(http://img102.imageshack.us/my.php?image=xaraksiad8.jpg)
(http://img102.imageshack.us/my.php?image=xaraksi2lp2.jpg)
(http://img120.imageshack.us/my.php?image=xaraksi3xb5.jpg)Γεια σας να κάνω μια ερώτηση και εγώ?
Σε περίπτωση υπερυψωμένης γράμμωση πως συστήνετε τη χάραξη?
Να βάλω κανονικά το Dymo tape ακριβώς δίπλα στη γράμμωση και να αρχίζω να χαράζω ή θα πέσω έξω και χρειάζεται πρώτα τρίψιμο?
τι άλλο πιστεύετε ότι θα χρειαστώ για να φέρω σε πέρας αυτή την απαιτητική εργασία;Υπομονή!!!Αυτό θα χρειαστείς κυρίως μαζί με το χαρακτικό και την ταινία mini print! ::icon_thumright::
Ωωωπ, ψουνίσαμε. :lol:Αν ψωνιζες τα ιδια πραγματα απο Αθηνα θα εδινες λιγοτερα! Τα stencil της Tritool τα πουλαει πια η Hasegawa και μπορεις να τα βρεις στο GEhobbies.
Απ' το site που έδωσες Νικόλα, πήρα το trytool, το χαρακτικό της Tamiya (το πλαίσιο δεν έχει το Olfa Δημήτρη), ένα Line engraver και ένα rivet maker της Trumpeter, όλα αυτά 23 ευρώ με τα μεταφορικά τους. :lol: Ήμουν στο τσακ να παραγγείλω και ένα prowler της monogram που ψάχνω καιρό, αλλά κρατήθηκα, να δω τουλάχιστον ότι ο τύπος στέλνει κανονικά και μετά θα δούμε.
6-11 μέρες έλεγε, ας περιμένουμε λίγο για να δούμε...
Πάντως φαίνεται αρκετά σοβαρός! Θα ενημερώσω μόλις έχω νέα.
(Ζήλια σας όμως, εγώ έχω θάλασσα στα 10 λεπτά απ' το σπίτι μου, χαχαχα! :P )
Δυστυχώς δεν είμαι Αθήνα φίλε μου. Και οι με αντικαταβολή παραγγελίες κοστίζουν τελικά ακριβότερα λόγω μεταφορικών. Τι να κάνουμε, αυτά έχει η περιφέρεια. (Ζήλια σας όμως, εγώ έχω θάλασσα στα 10 λεπτά απ' το σπίτι μου, χαχαχα! :P )Και 'γω το ίδιο( ::glossa:: ),με τη διαφορά οτι στη θάλασσα που λέω εγώ αρνούνται να κολυμπήσουν ακόμα και τα ψάρια... :( :( :(
(http://i96.photobucket.com/albums/l188/nasos79/Modelling/C-130H/DSC06766.jpg)
(http://i96.photobucket.com/albums/l188/nasos79/Modelling/C-130H/DSC06768.jpg)Καλησπεριζω. Προσπαθω να επαναχαραξω σε ενα Kinetic 1/48 F-16 τα 2 πανελ που δινει το κιτ να κολλησουμε. Για τους γνωστες του κιτ ειναι αυτα τα 2 στην πισω δεξια μερια κατω απο το καθετο σταθερο. Απο εργαλεια εχω το "στυλο" της Χασεγκαβα και 2 κλασσικα χαρακτικα. Απο στενσιλ δεν εχω τιποτα δυστυχως. Το κακο ειναι πως δεν ειναι τετραγωνισμενα πουθενα τα πανελ. Εχουν καμπυλες δυστυχως. Ακουω λυσεις!

Τα στενσιλ δυστυχως ειναι ειδος προς εξαφανιση στο ελλαντα.
Φτιάξε το πάνελ από φύλλο πλαστικού,φινίρισε το αναλόγως τις καμπύλες που έχει και κόλλησε το σταθερά με ταινία στο μοντέλο.
Με το στυλό της Hasegawa πέρνα αρκετές φορές απαλά,και τέλος τρίψε με ντουκόχαρτο,καθάρισε,πέρνα υγρή κόλλα και γυάλισε με πολύ ψιλό ντουκόχαρτο.
Στα στενσιλ αν καταλαβα καλα δουλευουμε χαρακτικο τυπου σουβλι.
Ναι δεν το τόνισα μιας και το θεωρούμε δεδομένο να κοπεί το ΦΠ και να μείνει κενό μέσα...
Διαφορετικά αν κόβαμε πάνελ κανονικό,πως θα το κρατάγαμε,και πως θα χαράζαμε σταθερά γύρω γύρω...?