Αποστολέας Θέμα: Μ-60 Hellenic Army  (Αναγνώστηκε 1662 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chrispireas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Μ-60 Hellenic Army
« στις: Νοεμβρίου 16, 2008, 05:46:04 μμ »
Καλησπέρα κύριοι . Είναι το δεύτερο συνεχόμενο Μ-60 που προσπαθώ να φτιάξω αφού το πρώτο κατέληξε πειραματικό. Προσπαθώντας να εφαρμόσω τεχνικές ::book:: ::pc024:: (είναι ακόμα στο στάδιο των φίλτρων) το αποτέλεσμα είναι αυτό. Μπορείτε να κράξετε ελεύθερα.  ::Guillotine::Να το πετάξω και αυτό ή να το συνεχίσω ;
Αφού "ασταρώθηκε" με το Mr Surfacer 1200 έγινε ένα μικρό preshading με το XF-1 μαύρο της Tamiya. Ακολούθησαν 2 λεπτά στρώματα με το Η-52 olive drab της Gunze και ένα τρίτο χέρι του βασικού με προσθήκη λευκού σε τυχαία σημεία . Ακολούθησε το καφέ της παραλλαγής σε Gunze 2 χέρια , το Νato Black της Tamiya και τέλος το deck tan επίσης Tamiya . Η παραλλαγή να σημειώσω εδώ είναι τελείως "παιδική" αφού ως γνωστό δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρωτόκολλο του σχήματος της παρά μόνο για το ποσοστό των χρωμάτων αυτής για τα συγκεκριμένα άρματα της εποχής εκείνης . Έτσι έγινε τελείως τυχαία με ελευθερο χέρι τηρώντας πάντα το ποσοστό .Σφραγίστηκε με το ακρυλικό βερνίκι clear σε τρία λεπτά χέρια και... ξεκίνησε η διαδικασία των φθορών .Για τα φίλτρα λοιπόν χρησιμοποίησα λάδια ζωγραφικής και σμάλτα Humbrol .Περάστηκαν διαδοχικά φίλτρα flesh, raw umber,burnt umber ,burnt sienna  , 121  της Humbrol και διάφορα γαιωδών αποχρώσεων .Sorry για τις φώτο είναι από κινητό και είναι πριν στεγνώσει το τελευταίο φίλτρο.
Πανοραμική από επάνω

Ζοομ στο άνω μέρος του πύργου

Λεπτομέρια της θυρίδας

Back side

οι ερπύστριες έτοιμες σχεδόν

Έχει δουλίτσα όμως πολύ ακόμα
Αυτά ... sorry αν σας κούρασα . Συνεχίζετε... :roll:(εεε θα δείξει)

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
Απ: Μ-60 Hellenic Army
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 16, 2008, 05:52:46 μμ »
Πολύ καλό ,μπράβο σου. ::icon_thumright::

Γιαννης

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 16, 2008, 06:07:30 μμ »
Μια χαρα ειναι φιλε μου! Πολυ ομορφο!!!  ::eusa_clap::

Μπορεις να μου πεις ποιο μοντελο ειναι? Ποιος τυπος? Ποια εταιρειας?

Σ'ευχαριστω!  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 16, 2008, 06:14:29 μμ »
Μια χαρά είναι :!:
 ::icon_thumright::
Καλά τελειώματα και αναμένουμε μεγαλύτερες φώτος.
 ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 16, 2008, 06:15:07 μμ »
Καταρχην δεν χρειαζεται να πεταξεις τιποτα αρκει να σε ικανοποιει.Εχεις κανει ηδη μια πολυ καλη προσπαθεια. ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Μια-δυο παρατηρησεις μονο.Τα Μ60 εχε υποψη σου οτι ηρθαν βαμμενα με MERDC απο τους Αμερικανους και το patern ειχε τηρηθει.Λιγα απο αυτα τα οχηματα βαφτηκαν αλλα συνηθως οι μοναδες Τ/Θ τηρουν το κανονισμο.Λιγο σου εχει βγει χοντρο το μαυρο στο αριστερο φτερο μου φαινεται και αν μπορεις διορθωσετο,το πισω δεξιο φως ειναι διαφανο-ασημι και οχι κοκκινο αυτο αφορα ολα τα οχηματα Μ-σειρας,ισως να χρειαζοταν λιγο παραπανω deck tan σε καποια σημεια,το περασμα των φιλτων εχω την εντυπωση οτι λειτουργησε περισσοτερο ως wash αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 16, 2008, 07:48:47 μμ »
Πολύ όμορφο!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 16, 2008, 10:24:34 μμ »
Πολύ καλή δουλειά φίλε μου  ::icon_thumright::

ʼντε να το δούμε και τελειωμένο ....
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος chrispireas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 17, 2008, 12:16:31 πμ »
Ευχαριστώ όλους σας για τα καλά σας λόγια...μου δίνετε κουράγιο. :lol:
Μια χαρα ειναι φιλε μου! Πολυ ομορφο!!!  ::eusa_clap::

Μπορεις να μου πεις ποιο μοντελο ειναι? Ποιος τυπος? Ποια εταιρειας?

Σ'ευχαριστω!  ::icon_thumright::
Το κιτ είναι της ACADEMY το Μ-60 Α1 με κωδ. (1349)
Καταρχην δεν χρειαζεται να πεταξεις τιποτα αρκει να σε ικανοποιει.Εχεις κανει ηδη μια πολυ καλη προσπαθεια. ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Μια-δυο παρατηρησεις μονο.Τα Μ60 εχε υποψη σου οτι ηρθαν βαμμενα με MERDC απο τους Αμερικανους και το patern ειχε τηρηθει.Λιγα απο αυτα τα οχηματα βαφτηκαν αλλα συνηθως οι μοναδες Τ/Θ τηρουν το κανονισμο.Λιγο σου εχει βγει χοντρο το μαυρο στο αριστερο φτερο μου φαινεται και αν μπορεις διορθωσετο,το πισω δεξιο φως ειναι διαφανο-ασημι και οχι κοκκινο αυτο αφορα ολα τα οχηματα Μ-σειρας,ισως να χρειαζοταν λιγο παραπανω deck tan σε καποια σημεια,το περασμα των φιλτων εχω την εντυπωση οτι λειτουργησε περισσοτερο ως wash αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος.

Ευχαριστώ sgt για τις συμβουλές θα προσπαθήσω να διωρθώσω ότι μπορώ. :roll:

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 17, 2008, 01:11:29 πμ »
Πολύ καλό αποτέλεσμα και να μην πετάξεις τίποτα. Wash - ξεwash εγώ στην θέση σου θα σταματούσα εδώ το weathering με μόνη εξαίρεση το chipping  στις θυρίδες - πύργο - σκάφος και ίσως (δεν βλέπω καλά απο τις φωτό) weathering στο χαμηλό μέρος του άρματος (τροχοί κλπ).Κατά την δικιά μου εμπειρία (απο Μ48 Α3 - Α5 και ως επίστρατος 4 φορές σε Μ60 Α3),τα περισσότερα άρματα κουβαλούσαν αυτόν ακριβός τον βαθμό λίγδας επάνω τους (είτε βγαίναν σε ασκήσεις ουλαμού είτε επιλαρχίας) εκτός απο το κατακαλόκαιρο.Καλή συνέχεια και μπράβο στην προσπάθεια!...

Tags: