Αποστολέας Θέμα: Semovente da 75\18 M40 (ITALERI 1/35)  (Αναγνώστηκε 8296 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
Semovente da 75\18 M40 (ITALERI 1/35)
« στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 07:47:07 μμ »
Και επειδη κανενας μοντελιστης δεν μπορει να εχει μονο μια κατασκευη να τρεχει  :D :D ειπα να ξεκινησω και ενα αρμα απλο, κατασκευη απο το κουτι(κλασσικα) και περισσοτερο για να δοκιμασω τεχνικες που εμαθα αλλα δεν εχω εφαρμοσει ακομη στη μεταmodelclub μοντελιστικη μου περιοδο.Το μοντελο της ιταλικης εταιρειας δεν προσφερει κατι το ιδιαιτερο αλλα αυτα που δινει το κανει με το κεφαλι ψηλα.

Η κατασκευη εχει ηδη ξεκινησει.Τα βασικα κομματια δεν εχουν κολληθει μεταξυ τους αλλα μεχρι εδω η εφαρμογη ειναι ικανοποιητικη και το σχημα του αν και περιεργο αρχισε να μου αρεσει αρκετα.

Το θεμα ειναι οτι εχω δυο χρονια τον αερογραφο και δεν εχω ακομη δοκιμασει κατι περα απο μονοχρωμο βαψιμο.Οποτε ελεγα να κανω την τριχρωμη παραλλαγη των Ιταλων αλλα επεσα σε τοιχο.Ολες κι ολες εχω βρει μονο τρεις φωτο με αυτη την παραλλαγη και αμφιβολου ποιοτητας.Μηπως υπαρχει τιποτα σε φωτο σε site ή οτιδηποτε να μου ανοιξει λιγο τα ματια?Ο,τι εχετε ευχαριστηση :D :D ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Απ: Semovente da 75\18 M40
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 07:59:47 μμ »

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 08:39:43 μμ »
κολοσσε ευχαριστω πολυ.Το προβλημα ειναι οτι αυτη η φωτο ειναι η μια απο τις τρεις που εχω και μαλιστα την εχω βρει σε τεσσερα διαφορετικα site ακριβως την ιδια.(παιζει να ειναι και η μοναδικη εγχρωμη με αυτην τη παραλλαγη σε ολο το δικτυο).Παντως αυτη ακριβως την παραλλαγη εννουσα.Να σαι καλα ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 09:28:31 μμ »
λίγα λόγια για το κίτ
είναι τύπου Μ41 και όχι Μ40, όπως και το άρμα της Italeri, που είναι Μ 13/41 και Μ 13/40
πολύ καλό κιτ, παρά την ηλικία του
το θέμα είναι ότι η ερπύστρια βυνιλίου υποβαθμίζει τη συνολική εμφάνιση
μάλλον μονόδρομος είναι αυτή της  Model Victoria

τώρα για το τρίχρωμο
τα πιο πολλά 75/18 πολέμησαν στην Αφρική, βαμένα sand
δεν έχω δει φωτο από δίχρωμα ή τρίχρωμα στη Σικελία, ούτε κάποιο φωτο με καταληφθέντα από τους Γερμανούς,  μετά την συνθηκολόγηση των Ιταλών

ίσως κάποιος άλλος να έχει στοιχεία

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 09:53:41 μμ »
Η μόνη φωτογραφία που έχω υπ' όψη μου που να δείχνει κάτι σε παραλλαγή είναι η παρακάτω. Μια κάποια παραλλαγή διακρίνεται αλλά τι χρώμα είναι, το αφήνω σε εσάς...

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 10:25:28 μμ »
αυτή τουλάχιστο, από το μουσείο του Saumur είναι καθαρή

[imgt]http://www.germansoldiers.com/Bilder2/Saumur/semovente.jpg[/imgt]

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 10:45:21 μμ »
καταληφθέν και εγκαταλειφθέν από τους Γερμανούς στη Βουδαπέστη

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 12, 2008, 08:21:41 μμ »
Σας ευχαριστω παρα πολυ και τους δυο ::salut:: ::salut::.Τελικα απότι φαινεται δεν υπαρχουν και πολλες φωτο.Δεν πειραζει.Θα το παμε παλιακα.Κυρια βιβλιογραφια οι οδηγιες της εταιρειας,πολλη φαντασια και οτι μπορεσουμε να βγαλουμε απο τις 5-6 φωτο.Και παλι σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 12, 2008, 08:51:01 μμ »
το βέβαιο πλέον είναι ότι μπορείς να το κάνεις με καμουφλάζ.

από την πλευρά μου, θα σου πρότεινα να το κάνεις sand

με τόσες βίδες που έχει ...μπορείς να βάψεις ένα εντυπωσιακό μοντέλο

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 14, 2008, 12:36:14 πμ »
τυχαια ανακαλυψα κι ενα βελτιωτικο σετ κι ειπα να στο γραψω :arrow: http://scalemodels-bg.com/nhdetail/product/14/

::salut::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 14, 2008, 12:41:54 πμ »
έχει πολλά βελτιωτικά

αλλά δήλωσε ότι θέλει να το κάνει από το κουτί

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 14, 2008, 01:41:22 πμ »
Χμμμμ κάπου έχω ενα τεύχος της Storia Militare που είχε εκτενές άρθρο γιαυτά εδώ....αν περιμένεις λίγο μέχρι αύριο θα σου "ανεβάσω" πληροφορίες με φώτο  :wink:  Υπόψην υπάρχει ενα τέτοιο σ' άριστη κατάσταση στη σχολή Πυροβολικού στο Μιλάνο ( :?: :roll: ) ή Τορίνο σαν gate guard.
 Οι γερμανοί χρησιμοποίησαν λίγα τέτοια με τρίχρωμμη παραλλαγή κυρίως στην αμυντική γραμμη της Roma - Lanciano αλλά το κύριο Semovente που χρησιμοποίησαν κατα κόρον ήταν το "Bassoto" που ήταν εξοπλισμένο με το 105mm.....Αύριο θα σου δείξω με φώτο και τις μικροεπεμβάσεις για να γίνει "mod 41" απο "mod 40"  :wink: :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 14, 2008, 01:52:12 πμ »
Αύριο θα σου δείξω με φώτο και τις μικροεπεμβάσεις για να γίνει "mod 41" απο "mod 40"  :wink: :wink: :wink:

Παναγιώτη

Το κιτ ΟΤΒ είναι mod. 41 και όχι mod. 40, ανεξάρτητα τι γράφει πάνω στο κουτί

για αλλαγή από mod. 41 σε mod 40, θέλει βελτιωτικό

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 14, 2008, 06:10:11 μμ »
Ελπίζω να βοηθούν.......(Commando Supremo Divisione Ariete 1995 -- sorry για την ποιότητα αλλά είναι σκαναρισμένες απο φίλμ)

υπόψην το εν' λόγω άρμα είναι το μοναδικό στο κόσμο με την original βαφή & σήματα  :wink: :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 14, 2008, 08:45:02 μμ »
 πο ποοοοοοοοο!Τι εγινε εδω ρε παιδια?γυρισα απο τη δουλεια ο ανθρωπος και τι δεν ειδα.Χιλια ευχαριστω και στους τρεις σας. ::eusa_clap:: ::eusa_clap::.Για το βελτιωτικο να πω οτι λογω περιορισμενης βιβλιογραφιας προτιμησα να το κανω απο το κουτι και τα λεφτα μου να τα σπρωξω σε καποιο αλλο θεμα.Υστερα περισσοτερο δοκιμη ειναι στις νεες για μενα τεχνικες(η ευρυζωνικοτητα ηρθε στην καρδιτσα πριν απο 9 μηνες περιπου και στο σπιτι πριν απο 6,οποτε εχω διαβασει παρα πολλα που δεν τα εχω εφαρμοσει ακομη)παρα μια κατασκευη με αξιωσεις.Απορω ομως ρε συ Viper πως το ξετρυπωσες αυτο το βελτιωτικο,τη στιγμη που δεν μπορουμε ουτε φωτο να βρουμε καλα-καλα ::salut:: ::salut::.Οσο τωρα για τις φωτο,με αυτες του παναγιωτη,του κολοσσου και του γιωργου(θα προσθεσω κι εγω οτι αλλο εχω μηπως τις χρειαστει κανεις αλλος καποια στιγμη),νομιζω,οτι ειμαστε απο τα πιο ενημερωμενα φορουμ παγκοσμιως για το συγκεκριμενο θεμα :D ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 16, 2008, 02:11:13 μμ »
Και αυτό... προσφορά νίνο  :mrgreen: Και ... καλοφάγωτο  :lol: ξέρεις εσύ  ::icon_thumright::

http://www.track-link.net/gallery/5886

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 16, 2008, 03:23:25 μμ »
Αυτος εισαι φιλε!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 16, 2008, 03:57:51 μμ »
Αντε φτιαχτηκες παλι :D για να σε σουμε τωρα με την τετραχρωμη :shock:
αλλα δεν μασας εσυ ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 31, 2008, 05:03:36 μμ »
Λευτερη να σαι καλα φιλε μου,αλλα θα σε απογοητευσω,θα δεις παρακατω...
Η κατασκευη τελειωσε,κλειστηκαν ολα τα κενα(και ηταν και πολλα)με οδοντιατρικο κερι(και βασικα δεν θα σας εβαζα στη διαδικασια να δειτε απλα την κατασκευη ενος μοντελου απο το κουτι αλλα αυτο που ηθελα να σας δειξω ειναι πως με το κερι δεν πειραχτηκε στο ελαχιστο η παρακειμενη μπουλονοκατασταση ενω εαν ηταν με στοκο εγω προσωπικα θα το ειχα πεταξει απο το παραθυρο),Το μοντελο ασταρωθηκε φανηκαν οι ατελειες,διορθωθηκαν,μπηκαν οι τελευταιες λεπτομερειες ξαι βουρ για βαψιμο

Το σκεπτικο ηταν να βαφτει πρωτα το πρασινο,να καλυφθουν οι περιοχες με blue-tac,να περαστει το σκουρο καφε επισης καλυψη,και στο τελος το ανοιχτοχρωμο καφε...

Και εδω αρχιζουν τα γαλλικα.Αφου βαφτηκε το χρωμα αγοραστηκε το αντιστοιχο υλικο της Pritt(και μου το ειπε ο nino"Uhu blue tac να παρεις" αλλα ηταν το τριτο βιβλιοπωλειο που δεν ειχε και λεω ας παρω αυτο της Pritt)και τοποθετηκε στα σημεια που θα μεναν πρασινα,βαφτηκε το καφε και σε εκεινο το σημειο σηκωσα ενα να δω απο περιεργεια το αποτελεσμα...και τα ειδα ολα.Το υλικο ειχε αφησει ολο του το ειναι πανω στο μοντελο και δεν εδειχνε καμμια διαθεση να καθαρισει.Αφαιρεθηκαν ολα τα μπαλακια και το αποτελεσμα δεν σας το περιγραφω γιατι αυτο που μου ηρθε στο μυαλο ντρεπομαι να το γραψω :evil: :evil:  :mrgreen: :mrgreen:
Τωρα βεβαια αυτο απο μονο του δεν θα ηταν ικανο να με σταματησει αλλα σε συνδυασμο με την ελαχιστη βιβλιογραφια(ολη η δεξια πλευρα του αρματος μου ητα παντελως αγνωστη,εκτος απο δυο δουλειες συναδελφων απο αλλα φορουμ που μου εστειλε ο nino,ουτε η εταιρεια δεν την ειχε στις οδηγιες βαφης)και με την ιδεα των λαδιων στο μυαλο μου απο το helldiver, η αποφαση παρθηκε.Το μοντελο θα γινει μονοχρωμο απο αυτα που εδρασαν στη Σικελια(Το ιδιο ειναι με της Β.Αφρικης απλα λεω να βαλω και λασπες) και θα βαφτει και αυτο με λαδια ζωγραφικης.Εχει ηδη ξεκινησει και θα ποσταρω παρακατω το ξεκινημα...

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 31, 2008, 05:32:15 μμ »
είμαι πολύ περίεργος να μάθω για τις ιδιότητες του κεριού
δεν μας δίνεις λεπτομέρειες ;
υλικό, τρόπος χρήσης, χρόνος "στεγνώματος", βάψιμο, συμπεριφορά γενικά

Υ.Γ. στη Σικελία καλοκαίρι, μάλλον πολύ σκόνη, παρά λάσπη ;;; :roll: :roll: :roll:
έχεις βρεί φωτο του συγκεκριμένου SPG στην Σικελία;

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
Απ: Semovente da 75\18 M40(λαδερο και αυτο)
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 31, 2008, 05:39:16 μμ »
Delete λοιπον στο μοντελο και περασμα ενα χερι με αερογραφο του αντιστοιχου χρωματος της Lifecolor.Για να βρεθει η σωστη αποχρωση με τα λαδια,βαφτηκε με το ακρυλικο ενα κομματι πλαστικου και εκει πανω γιναν οι αναμειξεις ετσι ωστε να ταυτοποιειτα και η αποχρωση με αυτη του ακρυλικου.Τα χρωματα που χρησιμοποιηθηκαν ειναι τα παρακατω

Με το μειγμα βαφτηκε ολο το μοντελο με πινελο πλεον απο εδω και περα και με ενα καθαρο μαζευτηκε οσο χρωμα περισσευε...

Και αρχισαν οι πρωτες φωτοσκιασεις.Για το φως ξανοιχτηκε το βασικο με λευκο,ενω για τις σκιες προστεθηκε raw umber και μωβ που πρηλθε απο pthalo blue και alizarin crimson(συμφωνα με τη θεωρεια που λεει πως ενα χρωμα σκουραινει οχι με μαυρο αλλα με το αντιδιαμετρικο του στο χρωματικο πινακα)

Και επειδη ειμαι αρκετα περιεργος προχωρησα σε δευτερο γυρο φωτοσκιασεων ενα συγκεκριμενο κομματι του μοντελου για να δω πως θα βγει.Αν αποφασιστει να μεινει ετσι θα αφεθει να στεγνωσει και η συνεχεια θα ειναι οι γνωστες τεχνικες weathering,αλλα με λαδια παλι. Ειπα κιολας να το ποσταρω να μου πειτε κι εσεις τη γνωμη σας,απλουστατα γιατι δεν νιωθω πως παρουσιαζω μια καινουρια τεχνικη σε συναδελφους αλλα πως μοιραζομαι τους προσωπικους μου πειραματισμους και τρελλες με την παρεα.Οποτε τη παιδια τη γνωμη σας τις παρατηρησεις σας τις συμβουλες σας οτιδηποτε τελωσπαντων

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 31, 2008, 05:44:46 μμ »
Πετρο το κερι ηταν το πρωτο μου ποσταρισμα :D :D
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,9348.0.html.
Και θα χαρω να βοηθησω και σε περαιτερω θεματα ::salut:: ::salut::
Τωρα για τη λασπη ο τροπος που σκεφτεσαι δεν ειναι λαθος αλλα εαν δεις φωτο απο τα αγροτικα καθε καλοκαιρι που παω στο χωριο εχουν λασπη μεχρι την καλτσα :D :DΟχι οτι τραβαω και κανα κολλημα με τις λασπες θα δουμε.Κατσε να πανε καλα ολα τα υπολοιπα :oops: :oops:

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 31, 2008, 05:51:17 μμ »
 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

μήπως πρέπει να ξεχάσουμε όλα όσα κάνουμε για σκιές και να πιάσουμε τα λάδια;
και έλεγα να το δοκιμάσω εδώ και καιρό
καταπληκτικές σκιάσεις  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
και ήδη φαντάζομαι και τις δυνατότητες των "ζωντανών" λαδιών για weathering κλπ

Υ.Γ. λίγο μπερδεύομαι με τις διαφορετικες αποχρώσεις του κίτρινου, έχει να κάνει με το wb ή είναι στάδια δουλειάς;

Υ.Γ. έχεις βρεί φωτο του συγκεκριμένου SPG στην Σικελία; - εννοώ όχι για τη λάσπη, αλλά αν τα συγκεκριμμένα έδρασαν στη Σικελία

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 31, 2008, 05:57:41 μμ »
Πετρο τα λαδια ειναι απολαυση πιστεψε με.Βαλε μπροστα και δοκιμασε το.Θα το ευχαριστηθεις σιγουρα. ::salut:: ::salut::
Για τις αποχρωσεις που λες ειναι απλα φωτο με διαφορετικο φωτισμο για να το δειτε σε ολες του τις εκφανσεις

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 31, 2008, 06:06:36 μμ »
και μια που έκανες ήδη το εγχείρημα, ερώτηση

σίγουρα προλαβαίνεις να απλώσεις και να "σκουπίσεις" το λάδι από το βασικό χρώμα , να κάνεις σκιές και "φωτίσμστα" , πριν στεγνώσει το λάδι

αν πας παρακάτω και θέλεις πλέον να "μιμηθείς" τη σκόνη, τις σκουριές , τα τρεξίματα κλπ όσο το λάδι είναι ζωντανό, τι κάνεις

βάζεις το μοντέλο στο ψυγείο να μη στεγνώσει το λάδι για να δουλέψεις την άλλη μέρα;

Tags: