10782.msg225222.html#msg225222
Ποιά είναι η ειδική περίπτωση?
Προφίλ του fisherman από ειδική περίπτωση:
Ποιά είναι η ειδική περίπτωση?

Το ότι δεν υπάρχει το FU-nnn στο ρύγχος καθώς και το σπέσιαλ κάθετο σταθερό, προφανώς από το αρχικό του βάψιμο σε κάποια μοίρα (514) της USAF ( δείτε και http://en.wikipedia.org/wiki/514th_Fighter-Interceptor_Squadron ).Δεν ξερω κατι παραπάνω απλα κατα τη γνώμη μου είναι το πιό όμορφο απο τα "σκυλιά" που πέταξαν με τα Ελληνικά χρώματα... κατα πάσα πιθανότητα θα είναι αυτό που θα αναπαραστήσω άν ποτέ φτάσει μέχρι τον πάγκο μου! :mrgreen:![]()
Νίκο, μήπως ξέρεις κάτι παραπάνω σχετικά;



Καλή εβδομάδα σε όλους!Γιαννη φοβερο το...παντρεμα !!!! Και απο τι βλεπω εκατσε καλα.
Η μάχη ξεκίνησε. Τα τμήματα από το F-86 της Academy πάνω στα οποία θα μπουν τα Flaps κολλήθηκαν (αρκετά γερά ευτυχώς) στις πτέρυγες του F-86D.
Αν και μιλάμε για κιτ διαφορετικών εταιριών οι διαστάσεις ταιριάξαν ύποπτα καλά! :roll: ... ...![]()
![]()
![]()
...σε αντιδιαστολή με τον κώνο που αν και είναι... του ίδιου του κιτ :lol: δεν πολυθέλει να κάτσει σωστά. Δεν πειράζει, θα του δείξω εγώ, θα δει τι θα πάθει! 8)
Και τέλος κάτι νέο για μένα, pre-painted photoetched της Eduard. Με άλλα λόγια τσάμπα μάγκας και φανταστική λεπτομέρεια (την οποία και γω ανακαλύπτω τώρα με το zoom της κάμερας...)
Αυτά για αρχή. Όταν στρώσω τις πτέρυγες (φύλλα πλαστικού, στόκος κλπ) ή όταν τελειώσω το βάψιμο στο κόκπιτ τα ξαναλέμε! ::salut::
Γιάννη σου εύχομαι καλή και απροβλημάτιστη κατασκευήΑπροβλημάτιστη και σφάξιμο δεν συνάδουν αλλά τέλος πάντων. Οι επιλογές κρίνονται από τον λαό, δεν θα συμβιβαστούμε με το γκρίζο, θα θέσουμε τον πήχυ ψηλά!
Αν και οπως ο Felix κι εγω ειμαι φαν της ΝΑΤΟ .....για λογους κουλαμαρας μου ομως (μεταλα=δεν το χω)NATO θα σας φτιάξω κάποτε το RF-84F του στοκ μου. Όσο για τα μέταλλα, φαντάσου κουλαμάρα και ειδικά με το πινέλο. Αλλά όλα είναι θέμα προσπάθειας. Μετά το F-86E(m) τα αγάπησα τόσο που...
Όσο για τα pre-painted είναι όλα τα λεφτά όποτε φτιάχνω κάτι κοιτάζω να βρίσκω ένα αντίστοιχο σετάκι.... Στράτο όταν φτιάξω το επόμενο F-84F θα το κάνω μεταλλικό με κόκκινη ουρά και PE στο κόκπιτ (αλλά όχι pre-painted, θα βάλω σαν αυτά που είχες χρησιμοποιήσει εσύ στο δικό σου το ΝΑΤΟ).
Ωραιο και το παντρεμα (να σου ζησουν τα νιογαμπρα βρε :mrgreen:)Δεν είναι μοντέλο, κουφέτο είναι! (θα πάρεις και για την IPMS...)
γιατι βαζεις τα flaps της academy
Υλικό ευπρόσδεκτο, ενδιαφέρομαι για αλουμινί, όχι ΝΑΤΟ...Έτσι έλεγα αρχικά αλλά... :wink:
Είναι σωστό να "ρίξω" τα slats αφήνοντας όμως τα flaps "πάνω"; Ή θα πρέπει να συνεχίσω με τα κοπίδια και στα flaps; :roll:



Αν κατάλαβα καλά η Hase δεν δίνει ξεχωριστά slats , οπότε έκοψες τα ανάλογα τμήματα και έβαλες spare σλατς απο αλλο κιτ της Academy?Επιπλέον ό,τι έμεινε από το Has χρησιμοποιήθηκε για να "κλείσει" το χείλος προσβολής στο Academy...
άλλο το φινίρισμα που βγάζει ένα ψεκασμένο.ΠΡΟΦΑΝΩΣ! Προς το παρόν το μόνο ψεκασμένο στα μοντέλα μου είναι ο δημιουργός τους :mrgreen:
Με το κάθετο τι παίχτηκε και είναι λίγο άβαφτο;Θα καλυφθεί από μεγάλο decal.
(https://postimg.org/image/6b5xy4o63/)



τραβηχτικό στο μάτι!!
