Αποστολέας Θέμα: Αποπειρα κατασκευης ξυλινου ιστιοφορου  (Αναγνώστηκε 10502 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Aiollus

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
Αποπειρα κατασκευης ξυλινου ιστιοφορου
« στις: Αυγούστου 03, 2008, 09:00:53 μμ »

[modbreak]ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ,ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΝΟΤΗΤΑ[/modbreak]

Αποσυνδεδεμένος Aiollus

• Scale 1/144
  • *
Απ: Αποπειρα κατασκευης ξυλινου ιστιοφορου
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 03, 2008, 09:37:13 μμ »
Eυχαρηστω πολυ για την βοηθεια.
Θα ηθελα να σας δειξω το ιστιοφορο που φιαχνω και θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας γιαυτο.Θα με βοηθουσε πολυ η γνωμη σας οποια και αν ειναι για να συνεχησω.
Σας ευχαρηστω εκ των προτερων ολους για την ωρα σας .Βεβαια σαν αρχαριος εχω κανει καποια λαθοι αλλα προσπαθω οσο μπορω.

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 03, 2008, 11:25:00 μμ »
Φιλε Aiollus  η κατασκευή σου είναι πολύ καλή και βεβαία να την συνεχίσεις . Εκείνο που πρέπει πάντα να προσέχουμε είναι η εφαρμογές των ξύλων να είναι καλές αυτό προϋποθέτει το πολλαπλούς ελέγχους πριν τοποθετήσουμε το κάθε κομμάτι.
Εκείνο που θα θελα να σου πω είναι σχετικά με το χρώμα. συνήθως τα ξύλινα σκαριά τα περνάμε πρώτα με λάδι για τα ξύλα κάτι σαν αστάρωμα και μετά με άχρωμο βερνίκι, τα ξύλα ειναι σε δυο τόνους και παίρνουν και το ανάλογο χρώμα δηλαδή ανοιχτό και σκούρο αντίστοιχα.
Τώρα εάν θες να το περάσεις με κόπια απόχρωση βερνικιού θέλει πρώτα να ασταρωθεί για να στρώσει σωστά το βερνίκι.
Καλή συνέχεια.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Aiollus

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 03, 2008, 11:38:43 μμ »
Φιλε μου Symeon σε ευχαρηστω για τα καλα σου λογια αλλα δυστυχως δεν ηξερα τιποτα απο αυτα που μου ειπες για το λαδι και το ασταρωμα.Και επειδη ειχε μπει σε καποια σημεια στοκος για να καληψω καποιες ατελιες γιαυτο και εβαλα βερνηκι χρωματος ωστε να καληφθει οσο το δυνατον ο στοκος.Και παλι σε ευχαρηστω για τα καλα σου λογια .

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 04, 2008, 01:52:44 μμ »
Welcome aboard Aiollus.
Θα ήθελα να μας πείς λίγα πράγματα για το μοντέλο σου.....Είναι ιδικατασκευή....scratch ...βασίζεται σε κάποιο Kit....
Έχω την αίσθηση ότι κάποια τμήματα είναι απο Kit και κάποια όχι...?
Πάντως με την πρώτη ματιά νομίζω η ατυχής επιλογή-χρήση  χρώματος (ειδικά του εσωτερικού...) καθώς και η "επιπόλαιη" χρήση κόλλας αδικεί την καλή δουλειά που έχει γίνει στην μέχρι τώρα σύνθεση του μοντέλου.
Ακόμη δεν καταλαβαίνω το κόψιμο του καταστρώματος μπροστά απο τον εργάτη της άγκυρας....?
Εξαρτάται απο σένα..... αλλά θα πρότεινα να αποχρωματίσεις ότι αποχρωματίζεται και να ξανατρίψεις τα σημεία της επιπλέον κόλλας πρίν το συνεχίσεις.
Φιλικά
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

Αποσυνδεδεμένος Aiollus

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 04, 2008, 11:20:15 μμ »
Φιλε μου Θαναση καλησπερα και σε ευχαρηστω που ασχοληθηκες με το θεμα.
Το ιστιοφορο ειναι ο ΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΒΑΠΤΙΣΤΗΣ το ειχε βγαλει η D΄AGOSTINI σε περιοδικα το 2005.Ολη η δουλεια απαρτιζεται απο 100 περιοδηκα που το καθενα εχει και απο καποια κοματια του ιστιοφορου με επιξηγηματικα σχεδια για την συναρμολογιση.Πραγματι η επιλογη χρωματος ειναι ατυχης βλεπεις πρωτη φορα ασοληθηκα στο να φιαξω ενα τετοιο μοντελο χωρις καθολου γνωσεις και καθοδηγηση.Και στην ουσια και καθολου εργαλεια εκτος απο ενα κοφτη ενα τσιμπιδι ενα σφυρακι και ενα πριονακι.Εχεις δικιο για την κολα αλλα ειπαμε η αμαθεια του πρωταρη!!Το καταστρωμα απαρτιζοταν απο 3 μερη τα οποια στην συναρμολογιση δυστηχως δεν ειχαν την τελεια επαφη η μαλλον μπορει εγω να μην ηξερα να τα εφαρμοσω τελεια γιαυτο και δημιουργηθηκε αυτο το κοψιμο στο σημειο αυτο.Οσο για το χρωμα δεν ηξερα τιποτα πριν οτι επρεπε να το περασω με λαδι η ασταρι πριν βαλω το βερνικι γιαυτο και εγινε αυτο το αποτελεσμα.Για την αποχρωματοση οπως καταλαβαινεις δεν ξερω τιποτα και πως ειναι δυνατον να γινει και σε ποια σημεια και πως.
Σε ευχαρηστω και παλυ για το ενδιαφερον.Εχω δει και την ιστιοσελιδα σου και εμεινα με ανοικτο το στομα με αυτα που εχεις δημιουργηση.Δεν εχω δει πολλα πραγματα γενικα αλλα αυτα που ειδα απο εσενα ηταν τα καλητερα που εχω δει.Να εισαι καλα και εγω μεσω αυτου του μοντελου που φιαχνω προσπαθω να μαθω πιο πολυ για να φιαξω μετα αυτο που θελω πολυ και ειναι αυτο http://www.hobbiesguinea.com/product_info.php?cPath=57_136&products_id=4029

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 05, 2008, 10:08:20 πμ »
Γιώργο είμαι εδώ για να βοηθήσω όποιον θέλει και όπου μπορώ.....Δεν είμαι κανένας "ειδικός"...και εγώ ξεκίνησα απο το μηδέν και με περισσότερες ίσως ατυχείς επιλογές.
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά εάν έχεις δεί μόνο τα δικά μου μοντέλα σε βεβαιώ υπάρχουν πολύ καλύτερα και καλύτεροι....
Παρακολούθησα  το poject του "Βαπτιστή" αποσπασματικά...(γιατί δεν είναι η θεματολογία μου) και όντως διαπίστωσα οτι πέρα απο τις "Illustrated"...εικόνες χρειάζονται πολύ περισσότερα πράγματα (εργαλεία, κλπ) για να το καταφέρεις, με κυρίαρχο την εμπειρία....
Ο φίλος Symeon καλώς σου επεσήμανε τα της προετοιμασίας χρωματισμού...αλλά το βασικό που είδα, ειδικά επάνω στους νομείς είναι η ανομοιόμορφη βαφή του βερνικιού (να υποθέσω καστανιά?) με πικνές και αραιές στρώσεις. Σύν το κατάστρωμα....
Αν δεν έχεις χρόνο και εμπειρία για να αρχίσεις μερικό "ξύλωμα" και αποκατάσταση (δεν έχω πρόθεση να σε απογοητεύσω..... την διαδικασία αυτή την έχω και εγώ υποστεί πολλές φορές απο τον δικό μου δάσκαλο....) τότε "περπάτησε" το μόνο και μόνο για να αποκτήσεις την εμπείρία για το "Sovereign of the sea".
Φιλικά
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

Αποσυνδεδεμένος Aiollus

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 05, 2008, 09:50:39 μμ »
Σε ευχαρηστω Θαναση και εκτιμω παρα πολυ το οτι καθεσε και ασχολησε ακομα μαζι μου <<εναν ασχετο>> που κατεστρεψα αντι να φιαξω τον Αι Γιαννη.Καθε σου γνωμη για μενα ειναι ανεκτιμητη συμβουλη.Να εισαι καλα και παλυ ευχαρηστω

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΟΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 12, 2008, 09:04:18 μμ »
Φίλε μου καλως ήλθες και από μένα. Εδώ θα βρείς όση βοήθεια θέλεις. Πιστεύω όμως πως μπήκες απότομα στα βαθεια. Το θυμάμαι το κιτ της de agostini και είχα ξεκινήσει και εγώ. Ομως το παράτησα γιατί περίμενα μιά εβδομάδα γιά να μου δώσει μία σκάλα.Υπάρχουν φτηνά κιτ γιά αρχάριους που δεν θέλουν βάψιμο, μόνο άχρωμο λούστρο.Ξεκίνα από εκεί. Αν θέλεις μπορώ να σου πω που να πας να αγοράσεις κάτι. Οσο γιά αυτό που έχεις φωτογραφία, και λες πως θέλεις να το κατασκευάσεις πρόσεχε γιατι κι εγώ έχω φτιάξει ένα παρόμοιο και μου έφυγε η ψυχή. Εκανα 6 μήνες με δουλειά κάθε απόγευμα. Μην κοιτάς μόνο τη γάστρα. Και που να φτάσεις στα κατάρτια που χρειάζονται εκατοντάδες μικροί κόμποι.Και γιά εργαλεία πράγματι θέλεις κάτι παραπάνω. Μιτοτσίμπιδα, καρφίτσες, λίμες μικρές στρογγυλές και ευθείες, γιαλόχαρτα, τσιμπίδες, κόλλες διάφορες κ.λ.π. Ολα αυτά θα τα βρείς σε μαγαζιά γιά μοντελισμό. Δεν ξέρω αν μπορώ από εδώ να σου πώ μαγαζιά στην Αθήνα μήπως και θεωρηθει διαφήμηση. Αλλά μπορεις να μου στείλεις e-mail και να σου απαντήσω. Εγώ άλωστε μένω Πάτρα.

Αποσυνδεδεμένος Aiollus

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 12, 2008, 10:19:53 μμ »
Σε ευχαρηστω πολυ φιλε μου Πανο που σχοληθηκες με την περηπτωση μου.
Το κιτ αυτο το μαζεψα ολο μαζι δηλ ολα τα τευχη και το ξεκηνησα μετα για τον ιδιο λογο που και εσυ ειπες.Για να μην περημενω μια βδομαδα για ενα υλικο.
Εκανα πολλες πατατες αλωστε φαινοντε  και στις φωτο γιατι δεν ηξερα πολλα πραγματα.
Αλλα το εχω προχωρησει αρκετα και βρησκομαι αυτη την στιγμη στην κατασκευη των καταρτιων.
Το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι στις οδηγιες δεν μου λεει σε μερικα κομματια απο τα καταρτια το μεγεθος και δεν ξερω σε τι μηκος να τα κοψω.
Και ολα αυτα με πολυ λιγα εργαλεια και χωρις καμια καθοδηγηση απ[ο κανενα.
Βεβαια εχει παρα πολλες ατελιες αλλα ακομα το παλευω οσο μπορω.
Ασχολουμε τωρα ενα χρονο μαζι του οχι φυσικα με καθημερινη δουλεια και καταλαβαινω πολυ καλα τι μου λες!!
Αλλα μου αρεσουν τα δυσκολα και τα πολυπλοκα.Εξαλου εκει φαΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙς!!
Και παλυ ευχαρηστω.
Αυριο αν τα καταφερω θα βγαλω μερικες φωτο και θα τις βαλω εδω για να σας διξω τι εχω κανει και που εχω φτασει!!

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΟΣ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 01:25:08 πμ »
Είμαστε εδώ γιά ότι θέλεις. Ο Θανάσης ειναι αστέρι και ας είναι μετριόφρων. Πολύ θα ήθελα να τον γνωρίσω προσωπικά. Τον Αυγουστο είχε γίνει μιά έκθεση με μοντέλα στο Ναυτικό Μουσείο στον Πειραιά. Εφυγα από Πάτρα και πήγα. Αυτά που είδα δεν μπορώ να στα περιγράψω.Οι άνθρωποι δεν παίζωνται. Τέτοιο μεράκι που έχουν τι να πω. Εγώ ένοιωθα νάνος μπροστά τους. Αν μπορείς και σε τραβάει κράτα το χόμπυ αυτό.

Αποσυνδεδεμένος sliatiris

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: χαιδαρι
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 17, 2008, 05:59:07 μμ »
Καλησπερα φιλοι μου.Ειμαι κι εγω αρχαριος οσον αφορα τα ξυλινα πλοια.Απο περιοδικο ξεκινησα κι εγω να φτιαχνω τον τιτανικο της hachette.H μονη διαφορα ειναι οτι καθε εβδομαδα περιμενα το νεο τευχος για να συνεχισω.Εχω φτασειι στο τευχος 75 (απο τα 100 συνολικα) και λογω ελειψης χρονου εχω ν ασχοληθω περιπου 4 μηνες.Θελω να βαλω και φωτογραφιες αλλα δεν ξερω πως γινεται (για να ειμαι ειλικρηνης μου φαινεται λιγο δυσκολο).Εχω φτασει παντως σε καλο σημειο (και ψιλοκαμαρωνω γι αυτο).Αν καταφερω να βαλω φωυογραφιες θα μου πειτε κι εσεις την γνωμη σας.Απ αυτα που εχω δει αλλωστε κατι γνωριζεται παραπανω απο μενα.Ευχαριστω  για τα ωραια θεματα που προβαλετε για να μαθαινουμε κι εμεις που ειμαστε αρχαριοι.

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΟΣ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 17, 2008, 09:39:06 μμ »
Φίλε μου διάβασε το θέμα ΣΧΕΔΙΑ ΠΛΟΙΩΝ που έχω βάλει.
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,5986.0.html
 Εκεί θα βρείς οδηγίες γιά πως να βάνεις φωτό στην ιστοσελίδα. Εκεί μου δίνουν οδηγίες άλλοι γιατί κι εγώ δεν ήξερα.

Tags: