« Τελ. μήνυμα από Periklis74 στιςΧθες στις 09:31:22 μμ »
Πανέμορφο το τελικό αποτέλεσμα Δημήτρη για ακομη μια φορα . Εξαιρετική η επιλογή της συγκεκριμένης παραλλαγής. Πολλά πολλά μπράβο για την υπομονή που είχες πάνω από όλα για το βάψιμο της παραλλαγής. Έτσι όπως το πας θα μας βάλεις στον πειρασμό να αγοράσουμε και πλοία....
« Τελ. μήνυμα από KonstantinF στις Δεκέμβριος 02, 2023, 07:53:26 μμ »
Καλησπέρα φίλοι μου!
Εβδομάδα αφιερωμένη στο ταμπλό και ξεκίνημα του μπροστινού πλαισίου. Στο ταμπλό αντικαταστάθηκαν τα καλουπωτά toggle switches με ιδιοκατασκευασμένα μεταλλικά και προστέθηκαν όλες οι απαραίτητες καλωδιώσεις στα όργανα στο πίσω μέρος:
Στην μπροστινή ανάρτηση προστέθηκε ένα τρίτο πόδι από μπρούτζινη ράβδο στα επάνω ψαλίδια...
... ενώ για θεραπεία ενός κατάγματος στην αριστερή μπάρα της κρεμαγιέρας (έσπασε ο εικονιζόμενος κρίκος) επιστρατεύτηκε προσθετικό μέλος από το spare box (κατάλοιπα από κάποια Pocher Classic):
Στο παρόν στάδιο το πλαίσιο εμφανίζεται έτσι:
Συνέχεια με την αποπεράτωση του πλαισίου και κατασκευή της πεταλιέρας. Να έχετε όλοι ένα καλό Σαββατοκύριακο και (με μικρή καθυστέρηση) έναν καλό μήνα!
« Τελ. μήνυμα από Dimitris 72 στις Δεκέμβριος 02, 2023, 11:06:27 πμ »
Προσωρινή παύση από τα αγγλικά καταδρομικά, οπότε ευκαιρία για ένα αμερικάνικο: USS Duluth (CL 87)
Το Duluth ανήκει στην κλάση ελαφρών καταδρομικών "Cleveland", η οποία με περίπου 40 σκάφη, ήταν (και παραμένει), η πολυπληθέστερη κλάση καταδρομικών που υπήρξε ποτέ. Για την ιστορία του, έχω να πω ελάχιστα: Καθώς μπήκε σε υπηρεσία μόλις τον Ιανουάριο του 1945, η δράση του στη διάρκεια του Πολέμου ισοδυναμεί με ΜΗΔΕΝ (το σημαντικότερο γεγονός, ήταν η σημαντικές ζημιές που έπαθε από έναν τυφώνα). Ωστόσο ήταν βαμμένο με μια από τις πιο "ιντριγκαδόρικες" παραλλαγές (Measure 32) που έχω δει και έτσι το επέλεξα.
To αρχικό κιτ είναι το USS Miami της Pit Road (μέτριο, αλλά σωστό κιτ, παλιάς τεχνολογίας). Οι διαφορές των δύο πλοίων αφορούν στα ραντάρ και στα αντιαεροπορικά, οπότε η μετατροπή ήταν εύκολη. Τα φωτοχαραγμένα προέρχονται από περισσεύματα. Η πρόκληση ήταν βεβαίως το βάψιμο, αλλά νομίζω πως τελικά έγινε αξιοπρεπές (χρειάστηκε σχεδόν ένα ρολό ταινίας για τα μασκαρίσματα).
Ελπίζω να σας αρέσει και όπως πάντα, τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα....