Modelclub.GR - Hellenic Scale modelling community

ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ => Φιγούρες => Μήνυμα ξεκίνησε από: Major_Goose στις Μαρτίου 24, 2011, 02:09:54 μμ

Τίτλος: YS Masterpieces March release - Hellenic Freedom Fighter - Kleftarmatolos
Αποστολή από: Major_Goose στις Μαρτίου 24, 2011, 02:09:54 μμ
Η νεα κυκλοφορία της YS Masterpieces για τον Μάρτιο, στην σειρά 1821 σε περιορισμένη έκδοση 350 αριθμημένα κομμάτια :

Ελληνας κλεφταρματωλός στα 90μμ . Ελπίζω να ικανοποιήσει όλους τους φίλους της καλης μινιατούρας


Sculpting :Carl Reid
Painting: Christos Panagiotou
Design: Costas Rodopoulos
Research: Nick Sirris
Pictures: Stelios Demiras













Τίτλος: Απ: YS Masterpieces March release - Hellenic Freedom Fighter - Kleftarmatolos
Αποστολή από: c.nemo στις Μαρτίου 24, 2011, 02:27:57 μμ
Συνχαριτήρια σε όλη την ομάδα.Επαγγελματική δουλειά γεμάτη μεράκι και αγάπη.Ευχομαι καλές πωλήσεις ,και η φιγούρα αυτή να ταξιδέψει στα πέρατα του κόσμου .
Τίτλος: Απ: YS Masterpieces March release - Hellenic Freedom Fighter - Kleftarmatolos
Αποστολή από: Θάνος_79 στις Μαρτίου 24, 2011, 03:00:30 μμ
Μπράβο σε όλο το team

 ::salut:: ::salut:: ::salut::
Τίτλος: Απ: YS Masterpieces March release - Hellenic Freedom Fighter - Kleftarmatolos
Αποστολή από: pink_panzer στις Μαρτίου 24, 2011, 03:04:15 μμ
Καταπληκτική δουλειά,έργο τέχνης :!:
Και το βάψιμο της,φανταστικό....ο γνωστός Παναγιώτου....Εύγε ::salut::
Τίτλος: Απ: YS Masterpieces March release - Hellenic Freedom Fighter - Kleftarmatolos
Αποστολή από: farmer121 στις Μαρτίου 24, 2011, 04:43:01 μμ
 ::salut::
ΕΛΛΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μπράβο....
Τίτλος: Απ: YS Masterpieces March release - Hellenic Freedom Fighter - Kleftarmatolos
Αποστολή από: gtdeath13 στις Μαρτίου 24, 2011, 07:55:34 μμ
Φοβερή δουλειά... ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ... Αυτό πρωτοσκέφτηκα... Θερμά συγχαρητήρια...

Ερώτηση: Το όπλο στο χέρι είναι ενωμένο; Πολύ θα μου άρεσε να το αντικαταστήσω με μια από τις πρωτοεπαναστατικές σημαίες...  ::salut::
Τίτλος: Απ: YS Masterpieces March release - Hellenic Freedom Fighter - Kleftarmatolos
Αποστολή από: petranlost στις Μαρτίου 24, 2011, 09:10:00 μμ
μπράβο πολύ ωραία δουλειά
Τίτλος: Απ: YS Masterpieces March release - Hellenic Freedom Fighter - Kleftarmatolos
Αποστολή από: xristosstergiou στις Μαρτίου 25, 2011, 12:28:21 πμ
 ::salut:: ::salut:: ::salut::  Ένα έχω να δηλώσω! ʼφωνος!..... ::salut:: ::salut:: ::salut::
Τίτλος: Απ: YS Masterpieces March release - Hellenic Freedom Fighter - Kleftarmatolos
Αποστολή από: DIM57 στις Μαρτίου 25, 2011, 03:38:39 πμ
Kωστα συγχαρητηρια σε ολους προκειται για αξιοζηλευτο  δημιουργημα
 ::salut::
Τίτλος: Απ: YS Masterpieces March release - Hellenic Freedom Fighter - Kleftarmatolos
Αποστολή από: Stelios Demiras στις Μαρτίου 25, 2011, 11:22:37 πμ
Και να συμπληρώσω με την φωτογραφία του κιτ που μόλις ήρθε στα χέρια μου και σύντομα την βάζω στο τραπέζι για βάψιμο...Με έβαλε πάλι στο τρυπάκι να ξαναρχίσω να βάφω πιο συστηματικά. Και το σημαντικότερο: η φιγούρα αποτελείται μόλις από έξι μέρη και τη βάση. Εψαξα να εντοπίσω το γνωστό flash αλλά είναι πραγματικά ανύπαρκτο. Στην ουσία κολλάμε, ασταρώνουμε και βάφουμε. Μεγάλη ευκολία το ότι ο κορμός είναι ένα ενιαίο κομμάτι. Προσοχή μη ξεχνάτε τους πείρους στα πόδια και στα μεγαλα μέρη και καλό είναι να χρησιμοποιείτε εποξική κόλλα δύο συστατικών. Οποιος επιθυμεί να τη δεί από κοντά και να τη βάψει μαζί μου, μπορεί να έρθει το επόμενο Σάββατο στο Real Models (τηλ. 210-3629552). Παραθέτω και μία φωτό των κομματιών του κιτ.
(http://postimage.org/image/1nhpxsnms/)
Τίτλος: Απ: YS Masterpieces March release - Hellenic Freedom Fighter - Kleftarmatolos
Αποστολή από: Stelios Demiras στις Μαρτίου 25, 2011, 11:33:52 πμ
Και για τους νεοεισερχόμενους στον χώρο της φιγούρας παραθέτω τα βασικά βήματα για την προετοιμασία μίας ρητινένιας φιγούρας πριν το βάψιμο. Ελπίζω να βοηθήσει.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΙΑΣ ΡΗΤΙΝΕΝΙΑΣ ΦΙΓΟΥΡΑΣ 
ΠΡΙΝ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ

Για την συναρμολόγηση των ρητινένιων φιγούρων παραθέτουμε εν συντομία τα βασικά στάδια που πρέπει να ακολουθήσουμε για την ολοκλήρωση της κατασκευής προτού περάσουμε στο βάψιμο που αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο από μόνο του.

1.Aνοίγουμε το κιτ της φιγούρας και διαπιστώνουμε αν περιλαμβάνονται όλα τα κομμάτια και αν βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

2.Aφαιρούμε προσεκτικά την γραμμή χύτευσης, η οποία συνήθως απομακρύνεται πολύ εύκολα, αρχικά με τη χρήση κοπιδιού, στη συνέχεια με τη λίμα και τέλος με το ντουκόχαρτο (συνήθως βρεγμένο).

3.Δοκιμάζουμε την εφαρμογή των κομματιών προτού προχωρήσουμε στην κόλληση και εάν το κρίνουμε απαραίτητο τοποθετούμε πίρους (σίγουρα στα πόδια και στα μεγάλα μέρη της φιγούρας) για σταθερότερη κόλληση.

4.Kολλάμε όλα τα κομμάτια τα οποία όμως δεν θα εμποδίζουν αργότερα στο βάψιμο και κρατάμε για το τέλος αυτά που είναι αδύνατο να βαφτούν μετά την κόλληση τους.

5.Προσπαθούμε να πετύχουμε σταθερές κολλήσεις με τη χρήση κυανοακρυλικής κόλλας (για μικρά και σχετικά ελαφρά κομμάτια) ή εποξικής κόλλας δύο συστατικών (για μεγάλα και σχετικά βαριά κομμάτια). Σίγουρα όμως οι πιο σίγουρες κολλήσεις είναι αυτές με την εποξική κόλλα.

6.Eλέγχουμε εάν η στάση (πόζα) της φιγούρας είναι ρεαλιστική και προσπαθούμε με διάφορες μετατροπές να την βελτιώσουμε ώστε να επιτύχουμε σωστό αποτέλεσμα.

7.Eάν χρειαστεί η χρήση στόκου για την κάλυψη των ενώσεων και κάποιων ατελειών αυτό πρέπει να γίνει με φειδώ. Για τις ρητινένιες φιγούρες ενδείκνυται εποξικός στόκος δύο συστατικών. Tρίβουμε τα σημεία των ενώσεων εάν χρειάζεται αφού ο στόκος έχει στεγνώσει τελείως, με βρεγμένο ντουκόχαρτο.

8.Kαθαρίζουμε την επιφάνεια της φιγούρας από τυχόν ατέλειες και στη συνέχεια την πλένουμε με μία οδοντόβουρτσα χρησιμοποιώντας χλιαρό νερό και απορρυπαντικό πιάτων. Tην αφήνουμε να στεγνώσει καλά.

9.Tοποθετούμε δύο μεταλλικούς πίρους στα πόδια της φιγούρας και την τοποθετούμε αρχικά στη βάση της και στην συνέχεια σε μία ξύλινη βάση. Eάν από την αρχή χρησιμοποιήσουμε την τελική ξύλινη βάση (λουστραρισμένη) τότε προτού αρχίσουμε το βάψιμο πρέπει να μασκάρουμε την βάση μας με χαρτοταινία.

10.Ψεκάζουμε με ένα αστάρι (primer) Humbrol ή κάποιο άλλο αντίστοιχο, συνήθως χρώματος ανοικτού γκρι (ή λευκού) ώστε να προετοιμάσουμε την επιφάνεια της φιγούρας για το βάψιμο με πινέλο. Επίσης πρέπει να σημειωθεί πως κυκλοφορούν και ειδικά σπρέυ ασταριών από διάφορες εταιρίες μοντελιστικών προϊόντων. Eάν βέβαια το επιθυμούμε μπορούμε να ασταρώσουμε τη φιγούρα και με πινέλο περνώντας με προσοχή δύο ή τρία χέρια αραιωμένου χρώματος σμάλτου (προτείνουμε χρώμα σμάλτου και ιδιαίτερα το Humbrol No 1) ώστε να μην χαθούν οι λεπτομέρειες του σκαλίσματος. Προσοχή! Κάθε χέρι το περνάμε καλά αραιωμένο και αφού έχει στεγνώσει καλά το προηγούμενο (6-8 ώρες).

11.Προτού προχωρήσουμε στο βάψιμο, επιθεωρούμε σχολαστικά την ασταρωμένη φιγούρα για τυχόν ατέλειες και διορθώνουμε ότι χρειάζεται. ΄Oτι ατέλεια διαφύγει και περάσει απαρατήρητη στη διαδικασία του βαψίματος είναι πολύ δύσκολο να διορθωθεί στη βαμμένη πλέον φιγούρα. Γι αυτό εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή!

Στέλιος Δεμηράς











Τίτλος: Απ: YS Masterpieces March release - Hellenic Freedom Fighter - Kleftarmatolos
Αποστολή από: Major_Goose στις Μαρτίου 31, 2011, 04:00:49 μμ
να είστε όλοι καλά παιδιά . Ετοιμάζονται και άλλες εκπλήξεις !!!!!!!!!

Κώστας
Τίτλος: Απ: YS Masterpieces March release - Hellenic Freedom Fighter - Kleftarmatolos
Αποστολή από: sarouman στις Απριλίου 01, 2011, 10:39:44 πμ
Κωστα και τα υπολοιπα παιδια που ασχοληθηκαν με το σκαλισμα,βαψιμο, παρουσιασει φωτογραφηση κλπ ενα μεγαλο μπραβο και απο μενα!!! ::salut:: ::salut::
Ειναι ενα απο τα καλα Ελληνικα κομματια που σιγουρα μας θυμιζουν οτι ειμαστε Ελληνες!!!!
Συγχαρητηρια!!

Αλεξανδρος
http://alexminiatures.blogspot.com/